15/11/2021

Το μέλλον των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων: 4K UHD, καθηλωτικός ήχος και εξατομικευμένο περιεχόμενο

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Οι κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις έχουν γίνει βασικός μοχλός για την καινοτομία. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί: Τα αθλητικά γεγονότα προσελκύουν τεράστιο αριθμό θεατών. Οι ζωντανές μεταδόσεις ποδοσφαίρου προσελκύουν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως.
Οι κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις έχουν γίνει βασικός μοχλός για την καινοτομία. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί: Τα αθλητικά γεγονότα προσελκύουν τεράστιο αριθμό θεατών. Οι ζωντανές μεταδόσεις ποδοσφαίρου προσελκύουν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως. Καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών βίντεο ανταγωνίζονται για την τηλεθέαση, η παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήστη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτηθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να αυξήθεί η αφοσίωση των θεατών.

Οι λύσεις που βασίζονται σε λογισμικό μπορούν να βοηθήσουν τους παρόχους υπηρεσιών βίντεο να βελτιώσουν το ζωντανό αθλητικό περιεχόμενο για να προσφέρουν μια εμπειρία θέασης και ακρόασης όπως ποτέ άλλοτε, συμπεριλαμβανομένου βίντεο 4K HDR, ήχου επόμενης γενιάς και προηγμένης εξατομίκευσης. Ας δούμε πώς εξελίσσεται και γίνεται πιο καθηλωτική η εμπειρία του αθλητικού βίντεο.

-Οι κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις αποτελούν καταλύτη για την καινοτομία-

Η ζήτηση των καταναλωτών για πιο καθηλωτικό και εξατομικευμένο περιεχόμενο αυξάνεται. Με τις παραλλαγές καναλιών και την προηγμένη εξατομίκευση, συμπεριλαμβανομένων εξατομικευμένων τοπικών διαφημίσεων και περιεχομένου, οι πάροχοι υπηρεσιών βίντεο μπορούν να προσθέσουν σημαντική αξία σε ένα αθλητικό γεγονός. Όταν οι πάροχοι υπηρεσιών βίντεο προσαρμόζουν το περιεχόμενο στα τοπικά κοινά, το αποτέλεσμα είναι ότι οι θεατές παρακολουθούν περισσότερο χρόνο, ασχολούνται περισσότερο με τις διαφημίσεις και αναπτύσσουν αφοσίωση στη μάρκα.

Εκτός από το ότι οι ζωντανές μεταδόσεις αθλημάτων γίνονται πιο εξατομικευμένες, το μέλλον είναι καθηλωτικό. Η μορφή 4K επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να παρέχουν μεγαλύτερη ανάλυση και σημαντικά περισσότερες λεπτομέρειες εικόνας. Το HDR παρέχει μια δραματική αύξηση στο εύρος φωτεινότητας που σε συνδυασμό με το 4K προσφέρει στους θεατές μια ζωντανή εμπειρία, πιο κοντά στην πραγματικότητα. Οι κορυφαίοι πάροχοι βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του Netflix, έχουν επιλέξει το Dolby Vision ως μορφή HDR με βάση τη μοναδική χρήση δυναμικών μεταδεδομένων για τη βελτιστοποίηση της φωτεινότητας του περιεχομένου για κάθε καρέ βίντεο.

Με τις μορφές ήχου που εντυπωσιάζουν, όπως το Dolby Atmos, οι πάροχοι υπηρεσιών βίντεο έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μια εμπειρία ακρόασης νέας γενιάς για ζωντανά αθλήματα. Το Dolby Atmos αποδίδει την ηχητική εμπειρία ως τρισδιάστατη σφαίρα, επεκτείνοντας την εμπειρία πέρα από τον παραδοσιακό στερεοφωνικό ή πολυκάναλο ήχο. Αν και η παροχή ήχου επόμενης γενιάς είναι ακόμα μια αρκετά νέα ροή εργασίας για τα ζωντανά αθλήματα, αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, καθώς περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών στοχεύουν να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

-Συνήθεις προκλήσεις για την παροχή εξατομικευμένων, καθηλωτικών εμπειριών ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων-

Η παροχή ζωντανού βίντεο 4K HDR με καθηλωτικό ήχο και εξατομίκευση μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για διάφορους λόγους. Η ποιότητα πρέπει να διατηρείται σε ολόκληρη την αλυσίδα από τη λήψη έως τη διανομή. Η χρήση μιας στιβαρής end-to-end λύσης που υποστηρίζει την επεξεργασία πολυμέσων 4K σε όλο το δίκτυο διανομής είναι ο ιδανικός τρόπος για τους παρόχους υπηρεσιών βίντεο να διασφαλίσουν εξαιρετική ποιότητα 4K HDR για ζωντανή αθλητική μετάδοση και streaming.

