Skip to main content
1 Ιουλίου 2012 05:26

Οι ταινίες της ημέρας

Γράφει: N.D
c2ff80da91ee5dbb2c1264f28a25a8c3 XL 99a5ad43

Κυριακή, 1 Ιουλίου

Αξίζει να δείτε
  • ΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ 2 αστεράκια 13.30 ΑΝΤ1
  • ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ 2 αστεράκια 21.00 STAR
  • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 3 αστεράκια 21.00 ΑΝΤ1
  • Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΡΙ ΚΡΑΟΥΝ 2 αστεράκια 22.00 novacinema1-HD
  • ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ 4 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 3 αστεράκια 03.45 STAR
  • ΜΑΡΘΑ ΜΑΡΣΙ ΜΕΙ ΜΑΡΛΙΝ 4 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ 2 αστεράκια

ΑΝΤ1 13.30

Κινούμενα σχέδια, 2009 (Έγχρ.), 91′

PLANET 51. Ισπανο-αγγλική ταινία του Χόρχε Μπλάνκο.

Η ευρωπαϊκή απάντηση στην αμερικανική παντοκρατορία του κινηματογραφικού animation σιγά σιγά οργανώνεται και γιγαντώνεται. Οι Γάλλοι διαθέτουν σχολή και οι Δανοί στήνουν τώρα τη δική τους, ενώ με το φιλόδοξο «Πλανήτης 51» μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και οι Ισπανοί. Με 70 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και σενάριο υπογεγραμμένο από τον υποψήφιο για Όσκαρ Τζο Στίλμαν («Σρεκ»), τα Illion Studios της Μαδρίτης μας ταξιδεύουν ως το έξω διάστημα κι έναν πλανήτη όπου όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά. Ως την ημέρα που οι μικροί, πράσινοι κάτοικοί του διαπιστώνουν με τρόμο ότι έχει προσγειωθεί εκεί ένας γήινος αστροναύτης.

Η εικόνα μιας ανέμελης, μα ψυχροπολεμικής Αμερικής των ’50s αντιστρέφεται με ευφυή τρόπο και πολλές εύστοχες σπόντες, χωρίς όμως η πλοκή να διαθέτει την ανάλογη πρωτοτυπία. Από την άλλη, το σινεφίλ χιούμορ κυριαρχεί, η δημιουργική «προσαρμογή εποχής» είναι πετυχημένη, οι ανήλικοι ήρωες αξιαγάπητοι, ενώ το συνομήλικό τους κοινό θα διασκεδάσει παίρνοντας ταυτόχρονα μερικά χρήσιμα αντιρατσιστικά μηνύματα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, με τον Σάκη Ρουβά ως αστροναύτη Τσακ.

transparent listΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΑΣΟΣ 0 αστεράκια

STAR 13.45

Οικογενειακή περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 100′

ACE OF HEARTS.Καναδο-αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Μακέι, με τους Ντιν Κέιν, Αν Μαρί Λόντερ, Μπριτ ΜακΚίλιπ.

Ένας αστυνομικός με τη βοήθεια της κόρης του προσπαθεί να αθωώσει τον συνεργάτη του, ένα σκύλο που κατηγορείται ότι δάγκωσε έναν ύποπτο.

Δύο δράματα σε μια ταινία: και χαμένο λυκόσκυλο και παραμελημένη κόρη που ζητάει την αγάπη του πατέρα (η οποία μέχρι τώρα πήγαινε στο τετράποδο).

transparent listΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ 2 αστεράκια

STAR 21.00

Κομεντί, 1998 (Έγχρ.), 114′

YOU’VE GOT MAIL. Αμερικανική ταινία της Νόρα Έφρον, με τους Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Γκρεγκ Κινίαρ.

Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη μ’ έναν άγνωστό της συνομιλητή στο Internet, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντι.

Το ενδιαφέρον της Νόρα Έφρον δεν στρέφεται στις διαπροσωπικές σχέσεις στην εποχή του Internet (ήταν ακόμη νωρίς για να καταπιαστεί κάποιος με το φαινόμενο), αλλά στο πώς να μεταφέρει στην οθόνη την ατμόσφαιρα μιας παραδοσιακής νεοϋορκέζικης γειτονιάς. Το αποτέλεσμα είναι συμπαθητικό κυρίως χάρη στη Μεγκ Ράιαν.

transparent listΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 3 αστεράκια

ΑΝΤ1 21.00

Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ), 110′

MISSION: IMPOSSIBLE. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα, με τους Τομ Κρουζ, Εμανουέλ Μπεάρ, Γιόν Βόιτ.

Ο Ίθαν Χαντ, ένας από τους επιζώντες της ομάδας του Τζιμ Φελπς (από την τηλεοπτική σειρά), προσπαθεί να βρει τον προδότη που αποδεκάτισε την ομάδα του.

Διπρόσωποι πράκτορες, μοιραίες γυναίκες και αθώοι ήρωες που πρέπει να παρανομήσουν για να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ο Ντε Πάλμα δίνει τη δική του εκδοχή της «Σκιάς των Τεσσάρων Γιγάντων», οπωσδήποτε χωρίς τη συνοχή του Χίτσκοκ, αλλά με ασυναγώνιστη βιρτουοζιτέ, εγκαινιάζοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise του σύγχρονου Χόλιγουντ.

transparent listΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ 4 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Αστυνομική, 1947 (Α/Μ), 97′

OUT OF THE PAST. Αμερικανική ταινία του Ζακ Τουρνέρ, με τους Ρόμπερτ Μίτσαμ, Κερκ Ντάγκλας, Τζέιν Γκριρ.

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ψάχνει να βρει την εξαφανισμένη ερωμένη ενός γκάνγκστερ, αλλά στη συνέχεια την ερωτεύεται.

Κορυφαίο φιλμ νουάρ, όπου εικονογραφείται με τον πιο εύγλωττο τρόπο το θέμα της μοίρας και της αδυναμίας του ατόμου να ξεφύγει από το παρελθόν του. Η Τζέιν Γκριρ ενσαρκώνει μια διπρόσωπη γυναίκα, θύτη και θύμα ενός βρόμικου κοινωνικού χώρου, τα ηνία του οποίου κρατά ο Κερκ Ντάγκλας σ’ έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του.

transparent listΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 23.30

Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 146′

MAN ON FIRE. Αμερικανική ταινία του Τόνι Σκοτ, με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

Πρώην πράκτορας της CIA με προβλήματα συνείδησης γίνεται σωματοφύλακας και φίλος με ένα εννιάχρονο κορίτσι. Όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εκδικητική οργή του.

Δεύτερη μεταφορά του μυθιστορήματος του Α. Τζ. Κουινέλ (η πρώτη το 1987 από τον Ελί Σουρακί), που αναλώνεται σε μια μπανάλ ιστορία σαδιστικής εκδίκησης. Η επιστροφή σε μια θεματολογία ιδανική για ταινία με τον Τσαρλς Μπρόνσον, χωρίς ίχνος προβληματισμού για την αυτοδικία, σηματοδοτεί ένα επικίνδυνο ιδεολογικό πισωγύρισμα.

transparent listΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ 0 αστεράκια

STAR 23.30

Τρόμου, 1998 (Έγχρ.), 120′

BLADE. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Νόρινγκτον, με τους Γουέσλι Σνάιπς, Στίβεν Ντορφ, Κρις Κριστόφερσον.

Ο Μπλέιντ, υβρίδιο ανθρώπου και βαμπίρ, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973 ως δευτερεύων ήρωας σε κόμικ της Marvel, προσπαθεί να αποτρέψει τα σχέδια του νέου αδίστακτου αρχηγού των κακών βρικολάκων να αφανίσει το ανθρώπινο γένος.

Ο ήρωας αποκτά διαστάσεις άτρωτου ήρωα, εκφυλίζοντας έτσι τη βαμπιρική μυθολογία σε μια ραμποειδή περιπέτεια μεγάλου προϋπολογισμού.

transparent listCONSTANTINE 0 αστεράκια

ALPHA 24.00

Θρίλερ, 2005 (Έγχρ.), 121′

Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Κιάνου Ριβς, Ρέιτσελ Βάις, Τίλντα Σουίντον.

Δεύτερη για σήμερα καταγέλαστη μεταφορά ενός κόμικ ήρωα στον κινηματογράφο. Ένας κυνηγός δαιμόνων συνεργάζεται με μια αστυνομικό για να αποτρέψουν τα σχέδια κυριαρχίας του γιου του Σατανά.

Ένας ήρωας της DC Comics ρεζιλεύεται νικώντας τους δαίμονες με γροθιές ή φλόγες από αναπνοή δράκου, ενώ η «πραγματική» Σουίντον συμμετέχει στις πιο –άθελά τους– αστείες σκηνές της ταινίας.

transparent listΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΩΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 1 αστεράκι

ΕΤ1 01.15

Κωμωδία, 2010 (Έγχρ.), 91′

HOW TO MAKE LOVE TO A WOMAN. Αμερικανική ταινία του Σκοτ Κάλβερ, με τους Τζος Μέγερς, Κρίστεν Ρίτερ, Γιουτζίν Μπερντ.

Το ερώτημα που απασχολεί όλο τον ανδρικό πληθυσμό αναλαμβάνει να το απαντήσει ο Άντι με τη βοήθεια μιας φίλης του.

Έπειτα από μια σειρά ελαφρώς βαρετών και όχι ιδιαίτερα αστείων συνεντεύξεων, μεταξύ των οποίων και με την πορνοστάρ Τζένα Τζέιμσον, το συμπέρασμα είναι ότι για να ικανοποιήσεις τη φίλη σου πρέπει να επαινείς την κόμμωση και το χρώμα των νυχιών της…

transparent listΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ 0 αστεράκια

ΝΕΤ 01.30

Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 106′

MINDHUNTERS. Αμερικανική ταινία του Ρένι Χάρλιν, με τους Βαλ Κίλμερ, Τζόνι Λι Μίλερ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Πατρίσια Βελάσκεζ.

Επτά εκπαιδευόμενοι πράκτορες του FBI βρίσκονται σ’ ένα απομονωμένο νησί για τις ανάγκες μιας άσκησης προσομοίωσης του κυνηγητού ενός δολοφόνου. Κάποιος, όμως, αρχίζει να τους εξοντώνει στ’ αλήθεια και δεν μπορεί παρά να είναι μέλος της ομάδας.

Ένα παντελώς ασυνάρτητο σενάριο, χωρίς ίχνος αστυνομικής αληθοφάνειας, που τα δάνειά του από το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα μικροί νέγροι» ελάχιστα το δικαιώνουν. Θέλει να είναι θρίλερ, αλλά έχει ελάχιστο σασπένς, αφού η τύχη των αντιπαθητικών πρωταγωνιστών μας αφήνει αδιάφορους.

transparent listΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 0 αστεράκια

STAR 02.00

Περιπέτεια, 2002 (Έγχρ.), 85′

DERAILED. Αμερικανική ταινία του Μπομπ Μιζιορόβσκι, με τους Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, Λόρα Χάρινγκ, Τόμας Αράνα.

Ο κυβερνητικός πράκτορας Ζακ Κριστόφ αναλαμβάνει να μεταφέρει με τρένο μια κακοποιό και τη λεία της, που είναι ένας επικίνδυνος ιός. Αυτό τον ιό έχουν βάλει στο μάτι τρομοκράτες, που καταλαμβάνουν το τρένο και δυσκολεύουν την αποστολή του παλικαριού μας.

Ατρόμητος εκείνος, τους συμμορφώνει γρήγορα γρήγορα όλους με τις γροθιές του, γιατί έχει και μια οικογένεια που τον περιμένει σπίτι. Αν θέλεις να δικαιολογήσεις το πόσο κακή είναι η ταινία, λες ότι είναι παρωδία. Πάντως τον λυπάσαι λίγο τον Βαν Νταμ που γερνάει κάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

transparent listCONSTANTINE 0 αστεράκια

ALPHA 03.15

Θρίλερ, 2005 (Έγχρ.), 121′

Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Κιάνου Ριβς, Ρέιτσελ Βάις, Τίλντα Σουίντον.

Δεύτερη για σήμερα καταγέλαστη μεταφορά ενός κόμικ ήρωα στον κινηματογράφο. Ένας κυνηγός δαιμόνων συνεργάζεται με μια αστυνομικό για να αποτρέψουν τα σχέδια κυριαρχίας του γιου του Σατανά.

Ένας ήρωας της DC Comics ρεζιλεύεται νικώντας τους δαίμονες με γροθιές ή φλόγες από αναπνοή δράκου, ενώ η «πραγματική» Σουίντον συμμετέχει στις πιο –άθελά τους– αστείες σκηνές της ταινίας.

transparent listΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 3 αστεράκια

STAR 03.45

Τρόμου, 1982 (Έγχρ.), 114′

POLTERGEIST. Αμερικανική ταινία του Τομπ Χούπερ, με τους Κρεγκ Νέλσον, ΤζοΜπεθ Γουίλιαμς.

Το καλύτερο κλείσιμο της βραδιάς – για τους ξενύχτηδες φυσικά: Σατανικά πνεύματα που εδρεύουν στη συσκευή της τηλεόρασης απάγουν τη μικρή κόρη μιας οικογένειας.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80, ισορροπεί ανάμεσα στην επιθυμία του παραγωγού Στίβεν Σπίλμπεργκ να κάνει μια «οικογενειακή» ταινία τρόμου με επίκεντρο τα καθημερινά αντικείμενα της αστικής μας ζωής και εκείνη του σκηνοθέτη Τομπ Χούπερ να δείξει τη σκοτεινή πλευρά της.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΡΙ ΚΡΑΟΥΝ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2011 (Έγχρ.), 99′

LARRY CROWNE. Αμερικανική ταινία του Τομ Χανκς, με τον ίδιο και τους Τζούλια Ρόμπερτς, Γκούγκου Μπάτα-Ρόου, Σέντρικ δε Εντερτέινερ.

Αν και δεν παθιάζεται ερμηνευτικά, είναι φανερό πως ο Χανκς πιστεύει στον Λάρι Κράουν, έναν καλοσυνάτο, χωρισμένο και με μεγάλο δάνειο μέσο Αμερικανό, ο οποίος χάνει ένα πρωί, για ασήμαντη αφορμή, τη δουλειά του. Αδυνατώντας να την αντικαταστήσει, παίρνει την απόφαση να τελειώσει το πανεπιστήμιο. Κάνει νέους φίλους, λαμβάνει χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης, γνωρίζει και μια γοητευτική, άρτι χωρισμένη καθηγήτρια.

Το ίδιο cool είναι και ο τρόπος με τον οποίο η ταινία στέκεται απέναντι στα προσωπικά βάσανα και στις υπαρξιακές του ανησυχίες. Η σεναριακή ψιλοβελονιά κάνει μερικά νόστιμα σχέδια, τίποτα δεν είναι ούτε ακριβώς καινούργιο ούτε ακριβώς συναρπαστικό, αλλά έστω κι έτσι η μέση Αμερική επανεφευρίσκει –χωρίς κραδασμούς– τον (νέο) εαυτό της.

transparent listΜΑΡΘΑ ΜΑΡΣΙ ΜΕΙ ΜΑΡΛΙΝ 4 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 102′

MARTHA MARCY MAY MARLENE. Αμερικανική ταινία του Σον Ντέρκιν, με τους Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζον Χοκς, Σάρα Πόλσον.

Η Μάρθα δραπετεύει από ένα καταπιεστικό κοινόβιο-θρησκευτική σέχτα και καταφεύγει στο εξοχικό σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της, όπου όμως νιώθει εξίσου παγιδευμένη.

Ο Σον Ντέρκιν παρακολουθεί αποστασιοποιημένος, αλλά πάντα σε ένταση την οδύσσεια της ηρωίδας του, η οποία ξεκινά σαν υπαρξιακό δράμα και μετεξελίσσεται σε αγχωτικό θρίλερ. Οι ειδυλλιακές εικόνες της φύσης, τόσο στο κοινόβιο όσο και στο σπίτι, έρχονται σε αντίθεση με τον εσωτερικό πανικό της Μάρθα/Μάρσι Μέι, ενώ οι πράες, γεμάτες κατανόηση φιγούρες της αδερφής της και του αρχηγού της σέχτας Πάτρικ –ένας γλυκομίλητος, καθησυχαστικός και όσο δεν παίρνει απειλητικός Τζον Χοκς («Στην Καρδιά του Χειμώνα»)– κάνουν την εξουσιαστική παρουσία τους ακόμη πιο τρομακτική. Ανάμεσά τους, σαν παγιδευμένο ζώο στο κλουβί και ως νεαρή κοπέλα χωρίς ταυτότητα, παρελθόν και κοινωνικό σημείο αναφοράς, η πρωτοεμφανιζόμενη Ελίζαμπεθ Όλσεν ισορροπεί δεξιοτεχνικά μεταξύ τρέλας και κυνικής διαύγειας, σκληρότητας και τρυφερής απελπισίας, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό, δύστροπο ρόλο τον οποίο κάνει ολότελα δικό της.

Athinorama.gr
Κυριακή, 1 Ιουλίου

Αξίζει να δείτε
  • ΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ 2 αστεράκια 13.30 ΑΝΤ1
  • ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ 2 αστεράκια 21.00 STAR
  • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 3 αστεράκια 21.00 ΑΝΤ1
  • Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΡΙ ΚΡΑΟΥΝ 2 αστεράκια 22.00 novacinema1-HD
  • ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ 4 αστεράκια 23.00 ΕΤ3
  • ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 3 αστεράκια 03.45 STAR
  • ΜΑΡΘΑ ΜΑΡΣΙ ΜΕΙ ΜΑΡΛΙΝ 4 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ 2 αστεράκια

ΑΝΤ1 13.30

Κινούμενα σχέδια, 2009 (Έγχρ.), 91′

PLANET 51. Ισπανο-αγγλική ταινία του Χόρχε Μπλάνκο.

Η ευρωπαϊκή απάντηση στην αμερικανική παντοκρατορία του κινηματογραφικού animation σιγά σιγά οργανώνεται και γιγαντώνεται. Οι Γάλλοι διαθέτουν σχολή και οι Δανοί στήνουν τώρα τη δική τους, ενώ με το φιλόδοξο «Πλανήτης 51» μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και οι Ισπανοί. Με 70 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και σενάριο υπογεγραμμένο από τον υποψήφιο για Όσκαρ Τζο Στίλμαν («Σρεκ»), τα Illion Studios της Μαδρίτης μας ταξιδεύουν ως το έξω διάστημα κι έναν πλανήτη όπου όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά. Ως την ημέρα που οι μικροί, πράσινοι κάτοικοί του διαπιστώνουν με τρόμο ότι έχει προσγειωθεί εκεί ένας γήινος αστροναύτης.

Η εικόνα μιας ανέμελης, μα ψυχροπολεμικής Αμερικής των ’50s αντιστρέφεται με ευφυή τρόπο και πολλές εύστοχες σπόντες, χωρίς όμως η πλοκή να διαθέτει την ανάλογη πρωτοτυπία. Από την άλλη, το σινεφίλ χιούμορ κυριαρχεί, η δημιουργική «προσαρμογή εποχής» είναι πετυχημένη, οι ανήλικοι ήρωες αξιαγάπητοι, ενώ το συνομήλικό τους κοινό θα διασκεδάσει παίρνοντας ταυτόχρονα μερικά χρήσιμα αντιρατσιστικά μηνύματα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, με τον Σάκη Ρουβά ως αστροναύτη Τσακ.

transparent listΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΑΣΟΣ 0 αστεράκια

STAR 13.45

Οικογενειακή περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 100′

ACE OF HEARTS.Καναδο-αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Μακέι, με τους Ντιν Κέιν, Αν Μαρί Λόντερ, Μπριτ ΜακΚίλιπ.

Ένας αστυνομικός με τη βοήθεια της κόρης του προσπαθεί να αθωώσει τον συνεργάτη του, ένα σκύλο που κατηγορείται ότι δάγκωσε έναν ύποπτο.

Δύο δράματα σε μια ταινία: και χαμένο λυκόσκυλο και παραμελημένη κόρη που ζητάει την αγάπη του πατέρα (η οποία μέχρι τώρα πήγαινε στο τετράποδο).

transparent listΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ 2 αστεράκια

STAR 21.00

Κομεντί, 1998 (Έγχρ.), 114′

YOU’VE GOT MAIL. Αμερικανική ταινία της Νόρα Έφρον, με τους Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Γκρεγκ Κινίαρ.

Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη μ’ έναν άγνωστό της συνομιλητή στο Internet, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντι.

Το ενδιαφέρον της Νόρα Έφρον δεν στρέφεται στις διαπροσωπικές σχέσεις στην εποχή του Internet (ήταν ακόμη νωρίς για να καταπιαστεί κάποιος με το φαινόμενο), αλλά στο πώς να μεταφέρει στην οθόνη την ατμόσφαιρα μιας παραδοσιακής νεοϋορκέζικης γειτονιάς. Το αποτέλεσμα είναι συμπαθητικό κυρίως χάρη στη Μεγκ Ράιαν.

transparent listΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 3 αστεράκια

ΑΝΤ1 21.00

Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ), 110′

MISSION: IMPOSSIBLE. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα, με τους Τομ Κρουζ, Εμανουέλ Μπεάρ, Γιόν Βόιτ.

Ο Ίθαν Χαντ, ένας από τους επιζώντες της ομάδας του Τζιμ Φελπς (από την τηλεοπτική σειρά), προσπαθεί να βρει τον προδότη που αποδεκάτισε την ομάδα του.

Διπρόσωποι πράκτορες, μοιραίες γυναίκες και αθώοι ήρωες που πρέπει να παρανομήσουν για να αποδείξουν την αθωότητά τους. Ο Ντε Πάλμα δίνει τη δική του εκδοχή της «Σκιάς των Τεσσάρων Γιγάντων», οπωσδήποτε χωρίς τη συνοχή του Χίτσκοκ, αλλά με ασυναγώνιστη βιρτουοζιτέ, εγκαινιάζοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise του σύγχρονου Χόλιγουντ.

transparent listΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ 4 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Αστυνομική, 1947 (Α/Μ), 97′

OUT OF THE PAST. Αμερικανική ταινία του Ζακ Τουρνέρ, με τους Ρόμπερτ Μίτσαμ, Κερκ Ντάγκλας, Τζέιν Γκριρ.

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ψάχνει να βρει την εξαφανισμένη ερωμένη ενός γκάνγκστερ, αλλά στη συνέχεια την ερωτεύεται.

Κορυφαίο φιλμ νουάρ, όπου εικονογραφείται με τον πιο εύγλωττο τρόπο το θέμα της μοίρας και της αδυναμίας του ατόμου να ξεφύγει από το παρελθόν του. Η Τζέιν Γκριρ ενσαρκώνει μια διπρόσωπη γυναίκα, θύτη και θύμα ενός βρόμικου κοινωνικού χώρου, τα ηνία του οποίου κρατά ο Κερκ Ντάγκλας σ’ έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του.

transparent listΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ 1 αστεράκι

ΑΝΤ1 23.30

Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 146′

MAN ON FIRE. Αμερικανική ταινία του Τόνι Σκοτ, με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

Πρώην πράκτορας της CIA με προβλήματα συνείδησης γίνεται σωματοφύλακας και φίλος με ένα εννιάχρονο κορίτσι. Όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εκδικητική οργή του.

Δεύτερη μεταφορά του μυθιστορήματος του Α. Τζ. Κουινέλ (η πρώτη το 1987 από τον Ελί Σουρακί), που αναλώνεται σε μια μπανάλ ιστορία σαδιστικής εκδίκησης. Η επιστροφή σε μια θεματολογία ιδανική για ταινία με τον Τσαρλς Μπρόνσον, χωρίς ίχνος προβληματισμού για την αυτοδικία, σηματοδοτεί ένα επικίνδυνο ιδεολογικό πισωγύρισμα.

transparent listΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ 0 αστεράκια

STAR 23.30

Τρόμου, 1998 (Έγχρ.), 120′

BLADE. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Νόρινγκτον, με τους Γουέσλι Σνάιπς, Στίβεν Ντορφ, Κρις Κριστόφερσον.

Ο Μπλέιντ, υβρίδιο ανθρώπου και βαμπίρ, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973 ως δευτερεύων ήρωας σε κόμικ της Marvel, προσπαθεί να αποτρέψει τα σχέδια του νέου αδίστακτου αρχηγού των κακών βρικολάκων να αφανίσει το ανθρώπινο γένος.

Ο ήρωας αποκτά διαστάσεις άτρωτου ήρωα, εκφυλίζοντας έτσι τη βαμπιρική μυθολογία σε μια ραμποειδή περιπέτεια μεγάλου προϋπολογισμού.

transparent listCONSTANTINE 0 αστεράκια

ALPHA 24.00

Θρίλερ, 2005 (Έγχρ.), 121′

Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Κιάνου Ριβς, Ρέιτσελ Βάις, Τίλντα Σουίντον.

Δεύτερη για σήμερα καταγέλαστη μεταφορά ενός κόμικ ήρωα στον κινηματογράφο. Ένας κυνηγός δαιμόνων συνεργάζεται με μια αστυνομικό για να αποτρέψουν τα σχέδια κυριαρχίας του γιου του Σατανά.

Ένας ήρωας της DC Comics ρεζιλεύεται νικώντας τους δαίμονες με γροθιές ή φλόγες από αναπνοή δράκου, ενώ η «πραγματική» Σουίντον συμμετέχει στις πιο –άθελά τους– αστείες σκηνές της ταινίας.

transparent listΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΩΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 1 αστεράκι

ΕΤ1 01.15

Κωμωδία, 2010 (Έγχρ.), 91′

HOW TO MAKE LOVE TO A WOMAN. Αμερικανική ταινία του Σκοτ Κάλβερ, με τους Τζος Μέγερς, Κρίστεν Ρίτερ, Γιουτζίν Μπερντ.

Το ερώτημα που απασχολεί όλο τον ανδρικό πληθυσμό αναλαμβάνει να το απαντήσει ο Άντι με τη βοήθεια μιας φίλης του.

Έπειτα από μια σειρά ελαφρώς βαρετών και όχι ιδιαίτερα αστείων συνεντεύξεων, μεταξύ των οποίων και με την πορνοστάρ Τζένα Τζέιμσον, το συμπέρασμα είναι ότι για να ικανοποιήσεις τη φίλη σου πρέπει να επαινείς την κόμμωση και το χρώμα των νυχιών της…

transparent listΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ 0 αστεράκια

ΝΕΤ 01.30

Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 106′

MINDHUNTERS. Αμερικανική ταινία του Ρένι Χάρλιν, με τους Βαλ Κίλμερ, Τζόνι Λι Μίλερ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Πατρίσια Βελάσκεζ.

Επτά εκπαιδευόμενοι πράκτορες του FBI βρίσκονται σ’ ένα απομονωμένο νησί για τις ανάγκες μιας άσκησης προσομοίωσης του κυνηγητού ενός δολοφόνου. Κάποιος, όμως, αρχίζει να τους εξοντώνει στ’ αλήθεια και δεν μπορεί παρά να είναι μέλος της ομάδας.

Ένα παντελώς ασυνάρτητο σενάριο, χωρίς ίχνος αστυνομικής αληθοφάνειας, που τα δάνειά του από το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Δέκα μικροί νέγροι» ελάχιστα το δικαιώνουν. Θέλει να είναι θρίλερ, αλλά έχει ελάχιστο σασπένς, αφού η τύχη των αντιπαθητικών πρωταγωνιστών μας αφήνει αδιάφορους.

transparent listΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 0 αστεράκια

STAR 02.00

Περιπέτεια, 2002 (Έγχρ.), 85′

DERAILED. Αμερικανική ταινία του Μπομπ Μιζιορόβσκι, με τους Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, Λόρα Χάρινγκ, Τόμας Αράνα.

Ο κυβερνητικός πράκτορας Ζακ Κριστόφ αναλαμβάνει να μεταφέρει με τρένο μια κακοποιό και τη λεία της, που είναι ένας επικίνδυνος ιός. Αυτό τον ιό έχουν βάλει στο μάτι τρομοκράτες, που καταλαμβάνουν το τρένο και δυσκολεύουν την αποστολή του παλικαριού μας.

Ατρόμητος εκείνος, τους συμμορφώνει γρήγορα γρήγορα όλους με τις γροθιές του, γιατί έχει και μια οικογένεια που τον περιμένει σπίτι. Αν θέλεις να δικαιολογήσεις το πόσο κακή είναι η ταινία, λες ότι είναι παρωδία. Πάντως τον λυπάσαι λίγο τον Βαν Νταμ που γερνάει κάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

transparent listCONSTANTINE 0 αστεράκια

ALPHA 03.15

Θρίλερ, 2005 (Έγχρ.), 121′

Αμερικανική ταινία του Φράνσις Λόρενς, με τους Κιάνου Ριβς, Ρέιτσελ Βάις, Τίλντα Σουίντον.

Δεύτερη για σήμερα καταγέλαστη μεταφορά ενός κόμικ ήρωα στον κινηματογράφο. Ένας κυνηγός δαιμόνων συνεργάζεται με μια αστυνομικό για να αποτρέψουν τα σχέδια κυριαρχίας του γιου του Σατανά.

Ένας ήρωας της DC Comics ρεζιλεύεται νικώντας τους δαίμονες με γροθιές ή φλόγες από αναπνοή δράκου, ενώ η «πραγματική» Σουίντον συμμετέχει στις πιο –άθελά τους– αστείες σκηνές της ταινίας.

transparent listΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 3 αστεράκια

STAR 03.45

Τρόμου, 1982 (Έγχρ.), 114′

POLTERGEIST. Αμερικανική ταινία του Τομπ Χούπερ, με τους Κρεγκ Νέλσον, ΤζοΜπεθ Γουίλιαμς.

Το καλύτερο κλείσιμο της βραδιάς – για τους ξενύχτηδες φυσικά: Σατανικά πνεύματα που εδρεύουν στη συσκευή της τηλεόρασης απάγουν τη μικρή κόρη μιας οικογένειας.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80, ισορροπεί ανάμεσα στην επιθυμία του παραγωγού Στίβεν Σπίλμπεργκ να κάνει μια «οικογενειακή» ταινία τρόμου με επίκεντρο τα καθημερινά αντικείμενα της αστικής μας ζωής και εκείνη του σκηνοθέτη Τομπ Χούπερ να δείξει τη σκοτεινή πλευρά της.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΡΙ ΚΡΑΟΥΝ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2011 (Έγχρ.), 99′

LARRY CROWNE. Αμερικανική ταινία του Τομ Χανκς, με τον ίδιο και τους Τζούλια Ρόμπερτς, Γκούγκου Μπάτα-Ρόου, Σέντρικ δε Εντερτέινερ.

Αν και δεν παθιάζεται ερμηνευτικά, είναι φανερό πως ο Χανκς πιστεύει στον Λάρι Κράουν, έναν καλοσυνάτο, χωρισμένο και με μεγάλο δάνειο μέσο Αμερικανό, ο οποίος χάνει ένα πρωί, για ασήμαντη αφορμή, τη δουλειά του. Αδυνατώντας να την αντικαταστήσει, παίρνει την απόφαση να τελειώσει το πανεπιστήμιο. Κάνει νέους φίλους, λαμβάνει χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης, γνωρίζει και μια γοητευτική, άρτι χωρισμένη καθηγήτρια.

Το ίδιο cool είναι και ο τρόπος με τον οποίο η ταινία στέκεται απέναντι στα προσωπικά βάσανα και στις υπαρξιακές του ανησυχίες. Η σεναριακή ψιλοβελονιά κάνει μερικά νόστιμα σχέδια, τίποτα δεν είναι ούτε ακριβώς καινούργιο ούτε ακριβώς συναρπαστικό, αλλά έστω κι έτσι η μέση Αμερική επανεφευρίσκει –χωρίς κραδασμούς– τον (νέο) εαυτό της.

transparent listΜΑΡΘΑ ΜΑΡΣΙ ΜΕΙ ΜΑΡΛΙΝ 4 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Δραματική, 2011 (Έγχρ.), 102′

MARTHA MARCY MAY MARLENE. Αμερικανική ταινία του Σον Ντέρκιν, με τους Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζον Χοκς, Σάρα Πόλσον.

Η Μάρθα δραπετεύει από ένα καταπιεστικό κοινόβιο-θρησκευτική σέχτα και καταφεύγει στο εξοχικό σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της, όπου όμως νιώθει εξίσου παγιδευμένη.

Ο Σον Ντέρκιν παρακολουθεί αποστασιοποιημένος, αλλά πάντα σε ένταση την οδύσσεια της ηρωίδας του, η οποία ξεκινά σαν υπαρξιακό δράμα και μετεξελίσσεται σε αγχωτικό θρίλερ. Οι ειδυλλιακές εικόνες της φύσης, τόσο στο κοινόβιο όσο και στο σπίτι, έρχονται σε αντίθεση με τον εσωτερικό πανικό της Μάρθα/Μάρσι Μέι, ενώ οι πράες, γεμάτες κατανόηση φιγούρες της αδερφής της και του αρχηγού της σέχτας Πάτρικ –ένας γλυκομίλητος, καθησυχαστικός και όσο δεν παίρνει απειλητικός Τζον Χοκς («Στην Καρδιά του Χειμώνα»)– κάνουν την εξουσιαστική παρουσία τους ακόμη πιο τρομακτική. Ανάμεσά τους, σαν παγιδευμένο ζώο στο κλουβί και ως νεαρή κοπέλα χωρίς ταυτότητα, παρελθόν και κοινωνικό σημείο αναφοράς, η πρωτοεμφανιζόμενη Ελίζαμπεθ Όλσεν ισορροπεί δεξιοτεχνικά μεταξύ τρέλας και κυνικής διαύγειας, σκληρότητας και τρυφερής απελπισίας, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό, δύστροπο ρόλο τον οποίο κάνει ολότελα δικό της.

Athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...