Συζητήσεις στο satleo

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 20:13:31

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
savvas70 | 31-March-2020 | 18:14:31

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
giannis 6 | 31-March-2020 | 10:23:31

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Latinsoapsfever | 31-March-2020 | 9:25:31

Καλώς ορίσατε στο forum του SatLeo.gr
arva | 31-March-2020 | 8:37:31

Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 | 11:42

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ - Επίσημη έναρξη της ελληνικής τηλεόρασης

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 54 χρόνων από την επίσημη έναρξη της ελληνικής τηλεόρασης, στις 23 Φεβρουαρίου 1966 ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/εικόνες μέσα από τα πρώτα τηλεοπτικά στούντιο, καθώς και στιγμιότυπα από τις πρώτες μεταδόσεις και...

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 54 χρόνων από την επίσημη έναρξη της ελληνικής τηλεόρασης, στις 23 Φεβρουαρίου 1966 ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/εικόνες μέσα από τα πρώτα τηλεοπτικά στούντιο, καθώς και στιγμιότυπα από τις πρώτες μεταδόσεις και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, τηλεοπτικές μακέτες, αλλά και μια επιλογή από τις πιο χαρακτηριστικές γελοιογραφίες της εποχής.

«Από σήμερα το Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας καθιερώνει το νέο του βραδινό ωράριο για τις τεχνικές δοκιμές του πειραματικού πομπού τηλεοράσεως. Κάθε βράδυ από τις έξι και μισή, μέχρι τις οχτώ και μισή περίπου θα μεταδίδουμε μια σειρά δοκιμαστικών εκπομπών με ποικίλο περιεχόμενο». Με αυτά τα λόγια η εκφωνήτρια Ελένη Κυπραίου εγκαινιάζει τη λειτουργία της ελληνικής τηλεόρασης, στις 23 Φεβρουαρίου 1966 και ώρα 18:30. Η πρώτη επίσημη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης πραγματοποιείται από τον πειραματικό σταθμό τηλεόρασης του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), από το κανάλι 5, με συντονιστή προγράμματος τον Γεώργιο Κάρτερ και διευθυντή τον Μιχάλη Γιαννακάκο. Η τηλεοπτική μετάδοση πραγματοποιείται από τον 5ο όροφο του Νέου Υπεραστικού Μεγάρου Αθηνών (ΝΥΜΑ) του ΟΤΕ, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Μερικές ημέρες αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου, εκπέμπει και το δεύτερο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης· η Τηλεόραση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) (κανάλι 10) εκπέμπει για πρώτη φορά από το στούντιο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού στο Πεδίο του Άρεως. Από τον Ιούνιο του 1966 μέχρι το 1968, η τηλεοπτική μετάδοση γινόταν από τα Τουρκοβούνια, όπου μεταφέρθηκε το στούντιο της ΤΕΔ και ο πομπός.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός και τα μέσα τηλεοπτικής εκπομπής τα πρώτα χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης ήταν υποτυπώδη. Για αυτό και για αρκετούς μήνες η τηλεόραση εξέπεμπε μονάχα για 2-3 ώρες ημερησίως. Μηχανήματα εγγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου δεν υπήρχαν, για αυτό το τηλεοπτικό πρόγραμμα (εκπομπές στο στούντιο, συζητήσεις, μουσικά προγράμματα και οι συνοδευτικές εκφωνήσεις) εξέπεμπε σε απευθείας μετάδοση. Οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και οι επικαιρότητες, που συμπλήρωναν το πρόγραμμα, προβάλλονταν μέσω μιας κινηματογραφικής μηχανής 16mm ή 35mm στον τοίχο και με ταυτόχρονη λήψη από την τηλεοπτική κάμερα μεταδίδονταν στην τηλεόραση.

Σιγά-σιγά μέσα στα επόμενα χρόνια οι δυνατότητες της τηλεοπτικής μετάδοσης βελτιώνονται, αγοράζονται τα πρώτα βίντεο, ενώ οι πρώτες εξωτερικές μεταδόσεις πραγματοποιούνται το 1969, με αφορμή τη μετάδοση των αγώνων του 9ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου. Η ελληνική τηλεόραση μεταδίδει για πρώτη φορά έγχρωμη εικόνα το 1979.                                                                                                                                                   

Δείτε μια ψηφιακή συλλογή φωτογραφιών από τις συλλογές του Αρχείου της ΕΡΤ, με εικόνες μέσα από τα πρώτα τηλεοπτικά στούντιο, καθώς και στιγμιότυπα από τις πρώτες μεταδόσεις και εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης (από το 1966  έως το τέλος της δεκαετίας του ’70), όπως και μια σειρά από τηλεοπτικές μακέτες που χρησιμοποιούνταν για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Η είσοδος της τηλεόρασης, όμως, αποτέλεσε και θέμα γελοιογραφιών δημοσιευμένες στα περιοδικά «Ραδιοπρόγραμμα» και «Ραδιοτηλεόραση», από το 1967 με αυξανόμενη συχνότητα στα μετέπειτα χρόνια, τις οποίες υπέγραφαν οι σκιτσογράφοι Αρχέλαος και Βασίλης Χριστοδούλου στις καθιερωμένες τους στήλες «Το Κανάλι του Γέλιου» και «Γελοιογραφικά Σποτς…» αντιστοίχως. Έτσι, το αφιέρωμα περιλαμβάνει και μια επιλογή από τις πιο χαρακτηριστικές γελοιογραφίες της εποχής.

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση:https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/episimi-enarxi-tis-ellinikis-tileorasis-23-fevroyarioy-1966/

Κατηγορία Watch on SAT TV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.