28/02/2020

Οι κορυφαίες στιγμές των Viasat Nature και Viasat Explorer τον Μάρτιο

Η σειρά αποθεώνει τη μοναδική αμερικανική άγρια φύση στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του χρόνου· στην ξηρά, στον αέρα, στις ακτές και κάτω από τα κύματα, βραβευμένοι κινηματογραφιστές της άγριας ζωής περιπλανήθηκαν σε ολόκληρη την ήπειρο σε διάστημα ενός χρόνου. Καθώς η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, οι αδάμαστοι κάτοικοί...

VIASAT NATURE

Οι άγριες εποχές της Αμερικής
Πρεμιέρα Κυριακή 1 Μαρτίου στις 14:00

Η σειρά αποθεώνει τη μοναδική αμερικανική άγρια φύση στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του χρόνου· στην ξηρά, στον αέρα, στις ακτές και κάτω από τα κύματα, βραβευμένοι κινηματογραφιστές της άγριας ζωής περιπλανήθηκαν σε ολόκληρη την ήπειρο σε διάστημα ενός χρόνου. Καθώς η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, οι αδάμαστοι κάτοικοί της αντιμετωπίζουν προκλήσεις ζωής και θανάτου· ο ανοιχτός Ειρηνικός εξαπολύει τεράστια κύματα στις ακτές της Καλιφόρνια -εκεί όπου οι θαλάσσιοι ελέφαντες βγαίνουν για να τραφούν το καλοκαίρι- ενώ η αποπνικτική ζέστη εγκλωβίζει τα κογιότ στην καυτή έρημο της Αριζόνα, και καθώς τα φύλλα αλλάζουν χρώμα στο φθινόπωρο της Αλάσκας, το ίδιο κάνουν και οι ασημένιοι σολομοί που γίνονται πορφυρόχρωμοι λίγο πριν την αναπαραγωγή τους. Οι χιονοθύελλες θάβουν τα δάση στα ανατολικά και τις αλπικές κορυφές στα δυτικά μέσα σε ένα στρώμα χιονιού, όμως οι ριπές του χειμώνα και οι προκλήσεις του ψύχους αντιμετωπίζονται επιτυχώς από τις βίδρες με την αδιαπέραστη γούνα στα ποτάμια και τα ευφυή κοράκια· σύντομα θα ακολουθήσει μια έκρηξη αγριολούλουδων, το τιτίβισμα των κολλιμπρί, οι ερωτικές συνευρέσεις των φιδιών και τα μωρά που φέρνει η άνοιξη. Κάθε επεισόδιο αποκαλύπτει μοναδικούς χαρακτήρες, προσωπικούς αγώνες, ολομέτωπες προκλήσεις, καθημερινές μάχες και τελετουργίες μύησης - και δίνει την εντύπωση ότι κάθεστε σε πρώτη θέση και μπροστά στα μάτια σας ξεδιπλώνεται το άγριο αμερικανικό τοπίο σε ένα ταξίδι γύρω από τον ήλιο.

Μεταλλαγμένος καιρός
Πρεμιέρα Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20:00

Αυτή η σειρά αποκαλύπτει στους τηλεθεατές τα συγκλονιστικά, νέα καιρικά φαινόμενα τα οποία μεταβάλλουν τον κόσμο γύρω μας γρηγορότερα από όσο μπορούμε να αντέξουμε λόγω της κλιματικής αλλαγής: τρομακτικά φαινόμενα με πρωταγωνιστές τα στοιχεία της φύσης όπως ξηρές αστραπές, κεραυνόχιονο, πολικοί κυκλώνες, πύρινοι στρόβιλοι, κύματα πάγων και ατμοσφαιρικά ποτάμια. Αφηγούμαστε τις ιστορίες αυτών των μεταλλάξεων -από την κυοφορία και γέννησή τους μέχρι τον ολέθριο αντίκτυπό τους, αλλά και πώς αναμένεται να εξελιχθούν στη συνέχεια- χρησιμοποιώντας καθηλωτικά βίντεο, μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που βίωσαν τα εν λόγω φαινόμενα, αναλύσεις ειδικών επιστημόνων, εντυπωσιακά γραφικά και συγκλονιστικές αναπαραστάσεις.

Θηριώδη πλάσματα των ποταμών
Πρεμιέρα Δευτέρα 2 μαρτίου στις 19:00

Ο Τζέρεμι Ουέιντ, φανατικός ψαράς, επιστρέφει για να περιπλανηθεί στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου αναζητώντας τέρατα των γλυκών νερών. Παρακολουθήστε τις περιπέτειες του Τζέρεμι που κυνηγά ένα τεράστιο ψάρι τόσο σπάνιο ώστε να θεωρείται ότι πρόκειται περισσότερο για θρύλο παρά για ένα πραγματικό είδος στη Μογγολία, ένα αρπακτικό στη Ρωσία που αναδεικνύεται μεγαλύτερο από τον τόνο και ξεπερνά σε μήκος τα 5,5 μέτρα, αλλά και ένα αόρατο αρπακτικό που οδηγεί τους ψαράδες στον θάνατο. Ο Τζέρεμι, εξάλλου, ενημερώνεται και για τις αναφορές που έγιναν σχετικά με την εμφάνιση προϊστορικού θηρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά...

Κάθε Κυριακή από 1 Μαρτίου στις 14:00
Από τις παγωμένες κορυφές του Καναδά, μέσα από την ενδοχώρα των Ηνωμένων Πολιτειών και μέχρι τα τροπικά δάση της Βραζιλίας, ταξιδεύουμε στην Αμερική για να ανακαλύψουμε την ομορφιά, τις εκπλήξεις και τις προκλήσεις που επιφυλάσσει κάθε εποχή για τα ζώα, τα έντομα και τις περιοχές αυτές.

--

VIASAT EXPLORER

Κυνηγοί αστακού στην Αυστραλία
Πρεμιέρα Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 22:00

Στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων παρακολουθούμε τις πραγματικές, συγκλονιστικές εμπειρίες των πληρωμάτων πέντε αλιευτικών αστακού στην Τασμανία στη διάρκεια της χειμερινής κυνηγετικής περιόδου τα οποία ρισκάρουν τα πάντα καθώς αναζητούν την πιο ακριβή θαλασσινή λιχουδιά του κόσμου. Ο Νότιος Ωκεανός είναι η πιο φονική θάλασσα της Αυστραλίας, όμως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι ψαράδες να εξασφαλίσουν χρήματα μέχρι την επόμενη κυνηγετική περίοδο την άνοιξη. Τα πληρώματα εργάζονται νυχθημερόν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε επικίνδυνες θάλασσες για να ανεβάσουν εκατοντάδες κιλά αστακών επάνω στα ολισθηρά καταστρώματα των αλιευτικών τους· ακόμα και το πιο μικρό πρόβλημα στη θάλασσα μπορεί να αποβεί μοιραίο σε λίγα μόλις λεπτά, ενώ το κοντινότερο λιμάνι απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από εκεί που ψαρεύουν. Έκτακτες ιατρικές ανάγκες, μηχανικές βλάβες, καταιγίδες και αρπακτικά της θάλασσας θεωρούνται οι φυσικοί εχθροί τους, ενώ από την άλλη η τιμή του αστακού παρουσιάζει αρκετές διακυμάνσεις. Περισσότεροι από το 80% των αστακών που αλιεύονται στην Τασμανία εξάγονται ζωντανοί στην Κίνα, και αυτό καθορίζει την τιμή τους. Αν ένας καπετάνιος είναι ικανός μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα, στην αντίθετη περίπτωση όμως μπορεί να χάσει τα πάντα. Δεν πρόκειται μόνο για μια ιστορία κινδύνου, στρατηγικής και ικανοτήτων στη θάλασσα, αλλά και για μια εξαιρετικά αβέβαιη κατάσταση για τα οικογενειακά εισοδήματα.

Η περιπέτεια του ψαρέματος
Πρεμιέρα Σάββατο 21 Μαρτίου στις 21:00

Παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός χαρισματικού, νέου, περίεργου και δυναμικού ψαρά, του Σίριλ Σοκέτ. Επισκεπτόμαστε τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη μας για να ανακαλύψουμε όλα τα είδη των εξωτικών ψαριών, τους πολιτισμούς, τα πανέμορφα τοπία και τους διαφορετικούς ανθρώπους που ανοίγουν την πόρτα τους και μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους. Η Περιπέτεια του Ψαρέματος αποτυπώνει το πάθος για το ψάρεμα ως χόμπι καθώς και τους δεσμούς που αναπτύσσονται στους ψαράδες όλου του κόσμου, είτε ψαρεύουν για αναψυχή είτε για να ταΐσουν την οικογένειά τους. Κάθε επεισόδιο μας οδηγεί σε ένα ταξίδι μαζί με τον Σίριλ, σε μια περιπέτεια γεμάτη ανέκδοτα, συναντήσεις και προκλήσεις μέχρι ο Σίριλ να βρει και να ψαρέψει τα ψάρια που θέλει.

 

Κατηγορία Pay TV News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.