20/05/2020

Χασούρα 20 εκατ. ευρώ από τα διαρκείας, μόνο για τις πρώτες έξι ομάδες της Super League!

Τα κλειστά γήπεδο και η ζημιά στα ταμεία των ομάδων

Πότε θα ξανακυλήσει μπάλα στα ελληνικά γήπεδα; Λογικά τον Ιούνιο. Πότε θα ξαναδούμε κόσμο στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων; Άγνωστο! Και αυτό σημαίνει ότι οι ΠΑΕ δεν μπορούν να υπολογίζουν στα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας. Πώς να πουλήσεις κάτι σε έναν «καταναλωτή», όταν καλά - καλά κι εσύ δεν ξέρεις τι είναι αυτό; Πώς να τον πείσεις να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας;

Ο Ολυμπιακός έκανε sold-out στα φετινά διαρκείας που έβγαλε το νούμερο σταμάτησε σε κάτι παραπάνω από τις 21.000. Ο ΠΑΟΚ έσπασε τα κοντέρ και διέθεσε 22.154.

Υπολογίζοντας μία μέση τιμή του διαρκείας στα 300 ευρώ (ο ΠΑΟΚ είχε διαρκείας από 130 ευρώ ως 730 ευρώ εξαιρουμένων των VIP και ο Ολυμπιακός από 90 έως 750 εκτός VIP), τότε προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα, ότι αν αυτοί οι δύο σύλλογοι δεν καταφέρουν να βγάλουν στην αγορά διαρκείας (ή αν δεν πουλήσουν καθόλου μέσα στο καλοκαίρι), ότι χάνουν πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ, έκαστος!

Η ΑΕΚ διέθεσε πέρσι 12.873 κάρτες, ενώ το τελικό νούμερο του Άρη πλησίασε τις 4.000. Με βάση τον ίδιο υπολογισμό προκύπτει ότι η ενδεχόμενη χασούρα για την Ένωση πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και για τους Θεσσαλονικείς πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Από τις υπόλοιπες ομάδες της εξάδας ο Παναθηναϊκός είχε πέρσι 4.200 διαρκείας και ο ΟΦΗ κάτι παραπάνω από 2.000, νούμερα που λογικά θα είχαν αυξητική τάση αν δεν προέκυπτε η απρόβλεπτη πανδημία του κορωνοϊού.

Αν τα αθροίσει κανείς, το σενάριο είναι εφιαλτικό. Μόνο οι πρώτες έξι ομάδες της Super League ενδέχεται να έχουν απώλειες ρευστότητας γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ! Νούμερο, που θα μετακυλήσει σε όλες τις υποχρεώσεις και μοιραία θα επιφέρει και πτώση της ποιοτικής στάθμης…

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.