Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 495
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Απριλίου 2024 10:00
23 Απριλίου 2024 09:28
15 Σεπτεμβρίου 2012 12:42

Οι ταινίες της ημέρας

Γράφει: N.D
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F4d42f1627cdeca7f951adf8486372c1a XL

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου

Αξίζει να δείτε
  • ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΜΠΕΡΣΟΝΣ 4 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ 3 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΣΤΑΡ ΤΡΕΚ: ΓΕΝΕΕΣ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 13.30

Επιστημονικής φαντασίας, 1994 (Έγχρ.), 118′

STAR TREK: GENERATIONS. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Κάρσον, με τους Γουίλιαμ Σάτνερ, Πάτρικ Στιούαρτ, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.

Ο Ζαν Λικ Πικάρ και το πλήρωμά του αντιμετωπίζουν τον επιστήμονα Σόρεν ο οποίος σχεδιάζει να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες.

Αναρωτηθείτε γιατί έπρεπε κάθε τόσο και δι’ ασήμαντον αφορμήν να γυρίζονται ταινίες ώστε να τροφοδοτείται η μυθολογία: έστω και με μια νεκρανάσταση του Κάπτεν Κερκ. Ευτυχώς ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς αποκατέστησε τα πράγματα…

transparent listΝΑΝΣΙ ΝΤΡΟΥ 1½ αστεράκι

STAR 13.45

Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 99′

NANCY DREW. Αμερικανική ταινία του Άντριου Φλέμινγκ, με τους Έμα Ρόμπερτς, Τζος Φλίτερ, Ρέιτσελ Λι Κουκ.

Η ηρωίδα μιας διάσημης σειράς βιβλίων μυστηρίου που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, παίρνει τη μορφή της ανιψιάς της Τζούλια Ρόμπερτς και μετακομίζει στο Λος Άντζελες όπου προσπαθεί να διαλευκάνει τη δολοφονία μιας ηθοποιού.

Μια ανήλικη Τζέιμς Μποντ που ενδείκνυται για παιδικό και μόνο κοινό.

transparent listΟ ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ 0 αστεράκια

MEGA 14.50

Κωμωδία, 2002 (Έγχρ.), 88′

THE NEW GUY. Αμερικανική ταινία του Εντ Ντέκτερ, με τους Ελίζα Ντούσκου, DJ Qualls, Ζόι Ντεσανέλ.

Ένας μαθητής που δεν χαίρει εκτίμησης από τους συμμαθητές του, επιδιώκει να αποβληθεί για να γραφτεί σε άλλο σχολείο με καινούργια ταυτότητα.

Θα πρέπει να τραβάνε μεγάλο ζόρι οι Αμερικανοί μαθητές για να περνιούνται για cool και προχωρημένοι από άλλους αποβλακωμένους μαθητές. Ο νέος μπορεί να είναι αλλιώς, αλλά το χοντροκομμένο χιούμορ παραμένει ίδιο.

transparent listΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ 2 αστεράκια

STAR 21.00

Περιπέτεια φαντασίας, 2008 (Έγχρ.), 92′

JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH. Αμερικανική ταινία του Έρικ Μπρέβιγκ, με τους Μπρένταν Φρέιζερ, Τζος Χάτσερσον, Ανίτα Μπρίεμ.

Σε μια εξερευνητική αποστολή στην Ισλανδία, ένας επιστήμονας, ο μικρός ανιψιός του και η νεαρή οδηγός τους βρίσκονται μέσω ενός ηφαιστείου στο κέντρο της Γης, όπου αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες περιπέτειες.

Η βερσιόν τού δυο φορές υποψήφιου για Όσκαρ οπτικών εφέ Έρικ Μπρέβιγκ ποντάρει συνειδητά πάνω στη ρετρό γοητεία του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν, κρατώντας μια παλιομοδίτικη, fifties σκηνοθετική πατίνα, η οποία όμως μάλλον γεννά ερωτηματικά παρά λύνει προβλήματα. Είναι κι ο Μπρένταν Φρέιζερ που νομίζει ότι παίζει ακόμα στη «Μούμια». Η τρισδιάστατη εκδοχή στο σινεμά ήταν σαφώς πιο θεαματική.

transparent listΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ 2 αστεράκια

ΕΤ1 22.00

Κοινωνική, 2000 (Έγχρ.), 115′

UP AT THE VILLA. Αγγλική ταινία του Φίλιπ Χάας, με τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σον Πεν, Αν Μπάνκροφτ.

