Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
4 Ιανουαρίου 2013 14:47

Το NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL γιορτάζει τη νέα εποχή της εξερεύνησης με το EXPLORER TOP 125

Γράφει: N.D
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F244b5dae760521e76fdae71a187b423f XL

Με αφορμή την επέτειο των εορτασμών για τα 125 χρόνια του National Geographic Society, το κανάλι του National Geographic αφιερώνει μια νύχτα για κάθε εβδομάδα του 2013 στους πιο επιτυχημένους και κορυφαίους επιστήμονες στο είδος τους, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εξερεύνηση του κόσμου και στις εντυπωσιακές ανακαλύψεις που κάνουν τη διαφορά. Κάθε εβδομάδα σε όλη τη διάρκεια του 2013, το EXPLORER TOP 125 θα προβάλλει εντυπωσιακές παγκόσμιες πρεμιέρες καθώς και βραβευμένα προγράμματα που «αναγκάζουν» τους κριτικούς και τους τηλεθεατές να ζητούν ακόμα περισσότερα! Το National Geographic Channel προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, μέσω της Nova.

Το EXPLORER TOP 125 ξεκινά τον Ιανουάριο με το A NEW AGE OF EXPLORATION, μια ειδική εορταστική εκπομπή για τα 125 χρόνια η οποία κάνει πρεμιέρα στις 09/01 στις 18:00. Διασχίστε την υφήλιο, βουτήξτε στα βάθη των ωκεανών, ερευνήστε τον μικρόκοσμο του ανθρώπινου γονιδιώματος και εξερευνήστε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του διαστήματος για να δείτε συναρπαστικές ανακαλύψεις και τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα. Γνωρίστε τους πρωτοπόρους που ασχολούνται με τα ανεξερεύνητα μέρη της ανθρώπινης φαντασίας και τεχνογνωσίας. Το A NEW AGE OF EXPLORATION αποτυπώνει επίσης εκπληκτικά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια που αποτυπώνουν τις θυσίες που γίνονται γι’ αυτές τις εξερευνήσεις.  

Στο A NEW AGE OF EXPLORATION παρουσιάζονται ο θρυλικός μόνιμος εξερευνητής του National Geographic, Robert Ballard, ο οποίος ανακάλυψε την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν το ναυάγιο του Τιτανικού καθώς και ο Albert Lin ο οποίος χρησιμοποιεί ψηφιακή πραγματικότητα καθώς και τις τελευταίες δορυφορικές εικόνες για να ανακαλύψει και να σκάψει για να βρει τον χαμένο τάφο του Genghis Kahn – δίχως όμως να μετακινήσει ούτε μια πέτρα. Δείτε πως ο χειρουργός Sam Bhayani «ενώνει» τον άνθρωπο με τη μηχανή για να επιτύχει εκπληκτικά αποτελέσματα που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη με τον καρκίνο. Παρακολουθείστε πως ατρόμητοι κυνηγοί ιών όπως ο Δρ. Gary Kobinger ρισκάρουν τη ζωή τους για να δημιουργήσουν βιολογικά όπλα που θα μπορούσαν να σταματήσουν τον ιό Εμπόλα. Ακολουθήστε τον Tim Samaras, έναν άνθρωπο που πραγματοποιεί επικίνδυνες αποστολές εξερεύνησης με σκοπό να μάθει περισσότερα για ένα από τα πιο μυστηριώδη φαινόμενα του πλανήτη μας: την αστραπή. Στη συνέχεια δείτε πώς ο ανθρωπολόγος και γενετιστής Spencer Wells και το Genographic Project χαρτογραφούν την απίστευτη ιστορία των προγόνων μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EXPLORER TOP 125 ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 

