29/04/2021

Το Μάιο στο Viasat Histοry ανακαλύπτουμε τα Μυστήρια του Δούρειου Ίππου

Ο Μάϊος στο Viasat History είναι γεμάτος από πρεμιέρες συναρπαστικών ντοκιμαντέρ και docuseries, αλλά και από θεματικά αφιερώματα σε ήδη αγαπημένα προγράμματα. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα του Πάσχα, 3/5 στις 23:00, με την πρεμιέρα για το «Χρονικό των φόνων». Στα 6 επεισόδια της σειρά θα μάθουμε λεπτομέρειες για μερικά από τα πιο συγκλονιστικά...
Ο Μάϊος στο Viasat History είναι γεμάτος από πρεμιέρες συναρπαστικών ντοκιμαντέρ και docuseries, αλλά και από θεματικά αφιερώματα σε ήδη αγαπημένα προγράμματα. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα του Πάσχα, 3/5 στις 23:00, με την πρεμιέρα για το «Χρονικό των φόνων». Στα 6 επεισόδια της σειρά θα μάθουμε λεπτομέρειες για μερικά από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που συνέβησαν στις μεγαλύτερες και ισχυρότερες μητροπόλεις του κόσμου. Ένα έγκλημα, άλλωστε, και η ιστορία πίσω αυτό αφορούν πολλά περισσότερα στοιχεία εκτός από τον ένοχο ή τα διαδικαστικά του μυστηρίου που το περιβάλλει.

Την Κυριακή 9/5 στις 00:00 γνωρίζουμε τους «Πρεσβευτές στο Βερολίνο: οι πληροφοριοδότες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου». Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ διορίστηκε καγκελάριος της Γερμανίας - και τότε άρχισε μια επανάσταση. Όλος ο κόσμος παρατηρούσε με ενδιαφέρον και ανησυχία. Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες ήταν διπλωμάτες που εργάζονταν στη γερμανική πρωτεύουσα και ήταν τοποθετημένοι σε κατάλληλες θέσεις ώστε να βλέπουν τι πραγματικά συνέβαινε.

Αφιερωμένο στην αρχαία ιστορία είναι το ντοκιμαντέρ «Το μυστήριο του Δούρειου Ίππου», το οποίο περιστρέφεται γύρω από τη διάσημη επική ιστορία. Νέες ρηξικέλευθες ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι μία από τις γνωστότερες ιστορίες όλων των εποχών ίσως θα πρέπει να ξαναγραφτεί καθώς ο Δούρειος Ίππος μάλλον δεν ήταν καν άλογο... Αν όμως ισχύει αυτό, πώς ξεγέλασαν οι Έλληνες τους εχθρούς τους και ποια ιστορία θα διαβάζουμε στα βιβλία του μέλλοντος; Πρεμιέρα την Κυριακή 23 Μάϊου στις 22:00.

Το μυστήριο του Δούρειου Ίππου
Κυριακή 23 Μαΐου στις 22:00
Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία
Πρωτότυπος τίτλος: The Mystery of the Trojan Horse
Έτος: 2020
Η ιστορία του Δούρειου Ίππου είναι πιθανόν μία από τις διασημότερες αφηγήσεις στον κόσμο· ένα γιγάντιο ξύλινο άλογο γεμάτο Έλληνες στρατιώτες που φτάνει στους Τρώες ως δώρο - χωρίς να υποψιάζονται κάτι κακό, οι Τρώες πιστεύουν όσα ακούνε και επιτρέπουν στο άλογο να μπει στην πόλη τους. Οι Έλληνες βγαίνουν από το άλογο μέσα στο σκοτάδι, ανοίγουν τις πύλες στους συμπολεμιστές τους και η παντοδύναμη Τροία γίνεται παρανάλωμα του πυρός λίγες ώρες αργότερα - αν όμως ο μύθος για το άλογο δεν έχει κανένα ίχνος αλήθειας; Νέες ρηξικέλευθες ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι μία από τις γνωστότερες ιστορίες όλων των εποχών ίσως θα πρέπει να ξαναγραφτεί καθώς ο Δούρειος Ίππος μάλλον δεν ήταν καν άλογο. Αν όμως ισχύει αυτό, πώς ξεγέλασαν οι Έλληνες τους εχθρούς τους και ποια ιστορία θα διαβάζουμε στα βιβλία του μέλλοντος;

Το χρονικό των φόνων
Πρεμιέρα Δευτέρα 3 Μαΐου στις 23:00 και στη συνέχεια τις καθημερινές (Δευτ.-Παρ.) την ίδια ώρα.
Copyright © West One
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Murderous History
Έτος: 2020
Οι πρωτεύουσες των χωρών προσελκύουν ισχυρούς, εύπορους, σκανδαλώδεις, διεφθαρμένους και ήρωες. Καθώς το διακύβευμα είναι μεγάλο και συμβάλλουν σε αυτό πολλά κίνητρα και η συναισθηματική φόρτιση, δεν είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι αυτές οι πόλεις έχουν να παρουσιάσουν τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα, όμως η ιστορία κάθε εγκλήματος αφορά πολλά επιπλέον στοιχεία εκτός από τον ένοχο ή τα διαδικαστικά του μυστηρίου που το περιβάλλει - καθένα από αυτά μας δίνει την ευκαιρία να ερευνήσουμε τον χρόνο και τον τόπο όπου διαπράχθηκε το εν λόγω έγκλημα. Το έγκλημα επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Επιπλέον, αντικατοπτρίζει τα πάθη και τις ανησυχίες των ανθρώπων της συγκεκριμένης ιστορικής συγκυρίας, και με αυτόν τον τρόπο η ιστορία κάθε εγκλήματος ανοίγει στα μάτια μας ένα μοναδικό παράθυρο μέσα από το οποίο γνωρίζουμε τις ευρύτερες ιστορίες μιας πόλης και των κατοίκων της.

Πρεσβευτές στο Βερολίνο: οι πληροφοριοδότες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου
Κυριακή 9 Μαΐου στις 00:00
Copyright © ZED
Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
Πρωτότυπος τίτλος: Ambassadors in Berlin: The Whistleblowers of WWII
Έτος: 2020
Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ διορίστηκε καγκελάριος της Γερμανίας - και τότε άρχισε μια επανάσταση. Όλος ο κόσμος παρατηρούσε με ενδιαφέρον και ανησυχία. Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες ήταν διπλωμάτες που εργάζονταν στη γερμανική πρωτεύουσα και ήταν τοποθετημένοι σε κατάλληλες θέσεις ώστε να βλέπουν τι πραγματικά συνέβαινε. Εργάζονταν πυρετωδώς για να συλλέγουν πληροφορίες και ήταν ερευνητές, κατάσκοποι και πληροφοριοδότες. Σε λίγες μόλις εβδομάδες οι ναζί ανέλαβαν τον έλεγχο όλων των κέντρων κρατικής διοίκησης, ωστόσο ένιωθαν ακόμα άβολα σε διπλωματικούς κύκλους όπου υπήρχαν αρκετοί αριστοκράτες. Χάρη στο αρχειακό υλικό -ένα μέρος του οποίου είναι άγνωστο- το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το πλαίσιο στο οποίο οι άνθρωποι συνέχισαν να ζουν ενώ ο κόσμος όδευε προς την καταστροφή, και καταδεικνύει πώς οι εν λόγω διπλωμάτες προσπάθησαν μάταια να προειδοποιήσουν για τον εντεινόμενο κίνδυνο και την πραγματικότητα της ναζιστικής Γερμανίας.
Κατηγορία Pay TV News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.