17/12/2015

Στον OTE TV για ακόμα τρία χρόνια τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου

Γράφτηκε από: N.D
Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να εγκρίνει την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας, για την τριετία 2016-19, στον OTE TV, που εξάλλου ήταν το μοναδικό κανάλι που είχε καταθέσει πρόταση.

Στη συνδρομητική τηλεόραση του OTE θα συνεχίσουν να μεταδίδονται τα παιχνίδια του Κυπέλλου, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, με τα δικαιώματα για το εξωτερικό να αναλαμβάνει η εταιρεία KG Telestare Ltd.

Σε αντίθεση με την πρακτική που ακολούθησε για την τριετία που ολοκληρώνεται την τρέχουσα σεζόν και οδήγησε σε μεγάλη δικαστική διαμάχη με την Forthnet (μητρική εταιρεία της Nova), η ΕΠΟ ξεκαθάρισε πως στον διαγωνισμό για την απόκτηση των εντός Ελλάδας δικαιωμάτων θα μπορούσαν να συμμετέχουν μόνο τηλεοπτικά δίκτυα και όχι εταιρείες διαχείρισης και μάρκετινγκ.

Αυτό πάντως δεν εξασφάλισε ηρεμία, αφού η επιλογή της ΕΠΟ να ανοίξει τους φακέλους των προτάσεων «κεκλεισμένων των θυρών» προκάλεσε νέα αντίδραση της Forthnet. Τελικά, ο OTE TV ήταν το μοναδικό τηλεοπτικό δίκτυο που κατέθεσε προσφορά και φυσικά πλειοδότησε.

Η ανακοίνωση απο την ΕΠΟ:

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά αξιολόγησης των προσφορών που συντάχθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές:

Α. τα τηλεοπτικά και χορηγικά δικαιώματα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων των αγωνιστικών περιόδων 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019 εντός της ελληνικής επικράτειας εκχωρήθηκαν στην ΟΤΕ ΑΕ.

Β. τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων των αγωνιστικών περιόδων 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019 εκτός της ελληνικής επικράτειας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου εκχωρήθηκαν στην KG Telestare Ltd.

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων 2015-2016 (β΄φάση) και του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών Ομάδων Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ' Εθνική Κατηγορία 2016."

sportandbusiness.gr

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.