01/05/2020

GCN και Eurosport, ως αποκλειστικοί συνεργάτες προβολής, παρουσιάζουν το Zwift 'Tour for All' professional race series

Το Eurosport και το Global Cycling Network (GCN) επαναφέρουν με ιδιαίτερη χαρά την ζωντανή δράση της ποδηλασίας στους φίλους του αθλήματος, μέσω του Zwift’s Tour for All exhibition racing series. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό τουρ που θα φιλοξενηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Zwift και...

Πέντε ετάπ εικονικής πραγματικότητας θα προσφέρουν μοναδική εμπειρία θέασης στους φίλους της ποδηλασίας

Το Eurosport και το Global Cycling Network (GCN) επαναφέρουν με ιδιαίτερη χαρά την ζωντανή δράση της ποδηλασίας στους φίλους του αθλήματος, μέσω του Zwift’s Tour for All exhibition racing series. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό τουρ που θα φιλοξενηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Zwift και τα 5 ετάπ θα διεξαχθούν το διάστημα 4- 8 Μαΐου 2020.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ομάδες τόσο από το ανδρικό, όσο και από το γυναικείο World Tour. Κάθε ετάπ θα προβληθεί ζωντανά από τις πλατφόρμες του Eurosport και θα μεταδοθεί παγκοσμίως μέσω του νεοσύστατου GCN app, που θα προβάλλει εκτός των άλλων, εκτεταμένα στιγμιότυπα των αγώνων μέσων του GCN show, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όλο αυτό αποτελεί κομμάτι της πρώτης συνεργασίας των δύο μεγάλων brand, προσφέροντας υπηρεσίες στο μεγαλύτερο τμήμα της ποδηλατικής φίλαθλης κοινότητας, παρέχοντας παράλληλα περισσότερους από έναν τρόπους για να παρακολουθήσει κανείς το κορυφαίο ποδηλατικό περιεχόμενο

Καθημερινά θα προβάλλονται τόσο οι αγώνες των ανδρών, όσο και των γυναικών μεταξύ 16:00 και 18:00 ώρα Ελλάδος. Στο πελοτόν βρίσκονται ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες του World Tour και του ProContinental επιπέδου όπως οι Mitchelton-Scott, EF-Education, NTT, Alpecin-Fenix, Bahrain-McLaren, Canyon/SRAM Racing, CCC-Liv and Boels Dolmans. Οι ομάδες και οι 25 κορυφαίοι ποδηλάτες κάθε ετάπ θα συλλέγουν πόντους, ενώ θα υπάρχει νικητής σε καθημερινή βάση. Επίσης, πόντοι παρέχονται από τα ενδιάμεσα σπριντ κάθε ετάπ, ενώ για το βασιλικό ετάπ (5ο) οι 10 πρώτοι θα λάβουν διπλάσια βαθμολόγηση.

Τα ετάπ έχουν συνολικό μήκος από 45 έως 75 χιλιόμετρα, ενώ τα υψομετρικά κυμαίνονται από 400 έως 1700 μέτρα. Η μέση διάρκεια των αγώνων του γύρου υπολογίζεται μεταξύ 1 ώρας και 15 λεπτών, έως 2 ώρες, ανάλογα με την εκάστοτε απόσταση και τη δυσκολία της διαδρομής. Τα τελικά αποτελέσματα θα κριθούν βάσει των συνολικών πόντων και των επιδόσεων των ομάδων όλη την εβδομάδα, καθώς και από τα ετάπ αυτά καθεαυτά.

Ο Andrew Georgiou, President, Eurosport and Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, τόνισε: “Κατά την διάρκεια της τωρινής παύσης στον αθλητισμό, η Discovery φέρνει στο προσκήνιο τα διαπιστευτήριά της στο κομμάτι της δημιουργικότητας, χτίζοντας παράλληλα δυνατές συνεργασίες με απώτερο σκοπό να προσφέρει στους φίλους των σπορ το ζωντανό αθλητικό περιεχόμενο που τους έλειψε. Προχωρούμε πέρα από το συνηθισμένο για να προσφέρουμε κάτι εντελώς νέο και να συσπειρώσουμε το ποδηλατικό κοινό με καινούριες ιστορίες και απρόβλεπτες στιγμές σε κάθε ευκαιρία.’’

