Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 496
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

7 Μαΐου 2021 11:11

"7 Λόγοι να Τρέξεις Μακριά" – Πρεμιέρα 11 Μαΐου αποκλειστικά στο Cinobo

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F765b45efc420f15fa5f8e3af2eaf07e6 XL

Η οικογένεια, το φτωχό παιδί που εμφανίζεται στην τηλεόραση, οι γείτονες του 6ου ορόφου, η υποψήφια ενοικιάστρια και ο μεσίτης, το ζευγάρι επιχειρηματιών, ο τύπος που τον πάτησε κυριολεκτικά η πρόοδος στο διάβα της και το ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί. 7 ιστορίες μαύρου χιούμορ από μια δυσλειτουργική κοινωνία.

Προβλέπεται να είναι η μαύρη κωμωδία της χρονιάς
Cinemania

Μια ταινία τόσο πολιτικά μη-ορθή, όσο και απενοχοποιημένα απολαυστική
Cineuropa

Κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του ισπανικού κινηματογράφου.
7 σφηνάκια σουρεάλ κωμωδίας που μπλέκουν το χιούμορ με τον τρόμο.
Μια μαύρη σάτιρα όπου, ανά πάσα στιγμή, τα γέλια μπορούν να μετατραπούν σε κραυγές.

Σύντομη Σύνοψη

Η οικογένεια, το φτωχό παιδί που εμφανίζεται στην τηλεόραση, οι γείτονες του 6ου ορόφου, η υποψήφια ενοικιάστρια και ο μεσίτης, το ζευγάρι επιχειρηματιών, ο τύπος που τον πάτησε κυριολεκτικά η πρόοδος στο διάβα της και το ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί. 7 ιστορίες μαύρου χιούμορ από μια δυσλειτουργική κοινωνία.

Αναλυτική Σύνοψη

Επτά ιστορίες που αναμειγνύουν την κωμωδία με τον τρόμο. Επτά ιστορίες μαύρης κωμωδίας τόσο περίεργες, όσο και προσιτές. Επτά σουρεαλιστικές απεικονίσεις μιας κοινωνίας που αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά, μιας κοινωνίας πέρα για πέρα δυσλειτουργικής.

Οικογένεια: Δύο γονείς ξυπνούν τον τεμπέλη γιο τους στη μέση της νύχτας. Πρέπει να του μιλήσουν για ένα επείγον και φρικτό ζήτημα που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα: έχουν αποφασίσει να τον «κάνουν έκτρωση» 20 χρόνια αφού έχει γεννηθεί.

Αλληλεγγύη: Ένα ζευγάρι μεσήλικων γευματίζει ήσυχα στο σπίτι. Στην τηλεόραση παρακολουθούν τα προβλήματα των παιδιών από μια χώρα τρίτου κόσμου. Η τηλεόραση φέρνει τον τρίτο κόσμο στο σπίτι τους. Κυριολεκτικά. Και, από τη μία, πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη, από την άλλη όμως; Λοιπόν, από την άλλη δεν μπορεί να αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο, σωστά;

Τάξη: Κανείς στην πολυκατοικία δεν θυμάται τι υπάρχει πέρα ​​από τον αριθμό «6». Όμως, αυτά που μας είναι άγνωστα, για καλό λόγο είναι άγνωστα, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να μην το ρισκάρουν… στέλνοντας τον σύζυγό να μάθει τι συμβαίνει.

Ιδιοκτησία: Ένας μεσίτης δείχνει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης σε μία πιθανή ενοικιάστρια. Το διαμέρισμα έχει αναμφίβολα δυνατότητες, αλλά μια μικρή λεπτομέρεια εκπλήσσει τον πελάτη: ο προηγούμενος ενοικιαστής κρέμεται από τη λάμπα στην τραπεζαρία.

Εργασία: Ένα παντρεμένο ζευγάρι βρίσκεται στο βεστιάριο ενός «καλού» σπιτιού. Ακούγονται θόρυβοι από το πάτωμα. Ο λόγος; 700 Κινέζοι σκλάβοι φτιάχνουν τα ρούχα για τη συλλογή της επόμενης σεζόν.

Πρόοδος: Έναν άντρα τον πάτησε το τραμ και ζητά βοήθεια στη μέση της νύχτας. Καθώς ο θάνατός πλησιάζει, μια γυναίκα του εξηγεί γιατί δεν αξίζει να καλέσει ασθενοφόρο αφού, έτσι κι αλλιώς, είναι ήδη μισοπεθαμένος.

