Ειδήσεις . Sport+
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 13:50

Δήλωση της ΕΟΔ για τη βία που ασκείται εναντίον των αθλητικών δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) υιοθέτησε την ακόλουθη δήλωση, που κατέθεσε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου και αφορά στη βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η δήλωση της ΕΟΔ έχει ως εξής: «Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία συνεδρίασε στη Λισαβόνα...

Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) υιοθέτησε την ακόλουθη δήλωση, που κατέθεσε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου και αφορά στη βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Η δήλωση της ΕΟΔ έχει ως εξής:

«Η Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία συνεδρίασε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 6 Ιουνίου 2018:

Αναγνωρίζει ότι η βία, η οποία ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα διογκώνεται. Η βία που ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα αυξάνεται, ιδιαίτερα εναντίον όσων καλύπτουν τον αθλητισμό. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των τελευταίων μηνών, είναι η ασφάλειά τους όταν εκτελούν το καθήκον τους. Στην Πορτογαλία η βία που ασκείται εναντίον των δημοσιογράφων χαρακτηρίζεται ως εγκληματική ενέργεια και πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα.  Ωστόσο πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Θεωρούμε ότι ένα ασφαλές περιβάλλον για τους δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς παρεμβάσεις είναι καθοριστικής σημασίας σε κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Η Γενική Συνέλευση αναθέτει:

  • Στη Διευθύνουσα Επιτροπή της ΕΟΔ να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και να διασφαλίσει την ασφάλεια των δημοσιογράφων.
  • Όλες οι Ενώσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να επιδιώξουν στην περιοχή τους μεγαλύτερη ασφάλεια για τους δημοσιογράφους, να ενημερώνουν και να καταθέτουν ιδέες στη Διευθύνουσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει καλύτερη νομική προστασία και εκπαίδευση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Δελτίο Τύπου

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR AMB 800 series

Η αγορά σήμερα

22-06-2018

FAGOR AMB 800 series

Διατίθεται από την AMF Electronics η νέα σειρά AMB 800 ενισχυτών ιστού της Fagor, η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση σε ατομικές ή μικρές κεντρικές εγκαταστάσεις. Οι ενισχυτές ιστού της σειράς AMB 800 είναι θωρακισμένοι, ενώ διαθέτουν διέλευση DC και μπορούν να τροφοδοτήσουν κεραία (ενεργό δίπολο ή προ-ενισχυτή). Διαθέτουν τρία...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Τεύχος 118

18-06-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα, τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα και όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση Anga Com. Φυσικά, το κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού δεν θα μπορούσε να μην αφορά το Mundial. Ο Χάρης Ματθαίου σας ξεναγεί στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, η οποία σας προσφέρει δωρεάν έναν ξεχωριστό τρόπο θέασης του σπουδαιότερου ποδοσφαιρικού γεγονότος. Οι πληροφορίες για το Μundial, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς μέσα από αυτό το τεύχος μπορείτε να ενημερωθείτε για την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το πολυσυζητημένο VAR (Video Assistant Referee). Με έντονες επιρροές από τον καλοκαιρινό ήλιο, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας ενημερώσει γ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.