Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2 Οκτωβρίου 2018 11:21

Κινηματογραφικές ταινίες στην ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2

b612ec92ebdfd0106aebeaec1be9f4a3 XL fa19ae5f

Ξένη ταινία: «Ο γάμος της χρονιάς» (The Big Wedding) . Υπόθεση: Έπειτα από δέκα χρόνια η Έλι επιστρέφει στο σπίτι της στο Κονέκτικατ για πρώτη φορά από τότε που χώρισε με τον άντρα της Ντον, ο οποίος ζει με την καλύτερή της φίλη. Αιτία της επιστροφής είναι ο γάμος του υιοθετημένου γιου τους, Αλεχάντρο. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν ο Αλεχάντρο τους ενημερώνει ότι η βιολογική του μητέρα θα έρθει στο γάμο…Ξένη ταινία: «Ο γάμος της χρονιάς» (The Big Wedding)

Υπόθεση: Έπειτα από δέκα χρόνια η Έλι επιστρέφει στο σπίτι της στο Κονέκτικατ για πρώτη φορά από τότε που χώρισε με τον άντρα της Ντον, ο οποίος ζει με την καλύτερή της φίλη. Αιτία της επιστροφής είναι ο γάμος του υιοθετημένου γιου τους, Αλεχάντρο. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν ο Αλεχάντρο τους ενημερώνει ότι η βιολογική του μητέρα θα έρθει στο γάμο, η οποία -λόγω των αυστηρών θρησκευτικών της πεποιθήσεων- δεν γνωρίζει ότι η Έλι και ο Ντον έχουν πάρει διαζύγιο. Τους παρακαλεί να προσποιηθούν το ευτυχισμένο ζευγάρι και ακολουθούν διάφορα κωμικοτραγικά περιστατικά, καθώς όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν τα δικά τους προβλήματα. Η κόρη τους Λάιλα έχει δυσκολίες στον δικό της γάμο, ενώ ο γιος τους Τζάρεντ ερωτεύεται την όμορφη και σέξι αδελφή του Αλεχάντρο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 22:00 στην ΕΡΤ1
Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 2013.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζάστιν Ζάκαμ.
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Νταϊάν Κίτον, Κάθριν Χέιγκλ, Σούζαν Σαράντον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αμάντα Σέιφριντ, Τόφερ Γκρέις, Μπεν Μπαρνς.
Διάρκεια: 99΄

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Ida»

Υπόθεση: Πολωνία 1962. Η Άννα, μια ορφανή μαθητευόμενη καλόγρια, μεγαλώνει στο μοναστήρι. Όταν πια έχει έρθει ο καιρός να ορκιστεί καλόγρια, η ηγουμένη την ενημερώνει ότι πρώτα θα πρέπει να συναντήσει το μόνο -εν ζωή- συγγενικό της πρόσωπο, τη θεία της Βάντα. Η αδερφή της μητέρας της, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από την ίδια, της αποκαλύπτει ότι είναι Εβραία και ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ίντα. Οι δύο γυναίκες ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας για την οικογένειά τους, με σκοπό να ανακαλύψουν ποιες είναι και πού ανήκουν πραγματικά.

Ο Παβλικόφσκι («Το τελευταίο καταφύγιο», «Το καλοκαίρι του έρωτά μου») εντυπωσιάζει με την ώριμη σκηνοθετική του δεξιοτεχνία, ενώ οι πολιτικοκοινωνικές αναφορές του δεν βαραίνουν στο ελάχιστο τη συγκινητική σχέση των δύο παγιδευμένων στις ψευδαισθήσεις τους ηρωίδων.

Η ταινία, που κέρδισε Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία σε Γαλλία, Αγγλία και Αμερική.

Ο σκηνοθέτης επιλέγει να γυρίσει την ταινία σε άσπρο και μαύρο και σε 1.37:1 – το σχεδόν τετράγωνο κάδρο του κλασικού κινηματογράφου και μας μεταφέρει στην Πολωνία του ’60.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στις 23:55 στην ΕΡΤ2
Πολυβραβευμένο ασπρόμαυρο δράμα, συμπαραγωγής Πολωνίας-Δανίας-Γαλλίας-Αγγλίας 2013.
Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι.
Σενάριο: Πάβελ Παβλικόφσκι, Ρεμπέκα Λίνκεβιτς.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ρίτσαρντ Λιντσιέφσκι, Λούκας Ζαλ.
Μοντάζ: Γιάροσλαβ Καμίνσκι.
Μουσική: Κρίστιαν Έιντνες Άντερσεν.
Παίζουν: Αγκάτα Τρεμπουκόφσκα, Αγκάτα Κούλεζα, Νταβίντ Όγκροντνικ, Τζοάνα Κούλιγκ, Γέρζι Τρέλα.
Διάρκεια: 76΄

Βραβεία και υποψηφιότητες:

Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015.
Yποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας 2015.
Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: International Critics’ Award (FIPRESCI).
Βραβείο Καλύτερης ταινίας Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου 2013.
Βραβείο Καλύτερης ταινίας (Crystal Arrow), στο 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs.
Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (εξ’ ημισείας στις δύο πρωταγωνίστριες Αγκάτα Τρεμπουκόφσκα, Αγκάτα Κούλεζα), στο 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs.
Grand Prix και Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας 2013.
Υποψήφια για πέντε Βραβεία (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Γυναικείας Ερμηνείας (x2) και Σεναρίου), Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2014.
Υποψήφια για Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας, Χρυσές Σφαίρες 2015.
Βραβείο LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2015.
Υποψήφια για Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας και Βραβείο Φωτογραφίας, BAFTA 2015.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «Λούκι Λουκ: Η μπαλάντα των Ντάλτον» (Lucky Luke – La ballade des Daltons / Lucky Luke – Ballad of the Daltons)

Υπόθεση: Ένας δικηγόρος επισκέπτεται τους Ντάλτον στη φυλακή και τους ανακοινώνει ότι κληρονόμησαν μια περιουσία. Προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα θα πρέπει να τιμωρήσουν τους ενόρκους που έστειλαν τον «αγαπημένο» θείο Χένρι στην κρεμάλα. Πολύ σύντομα, έχοντας καταφέρει ν’ αποδράσουν, τα τέσσερα αδέλφια καλπάζουν προς τη σύλληψη των ενόρκων. Για κακή τους τύχη, η διαθήκη του εκλιπόντος αναθέτει την επίβλεψη της διαδικασίας σ’ έναν πολύ συγκεκριμένο μάρτυρα: τον Λούκι Λουκ!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στις 21:00 στην ΕΡΤ2
Κωμωδία γουέστερν κινούμενων σχεδίων (2D animation), παραγωγής Γαλλίας 1978.
Σκηνοθεσία: Rene Goscinny, Morris.
Σενάριο: Rene Goscinny, Henri Gruel.
Διάρκεια: 80΄

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Ricordi mi» «Να µε θυµάσαι… Μη µε ξεχνάς…» στην ΕΡΤ2
Μια ταινία για την απώλεια, τη µνήµη, την αγάπη

Υπόθεση: Η Φανή, φωτογράφος ερευνήτρια, ζει στην Αθήνα. Αρνούµενη να συµβιβαστεί µε το θάνατο του µουσικοσυνθέτη συντρόφου της, διαγράφει από τη µνήµη της το γεγονός. Επιλέγει να διατηρήσει µια παράλληλη µε την πραγµατικότητα σχέση µαζί του, ζώντας µε τη φαντασίωση του άνδρα δίπλα της και µε τους ήχους που αυτός συνέθετε. Η ηρωίδα συνθέτει την εικόνα του αγαπηµένου της µέσα από το παζλ των ανθρώπων της πόλης και των χώρων όπου έζησε µαζί του και κατορθώνει µε δικό της τρόπο να αποδεχτεί την αλήθεια του χαµού του.

Η έρευνά της για την ανερχόµενη φτώχεια και την περιθωριοποίηση στη σύγχρονη Αθήνα, τη συντροφεύει στην πορεία της προς την αποδοχή της πραγµατικότητας. Παντρεύεται έναν άλλο άνδρα, γιατρό αυτή τη φορά, που µοιάζει στον πρώτο.

Τρεις ζωές συναντιούνται και συνδέονται σ’ ένα παράξενο είδος ερωτικού τριγώνου, διατρέχοντας όλα τα σηµεία που αγγίζει ο πόνος της αγάπης.

Το «Ricordi mi» εκτυλίσσεται στις µέρες των γιορτών. Μέσα στο αστικό γιορτινό χειµωνιάτικο τοπίο, αφετηρία αναµνήσεων, δύο επισκέψεις στους χωρισµένους γονείς του νέου της συζύγου, η µία τα Χριστούγεννα και η άλλη την Πρωτοχρονιά, «δένουν» τον κύκλο των αναµνήσεων και τροφοδοτούν το ταξίδι επαναφοράς της µνήµης της γυναίκας.