Ένα άλλο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι υπηρεσιών με τη διανομή 4K HDR είναι η πολλαπλότητα των μορφών HDR και η μεταβλητότητα των επιπέδων παραγωγής HDR. Μια εκτεταμένη εργαλειοθήκη επεξεργασίας HDR είναι απαραίτητη για να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα.

Σήμερα, δεν είναι ασυνήθιστο το περιεχόμενο να παραδίδεται σε διαφορετική μορφή (π.χ. 4K HDR και 4K SDR). Με τη χρήση μιας προηγμένης λύσης επεξεργασίας μέσων αιχμής που μετατρέπει αυτόματα την τοπική πηγή SDR σε HDR, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να διατηρήσουν τη συνέχεια και να παρέχουν στους θεατές μια συνεπή εμπειρία. Η απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ των θυγατρικών και του δικτύου είναι επίσης επιτακτική ανάγκη για να εξασφαλιστεί μια ρευστή εμπειρία για τους θεατές.

-Οι λύσεις που βασίζονται σε λογισμικό απλοποιούν την παροχή εξατομικευμένων ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων-

Οι λύσεις που βασίζονται σε λογισμικό προσφέρουν στους παρόχους υπηρεσιών βίντεο την ευελιξία, την ευλυγισία και την επεκτασιμότητα που χρειάζονται για την επεξεργασία πολύπλοκων ροών εργασίας πολυμέσων. Με μια εξελιγμένη λύση μέσων βασισμένη σε λογισμικό, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να χειριστούν ολόκληρη τη ροή εργασίας αθλητικού βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής, της κωδικοποίησης, της εισαγωγής γραφικών, της κωδικοποίησης βίντεο, της κωδικοποίησης ήχου και της παράδοσης. Οι εξελιγμένες λύσεις επεξεργασίας μίντια που βασίζονται σε λογισμικό μπορούν να αναπτυχθούν σε εγκαταστάσεις ή στο cloud, προσφέροντας στους παρόχους υπηρεσιών βίντεο απαράμιλλη ευελιξία.

Επιπλέον, οι λύσεις επεξεργασίας πολυμέσων που βασίζονται σε λογισμικό είναι το τέλειο εργαλείο για το χειρισμό ενός ποικίλου φάσματος μορφοτύπων, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την εισαγωγή τοπικού περιεχομένου και διαφημίσεων σε μια ζωντανή ροή αθλητικής μετάδοσης 4K. Οι λύσεις που βασίζονται σε λογισμικό καθιστούν εύκολη την υιοθέτηση νέων μορφών και κωδικοποιητών, όπως το 4K HDR και το HEVC, εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα βίντεο σε χαμηλούς ρυθμούς μετάδοσης bit.

Το μέλλον του ζωντανού αθλητικού βίντεο επικεντρώνεται στην παροχή συναρπαστικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας σε παγκόσμιο κοινό. Η προσφορά παραδοσιακού βίντεο HD και ήχου surround 5.1 θα επισκιαστούν σύντομα από το βίντεο 4K HDR, τον καθηλωτικό ήχο και τις εξατομικευμένες εμπειρίες περιεχομένου.

Η Harmonic ηγείται της προσπάθειας με μια ποικιλία λύσεων βασισμένων σε λογισμικό που επιλύουν τις προκλήσεις της ζωντανής αθλητικής μετάδοσης και ροής 4K. Πρόσφατα, η λύση επεξεργασίας πολυμέσων XOS Edge χρησιμοποιήθηκε από έναν σημαντικό πάροχο περιεχομένου για την παροχή ζωντανού αθλητικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας σε 4K HDR και μια καθηλωτική εμπειρία που μοιάζει με στάδιο για τους θεατές κατά τη διάρκεια ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο. Με την υιοθέτηση τεχνολογιών επόμενης γενιάς, όπως το 4K HDR, το Dolby Atmos και η εξατομίκευση περιεχομένου, οι πάροχοι υπηρεσιών βίντεο μπορούν να προσφέρουν ένα παιχνίδι.

Πηγή: tvbeurope.com
Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.