24/07/2020

Κάνει πίσω ο Παναθηναϊκός για την κεντρική διαχείριση στην Basket League

Ο βασικότερος λόγος έχει να κάνει με το ότι σε περίπτωση αποχώρησης, οι «πράσινοι» θα πρέπει να επιστρέψουν στην CosmoteTV ένα σεβαστό ποσό (κοντά στις 400.000 ευρώ), που δεν τους έχει αφαιρεθεί από τα έσοδα της περυσινής σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός επανεξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League με την δημόσια τηλεόραση και σκέφτεται να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην Cosmote TV (με την οποία έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο).

H πρόσφατη τοποθέτηση του νέου προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σχετικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας για τη νέα σεζόν, προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά. Ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ δήλωσε ότι αυτό που ξέρει είναι ότι “ο «Εξάστερος» έχει συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι της Cosmote και ότι δεν έχουν γίνει άλλες συζητήσεις”.

Αυτό που υποστήριξε ο Τάκης Τριαντόπουλος παραπέμπει σε αλλαγή πλεύσης των πρωταθλητών όσον αφορά το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δηλαδή της συμπόρευσης του «τριφυλλιού» με την ΑΕΚ. Ένα project που είχαν ήδη δουλέψει αρκετά τόσο ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τον διοικητικό ηγέτη της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, το οποίο αποσκοπούσε σε ένα ενιαίο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλες της ομάδες της Basket League, με πάροχο την δημόσια τηλεόραση.

Και οι δύο ομάδες, που βάσει συμβολαίου, θα βρίσκονταν υπό την τηλεοπτική ομπρέλα της Cosmote TV και στη νέα σεζόν, συμφώνησαν αρχικά να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που κάνει η διοργανώτρια αρχή, με φόντο ένα ενιαίο τηλεοπτικό πακέτo σε ανοιχτό κανάλι.

Ωστόσο για λόγους που έχει να κάνει και με την έλλειψη ρευστότητας (θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει πλέον το πορτοφόλι του Γιαννακόπουλου, ενώ προέχει η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας), στον Παναθηναϊκό εξετάζεται σοβαρά η παραμονή στο υπάρχον τηλεοπτικό συμβόλαιο όσον αφορά στους αγώνες της Basket League.

Ο βασικότερος λόγος έχει να κάνει με το ότι σε περίπτωση αποχώρησης, οι «πράσινοι» θα πρέπει να επιστρέψουν στην CosmoteTV ένα σεβαστό ποσό (κοντά στις 400.000 ευρώ), που δεν τους έχει αφαιρεθεί από τα έσοδα της περυσινής σεζόν (παρά την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω πανδημίας). Δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν την «ρήτρα κορωνοϊού», για το ύψος της οποίας έχουν συμφωνήσει με το συνδρομητικό κανάλι.

Αντίθετα, σε περίπτωση που επιλέξουν να παραμείνουν στο υπάρχον συμβόλαιο (είναι το επικρατέστερο σενάριο), αυτό το ποσό δεν θα βγει από το ταμείο τους, αλλά θα τους αφαιρεθεί από τα χρήματα που έχουν λαμβάνει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν. Επί αυτού του σχεδίου πρότασης, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη συμφωνήσει με την Cosmote TV για τη νέα σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης ουσιαστικά απομακρύνεται…

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.