15/01/2021

Ο Χρήστος Καλογεράκης νέος CEO στη Forthnet

Γράφτηκε από: N.D

Ο Χρήστος Καλογεράκης αναλαμβάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διευθύνων σύμβουλος της Forthnet. Έμπειρο στέλεχος της αγοράς, αποτελούσε τον επικεφαλής της Public - MediaMarkt (PMM) μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, όταν αποχώρησε από το Olympia Group συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Ο Χρήστος Καλογεράκης αναλαμβάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διευθύνων σύμβουλος της Forthnet. Έμπειρο στέλεχος της αγοράς, αποτελούσε τον επικεφαλής της Public - MediaMarkt (PMM) μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, όταν αποχώρησε από το Olympia Group συμφερόντων Πάνου Γερμανού. Όπως όλα δείχνουν, η ΒC Partners, ο νέος μέτοχος της Forthnet, κατέληξε στην απόφαση να δώσει τα ηνία της εταιρείας για την επόμενη μέρα σε έναν έμπειρο Έλληνα CEO, με σημαντική διαδρομή στην αγορά.

Ο Χρήστος Καλογεράκης ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε στον κλάδο του Shipping, ενώ το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και απέκτησε πολυετή πείρα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Vodafone και η Wind. Ξεκίνησε στον Όμιλο Olympia το 2011, αναλαμβάνοντας τη θέση του εμπορικού διευθυντή του Retail Group (Public, Multirama, Getitnow). Το 2012, ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία Westnet Distribution ΑΒΕΕ, που αποτελεί την εταιρεία διανομής τεχνολογικών προϊόντων του Ομίλου Olympia. Στη διάρκεια της θητείας του, η Westnet απέκτησε σύγχρονες δομές και οδηγήθηκε σε κερδοφορία. Η ανάληψη των καθηκόντων του ως διευθύνοντος συμβούλου της Public τον Ιανουάριο του 2015, σηματοδότησε τη στροφή της εταιρικής στρατηγικής στην εμπορικότητα, οδηγώντας την Public σε κερδοφορία, ενώ στη διάρκεια των ετών που βρέθηκε στο τιμόνι της επιχείρησης, η PMM πλέον βραβεύτηκε ως Retailer Of The Year στα RetailBusiness Awards, αναδείχθηκε #1 e-commerce retailer, ισχυροποίησε την omnichannel στρατηγική της και δημιούργησε το πρώτο και μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα. Παράλληλα, μετά τη συμφωνία με τη MediaMarkt, αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο omnichannel retailer στη χώρα.

Σημειώνεται πως αυτήν τη στιγμή διευθύνων σύμβουλος της Forthnet είναι ο Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος τοποθετήθηκε σε αυτήν τη θέση τον Νοέμβριο του 2020 από την BC Partners, έπειτα από την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από τη θυγατρική της, NewCo United Group Hellas. Πρόκειται για έμπειρο στέλεχος της ελληνικής αγοράς, ο οποίος εργάζεται στη Forthnet από τα μέσα του 2018 ως οικονομικός διευθυντής.

Businessnews.gr

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.