Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 495
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Απριλίου 2024 10:00
23 Απριλίου 2024 09:28
26 Μαΐου 2012 13:16

Οι ταινίες της ημέρας – Σχόλια και βαθμολογία

Γράφει: N.D
446f4fe6ef4f25b5f1cbd0e741da76b3 XL 3e7a7150

Σάββατο, 26 Μαΐου

Αξίζει να δείτε
  • Ο Κ. ΚΑΝΕΝΑΣ 2 αστεράκια 19.00 NET
  • Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 3 αστεράκια 21.00 STAR
  • ΑΠΝΟΙΑ 2 αστεράκια 21.00 novacinema4
  • ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 3 αστεράκια 23.00 ET3
  • ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ 3 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΒΛΑΚΑΣΚΑΝΤΕΡ 1½ αστεράκι

ΑΝΤ1 13.30

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 88′

HOT ROD. Αμερικανική ταινία του Ακίβα Σάφερ, με τους Άντι Σάμπεργκ, Άισλα Φίσερ, Ίαν ΜακΣέιν.

Ένας αποτυχημένος κασκαντέρ επιχειρεί ένα επικίνδυνο νούμερο για να συγκεντρώσει χρήματα για μια επέμβαση που χρειάζεται ο πατέρας του.

Δεν μπορεί να περάσει εβδομάδα χωρίς κάποιο μέλος του «Saturday Night Live» να κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Εδώ, ο Σάμπεργκ σατιρίζει αρκετά επιτυχημένα τις ’80s ταινίες νεανικού success.

transparent listΕΝΑ ΜΠΛΟΥ ΤΖΙΝ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ 2 1 αστεράκι

STAR 13.30

Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 117′

THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS 2. Αμερικανική ταινία της Σάναα Χάμρι, με τις Μπλέικ Λάιβλι, Άμπερ Τάμπλιν, Αμέρικα Φερέρα.

Σε αυτό το πνευματικό τέκνο του «Sex and the City», τέσσερις νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής ανταλλάσσοντας ένα μαγικό μπλουτζίν και συμβουλές.

Δηλαδή, κάτι σαν να διαβάζεις σχετικές στήλες σε περιοδικά κομμωτηρίου.

transparent listΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κωμωδία, 2004 (Έγχρ.), 100′

50 FIRST DATES. Αμερικανική ταινία του Πίτερ Σίγκαλ, με τους Άνταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ, Ρόμπι Σνάιντερ.

Η απώλεια μνήμης πότε δίνει αφορμή για ένα θρίλερ με καινοτομία στην αφήγηση («Memento»), πότε για έναν παθιασμένο έρωτα που ξαναγεννιέται από την αρχή («Novo»). Εδώ γίνεται η αιτία για να δούμε τον Χένρι (Άνταμ Σάντλερ) να εφευρίσκει κι από έναν διαφορετικό τρόπο να φλερτάρει καθημερινά τη Λούσι (Ντρου Μπάριμορ), της οποίας η μνήνη έχει ακινητοποιηθεί στην ημερομηνία του ατυχήματός της.

Οι καθημερινές μεταμορφώσεις του Χένρι εξαντλούνται από τα πρώτα σκετσάκια, ενώ κάθε συγκινησιακά φορτισμένη σκηνή διεκπεραιώνεται με τρόπο εντελώς επίπλαστο και προσποιητό. Απογοήτευση ο Άνταμ Σάντλερ: εκτός του ότι δεν πολυπείθει για τον έρωτά του, δεν πλουτίζει το ρόλο του με καμία ευρηματικότητα.

transparent listΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ 1 αστεράκι

STAR 17.50

Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 95′

MONSTER IN LAW. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Λουκέτικ, με τους Τζένιφερ Λόπεζ, Τζέιν Φόντα, Μάικλ Βάρταν.