Σηµείωµα της σκηνοθέτιδος: «Στο “Ricordi mi” ήθελα να συνδυάσω τους δύο κόσµους της “πραγµατικότητας” και του “φανταστικού” που τα σύνορά τους µπερδεύονται µέσα στον πόνο που νιώθουµε όταν χάνουµε ανθρώπους που αγαπάµε. Το φανταστικό το επεξεργάστηκα στην ταινία σαν ένα µέρος της πραγµατικότητας. Προσπάθησα να του δώσω ένα ρόλο απελευθερωτικό. Να προσεγγίσω µία άλλη διάσταση της απώλειας. Αποτελούσε πρόκληση η σύζευξη αυτών των δύο κόσµων, τόσο από την πλευρά της αφήγησης όσο και για το ύφος της ταινίας. Ένα είδος συµφιλίωσης µε τα πράγµατα που δεν κατανοούµε».

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στις 23:45 στην ΕΡΤ2
Δράμα, παραγωγής 2009.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Στέλλα Θεοδωράκη.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος.
Μουσική: Πέτρος Κορέλης.
Μοντάζ: Αλέξης Πεζάς.
Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης.
Ενδυµατολόγος: Τριάδα Παπαδάκη.
Ήχος: Νίκος Παπαδηµητρίου, Αλίκη Παναγή, Κώστας Βαρυµποπιώτης.
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου, Κυριαδή Μελίδου.
Hair styling: Χρόνης Τζήµος, Ιουλία Συγριµή.
Οπτικά εφέ: Θάνος Φατούρος.
Διεύθυνση παραγωγής: Διονυσία Δηµητρακέλλου.
Παραγωγή: Φαντασία Οπτικοακουστική ΕΠΕ, Ελληνικό Κέντρο Κινημαγράφου, ΕΡΤ Α.Ε.
Παραγωγός: Θάνος Αναστόπουλος.
Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Θεοδώρα Τζήµου, Γιώργος Αρµένης, Ελένη Γερασιµίδου, Γιάννης Θωµάς, Έρση Μαλικένζου.
Συνεντεύξεις: Σίµος Τσακίρης, Φώτης Σπύρος, Γιάννης Χατζηγιάννης, Θεόδωρος Κατσαφάδος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γεωργία Θεοδωρακοπούλου.
Διάρκεια: 100΄

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Εν πλω»

Υπόθεση: Ο Κώστας και δύο φίλοι του σαλπάρουν με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί, αναζητώντας έναν θησαυρό που είχε θάψει ο αντάρτης πατέρας του Κώστα, πριν από την εκτέλεσή του στο τέλος του Εμφύλιου Πολέμου. Φτάνοντας στο νησί, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον εντοπισμό της περιοχής όπου βρίσκεται θαμμένος ο θησαυρός. Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι αντίπαλοι του πατέρα του τους παρακολουθούν συνέχεια.

Ο Κώστας, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τις δυσχέρειες, έρχεται σε επαφή με συγγενείς και οικογενειακούς φίλους και έτσι μαθαίνει πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή και το θάνατο του πατέρα του, κατανοώντας επιπλέον βαθύτερα και πληρέστερα την ιστορική κατάσταση και πραγματικότητα του νησιού.

Μια αναστοχαστική ταινία, ένα ταξίδι αναζήτησης που σιγά-σιγά εξελίσσεται σε ταξίδι αυτογνωσίας και ιστορικής συνειδητοποίησης.

Βραβεία-Διακρίσεις:
Κρατικά Βραβεία Ποιότητας ΥΠΠΟ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985: καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.
Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 26ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 21:00 στην ΕΡΤ2
Βραβευμένη ταινία, παραγωγής 1985.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Σταύρος Κωνστανταράκος.
Συνεργασία στο σενάριο: Στρατής Καρράς, Γιάννης Νεγρεπόντης.
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Χασάπης.
Ντεκόρ: Αγνή Ντούτση.
Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας.
Μοντάζ: Αντώνης Τέμπος.
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Διαμαντής.
Συμπαραγωγή: Σταύρος Κωνστανταράκος, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Νίκος Καλογερόπουλος, Λίλα Καφαντάρη, Στρατής Τσοπανέλης, Πέτρος Ζαρκάδης, Βασίλης Κολοβός, Τάνια Σαββοπούλου, Στέλιος Λιονάκης, Φρόσω Κοκκόλα, Τώνης Γιακωβάκης, Βασίλης Τσάγκλος, Στράτος Παχής, Ανθή Γούναρη, Αλέκος Ζαρταλούδης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θέκλα Τσελεπή, Θάνος Γραμμένος.
Έκτακτη συμμετοχή: Μίμης Φωτόπουλος.
Διάρκεια: 85΄

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...