Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 | 17:47

Στην Κρήτη ταξιδεύει το «Ελλάδα από το Α έως το Ω»

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας». Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού...

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας».

Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού και των άλλων σημαντικών ανακτορικών κέντρων, ενώ ο λαογράφος Γιώργος Σταματάκης μάς μιλά για τα «Αστερούσια, το ιερό όρος της Κρήτης» και για τον ασκητισμό. Η ξεναγός Μαρία Σφακάκη μάς καθοδηγεί στη Μονή Αρκαδίου αλλά και στη Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ηράκλειο, όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού και ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Παναγιώτης Ιωάννου, μας μεταφέρει στην Κρήτη των μεγάλων ζωγράφων και στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Την ίδια ημέρα στις 22.00, το ντοκιμαντέρ Επτά μουσεία, ένα Ταξίδι μας μεταφέρει στην Δημητσάνα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και εστιάζει στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή προϊόντων, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Κρήτη: Η Ιστορία του Λαβύρινθου μας ταξιδεύει στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της ανθρωπότητας.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο του αφιερώματος Σταθμοί της νεοελληνικής Ιστορίας: 1821-1941 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ 1922: Ο μεγάλος ξεριζωμός, όπου με τη βοήθεια αυθεντικού κινηματογραφικού υλικού της εποχής, φωτογραφιών, πινάκων, κειμένων και μαρτυριών, ξεδιπλώνονται τα συνταρακτικά γεγονότα του Μεγάλου Ξεριζωμού.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 22.00 το ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Θέαμα και ιστορία: Ρωμαίοι ερευνά τη συνεισφορά των Ρωμαίων στη συντήρηση και προώθηση του ελληνικού θεάτρου, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ σύγχρονου θεάτρου και αρχαίου ελληνικού δράματος και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 22.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ένα αφιέρωμα στους Σεφραδίτες Εβραίους της Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της πόλης ως τον Β’ Παγκόσμιο. Επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος καταθέτουν τις μαρτυρίες τους.

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Η αγορά σήμερα

20-10-2017

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Τα νέα OTT TV Box της γερμανικής Golden Interstar είναι διαθέσιμα από την Ψηφιακή Τεχνολογία. Τα G-150/G-200 επιτρέπουν στο χρήστη να σερφάρει στο internet, να μένει πάντα συνδεδεμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθεί ελληνικά και ξένα προγράμματα χωρίς την ανάγκη να πληρώνει κάποια συνδρομή. Επιπλέον, έρχονται με προεγκατεστημένο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Τεύχος 109

20-09-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.Είναι γνωστό ότι οι πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της παγκόσμιας αγοράς προβάλλονται σε Α προβολή, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στην Αμερική, αποκλειστικά από τα συνδρομητικά πακέτα NOVA και COSMOTE TV. Εμείς, ενόψει νέας σαιζόν, συλλέξαμε τις καλύτερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.Ο Οκτώβριος αναμένεται καυτός για την ψηφιακή TV στη χώρα μας, αφού έχει εξαγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός των αδειών TV. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο, καθώς και άλλα θέματα επικαιρότητας, όπως την ακύρωση του διαγωνισμού των 156 πομπών της ΕΡΤ, μέσα από την στήλη Media News, της Ματίνας Παπαχριστούδη.Η νέα σεζόν ξεκίνησε και τα πρώτα νέα π...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved