Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 | 13:35

«Αυτοκίνητα ορόσημα» – Νέα εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 (εκτός Σαββατοκύριακου) και ώρα 11:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– τη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοκίνητα ορόσημα» (Cars that made us), παραγωγής Αγγλίας 2016.

Από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 έως και την  Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 (εκτός Σαββατοκύριακου) και ώρα 11:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε  Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– τη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ  «Αυτοκίνητα ορόσημα» (Cars that made us), παραγωγής Αγγλίας 2016.

Από την αστραφτερή Άστον Μάρτιν, μέχρι την ακαταμάχητη Πόρσε 911, απολαμβάνουμε όλα τα αυτοκίνητα.
Χιλιάδες πανέμορφα αυτοκίνητα έχουν κυκλοφορήσει παντού στον κόσμο και εδώ θα δούμε και θα ξαναζήσουμε την περήφανη -κι άλλοτε όχι και τόσο περήφανη- ιστορία μας στους τέσσερις τροχούς, γιορτάζοντας τα αυτοκίνητα των ταξιδιών του παρελθόντος.

Με συνεντεύξεις από γνωστούς ηθοποιούς και προσωπικότητες και από την αυτοκινητοβιομηχανία, θα γελάσουμε με τις αναμνήσεις και τις αστείες ιστορίες τους, από τα πρώτα τους αυτοκίνητα μέχρι αυτά που κυριαρχούσαν στα μαθητικά τους όνειρα.

Με σπάνιο υλικό αρχείου από διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, οι αγαπημένες μας διασημότητες θα αποτίσουν φόρο τιμής στις επιτυχίες και αποτυχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς αποκαλύπτουμε ποια είναι τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Eπεισόδιο 1ο: «Φανταχτερά αυτοκίνητα» (Flashy Cars)

Βγαίνουμε βόλτα στην αγορά, με σκοπό να βρούμε το πιο φανταχτερό αυτοκίνητο. Δύσκολη δουλειά! Πρέπει να είναι όμορφο για να τραβά την προσοχή, πολυτελές και συνήθως ακριβό. Βέβαια, το πολυτελές αυτοκίνητο μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Θα πάμε βόλτα με ένα υπέροχο Όστιν Χίλι 3000 και θα ταξιδέψουμε στο χρόνο, εκεί όπου πολλά κομμάτια του αυτοκινήτου ήταν χειροποίητα.

Θα οδηγήσουμε ένα MGB σε ράλι. Γρήγορο και θορυβώδες, καταλαβαίνουμε γιατί τόσα χρόνια ενθουσιάζει τους οδηγούς.
Θα δούμε και τα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ, Άστον Μάρτιν και Λότους Εσπρί και θα καταλήξουμε στη βασίλισσα των αυτοκινήτων, τη Ρολς Ρόις.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Eπεισόδιο 2ο: «Πρώτα αυτοκίνητα» (First cars)

Πολλές διασημότητες μάς ταξιδεύουν στο μονοπάτι της μνήμης, στα πρώτα τους αυτοκίνητα.

Πώς ήταν αυτή η αίσθηση ελευθερίας, να βρεθείς για πρώτη φορά στον ανοιχτό δρόμο;

Ποιο ήταν το τέλειο πρώτο αυτοκίνητο και οι ιστορίες ελευθερίας, έρωτα, μίσους, επανάστασης και εξετάσεων για το δίπλωμα, που μοιράζονται μαζί μας!

Το πιο συνηθισμένο πρώτο αυτοκίνητο ήταν το Μίνι, πρωτοκυκλοφόρησε το 1959 και γρήγορα κυριάρχησε. Όλοι οδήγησαν κάποτε Μίνι, μέχρι και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Eπεισόδιο 3ο: «Ερωτικά αυτοκίνητα» (Love mobiles)

Οι διασημότητές μας κάνουν γκάλοπ: ποιο είναι το πιο σέξι, το πιο αστραφτερό, το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο όλων των εποχών;
Γυρίζουμε πίσω στο 1961, όταν ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσίασε ένα νέο μοντέλο που θα έκανε όλα τα κεφάλια να γυρίζουν να το δουν: την Τζάγκουαρ Ε.

Ποτέ ξανά δεν είχε δει το κοινό κάτι τέτοιο και «σε έκανε περήφανο να είσαι Βρετανός».

Εννοείται πως οι καμπύλες της Τζάγκουαρ δεν έχουν χάσει ίχνος από τη γοητεία τους με το χρόνο που πέρασε.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Eπεισόδιο 4ο: «Τα μπεστ σέλερ» (Best Sellers)

Ποιο ήταν το αγαπημένο μας αυτοκίνητο;
Στη δεκαετία του ’70, η Φορντ Κορτίνα ήταν τόσο συνηθισμένη στους δρόμους όσο η άσφαλτος.
Το βανάκι Φορντ Τράνζιτ επίσης, αγαπήθηκε πολύ, μετέφερε οικοδομικά υλικά και γενιές ολόκληρες μουσικών σε φεστιβάλ και συναυλίες.
Άλλοι διάσημοι λάτρεψαν το Άνγκλια 105Ε, το Σεβέτ, το Φολκσβάγκεν Μπιτλ και το Μόρις.
Ποιο θα πάρει το βραβείο του αγαπημένου αυτοκινήτου;

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Eπεισόδιο 5ο: «Τα αυτοκίνητα της ντροπής» (Wheels of Shame)

Όσον αφορά στα γελοία αυτοκίνητα, εκεί κι αν έχουμε δει! Από τα χοντροκομμένα, ξενέρωτα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70, μέχρι τα πιο πρόσφατα, δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοδιαλέξει.

Σ’ αυτό το επεισόδιο, η αποστολή μας είναι να διαλέξουμε το χειρότερο.

Κάνουμε την αρχή με το τερατούργημα Ριλάιαντ Ρόμπιν που θυμίζει καροτσάκι ή ποδήλατο παρά αυτοκίνητο και εντοπίζουμε τα δύο άτομα στην Αγγλία (πατέρας και γιος) που διαθέτουν πέντε απ’ αυτά!

Στο διαγωνισμό, όμως, για το χειρότερο, επάξια συναγωνίζεται και η Λέιλαντ, που κυκλοφόρησε ουκ ολίγα εκτρώματα: Χίλμαν Χάντερ, Βόξαλ Βίβα, Ρόβερ SD1, Όστιν Αλέγκρο. Και έπεται συνέχεια με πολλά άλλα!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Eπεισόδιο 6ο: «Αυτοκίνητα της υπαίθρου» (Country cars)

Το καλύτερο αυτοκίνητο για την εξοχή: για αγροτικές εργασίες, για δύσκολες διαδρομές, για τη βόλτα και την έξοδο.

Ο βασιλιάς είναι το Λαντ Ρόβερ Ντιφέντερ, έγινε το αγαπημένο αυτοκίνητο της αγγλικής εξοχής, παρόλο που είχε τις ρίζες του στην Αμερική. Είναι όμως το καλύτερο; Για όλες τις δραστηριότητες στην εξοχή; Το Τράιομφ Σπιτφάιαρ, παραδείγματος χάριν, μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς στην αγγλική εξοχή μία-δύο φορές το χρόνο όλες κι όλες που θα είναι καλός ο καιρός, όμως η αίσθηση είναι μοναδική, σαν να μεταφέρεσαι στη δεκαετία του ’60.

Η Τζάγκουαρ Μαρκ 2, η Φορντ Γκρανάντα, το Ρέιντζ Ρόβερ. Ποιο θα διαλέξουμε;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Eπεισόδιο 7ο: «Κεραυνοί της ασφάλτου» (Speed freaks)

Η Λότους Σέβεν, ας πούμε, από τα πιο φθηνά, γρήγορα και συναρπαστικά αυτοκίνητα που μπορεί να οδηγήσει κανείς – με ένα ελάττωμα όμως: έπρεπε να το φτιάξεις μόνος σου.

Άλλο «δολοφονικό» αυτοκίνητο, αν δεν του συμπεριφερόσουν με τεράστιο σεβασμό ήταν το Έι Σι Κόμπρα. Ήταν τόσο γρήγορο, που το 1964 οι πολιτικοί όρισαν αμέσως όριο ταχύτητας στον μοναδικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας χωρίς όριο τότε.
Το Μαέστρο Τούρμπο, η Φεράρι Μόντιαλ, το πιο οικονομικό αυτοκίνητο Φορντ Σιέρα Κόσγουορθ και τέλος το μυθικό ΜακΛάρεν F1, για το οποίο θα μιλήσει ο κατασκευαστής του και πολλοί διάσημοι που το οδήγησαν!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 11:00

Επεισόδιο 8ο: «Αυτοκίνητα του μέλλοντος» (Cars of the future)

Γυρίζουμε στο παρελθόν για να βρούμε το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο του μέλλοντος. Πάμε στο 1966 και στο Τζένσεν Ιντερσέπτορ που ήταν σαν διαστημόπλοιο, μάλιστα αποτέλεσε την έμπνευση για το χρυσό αυτοκίνητο του Στρέικερ στη σειρά επιστημονικής φαντασίας UFO.

Το Ρόβερ Ρ6 δεν ήταν πολύ φουτουριστικό στην όψη, αλλά ήταν ένα από τα πιο «έξυπνα» αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η εταιρεία Ρόβερ επένδυσε εκατομμύρια λίρες για να κατασκευάσει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του κόσμου και το κατάφερε!

Θα δούμε ακόμα, την Άστον Μάρτιν Λαγκόντα, το Σινκλέρ C5. Ήταν κίνδυνος από πλαστικό ή το έργο μεγαλοφυίας;
Για να δούμε την κρυστάλλινη σφαίρα, ποιος θα προβλέψει το καλύτερο αυτοκίνητο του μέλλοντος;

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.