Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 | 16:22

Αφιερωμένο στον θεμελιωτή της ελληνικής φαρμακολογίας Γεώργιο Ιωακείμογλου το «Αυτοί που Τόλμησαν»

Στην Επίδαυρο το «Ελλάδα από το Α ως το Ω»

Το έργο του Γεωργίου Ιωακείμογλου (1887-1979), λαμπρού Έλληνα επιστήμονα, γιατρού, πρωτοπόρου ερευνητή και θεμελιωτή της ελληνικής φαρμακολογίας, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV, «Αυτοί που Τόλμησαν», την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 22.00.
Το έργο του Γεωργίου Ιωακείμογλου (1887-1979), λαμπρού Έλληνα επιστήμονα, γιατρού, πρωτοπόρου ερευνητή και θεμελιωτή της ελληνικής φαρμακολογίας, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV, «Αυτοί που Τόλμησαν», την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 22.00.

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς, που γυρίστηκε σε Αυστρία, Βερολίνο, Γιάννενα και Αθήνα, μιλούν η καθηγήτρια Φαρμακολογίας Τεσσαρομάτη Χριστίνα, ο γιατρός Γυναικολόγος Βλαδίμηρος Λάζαρος, ο γιατρός Παθολόγος Μαυρούδης Ευάγγελος, η συγγραφέας, καθηγήτρια Τοξικολογίας Μαρία Στεφανίδου - Λουτσίδου, ο διευθυντής καθηγητής Φαρμακολογίας Σιταράς Νικόλαος, οι καθηγητές Φαρμακολογίας Μαρσέλος Μάριος & Παπαδόπουλος Γεώργιος, o Κυριόπουλος Ιωάννης MD, MPH, MSc, PhD, καθηγητής, ο καθηγητής φαρμακολογίας & συγγραφέας Αθήναιος Φιλίππου, ο Ορθοπεδικός Παπαδόπουλος Ιωάννης. Το επεισόδιο σκηνοθέτησε ο Χρήστος Μπάρμπας.

Στο νέο επεισόδιο του «Ελλάδα από το Α ως το Ω» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 21.00, ταξιδεύουμε στην Επίδαυρο, το μεγάλο θεραπευτήριο της αρχαιότητας.

Ο καθηγητής αρχαιολογίας Βασίλης Λαμπρινουδάκης μας ξεναγεί στον χώρο του Ασκληπιείου, εκεί όπου χιλιάδες ασθενείς από όλα τα μέρη του τότε γνωστού κόσμου συνέρρεαν για τη λεγόμενη «θεουργική ιατρική», ο αρχαιολόγος Νίκος Κατσαραίος μας οδηγεί στον τάφο γιατρών, ένα «άγνωστο» μνημείο της περιοχής, που αποδεικνύει πως η ιατρική ασκούνταν στην περιοχή αυτή ενεργά έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, ενώ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Άλκηστις Παπαδημητρίου, εξηγεί πώς η εύφορη γη και το κλίμα της περιοχής ευθύνονται για την ανάπτυξή της ήδη από τους Μυκηναϊκούς χρόνους.

Στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, του καλύτερα σωζόμενου θεάτρου της αρχαιότητας, και του Φεστιβάλ Επιδαύρου, αναφέρεται ο θεατρολόγος Πλάτων Μαυρομούστακος, ενώ την εμπειρία τους από τηνκάθοδο στην Επίδαυρο μοιράζονται ο σκηνοθέτης και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και ο Γερμανός σκηνοθέτης Τόμας Οστερμάγιερ.

Επίσης, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 22.00, στο ντοκιμαντέρ Ελλάδα: Τα μυστικά του παρελθόντος, η γενέτειρα της Δημοκρατίας ζωντανεύει μέσα από μια συναρπαστική αρχαιολογική περιπέτεια, που εξερευνά την ιστορικότητα των ελληνικών νησιών και «δίνει ζωή» στον Παρθενώνα με τη βοήθεια γραφικών. Την αφήγηση του ντοκιμαντέρ κάνει η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Νία Βαρντάλος.

Τέλος, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αθάνατα Αρχαία Μνημεία» προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Εξ-Ιστορώ: Αμφίπολη,όπου με αφορμή τα ευρήματα στον τύμβο Καστά, «περιηγούμαστε» στην ιστορία της αρχαίας Αμφίπολης, που κατά την εποχή των Μακεδόνων παρουσίαζε σημαντική οικονομική και πολιτιστική άνθιση. Παρουσιάζει ο ιστορικός Θανάσης Διαλεκτόπουλος.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Η αγορά σήμερα

17-05-2019

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Ο πολύ επιτυχημένος εκτυπωτής επαγγελματικής σήμανσης εγκαταστάσεων BRADY BMP21Plus αναβαθμίστηκε στη version 2.0 και έγινε ακόμη καλύτερος. Ο εκτυπωτής σήμανσης εγκαταστάσεων διαθέτει πλέον ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα κεφαλαία, μικρά και με τόνους. Περιλαμβάνει επιπλέον σύμβολα (συνολικά 215) για ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές, εργαστηριακές σημάνσεις, ενώ επίσης εκτυπώνει Barcode 39...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.