Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 | 19:10

ΕΡΤ1 - «Europe» 20.10.2018

Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από μια σειρά ανοιχτών πολιτικών ζητημάτων (Ιταλική κρίση, εκλογές στη Βαυαρία με πιθανές επιπτώσεις στη κεντρική κυβέρνηση, διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια με αιχμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, Brexit  κ.ά.), είναι το βασικό θέμα της εκπομπής  «Europe» που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 13:30.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στις 13:30

Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από μια σειρά ανοιχτών πολιτικών ζητημάτων (Ιταλική κρίση, εκλογές στη Βαυαρία με πιθανές επιπτώσεις στη κεντρική κυβέρνηση, διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια με αιχμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, Brexit  κ.ά.), είναι το βασικό θέμα της εκπομπής  «Europe» που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 13:30.

Επτά μήνες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές εκλογές του Μαΐου που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα επόμενα χρόνια,  η Ένωση καλείται να λύσει ένα δύσκολο σταυρόλεξο που συνθέτουν μια σειρά από ανοιχτά θέματα σε αρκετές χώρες-μέλη.

Στη Γερμανία τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής επεφύλαξαν ένα βαρύ πλήγμα για τους Χριστιανοκοινωνιστές που έχασαν έπειτα από δεκαετίες την αυτοδυναμία. Σε άνοδο οι Πράσινοι, ενώ διπλασίασε τα ποσοστά το ξενοφοβικό ΑfD.  Ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών στη Βαυαρία;  Θα προκληθούν πολιτικές αναταράξεις; «Τρίζει» ο μεγάλος συνασπισμός; Τι περιθώρια ελιγμών έχει η Άνγκελα Μέρκελ; Στις 28 Οκτωβρίου οι επόμενες κρίσιμες εκλογές στο κρατίδιο της Έσης.  Πώς οι εκλογές στη Βαυαρία επηρεάζουν τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος;

 Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

-Έντονη  ανησυχία και φόβους για σοβαρές επιπτώσεις  τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, έχει προκαλέσει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες, λόγω του προϋπολογισμού της Ιταλίας. Μπορεί η απόπειρα της Ρώμης να αψηφήσει τα όρια  για το έλλειμμα να οδηγήσει σε νέα κρίση το ευρώ; Ποιους κινδύνους κρύβει σε πολιτικό επίπεδο η αμφισβήτηση των Βρυξελλών  και γιατί πολλοί μιλούν για το «Ιταλικό ντόμινο» που μπορεί να φέρει πολλαπλές αλλαγές στους κόλπους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης;

-Βασικά ζητήματα, όπως το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, παραμένουν ανεπίλυτα στην πορεία προς το Brexit. Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής και οι σχέσεις Βρυξελλών – Λονδίνου.

-Πώς επηρεάζεται η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια με τις εξελίξεις στα Σκόπια;

- Vouliwatch. Μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης, ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Μέσω του Vouliwatch οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο, με εύληπτο και απλοποιημένο τρόπο.

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στο στούντιο, ο προϊστάμενος Στρατηγικής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού Γιάννης Μπουρνούς, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Μποτόπουλος, καθώς και  ο Αντώνης Τριφύλλης πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Μαράντου.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ENGEL MV7320 KIT

Η αγορά σήμερα

06-11-2018

ENGEL MV7320 KIT

Η εταιρία AstraSat διαθέτει το Kit τηλεχειρισμού μέσω καλωδίου MV7320 της ENGEL. Το Kit MV7320 περιλαμβάνει δύο μονάδες πομπού και δέκτη, οι οποίες έχουν ενσωματωμένο καλώδιο με αισθητήρα υπέρυθρων. Συνδέονται στις πρίζες TV και χρησιμοποιούν το ομοαξονικό δίκτυο της τηλεόρασης για να μεταφέρουν το σήμα του τηλεχειριστηρίου...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Τεύχος 122

23-10-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για IPTV σε Android και iOS συσκευές. Η αλλαγή στις συνήθειες παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, και η αυξανόμενη τάση για διαδραστικότητα των χρηστών με αυτό, έφερε το έργο Cognitus, μία κοινή προσπάθεια εταιρειών όπως η Forthnet, το BBC και άλλοι, για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος όπου οι θεατές θα συνδιαμορφώνουν τα πλάνα διάφορων εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων με τα δικά τους βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο οι τηλεθεατές σε τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες, όπως της Nova και του BBC, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία κατευθείαν από τους χώρους των εκδηλώσεων στο σπίτι τους! ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.