07/01/2022

Αγόρασε τη Σαουθάμπτον ο ιδιοκτήτης της Nova και της Wind!

Ο Σέρβος εκατομμυριούχος, Ντράγκαν Σόλακ γνωστός ως ιδρυτής της United Group είναι και με την “βούλα” ο νέος ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Σαουθάμπτον. Η επενδυτική εταιρεία “Sport Republic”, που υποστηρίζεται από τον Σέρβο ολοκλήρωσε την εξαγορά της Σαουθάμπτον αποκτώντας το 80% του μετοχικού κεφαλαίου του κλαμπ...

Έναντι 120 εκατ. ευρώ

Ο Σέρβος εκατομμυριούχος, Ντράγκαν Σόλακ γνωστός ως ιδρυτής της United Group είναι και με την “βούλα” ο νέος ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Σαουθάμπτον. Η επενδυτική εταιρεία “Sport Republic”, που υποστηρίζεται από τον Σέρβο ολοκλήρωσε την εξαγορά της Σαουθάμπτον αποκτώντας το 80% του μετοχικού κεφαλαίου του κλαμπ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Αγγλίας, Premier League. Η “Sport Republic” ιδρύθηκε από τους Χένρικ Κραφτ και Ράσμους Άνκερσεν, με τον Σόλακ να είναι ο βασικός επενδυτής της.

Ο Σέρβος επιχειρηματίας απέκτησε το 80% της αγγλικής ομάδας από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, τον Κινέζο επενδυτή, Γκάο Γισένγκ, ο οποίος είχε αποκτήσει τις μετοχές του τον Αύγουστο του 2017. Ποσοστό 20% στη Σαουθάμπτον θα διατηρήσει η Καταρίνα Λίμπχερ, η οποία κληρονόμησε την ομάδα από τον αείμνηστο πατέρα της, Μάρκους, το 2010.

Όπως έγινε γνωστό, η εξαγορά της Σαουθάμπτον αποτελεί ιδιωτική επένδυση από τον Ντράγκαν Σόλακ μέσω της “Sport Republic” και δεν συνδέεται, ούτε σχετίζεται με την United Group ή την BC Partners, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος.

Ο Σόλακ γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1964 στην Σερβία και στις αρχές του 2000 ίδρυσε έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα, την United Group, που ξεκίνησε ως μία μικρή καλωδιακή εταιρεία και 22 χρόνια μετά έχει καταφέρει να προσφέρει ευρυζωνικές συνδέσεις, κινητή τηλεφωνία και υπηρεσίες τηλεόρασης σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, σε οκτώ διαφορετικές χώρες των Βαλκανίων.

Αυτή την στιγμή η εταιρεία του θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες της Ευρώπης, καθώς έχει περίπου 11 εκατομμύρια πελάτες και πάνω 14.000 υπαλλήλους, ενώ παράγει ετήσια έσοδα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τον Αύγουστο του 2021 η United Group έγινε ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, καθώς μετά την εξαγορά της Forthnet/Nova έφτασε σε οριστική συμφωνία και με την Wind, μία κίνηση που αναμένεται να ανατρέψει τα πάντα στις τηλεπικοινωνίες και όχι μόνο.

Η συναλλαγή αυτή δίνει τη δυνατότητα στη United Group να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης, Nova, δημιουργώντας έναν ισχυρό, ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και τηλεόρασης.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε “πράσινο φως” στην εξαγορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind από τη United Group, ανοίγοντας το δρόμο για την συγχώνευση της Wind με τη Nova (πρώην Forthnet, την οποία επίσης έχει εξαγοράσει η United Group).

Πηγή: koubanezos.gr

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.