01/03/2021

Μάρτιος στο Viasat History: Ένα ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη πανούκλα και επιλογές για την Ημέρα της Γυναίκας

Τον Μάρτιο υποδεχόμαστε στο Viasat History την πρεμιέρα μιας επίκαιρης μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, την «Επιδημία: η μεγάλη πανούκλα». Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 22:00. Στα τρία επεισόδια της σειράς μαθαίνουμε για την Μεγάλη Πανούκλα που ενέσκηψε...
Τον Μάρτιο υποδεχόμαστε στο Viasat History την πρεμιέρα μιας επίκαιρης μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, την «Επιδημία: η μεγάλη πανούκλα». Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 22:00. Στα τρία επεισόδια της σειράς μαθαίνουμε για την Μεγάλη Πανούκλα που ενέσκηψε στη Μεγάλη Βρετανία το 1665 και σκότωσε συνολικά 200.000 ανθρώπους.

Για την Ημέρα της Γυναίκας (8/3) το Viasat History θα προβάλει δύο μοναδικά ντοκιμαντέρ. Στις 22:00 «Οι γυναίκες που πολέμησαν τον Χίτλερ» προέρχονταν από κάθε κοινωνική τάξη και ήταν πρώην πρότυπα πολιτών του Γ΄ Ράιχ. Μια ομάδα Γερμανίδων που έγιναν μαχήτριες της αντίστασης κατά των ναζί με όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους αψηφώντας την ακραία βία της ναζιστικής Γερμανίας και την τρομερή Γκεστάπο.

Την ίδια μέρα στις 23:05 ρίχνουμε μια ματιά στις προϊστορικές κοινωνίες μέσα από το «Ο γρίφος των οστών: η επανάσταση του φύλου». Το ντοκιμαντέρ αποδομεί τις μέχρι σήμερα κυρίαρχες θέσεις σχετικά με την οργάνωση εκείνων των κοινωνιών και τη θέση που είχαν σε αυτές οι γυναίκες.

Επιδημία: η μεγάλη πανούκλα / Viasat History
Πρεμιέρα Κυριακή 7 Μαρτίου στις 22:00
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Epidemic: The Great Plague
Έτος: 2020
355 χρόνια προτού εμφανιστεί ο Covid-19, μια άλλη πανδημία ξέσπασε στη Βρετανία. Η Μεγάλη Πανούκλα του 1665 σκότωσε 100.000 ανθρώπους στο Λονδίνο -ένας τρομακτικός αριθμός που αντιστοιχούσε στο 25% του πληθυσμού- και επιπλέον 100.000 στην υπόλοιπη χώρα. Ο γιατρός Ζαντ βαν Τάλικιν, η αρχαιολόγος Ράκσα Ντέιβ και ο δημοσιογράφος Τζον Σάρτζεντ διαπιστώνουν εντυπωσιακά κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δύο πανδημίες, ανακαλύπτουν με ποιον τρόπο κρατούσαν οι άνθρωποι τις κοινωνικές αποστάσεις τον 17ο αιώνα, πώς το λοκντάουν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της καραντίνας, και καταλήγουν ότι το ασβέστωμα των σπιτιών -η αγαπημένη μέθοδος καθαριότητας μετά την πανδημία- θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα σημερινά αντιβακτηριδιακά σπρέι.

Ο γρίφος των οστών: η επανάσταση του φύλου
Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 23:05
Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Riddle of the Bones: Gender Revolution
Έτος: 2019
Άντρες κυνηγοί, γυναίκες συλλέκτες - αυτή είναι η εικόνα της προϊστορίας. Ο άντρας ως κυνηγός ανέκαθεν θεωρούνταν ότι ήταν εκείνος που συντηρούσε κατά κύριο λόγο την οικογένεια και λέγεται ότι κρατούσε την πρώτη θέση στην ιεραρχία της κοινωνίας ήδη από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας - λάθος, ισχυρίζονται σήμερα πολλοί ερευνητές. Με βάση τη συγκεκριμένη θεωρία, οι πρώτοι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι το καθεστώς που επικρατούσε κατά τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού ήταν «φυσιολογικό», ωστόσο δεν συγκλίνουν όλες οι ανακαλύψεις σε αυτό το συμπέρασμα.

Οι γυναίκες που πολέμησαν τον Χίτλερ
Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 22:00
Copyright © CPB International
Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: The Women Who Fought Hitler
Έτος: 2019
Προέρχονταν από κάθε κοινωνική τάξη και ήταν πρώην πρότυπα πολιτών του Γ΄ Ράιχ. Μια ομάδα Γερμανίδων που έγιναν μαχήτριες της αντίστασης κατά των ναζί με όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους αψηφώντας την ακραία βία της ναζιστικής Γερμανίας και την τρομερή Γκεστάπο. Η ζωή τους ήταν αβέβαιη και παρά τον κίνδυνο να τις καταδώσουν οι γείτονες ή οι συγγενείς τους, μετέφεραν εμπιστευτικές πληροφορίες, μοίραζαν αντιναζιστικά φυλλάδια και έσωζαν Εβραίους που επρόκειτο να απελαθούν.
Κατηγορία Pay TV News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.