A New Age of Exploration
09/01 στις 18:00

Όπως ακριβώς και οι χαρακτήρες της επιστημονικής φαντασίας, οι άνθρωποι συνεχώς ξεπερνούν όρια που κάποτε χαρακτηρίζονταν ως αξεπέραστα. Εξερευνούμε τις πιο απότομες, σκοτεινές περιοχές του πλανήτη και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του σύμπαντος. Συνδυαζόμαστε με τις μηχανές για την εξάλειψη των ασθενειών. Ακολουθήστε τον Δρ. Gary Kobinger καθώς μάχεται με τους πιο θανατηφόρους ιούς, ενώ σχεδιάζει τρόπους για την αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας. Δείτε τον Tim Samaras καθώς προσπαθεί να κάνει το ακατόρθωτο: να κινηματογραφήσει μια αστραπή καθώς κάνει την πρώτη επαφή με το έδαφος, χρησιμοποιώντας μια πανίσχυρη κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει ένα εκατομμύριο καρέ το δευτερόλεπτο. Ταξιδέψτε στη Μογγολία όπου ο επιστήμονας και μηχανικός Albert Lin θεωρεί πως έχει εντοπίσει το σημείο ταφής του θρυλικού πολεμιστή Genghis Khan. Συμμετέχετε κι εσείς στις καταδύσεις του σκηνοθέτη James Cameron καθώς προσπαθεί μαζί με μια ομάδα επιστημόνων να εξερευνήσει τις αχαρτογράφητες περιοχές και τα μυστήρια του βυθού. Βιώστε μια απίστευτη οδύσσεια η οποία αποκαλύπτει πως οι υπεράνθρωπες δυνατότητες δεν αφορούν μόνο τη δύναμη και την εξυπνάδα, αλλά περισσότερο την αποφασιστικότητα του ανθρώπινου πνεύματος να ξεπερνά νέες προκλήσεις.
 

TITANIC: The Final Word with James Cameron
09/01 στις 19:00

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και μόνιμος ερευνητής του National Geographic, James Cameron, ηγείται της έρευνας που πραγματοποιείται για τη θρυλική τραγωδία η οποία κόστισε περισσότερες από 1.500 ζωές. Συνδυάζοντας τα εκπληκτικά εικονογραφημένα αποσπάσματα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από τις καταδύσεις του Cameron στο ναυάγιο, με  ιστορικά αρχεία, μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν από κοντά το γεγονός και σκηνές από τη σχετική ταινία του 1997, μια ομάδα αποτελούμενη από τους πιο γνωστούς ειδικούς σε θέματα που αφορούν τον Τιτανικό προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που πλανώνται γύρω από το «αβύθιστο» πλοίο. Πώς ακριβώς το πλοίο κόπηκε στα δύο; Για ποιο λόγο το ένα μέρος του πλοίου βρέθηκε μακριά από το υπόλοιπο ναυάγιο; Για πόση ώρα έμειναν τα φώτα αναμμένα στην πραγματικότητα; Τι θα μπορούσε να είχε κάνει το πλήρωμα του πλοίου για να σώσει περισσότερες ζωές; O Cameron και η ομάδα του δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους για να διαλευκάνουν την υπόθεση η οποία ακόμη συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον…
 

The Human Family Tree
16/01 στις 18:00

TheHumanFamilyTree 013

Ανεξάρτητα από τη φυλή, τη χώρα προέλευσης ή τη θρησκεία, όλοι μπορούμε να εντοπίσουμε τη γενετική μας καταγωγή σε βάθος 60.000 χρόνων, η οποία φτάνει στο λίκνο της ανθρωπότητας, στην ανατολική Αφρική. Πώς φτάσαμε όμως, στο σημείο που είμαστε σήμερα και πώς ήταν η συλλογική μας πορεία προς αυτή την κατάληξη; Πότε «συναντηθήκαμε» με τους «ξένου» που ζουν στις γειτονιές μας; Παρακολουθήστε την ομάδα καθώς παίρνει δείγμα DNA από 200 κάτοικους της Νέας Υόρκης για να εντοπίσουν τα προγονικά βήματα της ανθρωπότητας και να αποκαλύψουν τους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας μια τυχαία επιλογή ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα, μεταξύ των οποίων μια σερβιτόρα, ένας δάσκαλος, μια σχεδιάστρια μόδας, ένας δημοτικός σύμβουλος, ένας μουσικός, ένας ηθοποιός και μια μητέρα, δείτε πώς αυτό το φαινομενικά ανόμοιο γκρουπ ανθρώπων είναι στην πραγματικότητα μέλη του ίδιου γενεαλογικού δέντρου.
 