Η μεγαλοαστή ντίβα, σπουδαία τηλεπαρουσιάστρια, που βλέπει το μέλλον με τρόμο όταν απολύεται λόγω ηλικίας, και η όμορφη μελλοντική νύφη, που δεν ταιριάζει καθόλου στα υψηλά στάνταρ της πεθεράς. Η εκρηκτική παρουσία της Τζέιν Φόντα στον ρόλο της κακιάς πεθεράς που δεν καλοβλέπει το φλέρτ του γιου της με την Τζέι Λο λειτουργεί ενθαρρυντικά στα πρώτα πλάνα της εμφάνισής της.

Λίγο αργότερα, καμία εξυπνάδα, καμία έκπληξη και καμία αξιόλογη ανατροπή δεν αποκαλύπτεται πίσω από το τόσο απλοϊκό και προβλέψιμο σενάριο, που πατάει αποκλειστικά πάνω στην κόντρα των δύο γυναικών. Είναι τόσο τραβηγμένες οι κωμικές σκηνές που προκύπτουν από την υστερική και ραδιούργα Φόντα και τόσο αφελής η εκδοχή μιας αθώας Σταχτοπούτας στο πρόσωπο της Τζέι Λο, που το όλο εγχείρημα αγγίζει έντονα την καρικατούρα.

transparent listΟ Κ. ΚΑΝΕΝΑΣ 2 αστεράκια

NET 19.00

Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 120′

SWING VOTE. Αμερικανική ταινία του Τζόσουα Μάικλ Στερν, με τους Κέβιν Κόστνερ, Μάντλιν Κάρολ, Κέλσι Γκρέιμερ.

Ο Μπαντ Τζόνσον μεγαλώνει μόνος την πανέξυπνη δωδεκάχρονη κόρη του μεταξύ αλκοόλ και τεμπελιάς. Όταν από μια απρόβλεπτη συγκυρία το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών εξαρτάται από την ψήφο του, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του με ανέλπιστες συνέπειες.

Όλη η ταινία στηρίζεται στον Κέβιν Κόστνερ και τη σύγκρουσή του με τον αδυσώπητο κόσμο των μίντια και της πολιτικής. Φωτίζοντας τους τρεις αυτούς κόσμους ως αυτόνομους, αλλά αλληλοεξαρτώμενους, η ταινία κάνει ένα καθαρό σχόλιο στο παιχνίδι διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Υπάρχει λίγη υπερβολή (αναμενόμενο, λόγω του σεναριακού ευρήματος), χάρη όμως στο ταμπεραμέντο που βάζει ο Κόστνερ στον χαρακτήρα του, το αποτέλεσμα γίνεται αρκούντως πιστευτό.

transparent listΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 3 αστεράκια

STAR 21.00

Περιπέτεια φαντασίας, 2005 (Έγχρ.), 151′

HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE. Αμερικανική ταινία του Μάικ Νιούελ, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον.

Ο Χάρι Πότερ, παρότι μικρότερος σε ηλικία απ’ ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, επιλέγεται να συμμετάσχει στο Τρίαθλο Μαγείας, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από θανάσιμους κινδύνους, την ίδια ώρα που οι οπαδοί του κακού Βάλντεμορτ αποπειρούνται να τον νεκραναστήσουν.

Χιούμορ, μαύρη μαγεία, περιπέτεια, σασπένς και τα απρόσμενα προβλήματα της εφηβείας στις σχέσεις με το άλλο φύλο, βρίσκονται στο επίκεντρο της τέταρτης ταινίας του Χάρι Πότερ. Συμπυκνώνει πειστικά το βιβλίο, χωρίς ωστόσο να επιφυλάσσει την όποια έκπληξη ή καινοτομία (κάτι που αποπειράθηκε να κάνει, όχι και τόσο επιτυχημένα, ο Κουαρόν στον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν»).

transparent listΚΩΔΙΚΟΣ: ENIGMA 2 αστεράκια

ET1 22.00

Κατασκοπική, 2001 (Έγχρ.), 119′

ENIGMA. Αγγλική ταινία του Μάικλ Άπτεντ, με τους Ντάγκρεϊ Σκοτ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σάφρον Μπάροουζ.

Στη Μεγάλη Βρετανία του 1943, ένας ιδιοφυής μαθηματικός, προσπαθεί να σπάσει τον μυστικό κώδικα συνεννόησης των ναζί, ερευνώντας ταυτόχρονα το μυστήριο της εξαφάνισης της πρώην ερωμένης του.

Ο Τομ Στόπαρντ υπογράφει το σενάριο που βασίζεται σε μπεστ σέλερ του Ρόμπερτ Χάρις, αναπτύσσοντας μια παράταιρη παράλληλη ιστορία μυστηρίου και κατασκοπείας. Υπάρχει μια αίσθηση παλιομοδίτικης βρετανικής κατασκοπικής ταινίας, που δεν βοηθήθηκε από την απρόσωπη σκηνοθετική παρουσία του Μάικλ Άπτεντ.

transparent listΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 1 αστεράκι

ALPHA 22.45

Κομεντί, 2005 (Έγχρ.), 90′

STANDING STILL. Αμερικανική ταινία του Μάθιου Κόουλ Βάις, με τους Έιμι Άνταμς, Άνταμ Γκαρσία, Ίθαν Έμπρι.

Μια παρέα νέων ανθρώπων συναντιέται με αφορμή το γάμο δύο φίλων τους.

Όμως οι αναμνήσεις τους και οι ανησυχίες τους στα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής, δεν εξυπηρετούν την ταύτιση. Ίσως γιατί το μωσαϊκό των χαρακτήρων είναι αρκετά εκκεντρικό για να τους συμπαθήσει ένας μέσος άνθρωπος και να συμπάσχει με τις ομολογίες και τις διαψεύσεις της ζωής τους.

transparent listΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 3 αστεράκια

ET3 23.00

Δραματική, 1952 (Α/Μ), 87′

ANGEL FACE. Αμερικανική ταινία του Ότο Πρέμινγκερ, με τους Ρόμπερτ Μίτσαμ, Τζιν Σίμονς, Χέρμπερτ Μάρσαλ.

Μια πλούσια κληρονόμος με αγγελικό πρόσωπο προκαλεί την καταστροφή στα συγγενικά της πρόσωπα, όπως και στον εραστή της.

Θα έλεγε κανείς ότι έχει να κάνει μ’ ένα μελόδραμα της… πεντάρας. Κι όμως, παρά τις απίστευτες σεναριακές καταστάσεις, ο Πρέμινγκερ καταφέρνει να φτιάξει μια άκρως ρομαντική ταινία πάνω στο τρελό πάθος, που υιοθετεί τη σκοτεινιά και την απελπισία του φιλμ νουάρ, κάνοντας έναν κριτικό να γράψει ότι «πρόκειται για το μοναδικό λυρικό εφιάλτη του σινεμά».

transparent listΤΟ ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ 1 αστεράκι

STAR 24.00

Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 101′

SHADE. Αμερικανική ταινία του Ντέιμιαν Νίμαν, με τους Γκάμπριελ Μπερν, Στούαρτ Τάουνσεντ, Θάντι Νιούτον.

Μια ομάδα χαρτοκλεφτών βάζει στο στόχαστρό της τον «Πρύτανη», έναν θρύλο του πόκερ, που κανείς δεν έχει νικήσει μέχρι τώρα.

Οι ταινίες με χαρτοπαικτικά κόλπα σπάνια πετυχαίνουν να καταγράψουν τον πυρετό του τζόγου και ο νεοφερμένος Ντέιμιαν Νίμαν προσπαθεί να ξεπεράσει το σκόπελο με πλάγιο τρόπο: μεταθέτει το ενδιαφέρον της ίντριγκας από τον τζόγο στην απάτη, στα διάφορα κόλπα που στήνουν οι ήρωες και στα ερωτήματα του τύπου «ποιος απατά ποιον;», χωρίς όμως ίχνος πρωτοτυπίας. Ωστόσο ο Νίμαν δεν είναι Μάμετ, ενώ τα πράγματα τα κάνουν ακόμα χειρότερα οι ερμηνείες.

transparent listΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ 1 αστεράκι

ALPHA 00.30

Τρόμου, 2005 (Έγχρ.), 120′

HOUSE OF WAX. Αμερικανική ταινία του Ζομ-Κολέτ Σερά, με τους Ελίσα Κάθμπερτ, Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ, Πάρις Χίλτον.