‘’Μέσα από τη νέα σειρά, στοχεύουμε στην αξιοποίηση της ασυναγώνιστης παγκόσμιας κλίμακας του Discovery, διευρύνοντας παράλληλα το brand και το αρχείο του καναλιού, ως μέρος μιας βαθύτερης συνεργασίας μεταξύ Eurosport και GCN, που αποσκοπεί στην απορρόφηση νέου και μεγαλύτερου κοινού στην ποδηλασία, βιώνοντας από πρώτο χέρι τις συγκινήσεις του αθλήματος.’’

Ο Simon Wear, Founder and CEO of Play Sports Group, συμπλήρωσε: “Με το υπάρχον κλίμα, οι φίλοι της ποδηλασίας σε όλο τον κόσμο αναζητούν νέους τρόπους να μοιραστούν το πάθος τους και να ενημερώνονται για τους αναβάτες που έχουν συνηθίσει να βλέπουν σε δράση μέσα από τις πόλεις και τα χωριά τους. Αισθανόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε και να γιορτάσουμε τις προσπάθειες αυτών των ομάδων και των ποδηλατών και να μοιραστούμε τα πάντα με την ποδηλατική κοινότητα. Το Tour for All αποτελεί ένα παράδειγμα αθλητών από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται για να τροφοδοτήσουν την επιθυμία τους να γίνουν οι κορυφαίοι στο άθλημα. Μέσω των διαδραστικών δυνατοτήτων στη νέα εφαρμογή του GCN, δίνεται η δυνατότητα να αποτυπωθεί ο ενθουσιασμός για τους επαγγελματικούς ποδηλατικούς αγώνες και να μοιραστεί στους φίλους της ποδηλασίας παγκοσμίως με τη βοήθεια των Eurosport, Eurosport Digital και GCN App’’.

Τέλος ο Eric Min, Zwift CEO and Co-Founder δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος που επιτέλους μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτή τη νέα σειρά, σε συνεργασία με το GCN και το Eurosport, προσφέροντας στους φίλους της ποδηλασίας υψηλό επίπεδο αγώνων και ψυχαγωγίας.”

‘’Τους τελευταίους μήνες, δημιουργήσαμε έναν τεράστιο αριθμό μοναδικών εμπειριών και ευκαιριών για μία βόλτα με τα αστέρια του πελοτόν του World Tour. Γνωρίζω ότι πολλοί ανυπομονούν να παρακολουθήσουν πώς το Zwift θα φέρει της ομάδες από το World Tour μαζί σε έναν αγώνα και πιστεύω ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσουμε τις σειρές Ανδρών και Γυναικών κατά την διάρκεια του φιλανθρωπικού μήνα μας. Το Tour for All θα υποστηρίξει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.”

Παράλληλα με το Tour for All θα ξεκινήσει ένας μηνιαίος φιλανθρωπικός αγώνας, με το Zwift να προσφέρει συνολικά 125 χιλιάδες δολάρια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και το ίδρυμα που δημιουργήθηκε για την κρίση του COVID-19. Ακόμα 125 χιλιάδες δολάρια θα δοθούν στον οργανισμό, εφόσον 250 χιλιάδες άνθρωποι ολοκληρώσουν τουλάχιστον ένα ετάπ στην διοργάνωση. Η συγκεκριμένη σειρά αγώνων σχεδιάστηκε για μαζική συμμετοχή και να ενθαρρύνει τους χρήστες του Zwift να λάβουν μέρος στις ίδιες διαδρομές που συμμετείχαν και οι επαγγελματίες ποδηλάτες.

Επιπροσθέτως, βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει χαρά, τόσο στις ομάδες και τους ποδηλάτες τους, όσο και στους φίλους της ποδηλασίας που βρίσκονται στο σπίτι. Οι αγώνες Zwift αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία και θα αποτελέσουν μία καινούρια εμπειρία για πολλούς από τους συμμετέχοντες. Μέσω των αγώνων παρέχεται η δυνατότητα ο κάθε διαγωνιζόμενος να επωφεληθεί από την αεροδυναμική του εικονικού αντιπάλου, να αισθανθεί τις αλλαγές στις κλίσεις της διαδρομής και των τερέν, ακριβώς όπως συμβαίνει στον δρόμο. Ουσιαστικά, η μετατροπή του Zwift σε παιχνίδι, έγινε ούτως ώστε η προπόνηση στο σπίτι να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να δημιουργηθεί μία νέα αίσθηση στις τακτικές των αγώνων μέσω των Zwift’s PowerUps. Τα PowerUps χαρίζουν μία πληθώρα πλεονεκτημάτων, όταν χρησιμοποιούνται στον σωστό χρόνο, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα.


Tour for All Exhibition Series Diary

4 Μαΐου – 1ο ετάπ
Ο Γύρος εκκινεί με ένα επίπεδο ετάπ, αφιερωμένο στους σπρίντερ. Αμφότερες οι διαδρομές, εμπεριέχουν μία απότομη ανηφόρα, οπότε αναμένεται έντονη δράση, με αρκετές κατηφόρες στη συνέχεια.
Διαδρομή: Innsbruckring, Innsbruck. Υψομετρικά: 72 μέτρα. Συνολικό μήκος: 52.9 χιλιόμετρα.

5 Μαΐου – 2ο ετάπ
Το πρώτο ετάπ του Γύρου με σημαντικές αναβάσεις θα είναι το δεύτερο.
Διαδρομή: Cobbled Climbs, Richmond. Υψομετρικά: 126 μέτρα. Συνολικό μήκος: 46.2 χιλιόμετρα.

6 Μαΐου – 3ο ετάπ

Το πρώτο ανηφορικό ετάπ. Η διαδρομή παίρνει την Ocean Boulevard, κινείται περιμετρικά από Hilly KOM, αυτό είναι το πρώτο μισό του δρόμου Figure 8. Εν συνεχεία ακολουθεί η ανάβαση στο Volcano, με τις επόμενες κατηφόρες να οδηγούν στα Italian Villas. Έπεται η Mayan Jungle και το φινάλε του μικρού σιρκουΐ. Μετά την έξοδο από τη ζούγκλα, οι ποδηλάτες θα βρεθούν στα επίπεδα της θάλασσας, φτάνοντας στο Esses και το γρήγορο σιρκουΐ Volcano. Μετάβαση στην Watopia και έξοδος για δεύτερη φορά στην Ocean Boulevard, απ’ όπου θα ξεκινήσει η τελική ανάβαση στο Epic KOM, στην κορυφή του οποίου κρύβεται ο τερματισμός.

Διαδρομή: Medio Fondo, Watopia. Υψομετρικά: 981 μέτρα. Συνολικό μήκος: 72.9 χιλιόμετρα.

7 Μαΐου – 4ο ετάπ

Την 4η μέρα, οι ποδηλάτες θα πάρουν μία ανάσα, ειδικά οι ανηφορίστες, σε μία επίπεδη και γρήγορη διαδρομή. Απολαύστε το, διότι για το τέλος μένει το βασιλικό ετάπ!

Διαδρομή: Sand and Sequoias, Watopia. Υψομετρικά: 147 μέτρα. Συνολικό μήκος: 46.2 χιλιόμετρα.

8 Μαΐου – 5ο ετάπ

Το βασιλικό ετάπ θα τερματιστεί στο Alpe du Zwift.

Διαδρομή: Quatch Quest, Watopia. Υψομετρικά: 1710 μέτρα. Συνολικό μήκος: 46,5 χιλιόμετρα.

H εφαρμογή του GCN είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό τόσο στο iOS Apple Store, όσο και στο Android Google Play Stores.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Zwift Tour for All επισκεφτείτε την σελίδα zwift.com/tfaride. Για να μάθετε περισσότερα αναφορικά με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα επισκεφτείτε την σελίδα www.msf.org

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.