17/06/2021

Με τροπολογία ο Αυγενάκης δίνει στις Β’ ομάδες τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες στην Super League 2

Με τροπολογία στο αθλητικό νομοσχέδιο ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει στις Β’ ομάδες τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες της Super League 2. Παρά το γεγονός ότι η Super League 2 έθεσε προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημα της, με τροπολογία που κατέθεσε στο αθλητικό νομοσχέδιο...

Με τροπολογία στο αθλητικό νομοσχέδιο ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει στις Β’ ομάδες τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες της Super League 2.

Παρά το γεγονός ότι η Super League 2 έθεσε προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημα της, με τροπολογία που κατέθεσε στο αθλητικό νομοσχέδιο ο Λευτέρης Αυγενάκης, τους δίνει τα ίδια δικαιώματα σε σχέση με τις ΠΑΕ της SL2.

Η Super League 2 έθεσε κάποιες προϋποθέσεις για να αποδεχτεί τη συμμετοχή των Β ομάδων στο νέο πρωτάθλημα. Αυτές όχι μόνο αγνοήθηκαν, αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης με την τροπολογία που κατέθεσε στο αθλητικό νομοσχέδιο, προβλέπει ότι οι Β ομάδες των «μεγάλων» θα είναι ισότιμα μέλη της λίγκας!

Δηλαδή, θα έχουν μερίδιο από τα έσοδα, θα μπορούν να διαμορφώσουν αποφάσεις στα ΔΣ με τις ψήφους τους και θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στα πλέι οφ! Πλήρης αλλοίωση, δηλαδή…

Ειδικότερα στην τροπολογία προβλέπονται τα παρακάτω:

Οι Β ομάδες που μετέχουν στη SL2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Απαγορεύεται η άνοδος των Β’ ομάδων στη SL1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ)

Αν υποβιβαστεί από τη SL1 ομάδα της οποίας η Β ομάδα αγωνίζεται στην SL2 τότε η Β ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Για τις Β’ ομάδες που θα αγωνιστούν στην SL2 ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι η Super League 2 στην πρόταση της για τις Β’ ομάδες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου είχε ζητήσει μεταξύ άλλων τα εξής: μη συμμετοχή τους στα πλέι οφς, μη συμμετοχή τους στην κατανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και μη συμμετοχή τους στο ΔΣ.

Επιπλέον, έθεσε προαπαιτούμενο για τις Β’ ομάδες να ανέβουν απευθείας δύο ομάδες στην SL1 και η τρίτη να διεκδικήσει την άνοδο μέσω μπαράζ.

Πηγή: sportime.gr

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.