30/07/2020

Ελβετία: Ποινική δίωξη εναντίον του προέδρου της Fifa, Gianni Infantino

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ο Ελβετός ειδικός εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Προέδρου της Fifa, Gianni Infantino. Ειδικός εισαγγελέας διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να εξετάσει τις συναλλαγές μεταξύ του Infantino και του Ελβετού Γενικού Εισαγγελέα Michael Lauber - ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πρόσφερε την παραίτησή του - σε μια κρυφή συνάντηση τον Ιούνιο του 2017.
Ο Ελβετός ειδικός εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Προέδρου της Fifa, Gianni Infantino.

Ειδικός εισαγγελέας διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να εξετάσει τις συναλλαγές μεταξύ του Infantino και του Ελβετού Γενικού Εισαγγελέα Michael Lauber - ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πρόσφερε την παραίτησή του - σε μια κρυφή συνάντηση τον Ιούνιο του 2017.

Δικαστήριο κατέληξε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Lauber είχε καλύψει τη συνάντηση και είπε ψέματα στους ανωτέρους του, την ίδια στιγμή που το γραφείο του διερευνούσε τις καταγγελίες για τη διαφθορά που περιέβαλλε τη Fifa.

Ο ειδικός εισαγγελέας Stefan Keller, ο οποίος διορίστηκε για να εξετάσει τις καταγγελίες εναντίον των δύο ανδρών καθώς και άλλων εμπλεκόμενων, βρήκε ενδείξεις εγκληματικής συμπεριφοράς που σχετίζονται με τις κρυφές συναντήσεις, όπως ανέφερε την Πέμπτη η αρχή που εποπτεύει τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Ελβετίας.

Τόσο ο Infantino όσο και ο Lauber είχαν αρνηθεί στο παρελθόν ότι είχαν διαπράξει οποιαδήποτε παρανομία.

Έχουν επίσης ξεκινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον του γενικού εισαγγελέα του Άνω Βαλαί, Rinaldo Arnold.

independent.co.uk
Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.