02/08/2021

Αύγουστος στο Viasat History με τον Πλανήτη των θησαυρών

Ο Αύγουστος στο Viasat History φέρνει τρεις σπουδαίες πρεμιέρες. Η αρχή γίνεται με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ξεχασμένοι τόποι» την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 22:00. Στα 4 επισκεπτόμαστε δώδεκα «ξεχασμένα» μέρη σημαντικής ιστορικής σημασίας: στρατιωτικές βάσεις, περίβλεπτα κτίρια, τουριστικούς παράδεισους και νοσοκομεία- και όσοι κάποτε ζούσαν κι εργάζονταν...

Ο Αύγουστος στο Viasat History φέρνει τρεις σπουδαίες πρεμιέρες. Η αρχή γίνεται με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ξεχασμένοι τόποι» την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 22:00. Στα 4 επισκεπτόμαστε δώδεκα «ξεχασμένα» μέρη σημαντικής ιστορικής σημασίας: στρατιωτικές βάσεις, περίβλεπτα κτίρια, τουριστικούς παράδεισους και νοσοκομεία- και όσοι κάποτε ζούσαν κι εργάζονταν εκεί μας βοηθούν να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά αυτών των μυστηριακών τόπων.

Μερικές μέρες αργότερα, στις 8 Αυγούστου, έρχεται «Ο Πλανήτης των θησαυρών», μια σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, η οποία δημιουργήθηκε για να μας γνωρίσει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και μας ξεναγεί στα πιο συγκλονιστικά μέρη ανά την υφήλιο.

Στο δεύτερο 15μερο του μήνα, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα μας καθηλώνει η σειρά «Σαντάμ εναντίον Αγιατολάχ: Πόλεμος Ιράν-Ιράκ». Το ντοκιμαντέρ μελετά την πορεία του πολέμου Ιράν-Ιράκ σε μια περίοδο οκτώ ετών, τις πρωτόγνωρες σφαγές στις οποίες επιδόθηκαν και οι δύο πλευρές της σύρραξης, και την ολέθρια παρακαταθήκη που άφησε ο εν λόγω πόλεμος στην περιοχή. Ο πόλεμος, ο οποίος πυροδοτήθηκε από την έχθρα ανάμεσα στον Σαντάμ Χουσεΐν και τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, εξελίχθηκε από την αστραπιαία έφοδο που εξαπέλυσε το Ιράκ σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο που απείλησε να κλιμακωθεί σε παγκόσμια σύρραξη.

Ξεχασμένοι τόποι
Πρεμιέρα Κυριακή 1 Αυγούστου στις 22:00
Copyright © ZDF
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 4 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ βιογραφία
Πρωτότυπος τίτλος: Forsaken Places
Έτος: 2021
Ιστορικά μέρη: ξεχασμένα, απειλούμενα και ταυτόχρονα απειλητικά, είτε κατασκευάστηκαν από ατσάλι, χτίστηκαν με τσιμέντο, ή προέκυψαν μετά από εκρήξεις σε κάποιο βουνό. Τα μνημεία του χτες που δημιουργήθηκαν σε κομβικές εποχές της ιστορίας είναι κι αυτά γεμάτα προσωπικές ιστορίες που μας αφηγούνται αυτόπτες μάρτυρες, λεπτομερείς και προσωπικές αφηγήσεις φυσικών καταστροφών, πολέμων ή τρομακτικών παγκόσμιων ατυχημάτων με σοβαρές επιπτώσεις σε αυτά τα μνημεία, τα μέρη αλλά και τους ανθρώπους γύρω τους. Επισκεπτόμαστε δώδεκα από αυτά τα «χαμένα μέρη» - στρατιωτικές βάσεις, περίβλεπτα κτίρια, τουριστικούς παράδεισους και νοσοκομεία- και όσοι κάποτε ζούσαν κι εργάζονταν εκεί μας βοηθούν να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά αυτών των μυστηριακών τόπων. Μας ξεναγούν μέσα από ένα συγκινητικό και επιμορφωτικό ταξίδι στις προσωπικές τους ιστορίες οι οποίες εν τέλει αποτέλεσαν κομμάτι της ίδιας της ιστορίας.

Ο πλανήτης των θησαυρών / Viasat History
Πρεμιέρα Κυριακή 8 Αυγούστου στις 20:55
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία
Πρωτότυπος τίτλος: Planet of Treasures
Έτος: 2020
Υπήρξαν επτά θαύματα του κόσμου στην αρχαιότητα, και η UNESCO μετρά 1.121 θησαυρούς σήμερα. Παραπάνω από τους μισούς απειλούνται από φυσικές καταστροφές, πόλεμο, αστικοποίηση ή αποσύνθεση. Στη σειρά αυτή, ο ιστορικός σερ Κρίστοφερ Κλαρκ παρουσιάζει μια εικόνα των πιο συναρπαστικών περιοχών σε όλο τον κόσμο: η διαδρομή που ακολουθεί τον οδηγεί από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο μέχρι το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία, από το «Παλάτι των Ανέμων» στην Τζαϊπούρ της Ινδίας μέχρι την έρημο της Ιορδανίας, και από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας στη μεξικανική πόλη Τεοτιουακάν και την πόλη Χου στο Βιετνάμ, σε συνδυασμό με πολλά άλλα εντυπωσιακά πολιτιστικά και φυσικά μνημεία. Η σειρά, η οποία θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, δημιουργήθηκε για να μας γνωρίσει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και μας ξεναγεί στα πιο συγκλονιστικά μέρη ανά την υφήλιο.

Σαντάμ εναντίον Αγιατολάχ: Πόλεμος Ιράν-Ιράκ
Πρεμιέρα κάθε βράδυ Δευτ-Παρ από Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 23:45
Copyright © Earth Touch
Κύκλος: 1
Αριθμός επεισοδίων: 4 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος
Πρωτότυπος τίτλος: Saddam v The Ayatollah: The Iran-Iraq War
Έτος: 2020
Η δυναμική και καθηλωτική σειρά μελετά την πορεία του πολέμου Ιράν-Ιράκ σε μια περίοδο οκτώ ετών, τις πρωτόγνωρες σφαγές στις οποίες επιδόθηκαν και οι δύο πλευρές της σύρραξης, και την ολέθρια παρακαταθήκη που άφησε ο εν λόγω πόλεμος στην περιοχή. Ο πόλεμος, ο οποίος πυροδοτήθηκε από την έχθρα ανάμεσα στον Σαντάμ Χουσεΐν και τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, εξελίχθηκε από την αστραπιαία έφοδο που εξαπέλυσε το Ιράκ σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο που απείλησε να κλιμακωθεί σε παγκόσμια σύρραξη. Στρατιώτες και από τις δύο πλευρές που πολέμησαν τότε -στη μεγαλύτερη σε διάρκεια συμβατική σύρραξη του 20ού αιώνα- αφηγούνται τις συγκλονιστικές ιστορίες τους για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Με την υποστήριξη ενός διακεκριμένου μελετητή του αντικειμένου, του Γάλλου ιστορικού Πιερ Ραζού, αυτή η μεγαλειώδης σειρά είναι η πρώτη που αποκαλύπτει πλήρως την ιστορία του πολέμου Ιράν-Ιράκ.

Κατηγορία Pay TV News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.