Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 | 17:47

Στην Κρήτη ταξιδεύει το «Ελλάδα από το Α έως το Ω»

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας». Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού...

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας».

Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού και των άλλων σημαντικών ανακτορικών κέντρων, ενώ ο λαογράφος Γιώργος Σταματάκης μάς μιλά για τα «Αστερούσια, το ιερό όρος της Κρήτης» και για τον ασκητισμό. Η ξεναγός Μαρία Σφακάκη μάς καθοδηγεί στη Μονή Αρκαδίου αλλά και στη Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ηράκλειο, όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού και ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Παναγιώτης Ιωάννου, μας μεταφέρει στην Κρήτη των μεγάλων ζωγράφων και στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Την ίδια ημέρα στις 22.00, το ντοκιμαντέρ Επτά μουσεία, ένα Ταξίδι μας μεταφέρει στην Δημητσάνα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και εστιάζει στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή προϊόντων, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Κρήτη: Η Ιστορία του Λαβύρινθου μας ταξιδεύει στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της ανθρωπότητας.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο του αφιερώματος Σταθμοί της νεοελληνικής Ιστορίας: 1821-1941 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ 1922: Ο μεγάλος ξεριζωμός, όπου με τη βοήθεια αυθεντικού κινηματογραφικού υλικού της εποχής, φωτογραφιών, πινάκων, κειμένων και μαρτυριών, ξεδιπλώνονται τα συνταρακτικά γεγονότα του Μεγάλου Ξεριζωμού.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 22.00 το ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Θέαμα και ιστορία: Ρωμαίοι ερευνά τη συνεισφορά των Ρωμαίων στη συντήρηση και προώθηση του ελληνικού θεάτρου, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ σύγχρονου θεάτρου και αρχαίου ελληνικού δράματος και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 22.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ένα αφιέρωμα στους Σεφραδίτες Εβραίους της Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της πόλης ως τον Β’ Παγκόσμιο. Επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος καταθέτουν τις μαρτυρίες τους.

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Media Mania 810 HD

Η αγορά σήμερα

22-05-2017

Golden Media Mania 810 HD

Για τους περισσότερους, βασικά κριτήρια για την επιλογή μοντέλου επίγειου ψηφιακού δέκτη αποτελούν το κόστος και η απλότητα στη λειτουργία του. Ο γερμανικός Golden Media Mania 810 HD είναι ένας οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης με εύκολη λειτουργία και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει tuner που είναι συμβατό με το επόμενης γενιάς...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Τεύχος 105

24-05-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Είναι γνωστό πλέον στους περισσότερους, ότι η συνδρομητική τηλεόραση έχει αλλάξει τρόπο διάθεσης. Πλέον ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που «αγοράζουν» ένα καθαρά δορυφορικό πακέτο, αφού προτιμούν η αγορά αυτή να γίνεται μέσα από ένα πακέτο προσφοράς που να τα περιλαμβάνει όλα: Τηλεόραση, internet και τηλέφωνο, στον ίδιο λογαριασμό. Στο νέο τεύχος λοιπόν σας παρουσιάζουμε όλες τις προτάσεις Triple Play της ελληνικής αγοράς. Η τεχνολογία οπτικής ίνας καταφθάνει και στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μέσα από την υπηρεσία Fiber to the Room. Στο νέο τεύχος σας παρουσιάζουμε την πρώτη εγκατάσταση Fiber to the Room στην Ελλάδα, που έγινε σε γνωστό ξεν...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved