Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 | 17:47

Στην Κρήτη ταξιδεύει το «Ελλάδα από το Α έως το Ω»

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας». Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού...

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας».

Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού και των άλλων σημαντικών ανακτορικών κέντρων, ενώ ο λαογράφος Γιώργος Σταματάκης μάς μιλά για τα «Αστερούσια, το ιερό όρος της Κρήτης» και για τον ασκητισμό. Η ξεναγός Μαρία Σφακάκη μάς καθοδηγεί στη Μονή Αρκαδίου αλλά και στη Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ηράκλειο, όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού και ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Παναγιώτης Ιωάννου, μας μεταφέρει στην Κρήτη των μεγάλων ζωγράφων και στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Την ίδια ημέρα στις 22.00, το ντοκιμαντέρ Επτά μουσεία, ένα Ταξίδι μας μεταφέρει στην Δημητσάνα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και εστιάζει στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή προϊόντων, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Κρήτη: Η Ιστορία του Λαβύρινθου μας ταξιδεύει στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της ανθρωπότητας.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο του αφιερώματος Σταθμοί της νεοελληνικής Ιστορίας: 1821-1941 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ 1922: Ο μεγάλος ξεριζωμός, όπου με τη βοήθεια αυθεντικού κινηματογραφικού υλικού της εποχής, φωτογραφιών, πινάκων, κειμένων και μαρτυριών, ξεδιπλώνονται τα συνταρακτικά γεγονότα του Μεγάλου Ξεριζωμού.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 22.00 το ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Θέαμα και ιστορία: Ρωμαίοι ερευνά τη συνεισφορά των Ρωμαίων στη συντήρηση και προώθηση του ελληνικού θεάτρου, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ σύγχρονου θεάτρου και αρχαίου ελληνικού δράματος και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 22.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ένα αφιέρωμα στους Σεφραδίτες Εβραίους της Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της πόλης ως τον Β’ Παγκόσμιο. Επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος καταθέτουν τις μαρτυρίες τους.

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Inverto Twin High Gain

Η αγορά σήμερα

20-02-2017

Inverto Twin High Gain

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι το καλύτερο LNB της εταιρίας Inverto και ένα από τα καλύτερα της αγοράς, είναι το γνωστό High Gain, το οποίο παρουσιάζει υψηλή ευαισθησία σχεδόν σε όλο το δορυφορικό φάσμα συχνοτήτων, κάτι που το καθιστά ιδανικό για εύκολες λήψεις. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία έλλειψη στο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Τεύχος 102

22-02-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό της τηλεόρασης υπερυψηλής ευκρίνειας UHD. Πρώτα απ’ όλα, θα βρείτε σχετικό αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια UHD. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ο δορυφόρος παραμένει η πλέον αξιόπιστη πηγή για όλους όσους έχουν κάνει επένδυση σε TV τεχνολογίας 4Κ. Ταυτόχρονα στο ίδιο άρθρο θα βρείτε και τα κανάλια του νέου πρότυπου DVB-S2X. Επειδή το πρότυπο DVB-S2X, είναι ειδικά σχεδιασμένο για δορυφορικές εκπομπές UHD, κάναμε ένα ειδικό άρθρο για αυτό, ώστε όλοι να γνωρίζεται γιατί ακριβώς επιλέχθηκε αυτό το πρότυπο για την διαμόρφωση των δορυφορικών εκπομπών υπερ-υψηλής ευκρίνειας. Σε επίπεδο ειδησε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved