04/05/2020

Το Fox πλήρωσε 12 εκατ. δολάρια στην A-League εν μέσω πανδημίας

Το τηλεοπτικό δίκτυο κατέβαλε τη δόση που όφειλε προς την Ομοσπονδία για τα δικαιώματα του πρωταθλήματος Αυστραλίας

Ένα τεράστιο βάρος μπορούν να αισθάνονται ότι έφυγε από τις πλάτες τους οι ιθύνοντες των ομάδων της A-League, μετά την εξόφληση της οφειλομένης δόσης ύψους 12 εκατ. δολαρίων από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox για τα δικαιώματα προβολής των αγώνων.

Ως γνωστόν, λόγω της κρίσης του κορονωϊού και της έλλειψης αγωνιστικής δραστηριότητας, πολλές ομάδες του πρωταθλήματος Αυστραλίας έχουν τεθεί αντιμέτωπες με δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα τα οποία τις έχουν φέρει στο χείλος του αφανισμού, παρά το γεγονός ότι έχουν πάψει να πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές και μεγάλο μέρος του προσωπικού τους.

Πάντως, η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς Fox, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως εξομάλυνση των διαφορών της με την A-League, αφού εδώ και καιρό οι ιθύνοντες του σταθμού έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους με τα νούμερα ακροαματικότητας του πρωταθλήματος και την θέλησή τους να αποδεσμευτούν από το συμβόλαιο ύψους 54 εκατ. ανά έτος που τους δεσμεύει με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας (Football Federation Australia – FFA).

Ωστόσο, με την καταβολή αυτής της δόσης, εγγυάται τουλάχιστον η μετάδοση των υπολοίπων αγώνων της φετινής σεζόν, η οποία φημολογείται ότι με την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της FFA, James Johnson, τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες τη Κυβέρνησης και των ιατρικών ειδικών ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που να επιτρέψει την επανέναρξη του επαγγελματικού κι ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην χώρα, δίνοντας προτεραιότητα πάντα στην ασφάλεια και την υγεία των αθλητών.

Τα χρήματα από την Fox, ποσοστό των οποίων θα δοθεί στις ομάδες της A-League, θα αποτελέσει σίγουρα “βάλσαμο” για αυτές, δεν θα σταθεί ικανό ωστόσο να κλείσει όλες τις πληγές τους, αφού τα έξοδα τρέχουν και χρήματα δεν έρχονται από πουθενά, με τις μειώσεις στις αποδοχές των ποδοσφαιριστών να αποτελούν μονόδρομο για την οικονομική τους επιβίωση.

Ουσιαστικά, μόνο οι τρεις ομάδες της Μελβούρνης (Melbourne Victory, Melbourne City και Western United) και η πρωταθλήτρια Sydney FC δείχνουν να είναι σε θέση να ξεπεράσουν την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, αφού ακόμη και οι ιθύνοντες της φιναλίστ και κατόχου της πρώτης θέσης της προηγούμενης σεζόν, Perth Glory, δεν γνωρίζουν για πόσο ακόμη θα μπορέσει ο σύλλογος να παραμείνει στην μετέωρη αυτή κατάσταση.

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.