Μια παρέα νεαρών κατασκηνώνει στην ύπαιθρο, αγνοώντας ότι δίπλα υπάρχουν ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και μια πόλη φάντασμα, με κέρινα εκθέματα τους ταξιδιώτες που περνούν από κει.

Οι κλασικές ταινίες τρόμου με μουσεία κέρινων ομοιωμάτων στηρίζουν τη γοητεία τους εν μέρει και στην επιβλητική παρουσία τού (κατά κανόνα) παράφρονος ιδιοκτήτη τους. Κάτι που δεν συμβαίνει σε αυτήν τη σαδιστική, σπλάτερ παραλλαγή. Διασκεδαστικό, πάντως, το «μακελάρεμα» της Πάρις Χίλτον.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΑΠΝΟΙΑ 2 αστεράκια

novacinema4 21.00

Δραματική, 2010 (Έγχρ.), 90′

Ελληνική ταινία του Άρη Μπαφαλούκα, με τους Σωτήρη Πάστρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Καραμίχο.

Ο Δημήτρης, ένας 23χρονος πρωταθλητής κολύμβησης, γνωρίζει την Έλσα, μια νεαρή περιβαλλοντική ακτιβίστρια. Η σχέση τους και η ξαφνική εξαφάνισή της, ωστόσο, θα τον αναγκάσουν να αναθεωρήσει την τακτοποιημένη ζωή του.

Πρωταθλητής κολύμβησης και ο ίδιος, ο πρωτοεμφανιζόμενος Άρης Μπαφαλούκας καταλαβαίνει καλά το συναίσθημα της ασφυξίας, την αυστηρά προγραμματισμένη καθημερινότητα, την αφόρητη κοινωνική πίεση για επιτυχία. Γι’ αυτό και τα υποβρύχια πλάνα του αποτυπώνουν μια απειλητική ατμόσφαιρα, μια κλειστοφοβική αίσθηση η οποία μεταφέρεται και στο λιτό διαμέρισμα που ζει με τους γονείς του ο Δημήτρης. Πάνω σε ένα σεναριακό καμβά του θεατρικού συγγραφέα Γιάννη Τσίρου, ο οποίος δεν αποφεύγει τα σχήματα, αλλά περιγράφει και μερικούς πειστικά διφορούμενους χαρακτήρες, ο Μπαφαλούκας προσπαθεί να αφηγηθεί την πορεία του ήρωά του προς την καινούργια «πρώτη ανάσα» υπαινικτικά. Αυτά που του λείπουν είναι η δραματουργική κορύφωση –οι συγκρούσεις των χαρακτήρων είναι προβλέψιμες– κι ένας λιγότερο παθητικός ήρωας, τον οποίο ερμηνεύει μετρημένα, αλλά χωρίς εσωτερικό πάθος, ο κολυμβητής Σωτήρης Πάστρας.

transparent listΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ 3 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Κινούμενα σχέδια, 2011 (Έγχρ.), 108′

THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Όταν κατά λάθος φτάνει στα χέρια του Τεν Τεν η ρεπλίκα ενός ιστιοφόρου του 17ου αιώνα, εκείνος θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός αδίστακτου συλλέκτη. Αναζητώντας την αιτία, ο νεαρός δημοσιογράφος θα γνωρίσει τον καπετάνιο Χάντοκ, θα μάθει την ιστορία του «Μονόκερου» και θα φτάσει μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

Με ένα απολαυστικό πρώτο υλικό στα χέρια του (το ένατο στη σειρά από τα συνολικά είκοσι τέσσερα τυπωμένα κατορθώματα του Τεν Τεν), ο Σπίλμπεργκ θυμάται τον παλιό του εαυτό –του περιπετειώδη παραμυθά– και στην πρώτη animation, πρώτη ψηφιακά γυρισμένη, πρώτη βασισμένη σε κόμικ (και πρώτη 3D ταινία του όπως προβλήθηκε στο σινεμά) υπογράφει ένα αξέχαστο δίωρο καθαρής κινηματογραφικής διασκέδασης. Το σινεμά επιστρέφει στην εποχή της αθωότητας με αφέλεια και χάρη, ποντάροντας ταυτόχρονα στο μέλλον του – σε ένα νεανικό κοινό και στον Ιντιάνα Τζόουνς του 21ου αιώνα.

athinorama.gr
Σάββατο, 26 Μαΐου

Αξίζει να δείτε
  • Ο Κ. ΚΑΝΕΝΑΣ 2 αστεράκια 19.00 NET
  • Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 3 αστεράκια 21.00 STAR
  • ΑΠΝΟΙΑ 2 αστεράκια 21.00 novacinema4
  • ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 3 αστεράκια 23.00 ET3
  • ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ 3 αστεράκια CINEMA ON DEMAND OTE TV
Όλες οι ταινίες της ημέρας
transparent listΒΛΑΚΑΣΚΑΝΤΕΡ 1½ αστεράκι

ΑΝΤ1 13.30

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 88′

HOT ROD. Αμερικανική ταινία του Ακίβα Σάφερ, με τους Άντι Σάμπεργκ, Άισλα Φίσερ, Ίαν ΜακΣέιν.

Ένας αποτυχημένος κασκαντέρ επιχειρεί ένα επικίνδυνο νούμερο για να συγκεντρώσει χρήματα για μια επέμβαση που χρειάζεται ο πατέρας του.

Δεν μπορεί να περάσει εβδομάδα χωρίς κάποιο μέλος του «Saturday Night Live» να κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Εδώ, ο Σάμπεργκ σατιρίζει αρκετά επιτυχημένα τις ’80s ταινίες νεανικού success.

transparent listΕΝΑ ΜΠΛΟΥ ΤΖΙΝ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ 2 1 αστεράκι

STAR 13.30

Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 117′

THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS 2. Αμερικανική ταινία της Σάναα Χάμρι, με τις Μπλέικ Λάιβλι, Άμπερ Τάμπλιν, Αμέρικα Φερέρα.

Σε αυτό το πνευματικό τέκνο του «Sex and the City», τέσσερις νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής ανταλλάσσοντας ένα μαγικό μπλουτζίν και συμβουλές.

Δηλαδή, κάτι σαν να διαβάζεις σχετικές στήλες σε περιοδικά κομμωτηρίου.

transparent listΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κωμωδία, 2004 (Έγχρ.), 100′

50 FIRST DATES. Αμερικανική ταινία του Πίτερ Σίγκαλ, με τους Άνταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ, Ρόμπι Σνάιντερ.

Η απώλεια μνήμης πότε δίνει αφορμή για ένα θρίλερ με καινοτομία στην αφήγηση («Memento»), πότε για έναν παθιασμένο έρωτα που ξαναγεννιέται από την αρχή («Novo»). Εδώ γίνεται η αιτία για να δούμε τον Χένρι (Άνταμ Σάντλερ) να εφευρίσκει κι από έναν διαφορετικό τρόπο να φλερτάρει καθημερινά τη Λούσι (Ντρου Μπάριμορ), της οποίας η μνήνη έχει ακινητοποιηθεί στην ημερομηνία του ατυχήματός της.

Οι καθημερινές μεταμορφώσεις του Χένρι εξαντλούνται από τα πρώτα σκετσάκια, ενώ κάθε συγκινησιακά φορτισμένη σκηνή διεκπεραιώνεται με τρόπο εντελώς επίπλαστο και προσποιητό. Απογοήτευση ο Άνταμ Σάντλερ: εκτός του ότι δεν πολυπείθει για τον έρωτά του, δεν πλουτίζει το ρόλο του με καμία ευρηματικότητα.

transparent listΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ 1 αστεράκι

STAR 17.50

Κωμωδία, 2005 (Έγχρ.), 95′

MONSTER IN LAW. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Λουκέτικ, με τους Τζένιφερ Λόπεζ, Τζέιν Φόντα, Μάικλ Βάρταν.

Η μεγαλοαστή ντίβα, σπουδαία τηλεπαρουσιάστρια, που βλέπει το μέλλον με τρόμο όταν απολύεται λόγω ηλικίας, και η όμορφη μελλοντική νύφη, που δεν ταιριάζει καθόλου στα υψηλά στάνταρ της πεθεράς. Η εκρηκτική παρουσία της Τζέιν Φόντα στον ρόλο της κακιάς πεθεράς που δεν καλοβλέπει το φλέρτ του γιου της με την Τζέι Λο λειτουργεί ενθαρρυντικά στα πρώτα πλάνα της εμφάνισής της.

Λίγο αργότερα, καμία εξυπνάδα, καμία έκπληξη και καμία αξιόλογη ανατροπή δεν αποκαλύπτεται πίσω από το τόσο απλοϊκό και προβλέψιμο σενάριο, που πατάει αποκλειστικά πάνω στην κόντρα των δύο γυναικών. Είναι τόσο τραβηγμένες οι κωμικές σκηνές που προκύπτουν από την υστερική και ραδιούργα Φόντα και τόσο αφελής η εκδοχή μιας αθώας Σταχτοπούτας στο πρόσωπο της Τζέι Λο, που το όλο εγχείρημα αγγίζει έντονα την καρικατούρα.

transparent listΟ Κ. ΚΑΝΕΝΑΣ 2 αστεράκια

NET 19.00

Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 120′

SWING VOTE. Αμερικανική ταινία του Τζόσουα Μάικλ Στερν, με τους Κέβιν Κόστνερ, Μάντλιν Κάρολ, Κέλσι Γκρέιμερ.

Ο Μπαντ Τζόνσον μεγαλώνει μόνος την πανέξυπνη δωδεκάχρονη κόρη του μεταξύ αλκοόλ και τεμπελιάς. Όταν από μια απρόβλεπτη συγκυρία το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών εξαρτάται από την ψήφο του, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του με ανέλπιστες συνέπειες.

Όλη η ταινία στηρίζεται στον Κέβιν Κόστνερ και τη σύγκρουσή του με τον αδυσώπητο κόσμο των μίντια και της πολιτικής. Φωτίζοντας τους τρεις αυτούς κόσμους ως αυτόνομους, αλλά αλληλοεξαρτώμενους, η ταινία κάνει ένα καθαρό σχόλιο στο παιχνίδι διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Υπάρχει λίγη υπερβολή (αναμενόμενο, λόγω του σεναριακού ευρήματος), χάρη όμως στο ταμπεραμέντο που βάζει ο Κόστνερ στον χαρακτήρα του, το αποτέλεσμα γίνεται αρκούντως πιστευτό.

transparent listΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 3 αστεράκια

STAR 21.00

Περιπέτεια φαντασίας, 2005 (Έγχρ.), 151′

HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE. Αμερικανική ταινία του Μάικ Νιούελ, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον.

Ο Χάρι Πότερ, παρότι μικρότερος σε ηλικία απ’ ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, επιλέγεται να συμμετάσχει στο Τρίαθλο Μαγείας, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από θανάσιμους κινδύνους, την ίδια ώρα που οι οπαδοί του κακού Βάλντεμορτ αποπειρούνται να τον νεκραναστήσουν.

Χιούμορ, μαύρη μαγεία, περιπέτεια, σασπένς και τα απρόσμενα προβλήματα της εφηβείας στις σχέσεις με το άλλο φύλο, βρίσκονται στο επίκεντρο της τέταρτης ταινίας του Χάρι Πότερ. Συμπυκνώνει πειστικά το βιβλίο, χωρίς ωστόσο να επιφυλάσσει την όποια έκπληξη ή καινοτομία (κάτι που αποπειράθηκε να κάνει, όχι και τόσο επιτυχημένα, ο Κουαρόν στον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν»).

transparent listΚΩΔΙΚΟΣ: ENIGMA 2 αστεράκια

ET1 22.00

Κατασκοπική, 2001 (Έγχρ.), 119′

ENIGMA. Αγγλική ταινία του Μάικλ Άπτεντ, με τους Ντάγκρεϊ Σκοτ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σάφρον Μπάροουζ.

Στη Μεγάλη Βρετανία του 1943, ένας ιδιοφυής μαθηματικός, προσπαθεί να σπάσει τον μυστικό κώδικα συνεννόησης των ναζί, ερευνώντας ταυτόχρονα το μυστήριο της εξαφάνισης της πρώην ερωμένης του.

Ο Τομ Στόπαρντ υπογράφει το σενάριο που βασίζεται σε μπεστ σέλερ του Ρόμπερτ Χάρις, αναπτύσσοντας μια παράταιρη παράλληλη ιστορία μυστηρίου και κατασκοπείας. Υπάρχει μια αίσθηση παλιομοδίτικης βρετανικής κατασκοπικής ταινίας, που δεν βοηθήθηκε από την απρόσωπη σκηνοθετική παρουσία του Μάικλ Άπτεντ.

transparent listΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 1 αστεράκι

ALPHA 22.45

Κομεντί, 2005 (Έγχρ.), 90′

STANDING STILL. Αμερικανική ταινία του Μάθιου Κόουλ Βάις, με τους Έιμι Άνταμς, Άνταμ Γκαρσία, Ίθαν Έμπρι.

Μια παρέα νέων ανθρώπων συναντιέται με αφορμή το γάμο δύο φίλων τους.

Όμως οι αναμνήσεις τους και οι ανησυχίες τους στα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής, δεν εξυπηρετούν την ταύτιση. Ίσως γιατί το μωσαϊκό των χαρακτήρων είναι αρκετά εκκεντρικό για να τους συμπαθήσει ένας μέσος άνθρωπος και να συμπάσχει με τις ομολογίες και τις διαψεύσεις της ζωής τους.

transparent listΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 3 αστεράκια

ET3 23.00

Δραματική, 1952 (Α/Μ), 87′

ANGEL FACE. Αμερικανική ταινία του Ότο Πρέμινγκερ, με τους Ρόμπερτ Μίτσαμ, Τζιν Σίμονς, Χέρμπερτ Μάρσαλ.

Μια πλούσια κληρονόμος με αγγελικό πρόσωπο προκαλεί την καταστροφή στα συγγενικά της πρόσωπα, όπως και στον εραστή της.

Θα έλεγε κανείς ότι έχει να κάνει μ’ ένα μελόδραμα της… πεντάρας. Κι όμως, παρά τις απίστευτες σεναριακές καταστάσεις, ο Πρέμινγκερ καταφέρνει να φτιάξει μια άκρως ρομαντική ταινία πάνω στο τρελό πάθος, που υιοθετεί τη σκοτεινιά και την απελπισία του φιλμ νουάρ, κάνοντας έναν κριτικό να γράψει ότι «πρόκειται για το μοναδικό λυρικό εφιάλτη του σινεμά».

transparent listΤΟ ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ 1 αστεράκι

STAR 24.00

Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 101′

SHADE. Αμερικανική ταινία του Ντέιμιαν Νίμαν, με τους Γκάμπριελ Μπερν, Στούαρτ Τάουνσεντ, Θάντι Νιούτον.

Μια ομάδα χαρτοκλεφτών βάζει στο στόχαστρό της τον «Πρύτανη», έναν θρύλο του πόκερ, που κανείς δεν έχει νικήσει μέχρι τώρα.

Οι ταινίες με χαρτοπαικτικά κόλπα σπάνια πετυχαίνουν να καταγράψουν τον πυρετό του τζόγου και ο νεοφερμένος Ντέιμιαν Νίμαν προσπαθεί να ξεπεράσει το σκόπελο με πλάγιο τρόπο: μεταθέτει το ενδιαφέρον της ίντριγκας από τον τζόγο στην απάτη, στα διάφορα κόλπα που στήνουν οι ήρωες και στα ερωτήματα του τύπου «ποιος απατά ποιον;», χωρίς όμως ίχνος πρωτοτυπίας. Ωστόσο ο Νίμαν δεν είναι Μάμετ, ενώ τα πράγματα τα κάνουν ακόμα χειρότερα οι ερμηνείες.

transparent listΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ 1 αστεράκι

ALPHA 00.30

Τρόμου, 2005 (Έγχρ.), 120′

HOUSE OF WAX. Αμερικανική ταινία του Ζομ-Κολέτ Σερά, με τους Ελίσα Κάθμπερτ, Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ, Πάρις Χίλτον.