Last Lioness
16/01 στις 19:00

LastLioness 05

Δεν ανήκει σε καμία αγέλη, δεν έχει καμία υποστήριξη και από μόνη της πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Το όνομά της είναι Lady Liuwa και είναι η τελευταία λέαινα στη Liuwa Plain της Ζάμπια. Απομονωμένη λόγω της ύπαρξης παράνομων κυνηγών που ευθύνονται για την εξαφάνιση των υπόλοιπων λιονταριών της περιοχής, η Lady Liuwa είναι το μοναδικό γνωστό λιοντάρι που ζει εκεί. Για τέσσερα χρόνια, ο κάμεραμαν Herbert Brauer παρακολούθησε τη μοναχική ζωή της να ξετυλίγεται μπροστά του, μέχρι που στράφηκε σε αυτόν για συντροφιά. Όμως ο Brauer γνωρίζει πως δεν είναι η κατάλληλη συντροφιά για μια λέαινα – πρέπει να στραφεί στο δικό της είδος. Τώρα, το Μάιο του 2009, υπάρχουν σχέδια για να της «γνωρίσουν» ένα αρσενικό λιοντάρι, με την ελπίδα η Lady Liuwa να μην είναι πια μόνη.
 

Stonehenge Decoded
23/01 at 18:00

StonehengeDecoded 19

Σκεπασμένο από ένα πέπλο μυστηρίου για πάνω από 4.500 χρόνια, το Stonehenge βρίσκει μια νέα ερμηνεία η οποία προέρχεται από μια θεωρία του Βρετανού αρχαιολόγου Mike Parker Pearson – σύμφωνα με την οποία το αρχαίο αυτό μνημείο τοποθετείται στο κέντρο ενός εκ των μεγαλύτερων προϊστορικών θρησκευτικών συμπλεγμάτων του κόσμου. Η ομάδα του, ανακαλύπτει μερικά συνταρακτικά νέα στοιχεία, τα οποία υποστηρίζουν τη νέα θεωρία για το  Stonehenge καθώς και τη νέα εκτίμηση για τους ανθρώπους που το έχτισαν. Ο Parker Pearson πιστεύει πως το Stonehenge κατασκευάστηκε από τους προγόνους, για να στεγάσει τα πνεύματα των νεκρών. Οι εκσκαφές της ομάδας αποκαλύπτουν πως ήταν συνδεδεμένο με αρχαιότερες λεωφόρους λιτανείας που το συνέδεαν με ακόμα ένα μεγάλο κύκλο, κατασκευασμένο από ξύλο. Τώρα, τα περισσότερα στοιχεία που ανακαλύπτονται συνηγορούν στο τι συνέβη εδώ: σε εκείνες τις ειδικές ημέρες, στα καλοκαιρινά και χειμερινά ηλιοστάσια, χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη Βρετανία – ενδεχομένως και από αλλού – μαζεύονταν για να γιορτάσουν τις δύο περιπτώσεις που σηματοδοτούσαν τον κύκλο του χρόνου και των ζωών τους.
 

The Two Million Year Old Boy
23/01 στις 19:00

TheTwoMillionYearOldBoy LR 44

Ένα 9χρονο αγόρι ανακαλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα απολιθώματα όλων των εποχών, σκοντάφτοντας πάνω σε ένα σκελετό, ενός προϊστορικού μικρού αγοριού, ηλικίας δύο εκατομμυρίων ετών, καταρρίπτοντας έτσι όλες τις θεωρίες σχετικά με τις καταβολές μας. Σύμφωνα με τη χρονολογική εκτίμηση, το πλάσμα αυτό θα πρέπει να έζησε πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας… την οποία σκεπάζει ένα πέπλο μυστηρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «κενό» στην ανθρώπινη ιστορία – τη στιγμή την οποία οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα ανθρωποειδή άφηναν πίσω τους τα πιθηκοειδή χαρακτηριστικά και τα πλάσματα που βρίσκονται μεταξύ του κόσμου των ζώων και των ανθρώπων μεταπηδούν από το συντηρητικό κόσμο της παλαιοανθρωπολογίας. Τώρα, ένας αμφιλεγόμενος άνδρας βρίσκεται στο κέντρο όλων αυτών και πασχίζει να αποδείξει πως το πνεύμα της εξερεύνησης ζει ακόμα και υπάρχει και άλλος τρόπος επιστημονικής έρευνας. Καθώς εξερευνούμε το μυστήριο της ύπαρξης και ζωής ενός προϊστορικού είδους, ίσως καταφέρουμε να απαντήσουμε το απόλυτο ερώτημα που αφορά το υπαρξιακό μας ζήτημα.
 

