Ειδήσεις . Sport+
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 13:50

Δήλωση της ΕΟΔ για τη βία που ασκείται εναντίον των αθλητικών δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) υιοθέτησε την ακόλουθη δήλωση, που κατέθεσε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου και αφορά στη βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η δήλωση της ΕΟΔ έχει ως εξής: «Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία συνεδρίασε στη Λισαβόνα...

Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) υιοθέτησε την ακόλουθη δήλωση, που κατέθεσε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου και αφορά στη βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η δήλωση της ΕΟΔ έχει ως εξής:

«Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία συνεδρίασε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 6 Ιουνίου 2018:

Αναγνωρίζει ότι η βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα διογκώνεται. Η βία που ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα αυξάνεται, ιδιαίτερα εναντίον όσων καλύπτουν τον αθλητισμό. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των τελευταίων μηνών, είναι η ασφάλειά τους όταν εκτελούν το καθήκον τους. Στην Πορτογαλία η βία που ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων χαρακτηρίζεται ως εγκληματική ενέργεια και πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα.  Ωστόσο πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Θεωρούμε ότι ένα ασφαλές περιβάλλον για τους δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς παρεμβάσεις είναι καθοριστικής σημασίας σε κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Η Γενική Συνέλευση αναθέτει:

  • Στη Διευθύνουσα Επιτροπή της ΕΟΔ να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και να διασφαλίσει την ασφάλεια των δημοσιογράφων.
  • Όλες οι Ενώσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να επιδιώξουν στην περιοχή τους μεγαλύτερη ασφάλεια για τους δημοσιογράφους, να ενημερώνουν και να καταθέτουν ιδέες στη Διευθύνουσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει καλύτερη νομική προστασία και εκπαίδευση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Δελτίο Τύπου

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.