Στη Φλωρεντία του 1938, μια ευυπόληπτη Αγγλίδα χήρα ερωτεύεται έναν Αμερικανό τυχοδιώκτη και μπλέκεται μαζί του σε μια υπόθεση φόνου.

Στατική διασκευή ενός μυθιστορήματος του Σόμερσετ Μομ, που θίγει την εθελοτυφλία της αγγλοσαξονικής κοινότητας στην Ιταλία μπροστά στην επέλαση του φασισμού, αλλά και πιο διαχρονικά διλήμματα, όπως η καταπίεση των ερωτικών παθών για χάρη ενός βολεμένου μέλλοντος, η χαμένη ευκαιρία για μια καίρια αλλαγή ή ο επίπονος δρόμος προς την αυτογνωσία.

transparent listΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 1 αστεράκι

STAR 22.45

Περιπέτεια φαντασίας, 1999 (Έγχρ.), 99′

SOLDIER. Αμερικανική ταινία του Πολ Άντερσον με τους Κερτ Ράσελ, Τζέισον Σκοτ Λι, Κόνι Νίλσεν.

Ένας βετεράνος διαγαλαξιακός στρατιώτης πέφτει σε δυσμένεια και εξορίζεται σ’ έναν άγνωστο πλανήτη, αλλά αποφασίζει να τα βάλει με τα πρώην αφεντικά του.

B-movie από τον δημιουργό της σειράς «Resident Evil», που έγινε με προϋπολογισμό (και φιλοδοξίες) υπερπαραγωγής, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε από το κοινό ως τέτοια.

transparent listΚΩΔΙΚΟΣ: SWORDFISH 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 95′

SWORDFISH. Αμερικανική ταινία του Ντομινίκ Σένα, με τους Τζον Τραβόλτα, Χιου Τζάκμαν, Χάλι Μπέρι.

Ο ικανότερος χάκερ του κόσμου (που θα έπρεπε να είναι ένας έφηβος με προβλήματα ακμής, αλλά δεν είναι) στρατολογείται για να σπάσει επτασφράγιστους τραπεζικούς κωδικούς.

Η ταινία μιλά για χάκερ, αλλά είναι απολύτως ξεπερασμένη σε μια εποχή που έχουν Faceboook και οι μαμάδες μας, δείχνει τα γυμνά στήθη της Χάλι Μπέρι, όμως δεν έχει ίχνος ερωτισμού, και μιλά για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά είναι φασίζουσα μέχρι το μεδούλι.

transparent listΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΜΠΕΡΣΟΝΣ 4 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 1942 (Α/Μ), 88′

THE MAGNIFICENT AMBERSONS. Αμερικανική ταινία του Όρσον Γουέλς, με τους Τζόζεφ Κότεν, Αν Μπάξτερ, Ντολόρες Κοστέλο.

Στις αρχές του πρηγούμενου αιώνα, η χήρα Ιζαμπέλ Άμπερσον θέλει να παντρευτεί έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων, αλλά ο γιος της αντιτίθεται σ’ αυτόν τον κοινωνικά «αταίριαστο» γάμο.

Χρονικό της παρακμής μιας αριστοκρατικής οικογένειας και της εμφάνισης μιας νέας μεσοαστικής τάξης, οι «Υπέροχοι Άμπερσονς» θα ήταν ενδεχομένως το αριστούργημα του Γουέλς αν οι παραγωγοί δεν επενέβαιναν κατά τη δική τους βούληση. Και πάλι όμως έμεινε ένα λαμπρό έργο, με εκπληκτικά πλάνα-σεκάνς, υποβλητική ασπρόμαυρη φωτογραφία και αξέχαστες σκηνές όπως ο χορός των Άμπερσον, ο περίπατος στο χιόνι, η κρίση υστερίας της γριάς Φάνι κ.ά.

transparent listTHE SCORE 1 αστεράκι

STAR 00.45

Αστυνομική, 2001 (Έγχρ.), 115′

Αμερικανική ταινία του Φρανκ Οζ, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντουαρντ Νόρτον, Μάρλον Μπράντο.

Πιεσμένος από τον μέντορά του Μαξ, ο Νικ, ένας αριστοτέχνης διαρρήκτης, δέχεται να διαπράξει μια τελευταία ληστεία συνεργαζόμενος με έναν νεαρό στην ηλικία απατεώνα, ο οποίος έχει πολλές ικανότητες, αλλά και μια παρορμητική συμπεριφορά η οποία μπορεί ν’ αποβεί μοιραία.

Μια κλασική σε σύλληψη αστυνομική ταινία ληστείας, περισσότερο κοντά στην παράδοση του «Τοπ Καπί». Κατάφερε να έχει κοντά του τρεις πραγματικά μεγάλους ηθοποιούς, η παρουσία των οποίων δικαιολογείται από το εικονογραφημένο θέμα (η διάρρηξη είναι μια ευγενική «τέχνη» που πρέπει να μεταβιβαστεί από γενιά σε γενιά), πλην όμως αμέλησε βασικούς κανόνες της αστυνομικής ταινίας: να περιγράψει μια πραγματικά πρωτότυπη και θεαματική ληστεία και κυρίως να δώσει μια πιο περίπλοκη ίντριγκα από την αναμενόμενη εξέλιξη ότι ο κάθε συνεταίρος θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τον άλλον. Το «The Score» είναι μια παλιομοδίτικη αστυνομική ταινία, που βλέπεται ευχάριστα, αλλά που δημιουργεί την απορία γιατί τρεις τόσο μεγάλοι ηθοποιοί αποδέχτηκαν ένα τόσο ισχνό σενάριο.

transparent listSKID MARKS 1 αστεράκι

ALPHA 01.00

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 85′

Αμερικανική ταινία του Καρλ Κόζακ, με τους Τάιλερ Ποέλε, Μάικι Ποστ, Σκοτ Πίτμαν.

Δύο ανταγωνιστικές εταιρείες πρώτης βοήθειας φτάνουν στα άκρα για να σώσουν τους ασθενείς και… τα κέρδη τους

Νοσοκομειακή εκδοχή του «Police Academy» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα «επείγοντα» του σημερινού προγράμματος.

transparent listΒΟΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΥΘΩΝΑ 0 αστεράκια

MEGA 02.00

Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 92′

BOA vs. PYTHON. Αμερικανική τηλεταινία του Ντέιβιντ Φλόρες, με τους Ντέιβιντ Χιούλετ, Τζέιμι Μπέργκμαν, Κερκ Μπ. Ρ. Γόλερ.

Ένας βόας εναντίον ενός πύθωνα…

Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για άλλη μια ταινία «επιστημονικής φαντασίας» του αμερικανικού SyFy, που αν είχε περισσότερα λεφτά ενδεχομένως να τρόμαζε και όσους δεν έχουν φοβίες με τα ερπετά.

transparent listΚΟΙΤΑ ΧΑΜΗΛΑ 1 αστεράκι

STAR 03.15

Τρόμου, 2009 (Έγχρ.), 98′

DON’T LOOK UP. Αμερικανο-ιαπωνική ταινία του Φρουτ Τσαν, με τους Ρεσάντ Στρι, Χένρι Τόμας, Κάρμεν Τσάπλιν.

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο πιάνει δουλειά σε ένα στοιχειωμένο στούντιο.

Καλοφτιαγμένο εικαστικά ριμέικ γιαπωνέζικης ταινίας τρόμου, που μοιάζει όμως πολύ με το «Ring» (η πρωτότυπη ταινία έχει γυριστεί από το σκηνοθέτη του Χιντέο Νακάτα) και την «Κατάρα», και καταλήγει σε μια αφελή αλά «Έκτη Αίσθηση» ανατροπή. «Δωράκι» η εμφάνιση του horror porn master Ελάι Ροθ.

transparent listΚΡΑΥΓΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ 2 αστεράκια

ANT1 03.20

Δραματική, 1988 (Έγχρ.), 120′

A CRY IN THE DARK. Αμερικανο-αυστραλιανή ταινία του Φρεντ Σκεπίζι, με τους Μέριλ Στριπ, Σαμ Νιλ, Ντέιλ Ριβς.

Η αληθινή ιστορία των Αυστραλών Τσάμπερλεν, που το 1980 κατηγορήθηκαν ότι δολοφόνησαν για θρησκευτικούς λόγους το νεογέννητο παιδί τους.