What Lies Beneath: Draining the Ocean
30/01 at 18:00

Αυτός είναι ένας κόσμος τον οποίο δεν έχετε ξαναδεί – ένας κόσμος που υπό κανονικές συνθήκες κρύβεται κάτω από χιλιάδες τόνους νερού, ο βυθός. Συνδυάζοντας τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών CGI και ειδικών προγραμμάτων, «στραγγίζουμε» το νερό από τους ωκεανούς για να αποκαλύψουμε τα βουνά, τα φαράγγια, τις πεδιάδες και τα ηφαίστεια που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά που βρίσκονται στην ξηρά.
 

Super Pride
30/01 at 19:00

SuperPride 02

Το Serengeti στη βόρεια Τανζανία βρίθει από αρπακτικά. Κανένα από αυτά όμως δεν συγκρίνεται με τον βασιλιά των ζώων: το λιοντάρι. Στο Serengeti κατοικεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των λιονταριών της Αφρικής, όπου απαριθμεί 3.500 λιοντάρια τα οποία ζουν σε 300 ξεχωριστές αγέλες. Όμως στο κεντρικό Serengeti, μια από τις αγέλες είναι η κορυφαία όλων – μια Super αγέλη με 22 πανίσχυρα μέλη. Πολύ λίγες αγέλες λιονταριών καταφέρνουν να φτάσουν στο συγκεκριμένο επίπεδο. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όταν οι συνθήκες είναι τέλειες, όπως όταν υπάρχει θήραμα σε αφθονία και ικανά αρσενικά λιοντάρια που αρέσκονται να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Ο υπέρτατος στόχος της Super αγέλης είναι να εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών τους έτσι ώστε να τους περάσουν τα ισχυρά τους γονίδια. Συχνά, η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή των μικρών προέρχεται από αρσενικά λιοντάρια εκτός της αγέλης τα οποία πασχίζουν να εισχωρήσουν σε μια τέτοια αγέλη και να έχουν ένα χαρέμι από λέαινες έτοιμες για αναπαραγωγή.

Με αφορμή την επέτειο των εορτασμών για τα 125 χρόνια του National Geographic Society, το κανάλι του National Geographic αφιερώνει μια νύχτα για κάθε εβδομάδα του 2013 στους πιο επιτυχημένους και κορυφαίους επιστήμονες στο είδος τους, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εξερεύνηση του κόσμου και στις εντυπωσιακές ανακαλύψεις που κάνουν τη διαφορά. Κάθε εβδομάδα σε όλη τη διάρκεια του 2013, το EXPLORER TOP 125 θα προβάλλει εντυπωσιακές παγκόσμιες πρεμιέρες καθώς και βραβευμένα προγράμματα που «αναγκάζουν» τους κριτικούς και τους τηλεθεατές να ζητούν ακόμα περισσότερα! Το National Geographic Channel προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, μέσω της Nova.

Το EXPLORER TOP 125 ξεκινά τον Ιανουάριο με το A NEW AGE OF EXPLORATION, μια ειδική εορταστική εκπομπή για τα 125 χρόνια η οποία κάνει πρεμιέρα στις 09/01 στις 18:00. Διασχίστε την υφήλιο, βουτήξτε στα βάθη των ωκεανών, ερευνήστε τον μικρόκοσμο του ανθρώπινου γονιδιώματος και εξερευνήστε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του διαστήματος για να δείτε συναρπαστικές ανακαλύψεις και τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα. Γνωρίστε τους πρωτοπόρους που ασχολούνται με τα ανεξερεύνητα μέρη της ανθρώπινης φαντασίας και τεχνογνωσίας. Το A NEW AGE OF EXPLORATION αποτυπώνει επίσης εκπληκτικά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια που αποτυπώνουν τις θυσίες που γίνονται γι’ αυτές τις εξερευνήσεις.  

Στο A NEW AGE OF EXPLORATION παρουσιάζονται ο θρυλικός μόνιμος εξερευνητής του National Geographic, Robert Ballard, ο οποίος ανακάλυψε την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν το ναυάγιο του Τιτανικού καθώς και ο Albert Lin ο οποίος χρησιμοποιεί ψηφιακή πραγματικότητα καθώς και τις τελευταίες δορυφορικές εικόνες για να ανακαλύψει και να σκάψει για να βρει τον χαμένο τάφο του Genghis Kahn – δίχως όμως να μετακινήσει ούτε μια πέτρα. Δείτε πως ο χειρουργός Sam Bhayani «ενώνει» τον άνθρωπο με τη μηχανή για να επιτύχει εκπληκτικά αποτελέσματα που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη με τον καρκίνο. Παρακολουθείστε πως ατρόμητοι κυνηγοί ιών όπως ο Δρ. Gary Kobinger ρισκάρουν τη ζωή τους για να δημιουργήσουν βιολογικά όπλα που θα μπορούσαν να σταματήσουν τον ιό Εμπόλα. Ακολουθήστε τον Tim Samaras, έναν άνθρωπο που πραγματοποιεί επικίνδυνες αποστολές εξερεύνησης με σκοπό να μάθει περισσότερα για ένα από τα πιο μυστηριώδη φαινόμενα του πλανήτη μας: την αστραπή. Στη συνέχεια δείτε πώς ο ανθρωπολόγος και γενετιστής Spencer Wells και το Genographic Project χαρτογραφούν την απίστευτη ιστορία των προγόνων μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EXPLORER TOP 125 ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 

A New Age of Exploration
09/01 στις 18:00

Όπως ακριβώς και οι χαρακτήρες της επιστημονικής φαντασίας, οι άνθρωποι συνεχώς ξεπερνούν όρια που κάποτε χαρακτηρίζονταν ως αξεπέραστα. Εξερευνούμε τις πιο απότομες, σκοτεινές περιοχές του πλανήτη και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του σύμπαντος. Συνδυαζόμαστε με τις μηχανές για την εξάλειψη των ασθενειών. Ακολουθήστε τον Δρ. Gary Kobinger καθώς μάχεται με τους πιο θανατηφόρους ιούς, ενώ σχεδιάζει τρόπους για την αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας. Δείτε τον Tim Samaras καθώς προσπαθεί να κάνει το ακατόρθωτο: να κινηματογραφήσει μια αστραπή καθώς κάνει την πρώτη επαφή με το έδαφος, χρησιμοποιώντας μια πανίσχυρη κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει ένα εκατομμύριο καρέ το δευτερόλεπτο. Ταξιδέψτε στη Μογγολία όπου ο επιστήμονας και μηχανικός Albert Lin θεωρεί πως έχει εντοπίσει το σημείο ταφής του θρυλικού πολεμιστή Genghis Khan. Συμμετέχετε κι εσείς στις καταδύσεις του σκηνοθέτη James Cameron καθώς προσπαθεί μαζί με μια ομάδα επιστημόνων να εξερευνήσει τις αχαρτογράφητες περιοχές και τα μυστήρια του βυθού. Βιώστε μια απίστευτη οδύσσεια η οποία αποκαλύπτει πως οι υπεράνθρωπες δυνατότητες δεν αφορούν μόνο τη δύναμη και την εξυπνάδα, αλλά περισσότερο την αποφασιστικότητα του ανθρώπινου πνεύματος να ξεπερνά νέες προκλήσεις.
 

TITANIC: The Final Word with James Cameron
09/01 στις 19:00

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και μόνιμος ερευνητής του National Geographic, James Cameron, ηγείται της έρευνας που πραγματοποιείται για τη θρυλική τραγωδία η οποία κόστισε περισσότερες από 1.500 ζωές. Συνδυάζοντας τα εκπληκτικά εικονογραφημένα αποσπάσματα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από τις καταδύσεις του Cameron στο ναυάγιο, με  ιστορικά αρχεία, μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν από κοντά το γεγονός και σκηνές από τη σχετική ταινία του 1997, μια ομάδα αποτελούμενη από τους πιο γνωστούς ειδικούς σε θέματα που αφορούν τον Τιτανικό προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που πλανώνται γύρω από το «αβύθιστο» πλοίο. Πώς ακριβώς το πλοίο κόπηκε στα δύο; Για ποιο λόγο το ένα μέρος του πλοίου βρέθηκε μακριά από το υπόλοιπο ναυάγιο; Για πόση ώρα έμειναν τα φώτα αναμμένα στην πραγματικότητα; Τι θα μπορούσε να είχε κάνει το πλήρωμα του πλοίου για να σώσει περισσότερες ζωές; O Cameron και η ομάδα του δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους για να διαλευκάνουν την υπόθεση η οποία ακόμη συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον…
 

The Human Family Tree
16/01 στις 18:00

TheHumanFamilyTree 013

Ανεξάρτητα από τη φυλή, τη χώρα προέλευσης ή τη θρησκεία, όλοι μπορούμε να εντοπίσουμε τη γενετική μας καταγωγή σε βάθος 60.000 χρόνων, η οποία φτάνει στο λίκνο της ανθρωπότητας, στην ανατολική Αφρική. Πώς φτάσαμε όμως, στο σημείο που είμαστε σήμερα και πώς ήταν η συλλογική μας πορεία προς αυτή την κατάληξη; Πότε «συναντηθήκαμε» με τους «ξένου» που ζουν στις γειτονιές μας; Παρακολουθήστε την ομάδα καθώς παίρνει δείγμα DNA από 200 κάτοικους της Νέας Υόρκης για να εντοπίσουν τα προγονικά βήματα της ανθρωπότητας και να αποκαλύψουν τους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας μια τυχαία επιλογή ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα, μεταξύ των οποίων μια σερβιτόρα, ένας δάσκαλος, μια σχεδιάστρια μόδας, ένας δημοτικός σύμβουλος, ένας μουσικός, ένας ηθοποιός και μια μητέρα, δείτε πώς αυτό το φαινομενικά ανόμοιο γκρουπ ανθρώπων είναι στην πραγματικότητα μέλη του ίδιου γενεαλογικού δέντρου.
 

Last Lioness
16/01 στις 19:00

LastLioness 05

Δεν ανήκει σε καμία αγέλη, δεν έχει καμία υποστήριξη και από μόνη της πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Το όνομά της είναι Lady Liuwa και είναι η τελευταία λέαινα στη Liuwa Plain της Ζάμπια. Απομονωμένη λόγω της ύπαρξης παράνομων κυνηγών που ευθύνονται για την εξαφάνιση των υπόλοιπων λιονταριών της περιοχής, η Lady Liuwa είναι το μοναδικό γνωστό λιοντάρι που ζει εκεί. Για τέσσερα χρόνια, ο κάμεραμαν Herbert Brauer παρακολούθησε τη μοναχική ζωή της να ξετυλίγεται μπροστά του, μέχρι που στράφηκε σε αυτόν για συντροφιά. Όμως ο Brauer γνωρίζει πως δεν είναι η κατάλληλη συντροφιά για μια λέαινα – πρέπει να στραφεί στο δικό της είδος. Τώρα, το Μάιο του 2009, υπάρχουν σχέδια για να της «γνωρίσουν» ένα αρσενικό λιοντάρι, με την ελπίδα η Lady Liuwa να μην είναι πια μόνη.
 

Stonehenge Decoded
23/01 at 18:00

StonehengeDecoded 19

Σκεπασμένο από ένα πέπλο μυστηρίου για πάνω από 4.500 χρόνια, το Stonehenge βρίσκει μια νέα ερμηνεία η οποία προέρχεται από μια θεωρία του Βρετανού αρχαιολόγου Mike Parker Pearson – σύμφωνα με την οποία το αρχαίο αυτό μνημείο τοποθετείται στο κέντρο ενός εκ των μεγαλύτερων προϊστορικών θρησκευτικών συμπλεγμάτων του κόσμου. Η ομάδα του, ανακαλύπτει μερικά συνταρακτικά νέα στοιχεία, τα οποία υποστηρίζουν τη νέα θεωρία για το  Stonehenge καθώς και τη νέα εκτίμηση για τους ανθρώπους που το έχτισαν. Ο Parker Pearson πιστεύει πως το Stonehenge κατασκευάστηκε από τους προγόνους, για να στεγάσει τα πνεύματα των νεκρών. Οι εκσκαφές της ομάδας αποκαλύπτουν πως ήταν συνδεδεμένο με αρχαιότερες λεωφόρους λιτανείας που το συνέδεαν με ακόμα ένα μεγάλο κύκλο, κατασκευασμένο από ξύλο. Τώρα, τα περισσότερα στοιχεία που ανακαλύπτονται συνηγορούν στο τι συνέβη εδώ: σε εκείνες τις ειδικές ημέρες, στα καλοκαιρινά και χειμερινά ηλιοστάσια, χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη Βρετανία – ενδεχομένως και από αλλού – μαζεύονταν για να γιορτάσουν τις δύο περιπτώσεις που σηματοδοτούσαν τον κύκλο του χρόνου και των ζωών τους.
 