Δέσμευση: Στα σκαλιά της εκκλησίας ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να ανταλλάξει όρκους. «Στον πλούτο και τη φτώχεια, στην υγεία και την ασθένεια, μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Τι γίνεται όμως αν παραλείψουμε τη διαδικασία και πάμε κατευθείαν στον θάνατο;

Σημείωμα των σκηνοθετών, Εστέβε Σολέρ, Τζεράρντ Κίντο και Νταβίντ Τόρρας

Στις αρχές του 2014, οι τρεις μας συναντηθήκαμε και ξεκινήσαμε, με πολύ περιορισμένα μέσα, να δοκιμάσουμε τις δεξιότητές μας και να πούμε μια ιστορία που θα έσπαγε τις συμβάσεις για την οικογένεια. Το αποτέλεσμα ήταν η ταινία μικρού μήκους, «Εσωτερικό. Οικογένεια.». Τελικά, όχι μόνο πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά τον ξεπεράσαμε. Τώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε παραπέρα, να παρατηρήσουμε την οικογένεια ως μέρος μιας κοινωνίας που πρέπει επειγόντως να ανατρέψει τις συμβάσεις της. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να προσθέσουμε στο «Εσωτερικό. Οικογένεια.» επτά ακόμη ιστορίες.

Το «7 Λόγοι να Τρέξεις Μακριά» προκύπτει από την κριτική ματιά στην κοινωνία μας και τις αξίες που αυτή μεταδίδει, αμφισβητώντας τα πάντα. Προκύπτει από ερωτήσεις που, βγαίνοντας στο δρόμο ή ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις ειδήσεις, γεννιούνται (ή θα έπρεπε να γεννιούνται) στο μυαλό όλων: σε ποιον ανήκει η κοινωνία που έχουμε; Ποιος επωφελείται; Πραγματικά, υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι; Είναι θρίαμβος για την ανθρωπότητα το πού έχουμε φτάσει; Μας κάνει καλύτερους ή θα πρέπει να το σταματήσουμε;

Αυτά τα ερωτήματα διερευνώνται σε επτά επεισόδια, που έχουν ως τίτλο καθεμία από τις αξίες που επιλέξαμε να εκπροσωπήσουν τη λεγόμενη Ιουδαιο-Χριστιανική κοινωνία: Οικογένεια, Αλληλεγγύη, Τάξη, Ιδιοκτησία, Εργασία, Πρόοδος και Δέσμευση. Μαζί επιδιώκουν να σχηματίσουν μια σύγχρονη «τοιχογραφία» ισχυρών αντιθέσεων και δηκτικού περιεχομένου, το οποίο «εκρήγνυται» πάντα στη μέση μιας καθημερινής στιγμής. Επτά καυστικές ιστορίες που κάνουν μια τομή στη σύγχρονη ζωή.

Το κοινό στοιχείο μεταξύ των ιστοριών είναι ότι μας παρουσιάζουν χαρακτήρες «κλειδωμένους» σε έναν χώρο οικείο που τώρα έχει γίνει εχθρικός προς αυτούς. Θέλουν να ξεφύγουν από αυτόν, αλλά δεν μπορούν. Μικρά καθημερινά «κελιά» που τους αναγκάζουν να αντιμετωπίσουν το ερώτημα ποιος ή τι θέλουν να είναι όταν καλούνται να πάρουν αποφάσεις για το πεπρωμένο, τη ζωή και τον θάνατο.

Ωστόσο, η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πρότυπα του κοινωνικού κινηματογράφου ή της κατακραυγής, καθώς, χωρίς αμφιβολία, είναι μια κωμωδία. Μια κωμωδία που αποπνέει μαύρο, μερικές φορές παράλογο, χιούμορ που μεταμορφώνεται σε τρόμο. Κινείται ανάμεσα στα δύο είδη με εκπληκτική ευκολία για να παγώσει το χαμόγελο στα χείλη μας, αμέσως μόλις σχηματίστηκε. Όλα αυτά με έναν ακραία λακωνικό τόνο, ο οποίος αποτελεί ειρωνική και κακόβουλη πρόβλεψη για το τι μας περιμένει ως κοινωνία «στην άλλη γωνία».

Το κοινό μπορεί να χαλαρώσει και να γελάσει στην ίδια σκηνή, πιθανώς κάτι που δεν απέχει πολύ από αυτό που συμβαίνει με τα είδη του γκροτέσκο και του σουρεαλισμού στην πιο αγνή τους μορφή. Η ταινία προσπαθεί να ανακαλέσει έναν τρόπο κατανόησης της πραγματικότητας που υπάρχει στις πιο αξέχαστες ταινίες μυθοπλασίας, με μέγιστα παραδείγματα αυτές του Valle-Inclán και του Buñuel. 

Θέλουμε να μεταφέρουμε αυτό το πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο, στο σύγχρονο περιβάλλον μας, προσπαθώντας να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Όπως έκαναν στο παρελθόν οι ταινίες «Wild Tales» (Damián Szifrón, 2014) ή το «Holy Motors» (Leos Carax, 2012), επιθυμούμε να  γοητεύσουμε το κοινό και να προβάλλουμε ένα σύνολο γεμάτο οικεία πρόσωπα που βλέπουμε σε εντελώς νέες και καταπληκτικές καταστάσεις.

