19/05/2021

Παίρνει προβάδισμα η νέα COSMOTE TV

Γράφτηκε από: Νίκος Δρικάκης

Αρχίζει να αμφισβητείται όπως φαίνεται, η μέχρι πρότινος κυριαρχία του δορυφορικού κατόπτρου, ως μέσο λήψης συνδρομητικής τηλεόρασης και στη χώρα μας.

Αρχίζει να αμφισβητείται όπως φαίνεται, η μέχρι πρότινος κυριαρχία του δορυφορικού κατόπτρου, ως μέσο λήψης συνδρομητικής τηλεόρασης και στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία της COSMOTE TV, μέχρι σήμερα οι συνδρομητές της νέας streaming OTT υπηρεσίας της, φθάνουν τους 250.000! Εντυπωσιακό νούμερο, που αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, μιας και όπως μαθαίνουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων πελατών που εγγράφονται στην COSMOTE TV, επιλέγουν τη νέα OTT streaming υπηρεσία, έναντι της αντίστοιχης δορυφορικής. Σε αυτούς, έρχονται να προστεθούν και υφιστάμενοι συνδρομητές που για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν να κάνουν το «άλμα» περνώντας από το «πιάτο» στη νέα εποχή τηλεόρασης της COSMOTE TV.

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις που συντελούνται στην τηλεόραση σε ευρύτερο της ελληνικής αγοράς πλαίσιο, το συγκεκριμένο γεγονός σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη. Έτσι λοιπόν όπως σε δεκάδες άλλες χώρες, παρατηρείται και στη χώρα μας, μια ξεκάθαρη στροφή του καταναλωτικού κοινού στη streaming συνδρομητική τηλεόραση ως επιλογή θέασης. Σημαντικό ρόλο στην εξοικείωση του κοινού στην διαδικτυακή τηλεόραση έπαιξε φυσικά και η έλευση και η παγκόσμια εξάπλωση του Netflix, που σύστησε στο κοινό ένα διαφορετικό είδος τηλεοπτικής ψυχαγωγίας με νέες δυνατότητες και επιλογές.

Αυτό που έκανε πολύ έξυπνα η COSMOTE TV στη νέα ΟΤΤ υπηρεσία της, είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει από την αρχή, μια υπηρεσία εύχρηστη και ιδιαίτερα φιλική για τον μέσο χρήστη, στην οποία συνυπάρχουν με αρμονία, η ζωντανή τηλεόραση με τις on demand επιλογές και δυνατότητες.

Για κάθε υποψήφιο συνδρομητή τα κριτήρια επιλογής είναι διαφορετικά. Ωστόσο, τα βασικότερα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας τα οποία φαίνεται ότι βαραίνουν σημαντικά στην επιλογή της streaming τηλεόρασης έναντι της δορυφορικής φαίνεται να είναι :

α) η ευκολία απόκτησης και ενεργοποίησης της χωρίς τρυπήματα σε τοίχους - καλώδια- εγκαταστάσεις

β) Οι προσωποποιημένες προτάσεις. Η νέα COSMOTE TV με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, «ακολουθεί» το χρήστη στο ταξίδι του στη νέα τηλεόραση και του προτείνει προγράμματα, με βάση τις προτιμήσεις και τις συνήθειες θέασης του. Έτσι, η διευκόλυνση του συνδρομητή να εντοπίσει εύκολα και άμεσα το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων και προγραμμάτων, από live και on demand προγράμματα, είναι μεγάλη.

γ) η μεγάλη διαδραστικότητα, τα φιλικά μενού και φυσικά η πρόσβαση από όλες τις φορητές συσκευές.

δ) η παροχή 4Κ αθλητικών προγραμμάτων, ειδικά για τους κατόχους νέων smart τηλεοράσεων.

ε) Δυνατότητες multiroom και η ευκολία να μεταφέρεις την συνδρομή σου όπου υπάρχει internet.

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.