Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
1 Οκτωβρίου 2021 12:11

Έρχονται τον Οκτώβριο στο Cinobo

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F5ab31f0ec0fdbdb4c0a0b41ed80a7e04 XL

Τα αξεπέραστα Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-χο, το Πρόστιμο (η νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη), το υποψήφιο για 13 βραβεία Σεζάρ Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε και ισπανικό θρίλερ-πρεμιέρα από τον σκηνοθέτη του Sky Rojo, είναι μερικά μόνο από τα highlights του Οκτωβρίου στο Cinobο.

Ο Οκτώβρης έρχεται στο Cinobo με ένα εξαιρετικά δυνατό lineup. Ο μήνας ξεκινά με τα, βραβευμένα με δύο Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα, Παράσιτα του – αγαπημένου του Cinobo –  Μπονγκ Τζουν-χο, και το Πρόστιμο, τη νουάρ μπαλάντα του σκηνοθέτη της Κάθαρσης, Φωκίωνα Μπόγρη, υποψήφια για Βραβείο Ίρις Καλύτερης Ταινίας. Σε Α’ Προβολή αποκλειστικά στην πλατφόρμα έρχονται η ανατρεπτική γαλλική δραμεντί, υποψήφια για 13 Βραβεία Σεζάρ, Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε, και το καταιγιστικό ισπανικό θρίλερ Εκτός Εαυτού, από τον σκηνοθέτη του Sky Rojo, Νταβίντ Βικτόρι.

Αυτόν τον μήνα γίνονται επίσης διαθέσιμες στην πλατφόρμα ταινίες σπουδαίων δημιουργών που σάρωσαν τα βραβεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ: το Χειμερία Νάρκη του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, το Ενα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί, Συλλογιζόμενο την Ύπαρξη του, το αριστούργημα του Ρόι Άντερσον που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, αλλά και το Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει, η σημαντικότερη σύγχρονη ταινία των Αδερφών Ταβιάνι, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο.

Για τους λάτρεις των κλασικών, προστίθενται στο Cinobo, δύο ταινίες-θρίλερ που άλλαξαν τα δεδομένα και διατηρούν μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του σινεμά, Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών και Το Πιο Επικίνδυνο Θήραμα. Έρχονται επίσης το Νοσταλγώντας το Φως του Πατρίσιο Γκουσμάν, ένα συγκλονιστικό υπαρξιακό ντοκιμαντέρ, το Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη, η ταινία του Τέρι Γκίλιαμ που πήρε πάνω από 25 χρόνια να ολοκληρωθεί κι έχει τη φήμη μιας από τις πιο καταραμένες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, αλλά και το Μια Αγάπη Ανέφικτη, με τη νέα μεγάλη σταρ του γαλλικού σινεμά, Βιρζινί Εφιρά.

Τέλος, μία νέα συλλογή κάνει το ντεμπούτο της στην πλατφόρμα, το Certified Copies, που προσεγγίζει την έννοια των αντιγράφων από κάθε σκοπιά.

Το Cinobo παρουσιάζει μια συλλογή ταινιών που προσεγγίζουν την ιδέα του αντιγράφου από κάθε σκοπιά. Ήρωες που συναντούν τον σωσία τους, δίδυμα αδέρφια, εραστές με το ίδιο πρόσωπο, ονειρικές ανταλλαγές χαρακτήρων, αλλά ακόμα και μια αγνή εξερεύνηση της ίδιας της αξίας του πιστού αντιγράφου. Μια συλλογή ταινιών όπου καταγράφεται η αναζήτηση του εαυτού μέσα από αντικατοπτρισμούς, η αξία του πρωτότυπου μέσα από το αντίγραφο.

Από τις 6 Οκτωβρίου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα:

Παράσιτα (Parasite)     
Μπονγκ Τζουν-χο            
Το φιλμ-θρίαμβος του αγαπημένου Μπονγκ Τζουν-χο. Μια κοινωνική σάτυρα γεμάτη σασπένς, που βραβεύεται με Χρυσό Φοίνικα και (ιστορικής σημασίας) Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Την 1η Οκτωβρίου στο Cinobo

Όνειρα Απατηλά (Jerichow)      
Κρίστιαν Πέτζολντ          
Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές. Ο σπουδαίος Κρίστιαν Πέτζολντ (Barbara, Transit) μπλέκει τη Νίνα Χος σε ένα ερωτικό τρίγωνο γεμάτο ανατροπές και κοινωνικό βλέμμα.
Στις 4 Οκτωβρίου στο Cinobo

Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε (Love Affair(s))   
Εμμανουέλ Μουρέ         
Μια γαλλική δραματική κομεντί όχι σαν τις άλλες. Ζευγάρια περιπλέκονται, σε ένα αριστοτεχνικά πλεγμένο ιστό πάνω στην τυχαιότητα της αγάπης.Υποψήφιο για 13 βραβεία Σεζάρ.
Στις 5 Οκτωβρίου στο Cinobo

Στο Κέντρο του Κύκλου (Into the Centre of the Wheel)
Ορφέας Περετζής           
Η κάμερα αγκαλιάζει το θέατρο και την κινητήρια δύναμή του, τους ηθοποιούς, αποτυπώνονας τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες της συμμετοχής στην διαδικασία μιας παράστασης.
Στις 7 Οκτωβρίου στο Cinobo

Μια Αγάπη Ανέφικτη (An Impossible Love)       
Κατρίν Κορσινί 
Η έμπειρη Κατρίν Κορσινί («Η Ομορφότερη Εποχή») υπογράφει την πιο ώριμη δουειά της, με τη σαγηνευτική παρουσία της νέας μεγάλης σταρ του γαλλικού σινεμά, Βιρζινί Εφιρά.
Στις 8 Οκτωβρίου στο Cinobo

