Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019 | 10:40

«Ιδιοφυίες του αρχαίου κόσμου» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1

Τρία εξαιρετικά ντοκιμαντέρ που φωτίζουν και αποσαφηνίζουν τις ιδέες του 5ου αιώνα π.Χ. και μας εξηγούν πώς σχημάτισαν τη σκέψη στον σύγχρονο κόσμο. Μεταξύ του 550 – 450 π.Χ. τρία από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ανθρώπινη Ιστορία -ο Βούδας, ο Κομφούκιος και ο Σωκράτης- συνέβαλαν στον ορισμό της έννοιας άνθρωπος. Χιλιάδες χιλιόμετρα χώριζαν...

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ -  Α΄  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ιδιοφυίες του αρχαίου κόσμου» (Genius of the Ancient World)

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2015.

Τρία εξαιρετικά ντοκιμαντέρ που φωτίζουν και αποσαφηνίζουν τις ιδέες του 5ου αιώνα π.Χ. και μας εξηγούν πώς σχημάτισαν τη σκέψη στον σύγχρονο κόσμο.

Μεταξύ του 550 – 450 π.Χ. τρία από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ανθρώπινη Ιστορία -ο Βούδας, ο Κομφούκιος και ο Σωκράτης- συνέβαλαν στον ορισμό της έννοιας άνθρωπος.  Χιλιάδες χιλιόμετρα χώριζαν τον έναν από τον άλλο, όμως και οι τρεις διέλυσαν παραδόσεις, την τυφλή πίστη και τη θεοκρατία και ώθησαν τους ανθρώπους στη σύγχρονη, ατομική και ελεύθερη λογική σκέψη. Και οι τρεις πίστευαν ότι τα άτομα έχουν τη δύναμη να ορίσουν το δικό τους πεπρωμένο και να επηρεάσουν και άλλους γύρω τους. Αυτές οι ιδέες γέννησαν το νέο κόσμο.

Πώς έγινε αυτό, ποιες ήταν οι ρίζες του στοχασμού τους; Η ιστορικός Μπέτανι Χιουζ εξετάζει τις μεγάλες ιδέες τους που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων και τοποθετεί τη φιλοσοφική σκέψη εκεί όπου ανήκει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 18:15

Επεισόδιο 1ο: «Σωκράτης (469 - 399 π.Χ.)» (Socrates)

Πολλοί  θεωρούν τον Σωκράτη τον πατέρα της Δυτικής Φιλοσοφίας. Η αναζήτησή του για τον καλύτερο τρόπο να υπάρχει κανείς, γοήτευσε στην αρχή τους Αθηναίους, όμως αργότερα ψήφισαν υπέρ της θανάτωσής του. Ο Σωκράτης με τη μαιευτική μέθοδο και τη λογική και ηθική εξερεύνησή του μας έδωσε τα εργαλεία να καταλάβουμε τον κόσμο. Δεν άφησε τίποτα γραπτό, γι’ αυτό παραμένει αινιγματική μορφή. Με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων μπορούμε πια να αναπαραστήσουμε τη ζωή του και να καταλάβουμε καλύτερα τον Χρυσό Αιώνα που τον γέννησε.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 18:15

Επεισόδιο 2o: «Κομφούκιος (551 - 479 π.Χ.)» (Confucius)

Στη μεγάλη και επική ιστορία της Κίνας ένα όνομα ξεχωρίζει για την επιρροή του όχι μόνο στην Ασία αλλά στον κόσμο: ο Κομφούκιος. Γεννήθηκε σε μια εποχή μεγάλης κρίσης που ο εμφύλιος πόλεμος ήταν το σύνηθες, ανέπτυξε ένα σύστημα προσωπικής και συλλογικής ηθικής με σκοπό να αντιμετωπιστεί η συλλογική και προσωπική αγωνία των ανθρώπων που έβλεπε γύρω του.

Η ιστορικός Μπέτανι Χιουζ ταξιδεύει όπως ο Κομφούκιος και προσπαθεί να βρει στη σημερινή Κίνα πρακτικές απαντήσεις για μια ικανοποιητική ζωή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στις 18:15

Επεισόδιο 3o: «Βούδας  (583 - 463 π.Χ.)» (The Buddha)

Γεννήθηκε στο σημερινό Νεπάλ από βασιλική οικογένεια και προοριζόταν για μια ήρεμη, πολυτελή ζωή.  Στα 29 του χρόνια εγκατέλειψε τα πάντα, τη  γυναίκα του και το παιδί του και άρχισε να περιπλανιέται στη Βόρεια Ινδία με σκοπό να βρει το νόημα της ζωής. Τα συμπεράσματα και η διδασκαλία του είχαν τεράστια απήχηση παντού στον κόσμο πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά. Πολλοί διανοητές πιστεύουν ότι οι ιδέες του είναι ο προπομπός της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης και των πεποιθήσεων της εποχής.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.