Θαυμάσια η ερμηνεία της Στριπ (υποψήφια για Όσκαρ και βραβευμένη στις Κάνες), η σκηνοθεσία του Σκεπίζι όμως είναι επίπεδη και αναλώνεται σε δικονομικές λεπτομέρειες που επιβραδύνουν το ρυθμό.

transparent listSKID MARKS 1 αστεράκι

ALPHA 01.00

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 85′

Αμερικανική ταινία του Καρλ Κόζακ, με τους Τάιλερ Ποέλε, Μάικι Ποστ, Σκοτ Πίτμαν.

Δύο ανταγωνιστικές εταιρείες πρώτης βοήθειας φτάνουν στα άκρα για να σώσουν τους ασθενείς και… τα κέρδη τους

Νοσοκομειακή εκδοχή του «Police Academy» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα «επείγοντα» του σημερινού προγράμματος.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ 3 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Θρίλερ, 2011 (Έγχρ.), 158′

THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Στέλαν Σκάσγκαρντ.

Πιστό, εξίσου ατμοσφαιρικό και καλογυρισμένο ριμέικ του βασισμένου στο μπεστ σέλερ του Στιγκ Λάρσον σουηδικού θρίλερ του 2009. Ένας δημοσιογράφος και μια αντικοινωνική ερευνήτρια-χάκερ εξετάζουν την προ σαράντα πέντε ετών εξαφάνιση της γόνου μιας πανίσχυρης οικονομικά οικογένειας.

Το πρωτότυπο και έξυπνο στόρι, κομψά συσκευασμένο πλέον, περνά τώρα στα χέρια του Ντέιβιντ Φίντσερ, του τολμηρότερου σήμερα στιλίστα του κινηματογραφικού νεο-νουάρ. Εκείνος πατάει γκάζι στο αφηγηματικό όχημα, ελέγχοντας άψογα τη δραματουργική πορεία του και χτίζοντας γύρω από τους ήρωές του μια απειλητική, γεμάτη διφορούμενες εντάσεις ατμόσφαιρα, η οποία κουβαλά πολλά (κεντρο-βορειο)ευρωπαϊκά τραύματα. Όσκαρ μοντάζ και δύο υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες (για την εξαιρετική ως Λίσμπετ Σαλάντερ Ρούνι Μάρα και το μπιτάτο, ατμοσφαιρικό σάουντρακ των Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος).

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου

Αξίζει να δείτε
  • ΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΜΠΕΡΣΟΝΣ 4 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ 3 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΣΤΑΡ ΤΡΕΚ: ΓΕΝΕΕΣ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 13.30

Επιστημονικής φαντασίας, 1994 (Έγχρ.), 118′

STAR TREK: GENERATIONS. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Κάρσον, με τους Γουίλιαμ Σάτνερ, Πάτρικ Στιούαρτ, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.

Ο Ζαν Λικ Πικάρ και το πλήρωμά του αντιμετωπίζουν τον επιστήμονα Σόρεν ο οποίος σχεδιάζει να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες.

Αναρωτηθείτε γιατί έπρεπε κάθε τόσο και δι’ ασήμαντον αφορμήν να γυρίζονται ταινίες ώστε να τροφοδοτείται η μυθολογία: έστω και με μια νεκρανάσταση του Κάπτεν Κερκ. Ευτυχώς ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς αποκατέστησε τα πράγματα…

transparent listΝΑΝΣΙ ΝΤΡΟΥ 1½ αστεράκι

STAR 13.45

Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 99′

NANCY DREW. Αμερικανική ταινία του Άντριου Φλέμινγκ, με τους Έμα Ρόμπερτς, Τζος Φλίτερ, Ρέιτσελ Λι Κουκ.

Η ηρωίδα μιας διάσημης σειράς βιβλίων μυστηρίου που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, παίρνει τη μορφή της ανιψιάς της Τζούλια Ρόμπερτς και μετακομίζει στο Λος Άντζελες όπου προσπαθεί να διαλευκάνει τη δολοφονία μιας ηθοποιού.

Μια ανήλικη Τζέιμς Μποντ που ενδείκνυται για παιδικό και μόνο κοινό.

transparent listΟ ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ 0 αστεράκια

MEGA 14.50

Κωμωδία, 2002 (Έγχρ.), 88′

THE NEW GUY. Αμερικανική ταινία του Εντ Ντέκτερ, με τους Ελίζα Ντούσκου, DJ Qualls, Ζόι Ντεσανέλ.

Ένας μαθητής που δεν χαίρει εκτίμησης από τους συμμαθητές του, επιδιώκει να αποβληθεί για να γραφτεί σε άλλο σχολείο με καινούργια ταυτότητα.

Θα πρέπει να τραβάνε μεγάλο ζόρι οι Αμερικανοί μαθητές για να περνιούνται για cool και προχωρημένοι από άλλους αποβλακωμένους μαθητές. Ο νέος μπορεί να είναι αλλιώς, αλλά το χοντροκομμένο χιούμορ παραμένει ίδιο.

transparent listΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ 2 αστεράκια

STAR 21.00

Περιπέτεια φαντασίας, 2008 (Έγχρ.), 92′

JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH. Αμερικανική ταινία του Έρικ Μπρέβιγκ, με τους Μπρένταν Φρέιζερ, Τζος Χάτσερσον, Ανίτα Μπρίεμ.

Σε μια εξερευνητική αποστολή στην Ισλανδία, ένας επιστήμονας, ο μικρός ανιψιός του και η νεαρή οδηγός τους βρίσκονται μέσω ενός ηφαιστείου στο κέντρο της Γης, όπου αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες περιπέτειες.

Η βερσιόν τού δυο φορές υποψήφιου για Όσκαρ οπτικών εφέ Έρικ Μπρέβιγκ ποντάρει συνειδητά πάνω στη ρετρό γοητεία του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν, κρατώντας μια παλιομοδίτικη, fifties σκηνοθετική πατίνα, η οποία όμως μάλλον γεννά ερωτηματικά παρά λύνει προβλήματα. Είναι κι ο Μπρένταν Φρέιζερ που νομίζει ότι παίζει ακόμα στη «Μούμια». Η τρισδιάστατη εκδοχή στο σινεμά ήταν σαφώς πιο θεαματική.

transparent listΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ 2 αστεράκια

ΕΤ1 22.00

Κοινωνική, 2000 (Έγχρ.), 115′

UP AT THE VILLA. Αγγλική ταινία του Φίλιπ Χάας, με τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σον Πεν, Αν Μπάνκροφτ.

Στη Φλωρεντία του 1938, μια ευυπόληπτη Αγγλίδα χήρα ερωτεύεται έναν Αμερικανό τυχοδιώκτη και μπλέκεται μαζί του σε μια υπόθεση φόνου.

Στατική διασκευή ενός μυθιστορήματος του Σόμερσετ Μομ, που θίγει την εθελοτυφλία της αγγλοσαξονικής κοινότητας στην Ιταλία μπροστά στην επέλαση του φασισμού, αλλά και πιο διαχρονικά διλήμματα, όπως η καταπίεση των ερωτικών παθών για χάρη ενός βολεμένου μέλλοντος, η χαμένη ευκαιρία για μια καίρια αλλαγή ή ο επίπονος δρόμος προς την αυτογνωσία.

transparent listΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 1 αστεράκι

STAR 22.45

Περιπέτεια φαντασίας, 1999 (Έγχρ.), 99′

SOLDIER. Αμερικανική ταινία του Πολ Άντερσον με τους Κερτ Ράσελ, Τζέισον Σκοτ Λι, Κόνι Νίλσεν.

Ένας βετεράνος διαγαλαξιακός στρατιώτης πέφτει σε δυσμένεια και εξορίζεται σ’ έναν άγνωστο πλανήτη, αλλά αποφασίζει να τα βάλει με τα πρώην αφεντικά του.

B-movie από τον δημιουργό της σειράς «Resident Evil», που έγινε με προϋπολογισμό (και φιλοδοξίες) υπερπαραγωγής, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε από το κοινό ως τέτοια.

transparent listΚΩΔΙΚΟΣ: SWORDFISH 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 95′

SWORDFISH. Αμερικανική ταινία του Ντομινίκ Σένα, με τους Τζον Τραβόλτα, Χιου Τζάκμαν, Χάλι Μπέρι.

Ο ικανότερος χάκερ του κόσμου (που θα έπρεπε να είναι ένας έφηβος με προβλήματα ακμής, αλλά δεν είναι) στρατολογείται για να σπάσει επτασφράγιστους τραπεζικούς κωδικούς.

Η ταινία μιλά για χάκερ, αλλά είναι απολύτως ξεπερασμένη σε μια εποχή που έχουν Faceboook και οι μαμάδες μας, δείχνει τα γυμνά στήθη της Χάλι Μπέρι, όμως δεν έχει ίχνος ερωτισμού, και μιλά για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά είναι φασίζουσα μέχρι το μεδούλι.

transparent listΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΜΠΕΡΣΟΝΣ 4 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 1942 (Α/Μ), 88′

THE MAGNIFICENT AMBERSONS. Αμερικανική ταινία του Όρσον Γουέλς, με τους Τζόζεφ Κότεν, Αν Μπάξτερ, Ντολόρες Κοστέλο.

Στις αρχές του πρηγούμενου αιώνα, η χήρα Ιζαμπέλ Άμπερσον θέλει να παντρευτεί έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων, αλλά ο γιος της αντιτίθεται σ’ αυτόν τον κοινωνικά «αταίριαστο» γάμο.

Χρονικό της παρακμής μιας αριστοκρατικής οικογένειας και της εμφάνισης μιας νέας μεσοαστικής τάξης, οι «Υπέροχοι Άμπερσονς» θα ήταν ενδεχομένως το αριστούργημα του Γουέλς αν οι παραγωγοί δεν επενέβαιναν κατά τη δική τους βούληση. Και πάλι όμως έμεινε ένα λαμπρό έργο, με εκπληκτικά πλάνα-σεκάνς, υποβλητική ασπρόμαυρη φωτογραφία και αξέχαστες σκηνές όπως ο χορός των Άμπερσον, ο περίπατος στο χιόνι, η κρίση υστερίας της γριάς Φάνι κ.ά.

transparent listTHE SCORE 1 αστεράκι

STAR 00.45

Αστυνομική, 2001 (Έγχρ.), 115′

Αμερικανική ταινία του Φρανκ Οζ, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντουαρντ Νόρτον, Μάρλον Μπράντο.

Πιεσμένος από τον μέντορά του Μαξ, ο Νικ, ένας αριστοτέχνης διαρρήκτης, δέχεται να διαπράξει μια τελευταία ληστεία συνεργαζόμενος με έναν νεαρό στην ηλικία απατεώνα, ο οποίος έχει πολλές ικανότητες, αλλά και μια παρορμητική συμπεριφορά η οποία μπορεί ν’ αποβεί μοιραία.

Μια κλασική σε σύλληψη αστυνομική ταινία ληστείας, περισσότερο κοντά στην παράδοση του «Τοπ Καπί». Κατάφερε να έχει κοντά του τρεις πραγματικά μεγάλους ηθοποιούς, η παρουσία των οποίων δικαιολογείται από το εικονογραφημένο θέμα (η διάρρηξη είναι μια ευγενική «τέχνη» που πρέπει να μεταβιβαστεί από γενιά σε γενιά), πλην όμως αμέλησε βασικούς κανόνες της αστυνομικής ταινίας: να περιγράψει μια πραγματικά πρωτότυπη και θεαματική ληστεία και κυρίως να δώσει μια πιο περίπλοκη ίντριγκα από την αναμενόμενη εξέλιξη ότι ο κάθε συνεταίρος θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τον άλλον. Το «The Score» είναι μια παλιομοδίτικη αστυνομική ταινία, που βλέπεται ευχάριστα, αλλά που δημιουργεί την απορία γιατί τρεις τόσο μεγάλοι ηθοποιοί αποδέχτηκαν ένα τόσο ισχνό σενάριο.

transparent listSKID MARKS 1 αστεράκι

ALPHA 01.00

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 85′

Αμερικανική ταινία του Καρλ Κόζακ, με τους Τάιλερ Ποέλε, Μάικι Ποστ, Σκοτ Πίτμαν.

Δύο ανταγωνιστικές εταιρείες πρώτης βοήθειας φτάνουν στα άκρα για να σώσουν τους ασθενείς και… τα κέρδη τους

Νοσοκομειακή εκδοχή του «Police Academy» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα «επείγοντα» του σημερινού προγράμματος.

transparent listΒΟΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΥΘΩΝΑ 0 αστεράκια

MEGA 02.00

Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 92′

BOA vs. PYTHON. Αμερικανική τηλεταινία του Ντέιβιντ Φλόρες, με τους Ντέιβιντ Χιούλετ, Τζέιμι Μπέργκμαν, Κερκ Μπ. Ρ. Γόλερ.