Ενα Περιστέρι Έκατσε Ένα Κλαδί, Συλλογιζόμενο την Ύπαρξη του (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence)               
Ρόι Άντερσον    
Το αριστούργημα του Ρόι Άντερσον, με Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία. Ένα υπαρξιακό ταξίδι για τη ζωή και τον θάνατο, για το χιούμορ και την τραγωδία της ίδιας (μας) της ύπαρξης.
Στις 11 Οκτωβρίου στο Cinobo

Το Πρόστιμο (Amercement)      
Φωκίων Μπόγρης          
Από τα καλύτερα δείγματα φρέσκου ελληνικού σινεμά, με νουάρ αναφορές και αξιοθαύμαστο ρεαλισμό στην αποτύπωση του κόσμου του, στα πρότυπα του σινεμά του Γιάννη Οικονομίδη.
Στις 12 Οκτωβρίου στο Cinobo

Χαρά (Joy)         
Ηλίας Γιαννακάκης        
Η Αμαλία Μουτούση σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ενός χαρακτήρα που συνήθως οι άνθρωποι κρίνουν απλοϊκά, υπό την έμπειρη καθοδήγηση του σκηνοθέτη Ηλία Γιαννακάκη.
Στις 14 Οκτωβρίου στο Cinobo

Νοσταλγώντας το Φως (Nostalgia for the Light)
Πατρίσιο Γκουσμάν       
Ψηλά στον ουρανό ο παράδεισος και κάτω από τη γη η κόλαση. Ένα από τα καλύτερα υπαρξιακά ντοκιμαντέρ που έγιναν ποτέ, που φέρνει ιστορία και αστρονομία πιο κοντά από ποτέ.
Στις 15 Οκτωβρίου στο Cinobo

Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών (Night of the Living Dead)        
Τζορτζ Ρομέρο  
Ο Τζορτζ Ρομέρο σκηνοθετεί ένα από τα κλασικότερα θρίλερ όλων των εποχών, μια πρωτοφανή κοινωνικοπολιτική αλληγορία που άλλαξε μια για πάντα τα δεδομένα.
Στις 18 Οκτωβρίου στο Cinobo

Η Πλειοψηφία της Σιωπής (Majority)   
Σερέν Γιουτζέ    
Νεορεαλιστικό, αφοπλιστικό σινεμά από την Τουρκία για τη δύναμη -και την πρόκληση- του να παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στη Βενετία το 2010.
Στις 19 Οκτωβρίου στο Cinobo

Ανάσα Ελευθερίας (And Breathe Normally)       
Ισόλντ Ιγκατότιρ              
Δύο γυναίκες από διαφορετικές πλευρές της κοινωνίας, του νόμου και των συνόρων, ενώνονται μοιραία κι απροσδόκητα. Συγκλονιστικό ντεμπούτο με βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς.
Στις 21 Οκτωβρίου στο Cinobo

Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη (The Man Who Killed Don Quixote)
Τέρι Γκίλιαμ      
Μετά από αναποδιές και αντιξοότητες που κράτησαν 25 χρόνια ο Τέρι Γκίλιαμ παρουσιάζει ένα έργο ζωής που μεταφέρει στην οθόνη τον αιθεροβάμονα ιδεαλισμό του Δον Κιχώτη.
Στις 22 Οκτωβρίου στο Cinobo

Το Πιο Επικίνδυνο Θήραμα (The Most Dangerous Game)            
Έρβινγκ Πίτσελ, Έρνεστ Μπ. Σόντσακ     
Το αρρωστημένο παιχνίδι γάτας-ποντικιού σε ένα εξωτικό, απομονωμένο νησί, γίνεται καθηλωτική ταινία του ‘30s Χόλιγουντ, που κρατά μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του σινεμά.
Στις 25 Οκτωβρίου στο Cinobo

Εκτός Εαυτού (Cross the Line)   
Νταβίντ Βικτόρι
Ένα ηλεκτρισμένο και σπιντάτο θρίλερ, στα χνάρια του «After Hours» του Σκορσέζε, από τον σκηνοθέτη του «Sky Rojo», που ξαφνιάζει τον θεατή με την εξέλιξή του.
Στις 26 Οκτωβρίου στο Cinobo

Χειμερία Νάρκη (Winter Sleep)
Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν
H «λιγότερο βαρετή ταινία 196 λεπτών που έγινε ποτέ». Ακόμη μία μεγαλοπρεπής ταινία από τον Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν. Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες, δεκάδες βραβεία παγκοσμίως.
Στις 27 Οκτωβρίου στο Cinobo

Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει (Caesar Must Die)         
Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι
Οι αδερφοί Ταβιάνι στη σημαντικότερη σύγχρονη ταινία τους, εισχωρούν σε μια φυλακή όπου οι φυλακισμένοι ανεβάζουν τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ. Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο.
Στις 28 Οκτωβρίου στο Cinobo

Ο Ύποπτος της Οδού Άρλινγκτον (Arlington Road)          
Μαρκ Πέλινγκτον           
Η ταινία που εισήγαγε το κοινό σε ένα νέο κύμα τρόμου και καχυποψίας. Από τα κλασικά του είδους σήμερα, με εντυπωσιακές ερμηνείες από Τζεφ Μπρίτζες και Τιμ Ρόμπινς.
Στις 29 Οκτωβρίου στο Cinobo

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...