The Two Million Year Old Boy
23/01 στις 19:00

TheTwoMillionYearOldBoy LR 44

Ένα 9χρονο αγόρι ανακαλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα απολιθώματα όλων των εποχών, σκοντάφτοντας πάνω σε ένα σκελετό, ενός προϊστορικού μικρού αγοριού, ηλικίας δύο εκατομμυρίων ετών, καταρρίπτοντας έτσι όλες τις θεωρίες σχετικά με τις καταβολές μας. Σύμφωνα με τη χρονολογική εκτίμηση, το πλάσμα αυτό θα πρέπει να έζησε πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας… την οποία σκεπάζει ένα πέπλο μυστηρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «κενό» στην ανθρώπινη ιστορία – τη στιγμή την οποία οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα ανθρωποειδή άφηναν πίσω τους τα πιθηκοειδή χαρακτηριστικά και τα πλάσματα που βρίσκονται μεταξύ του κόσμου των ζώων και των ανθρώπων μεταπηδούν από το συντηρητικό κόσμο της παλαιοανθρωπολογίας. Τώρα, ένας αμφιλεγόμενος άνδρας βρίσκεται στο κέντρο όλων αυτών και πασχίζει να αποδείξει πως το πνεύμα της εξερεύνησης ζει ακόμα και υπάρχει και άλλος τρόπος επιστημονικής έρευνας. Καθώς εξερευνούμε το μυστήριο της ύπαρξης και ζωής ενός προϊστορικού είδους, ίσως καταφέρουμε να απαντήσουμε το απόλυτο ερώτημα που αφορά το υπαρξιακό μας ζήτημα.
 

What Lies Beneath: Draining the Ocean
30/01 at 18:00

Αυτός είναι ένας κόσμος τον οποίο δεν έχετε ξαναδεί – ένας κόσμος που υπό κανονικές συνθήκες κρύβεται κάτω από χιλιάδες τόνους νερού, ο βυθός. Συνδυάζοντας τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών CGI και ειδικών προγραμμάτων, «στραγγίζουμε» το νερό από τους ωκεανούς για να αποκαλύψουμε τα βουνά, τα φαράγγια, τις πεδιάδες και τα ηφαίστεια που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά που βρίσκονται στην ξηρά.
 

Super Pride
30/01 at 19:00

SuperPride 02

Το Serengeti στη βόρεια Τανζανία βρίθει από αρπακτικά. Κανένα από αυτά όμως δεν συγκρίνεται με τον βασιλιά των ζώων: το λιοντάρι. Στο Serengeti κατοικεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των λιονταριών της Αφρικής, όπου απαριθμεί 3.500 λιοντάρια τα οποία ζουν σε 300 ξεχωριστές αγέλες. Όμως στο κεντρικό Serengeti, μια από τις αγέλες είναι η κορυφαία όλων – μια Super αγέλη με 22 πανίσχυρα μέλη. Πολύ λίγες αγέλες λιονταριών καταφέρνουν να φτάσουν στο συγκεκριμένο επίπεδο. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όταν οι συνθήκες είναι τέλειες, όπως όταν υπάρχει θήραμα σε αφθονία και ικανά αρσενικά λιοντάρια που αρέσκονται να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Ο υπέρτατος στόχος της Super αγέλης είναι να εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών τους έτσι ώστε να τους περάσουν τα ισχυρά τους γονίδια. Συχνά, η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή των μικρών προέρχεται από αρσενικά λιοντάρια εκτός της αγέλης τα οποία πασχίζουν να εισχωρήσουν σε μια τέτοια αγέλη και να έχουν ένα χαρέμι από λέαινες έτοιμες για αναπαραγωγή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...