18/07/2014

Έρευνα της Irdeto για την πειρατεία

Η Irdeto αποκαλύπτει τις «πειρατικές» συνήθειες των καταναλωτών

Γράφτηκε από: Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης
Η επιθυμία για να βλέπει κάποιος πειρατικό περιεχόμενο μειώνεται όσο μεγαλώνει η ηλικία. Αυτό είναι το συμπέρασμα ειδικής έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία κρυπτογράφησης περιεχομένου audio-video Irdeto. Η έρευνα διεξήχθε σε 47000 άτομα στις ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ινδία...
Η επιθυμία για να βλέπει κάποιος πειρατικό περιεχόμενο μειώνεται όσο μεγαλώνει η ηλικία. Αυτό είναι το συμπέρασμα ειδικής έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία κρυπτογράφησης περιεχομένου audio-video Irdeto.

Η έρευνα διεξήχθε σε 47000 άτομα στις ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ινδία και Ινδονησία και έδειξε ότι το 72% των Βρετανών και το 70% των Αμερικανών δεν είναι επιρρεπείς στην θέαση πειρατικού περιεχομένου. Αντίθετα, η τάση αντιστρέφεται όταν ερευνούμε αποκλειστικά τις ηλικίες 18-24 ετών όπου το 62% των Αμερικανών και το 54% των Βρετανών δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι παρακολουθούν παράνομα/πειρατικά οπτικοακουστικό υλικό.

Άλλα ενδιαφέροντα σημεία της έρευνας είναι ότι το 26% των Αυστραλών και το 31% των Σιγκαπουριανών δηλώνουν ότι προστρέχουν στην πειρατεία επειδή το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει δεν είναι νόμιμα διαθέσιμο στην χώρα τους. Αντίθετα για τους Ινδους (29%) και τους Ινδονήσιους (36%) ο βασικός λόγος που οδηγούνται στην πειρατεία είναι το υψηλό κόστος της νόμιμης θέασης.

Πηγή: www.telesatellite.com

Σ.Σ: Νομίζουμε ότι και χωρίς έρευνα τα αποτελέσματα ήταν προβλέψιμα...

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.