25/09/2020

Παγκόσμια πρεμιέρα για το "Tehran" στο Apple TV+

Γράφτηκε από: N.D

Πρεμιέρα κάνει σήμερα 25/9 στο Apple TV+, το espionage θρίλερ «Tehran». Η νέα σειρά της Apple , δημιουργήθηκε με συμπαραγωγή της Cosmote TV και τα γυρίσματα της πραγματοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο στη χώρα μας.

 

Πρεμιέρα κάνει σήμερα 25/9 στο Apple TV+, το espionage θρίλερ «Tehran». Η νέα σειρά της Apple , δημιουργήθηκε με συμπαραγωγή της Cosmote TV και τα γυρίσματα της πραγματοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο στη χώρα μας.

Η σειρά γυρίστηκε κυρίως στην Αθήνα, όμως είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως κατάφεραν οι δημιουργοί της να «μεταμορφώσουν» περιοχές της πρωτεύουσάς μας χρησιμοποιώντας ειδικά εφέ, πινακίδες, δεκάδες κομπάρσους και άλλες μεθόδους, σε … Τεχεράνη! Οι παραγωγοί επέλεξαν χώρους στο κέντρο της Αθήνας, όπως το Πεδίο Άρεως, η πλατεία Θεάτρου κτλ., που έχουν multi-cultural χαρακτήρα και χρώμα και μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της σειράς.

Για τα γυρίσματα διατέθηκαν από τον OTE, το Μέγαρο στο Μαρούσι (το οποίο λειτούργησε ως υπουργείο), το κτήριο της 3ης Σεπτεμβρίου (το οποίο είναι υπό κατασκευή και του οποίου η βιομηχανική ατμόσφαιρα άρεσε πολύ), καθώς και ένα ακόμη κτήριο στην Καλλιθέα.

Εφόσον αποφασιστεί και επίσημα, είναι πιθανό η COSMOTE TV να προχωρήσει και σε επόμενο κύκλο με τους δημιουργούς.

Το Tehran υλοποιήθηκε με επιχορήγηση από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) μετά από το νέο ευνοϊκό πλαίσιο για τις παραγωγές που δημιούργησε ο νόμος 4487, γνωστός πλέον και ως “νόμος Κρέτσου”.
Η αναγκαιότητα ύπαρξης φορέων όπως το ΕΚΟΜΕ είναι αδιαμφισβήτητη, διότι ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση ξένων παραγωγών. Ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο της συγκεκριμένης σειράς επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την αρτιότητα των υποδομών, καθώς και τα υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας που διαθέτουν τα στελέχη της COSMOTE TV. Πρόκειται για μια απτή απόδειξη ότι μπορεί να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης επενδύσεων της διεθνούς οπτικοακουστικής παραγωγής.

Τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα.

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.