Ένας βόας εναντίον ενός πύθωνα…

Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για άλλη μια ταινία «επιστημονικής φαντασίας» του αμερικανικού SyFy, που αν είχε περισσότερα λεφτά ενδεχομένως να τρόμαζε και όσους δεν έχουν φοβίες με τα ερπετά.

transparent listΚΟΙΤΑ ΧΑΜΗΛΑ 1 αστεράκι

STAR 03.15

Τρόμου, 2009 (Έγχρ.), 98′

DON’T LOOK UP. Αμερικανο-ιαπωνική ταινία του Φρουτ Τσαν, με τους Ρεσάντ Στρι, Χένρι Τόμας, Κάρμεν Τσάπλιν.

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο πιάνει δουλειά σε ένα στοιχειωμένο στούντιο.

Καλοφτιαγμένο εικαστικά ριμέικ γιαπωνέζικης ταινίας τρόμου, που μοιάζει όμως πολύ με το «Ring» (η πρωτότυπη ταινία έχει γυριστεί από το σκηνοθέτη του Χιντέο Νακάτα) και την «Κατάρα», και καταλήγει σε μια αφελή αλά «Έκτη Αίσθηση» ανατροπή. «Δωράκι» η εμφάνιση του horror porn master Ελάι Ροθ.

transparent listΚΡΑΥΓΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ 2 αστεράκια

ANT1 03.20

Δραματική, 1988 (Έγχρ.), 120′

A CRY IN THE DARK. Αμερικανο-αυστραλιανή ταινία του Φρεντ Σκεπίζι, με τους Μέριλ Στριπ, Σαμ Νιλ, Ντέιλ Ριβς.

Η αληθινή ιστορία των Αυστραλών Τσάμπερλεν, που το 1980 κατηγορήθηκαν ότι δολοφόνησαν για θρησκευτικούς λόγους το νεογέννητο παιδί τους.

Θαυμάσια η ερμηνεία της Στριπ (υποψήφια για Όσκαρ και βραβευμένη στις Κάνες), η σκηνοθεσία του Σκεπίζι όμως είναι επίπεδη και αναλώνεται σε δικονομικές λεπτομέρειες που επιβραδύνουν το ρυθμό.

transparent listSKID MARKS 1 αστεράκι

ALPHA 01.00

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 85′

Αμερικανική ταινία του Καρλ Κόζακ, με τους Τάιλερ Ποέλε, Μάικι Ποστ, Σκοτ Πίτμαν.

Δύο ανταγωνιστικές εταιρείες πρώτης βοήθειας φτάνουν στα άκρα για να σώσουν τους ασθενείς και… τα κέρδη τους

Νοσοκομειακή εκδοχή του «Police Academy» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα «επείγοντα» του σημερινού προγράμματος.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ 3 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Θρίλερ, 2011 (Έγχρ.), 158′

THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Στέλαν Σκάσγκαρντ.

Πιστό, εξίσου ατμοσφαιρικό και καλογυρισμένο ριμέικ του βασισμένου στο μπεστ σέλερ του Στιγκ Λάρσον σουηδικού θρίλερ του 2009. Ένας δημοσιογράφος και μια αντικοινωνική ερευνήτρια-χάκερ εξετάζουν την προ σαράντα πέντε ετών εξαφάνιση της γόνου μιας πανίσχυρης οικονομικά οικογένειας.

Το πρωτότυπο και έξυπνο στόρι, κομψά συσκευασμένο πλέον, περνά τώρα στα χέρια του Ντέιβιντ Φίντσερ, του τολμηρότερου σήμερα στιλίστα του κινηματογραφικού νεο-νουάρ. Εκείνος πατάει γκάζι στο αφηγηματικό όχημα, ελέγχοντας άψογα τη δραματουργική πορεία του και χτίζοντας γύρω από τους ήρωές του μια απειλητική, γεμάτη διφορούμενες εντάσεις ατμόσφαιρα, η οποία κουβαλά πολλά (κεντρο-βορειο)ευρωπαϊκά τραύματα. Όσκαρ μοντάζ και δύο υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες (για την εξαιρετική ως Λίσμπετ Σαλάντερ Ρούνι Μάρα και το μπιτάτο, ατμοσφαιρικό σάουντρακ των Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...