Skip to main content
1 Μαρτίου 2018 14:08

Discovery: Έφερε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε μεγαλύτερο κοινό

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fdb6d1118f0a8ce33e9f00753134e767d XL

Με την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, η Discovery εκπλήρωσε τη δέσμευσή της να εμπλέξει περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερες οθόνες από ποτέ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι θεατές “αγκάλιασαν” την καινοτόμο παραγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Discovery. Η πιο συναρπαστική κάλυψη, με κάθε λεπτό ΖΩΝΤΑΝΑ σε ψηφιακή ποιότητα, τους κορυφαίους…

  • Η PyeongChang 2018 σηματοδότησε τους πρώτους ψηφιακούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε ολόκληρη την Ευρώπη* σημειώνοντας ρεκόρ τόσο σε γραμμική όσο και σε ψηφιακή προβολή
  • Το 58% του πληθυσμού παρακολούθησε σε ελεύθερη ή συνδρομητική τηλεόραση στις δέκα πρώτες αγορές της Discovery σε δικά της κανάλια, αλλά και σε επίσημων συνεργατών – με ρεκόρ που ξεπερνά το 90% σε μερίδιο τηλεθέασης στη Σουηδία και τη Νορβηγία
  • Η Discovery και οι ψηφιακές πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Eurosport έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 76 εκατομμυρίων χρηστών, υπερδιπλασιάζοντας τον μέσο αριθμό χρηστών και προσεγγίζοντας νέο και ηλικιακά νεότερο κοινό

Με την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, η Discovery εκπλήρωσε τη δέσμευσή της να εμπλέξει περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερες οθόνες από ποτέ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι θεατές “αγκάλιασαν” την καινοτόμο παραγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Discovery. Η πιο συναρπαστική κάλυψη, με κάθε λεπτό ΖΩΝΤΑΝΑ σε ψηφιακή ποιότητα, τους κορυφαίους ειδικούς να αναλύουν τη δράση σε ένα πρωτοποριακό για Ολυμπιακούς Αγώνες στούντιο (Eurosport cube), οδήγησαν την Discovery και το Eurosport σε αριθμούς ρεκόρ σε όλες τις πλατφόρμες.

Περίπου το 58%** του πληθυσμού παρακολούθησε σε ελεύθερη και συνδρομητική τηλεόραση στις δέκα πρώτες αγορές της Discovery σε δικά της κανάλια, αλλά και σε επίσημων συνεργατών. Χαρακτηριστικότερο όλων, το 90% σε μερίδιο τηλεθέασης που αποτελεί ρεκόρ σε Σουηδία και Νορβηγία. Συνολικά, 76 εκατομμύρια χρήστες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους Αγώνες διαδικτυακά, είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσω του Eurosport app, που περιλάμβανε ελεύθερο περιεχόμενο αλλά και την υπηρεσία streaming, Eurosport Player.

Το δυνατό ξεκίνημα της Discovery με τους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες, ενισχύει την αυτοπεποίθηση ενόψει των Αγώνων του Τόκιο το 2020, των μελλοντικών διοργανώσεων, αλλά και την καθημερινή ζωντανή κάλυψη των αθλητικών γεγονότων υψηλής ποιότητας μέσω του πρωτοπόρου Eurosport.

Ο David Zaslav, Διευθύνων Σύμβουλος της Discovery Communications, δήλωσε: “Η Discovery είναι υπερήφανη για την ανταπόκριση των τηλεθεατών στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων από το Eurosport. Καινοτόμα παραγωγή και κορυφαία τεχνολογία για 48 χώρες, σε 22 διαφορετικές γλώσσες. Πολλά από τα πράγματα που πετύχαμε στην PyeongChang δεν έχουν γίνει στο παρελθόν, με κάθε λεπτό της αγωνιστικής δράσης, από τους πρώτους στην ιστορία, ‘ψηφιακούς’ Αγώνες στην Ευρώπη.”

Ο Zaslav πρόσθεσε: “Οι πρώτοι μας Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες όσον αφορά το τι μπορούμε να πετύχουμε ως εταιρεία, κυρίως με ρεκόρ τηλεθέασης για τις υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης και συνδρομητικής τηλεόρασης, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα κίνησης στην εφαρμογή Eurosport app, σε απευθείας σύνδεση και μέσω των κοινωνικών μας καναλιών. Πιστεύουμε ότι αρκετός κόσμος, είτε ξεκίνησε τώρα μαζί μας, είτε έχει πλέον εμβαθύνει τη σχέση του με το Eurosport και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους κρατάμε μαζί μας για περισσότερες μεγάλες αθλητικές στιγμές όλο το χρόνο.”

Η προβολή και η συμμετοχή φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Για πρώτη φορά, η Discovery έχει καταγράψει μια συνολική εικόνα της εμβέλειας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων σε όλη την Ευρώπη, συγκεντρώνοντας δεδομένα σε όλες τις πλατφόρμες μέσω μιας νέας μεθοδολογίας μέτρησης που εγκρίθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι μετρήσεις αφορούν την ελεύθερη και συνδρομητική τηλεόραση, το διαδίκτυο αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις πλατφόρμες της εταιρείας και εκείνες των συνεργατών της. Είτε σε tablet, είτε σε κινητές ή παραδοσιακές οθόνες (τηλεόραση), οι καταναλωτές αναζητούν και βρίσκουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε περισσότερες αλλά και νέες πλατφόρμες.

  • 4.5 δισ. video views – κάθε ξεχωριστό πρόγραμμα ή βίντεο που προβλήθηκε
  • 1.7 δισ. video hours – κάθε στιγμή των Αγώνων που απόλαυσαν οι χρήστες (102.818.493.241 λεπτά)
  • 386 εκατομμύρια users – συνολικός αριθμός ατόμων που παρακολούθησαν του Αγώνες
  • 8.1 εκατομμύρια engagement – οι συνολικές αλληλεπιδράσεις σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Discovery με ενσωμάτωση των “like”, κοινοποιήσεων και σχολίων.

Ο Jean-Briac Perrette, Διευθύνων Σύμβουλος της Discovery Networks International, δήλωσε: “Η Discovery κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερες οθόνες από ποτέ άλλοτε με 150 από τα μεγαλύτερα αθλητικά αστέρια στον κόσμο να μοιράζονται την έμπειρη ανάλυσή τους. Κι αυτό, μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο Eurosport cube, το οποίο παρείχε και τοπικά προσαρμοσμένο περιεχόμενο που μεταδόθηκε ζωντανά από την PyeongChang και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας – από τους μεγαλύτερους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη μέχρι τις μεγάλες ψηφιακές και εκδοτικές πλατφόρμες – για τη συμμετοχή τους σε αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι, μέσω του οποίου θελήσαμε να εμπνεύσουμε περισσότερο κόσμο με τις απίστευτες ιστορίες της ανθρώπινης προσπάθειας και επιτεύγματος που προσωποποιούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.”

Με αριθμούς: Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Discovery

48

Αγορές σε όλη την Ευρώπη

22

Διαφορετικές γλώσσες

4000

Ώρες κάλυψης των Αγώνων από το Eurosport

900

ΖΩΝΤΑΝΗΣ δράσης στο Eurosport

100

Ολυμπιακά αγωνίσματα στις οθόνες του Eurosport

150

Οι ειδικοί του Eurosport για του Ολυμπιακούς Αγώνες

17

Στούντιο του Eurosport στην PyeongChang και σε όλη Ευρώπη

70

Ταυτόχρονα τηλεοπτικά σήματα υψηλής ευκρίνειας από την PyeongChang στην Ευρώπη

Έως 1000

Δημιουργία μικρής διάρκειας βίντεο καθημερινά

20

Σύμβουλοι ψηφ. τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της PyeongChang

5 εκατομμύρια

Λαμπάκια LED στο στούντιο Eurosport cube

Νέα και μικρότερα ηλικιακά κοινά μέσα από τα ψηφιακά και κοινωνικά κανάλια

Η Discovery και το κορυφαίο αθλητικό brand του Eurosport παρουσίασαν μία εξατομικευμένη και πιο συναρπαστική εμπειρία σε ψηφιακή μορφή, μέσω του Eurosport App, του Eurosport.com και του Eurosport Player, της κορυφαίας υπηρεσίας streaming σε όλη την Ευρώπη.

  • Η πρώτη ψηφιακή παραγωγή των Αγώνων, έφτασε τον αριθμό-ρεκόρ των 76 εκατομμυρίων σε Eurosport App, Eurosport.com, Eurosport Player, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Discovery και του Eurosport
  • 15 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν και χρησιμοποίησαν τα Eurosport App και Eurosport.com κατά τη διάρκεια των Αγώνων
  • Το Eurosport Player σημείωσε το καλύτερο μήνα στην ιστορία του (Φεβρουάριος), με αύξηση 166% στις προβολές βίντεο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, και +147% στους ημερήσιους επισκέπτες, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο της προηγούμενης χρονιάς

Η περιεκτική και συναρπαστική κάλυψη της Discovery προσέλκυσε εκατομμύρια νέους, μικρότερους ηλικιακά και με ενδιαφέρον για ψηφιακό περιεχόμενο χρήστες. Με τις κάμερες να γράφουν σε όλα τα στούντιο, μικτές ζώνες, ένα κινητό ψηφιακό στούντιο, μέχρι και 1.000 βίντεο μικρού μήκους δημοσιεύονταν κάθε μέρα και έφεραν τους Αγώνες στη ζωή του κοινού μέσω Facebook, Instagram, Snapchat και Twitter.

Το Eurosport συνεργάστηκε επίσης με 20 δημοφιλείς αστέρες της ψηφιακής εποχής, οι οποίοι απευθύνονταν σε 21 εκατομμύρια followers, για να δημιουργήσει μία βάση χρηστών σε επίπεδο κινητών συσκευών και σε νεότερο ηλικιακά κοινό. Οι 20 προέρχονται από επτά Ευρωπαϊκές αγορές, ταξίδεψαν στη Νότια Κορέα για να μοιραστούν τη μαγεία των Αγώνων με εκατομμύρια φιλάθλους και followers.

Ως ξεχωριστό παράδειγμα της συγκεκριμένης προσέγγισης, είναι ένα βίντεο στο YouTube από τον “Korean Englishman”, που προκαλεί Νορβηγούς σκιέρ να δοκιμάσουν κορεάτικα ποτά έχει ξεπεράσει τα 2,1 εκατομμύρια προβολές.

Τα ποσοστά ρεκόρ της Discovery στην Ευρώπη

Έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, η Discovery κατέρριψε πολλά δικά της ρεκόρ όσον αφορά την τηλεθέαση σε Ευρωπαϊκές χώρες.

  • Νορβηγία:
    • Η TVNorge είχε το κορυφαίο μερίδιο της ιστορίας της την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, έχοντας 56.5% μερίδιο ημέρας
    • Την Κυριακή, τα 30 χλμ. Γυναικών στο Σκι Ανωμάλου Δρόμου, έσπασε το ρεκόρ διαφημιστικού κοινού με μερίδιο 93%
  • Σουηδία:
    • Το Kanal 5 σημείωσε το κορυφαίο του μερίδιο διαφήμισης το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, στα 4×10 χλμ. Σκι Ανωμάλου Δρόμου Γυναικών, με 88%, το οποίο ανέβηκε στο 91% για τους Άνδρες
    • Την ίδια μέρα, το κανάλι είχε τηλεοπτικό μερίδιο 87% για το Δίαθλο γυναικών
  • Φινλανδία:
    • Το TV5 προσέλκυσε 1.02 εκατομμύρια τηλεθεατές για την αναμέτρηση Σουηδία – Φινλανδία στο Χόκεϊ επί Πάγου Ανδρών (Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου), που αποτελεί και το κορυφαίο ποσοστό στην ιστορία του καναλιού (76.3%)
  • Γερμανία:
    • Το Eurosport 1 σημείωσε το μεγαλύτερο μερίδιο της τελευταίας διετίας, με 7% στο σύνολο των τηλεθεατών, στον τελικό των Ανδρών στο Χόκεϊ επί Πάγου (Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου) και στον οποίο η Γερμανία ηττήθηκε με 3-4 από τους Ολυμπιακούς αθλητές της Ρωσίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο
  • Πολωνία:
    • Eurosport είχε μέσο όρο 1 εκατομμυρίου τηλεθεατών και μερίδιο τηλεθέασης 7.9% κατά τη διάρκεια του αγώνα Άλματος με Σκι των Ανδρών (Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου)
    • Κατά τη διάρκεια των 17 ημερών, 23.5% (8.4 εκατομμύρια) του πληθυσμού της Πολωνίας παρακολούθησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στα κανάλια του Eurosport
  • Ηνωμένο Βασίλειο:
    • Αυξημένο γυναικείο κοινό στο Eurosport 1, με τις τηλεθεάτριες να έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με τον Φεβρουάριου του 2017, κατά τις 11 πρώτες μέρες των Αγώνων (+349%)
    • Το Eurosport 1 είχε το υψηλότερο ποσοστό του στο γυναικείο κοινό, με 1.9% επί του πληθυσμιακού συνόλου, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της Lizzy Yarnold (χρυσό μετάλλιο στο Skeleton), το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, φέρνοντάς το στην πρώτη θέση των συνδρομητικών καναλιών εκείνη τη στιγμή.

*Το Eurosport είναι το Σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ευρώπη. Εκτός Γαλλίας 2018-2020.Εκτός Ρωσίας.Το Eurosport θα είναι Official Broadcaster στο Ηνωμέμο Βασίλειο το 2018 και το 2020.

**Τηλεοπτικό κοινό ηλικίας +3 ή +4, ανάλογα με τις επίσημες μετρήσεις κάθε αγοράς.

Επιπλέον υλικό:

  • Οι σχολιαστές του Eurosport λατρεύουν του Ολυμπιακούς Αγώνες – απολαύστε το ξεκαρδιστικό βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από την PyeongChang 2018 ΕΔΩ
  • Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Discovery στο Eurosport – δείτε το βίνετο ΕΔΩ
  • Discovery Highlights – η σύνοψη της PyeongChang 2018 στην Discovery και το Eurosport, ΕΔΩ
  • Φωτογραφίες – επίσημο φωτογραφικό υλικό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων διαθέσιμο ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...