Έχουμε παρατηρήσει ότι αυτοί στους οποίους δίνουμε να διαβάσουν τα σενάριά μας θέλουν μετά να μιλήσουν γι’ αυτά, να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους. Εκτιμούν την αίσθηση φρεσκάδας και δημιουργικής σύγκρουσης που τους ωθούν να κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους, να ψάξουν σε έναν άλλο αναγνώστη εάν τα συναισθήματά τους ταυτίζονται. Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε: μια κριτική σκέψη που αναγκάζει τον αναγνώστη – και επομένως αργότερα και τον θεατή – να σκεφτεί τι έχει δει, να συζητήσει τις εντυπώσεις του όταν φεύγει από τον κινηματογράφο. Θέλουμε ένα κοινό που να μην παραμένει αδιάφορο, που χρειάζεται να ξανακατανομήσει την κοινωνία μας ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό της.

-Τζεράρντ Κίντο, Εστέβε Σολέρ και Νταβίντ Τόρρας

Βιογραφίες σκηνοθετών

Εστέβε Σολέρ (Σενάριο και Σκηνοθεσία)

Ο Εστέβε Σολέρ (Βαρκελώνη, 1976) είναι ένας από τους πιο μεταφρασμένους και αναγνωρισμένους Ισπανούς θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του. Τα κείμενά του έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες και έχουν ανεβεί από περισσότερους από 70 σκηνοθέτες σε όλο τον κόσμο. Η τριλογία του «Against Progress», «Against Love» και «Against Democracy» που είναι η κύρια επιρροή του «7 Λόγοι να Τρέξεις Μακριά», έχει διακριθεί στο γερμανικό φεστιβάλ Theatertreffen και έχει κερδίσει βραβεία όπως το Catalan Serra d’Or και το γαλλικό Βραβείο Γκοντό. Η μικρού μήκους ταινία του «Εσωτερικό. Οικογένεια.» που παρουσιάστηκε στα φεστιβάλ Clermont-Ferrand, New York Rooftop Films και Sitges, μεταξύ πολλών άλλων, είναι το βραβευμένο ντεμπούτο του.

Τζεράρντ Κίντο (Σκηνοθεσία)

Ο Τζεράρντ Κίντο (Manresa, 1978) είναι κριτικός ταινιών για το «La Vanguardia» και συγγραφέας πολλών μελετών και βιβλίων, όπως το «Reservoir Dog», στη συλλογή του περιοδικού «Dirigido por…». Σπούδασε στο Centre d’ Estudis Cinematogràfics de Catalunya, από όπου άρχισε να παράγει μερικά από τα πρώτα του έργα, όπως οι ταινίες μεγάλου μήκους «Direcció Intencional Conscient» και «Estultícia». Με το ψευδώνυμο Gerard Normal, έχει εργαστεί ως ερμηνευτής και μουσικός με την ομάδα του «Els normals».

Νταβίντ Τόρρας (Σκηνοθεσία)

Ο Νταβίντ Τόρρας (Sria, 1972) είναι μια διακεκριμένη πολιτιστική φυσιογνωμία της Κεντρικής Καταλονίας. Ο Τόρρας έγινε σημείο αναφοράς με την έκθεση που επιμελήθηκε για τον καλύτερο κινηματογράφο auteur. Μετά από διάφορα project ως παραγωγός, παρουσιάζει στα φεστιβάλ των Fantasporto, Regard sur le court métrage (Canada) και Malaga, μεταξύ πολλών άλλων, τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Εσωτερικό. Οικογένεια.» που σηματοδοτεί το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Τζεράρντ Κίντο, Εστέβε Σολέρ, Νταβίντ Τόρρας
  • Σενάριο: Εστέβε Σολέρ
  • Παραγωγή: Αρίτς Σίρμπιαν, Μάρτιν Σάμπερ
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γκαμπριέλ Καμπόι
  • Μοντάζ: Αναΐς Ουράκα
  • Πρωτότυπη Μουσική: Τζούλι Ράιερ
  • Πρωταγωνιστούν: Έμμα Σουάρεζ, Λόλα Ντουένιας, Σερζί Λοπέζ, Φρανσέσκ Ορέγια, Νταβίντ Βερνταγκουέρ, Τζορντί Σάντσεζ, Πέπε Βιγιουέλα, Άλεξ Μπρεντεμούλ, Μανουέλ Σόλο, Αλέν Χερνάντεζ, Άινα Κλοτέτ, Βίκι Πένια, Ραμόν Φονσερέ, Άγκατα Ρόκα, Νούρια Γκάγκο, Μπόρχα Εσπινόζα, Πολ Λόπες, Ρόζα Καδαφάλκ, Αλμπέρτ Ριμπάλτα

Διάρκεια: 75’

Έτος Παραγωγής: 2019

Στις 11 Μαΐου αποκλειστικά στις οθόνες του Cinobo

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...