Μια παρέα νεαρών κατασκηνώνει στην ύπαιθρο, αγνοώντας ότι δίπλα υπάρχουν ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και μια πόλη φάντασμα, με κέρινα εκθέματα τους ταξιδιώτες που περνούν από κει.

Οι κλασικές ταινίες τρόμου με μουσεία κέρινων ομοιωμάτων στηρίζουν τη γοητεία τους εν μέρει και στην επιβλητική παρουσία τού (κατά κανόνα) παράφρονος ιδιοκτήτη τους. Κάτι που δεν συμβαίνει σε αυτήν τη σαδιστική, σπλάτερ παραλλαγή. Διασκεδαστικό, πάντως, το «μακελάρεμα» της Πάρις Χίλτον.

Επιλογές από την συνδρομητική
transparent listΑΠΝΟΙΑ 2 αστεράκια

novacinema4 21.00

Δραματική, 2010 (Έγχρ.), 90′

Ελληνική ταινία του Άρη Μπαφαλούκα, με τους Σωτήρη Πάστρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Καραμίχο.

Ο Δημήτρης, ένας 23χρονος πρωταθλητής κολύμβησης, γνωρίζει την Έλσα, μια νεαρή περιβαλλοντική ακτιβίστρια. Η σχέση τους και η ξαφνική εξαφάνισή της, ωστόσο, θα τον αναγκάσουν να αναθεωρήσει την τακτοποιημένη ζωή του.

Πρωταθλητής κολύμβησης και ο ίδιος, ο πρωτοεμφανιζόμενος Άρης Μπαφαλούκας καταλαβαίνει καλά το συναίσθημα της ασφυξίας, την αυστηρά προγραμματισμένη καθημερινότητα, την αφόρητη κοινωνική πίεση για επιτυχία. Γι’ αυτό και τα υποβρύχια πλάνα του αποτυπώνουν μια απειλητική ατμόσφαιρα, μια κλειστοφοβική αίσθηση η οποία μεταφέρεται και στο λιτό διαμέρισμα που ζει με τους γονείς του ο Δημήτρης. Πάνω σε ένα σεναριακό καμβά του θεατρικού συγγραφέα Γιάννη Τσίρου, ο οποίος δεν αποφεύγει τα σχήματα, αλλά περιγράφει και μερικούς πειστικά διφορούμενους χαρακτήρες, ο Μπαφαλούκας προσπαθεί να αφηγηθεί την πορεία του ήρωά του προς την καινούργια «πρώτη ανάσα» υπαινικτικά. Αυτά που του λείπουν είναι η δραματουργική κορύφωση –οι συγκρούσεις των χαρακτήρων είναι προβλέψιμες– κι ένας λιγότερο παθητικός ήρωας, τον οποίο ερμηνεύει μετρημένα, αλλά χωρίς εσωτερικό πάθος, ο κολυμβητής Σωτήρης Πάστρας.

transparent listΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ 3 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Κινούμενα σχέδια, 2011 (Έγχρ.), 108′

THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Όταν κατά λάθος φτάνει στα χέρια του Τεν Τεν η ρεπλίκα ενός ιστιοφόρου του 17ου αιώνα, εκείνος θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός αδίστακτου συλλέκτη. Αναζητώντας την αιτία, ο νεαρός δημοσιογράφος θα γνωρίσει τον καπετάνιο Χάντοκ, θα μάθει την ιστορία του «Μονόκερου» και θα φτάσει μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

Με ένα απολαυστικό πρώτο υλικό στα χέρια του (το ένατο στη σειρά από τα συνολικά είκοσι τέσσερα τυπωμένα κατορθώματα του Τεν Τεν), ο Σπίλμπεργκ θυμάται τον παλιό του εαυτό –του περιπετειώδη παραμυθά– και στην πρώτη animation, πρώτη ψηφιακά γυρισμένη, πρώτη βασισμένη σε κόμικ (και πρώτη 3D ταινία του όπως προβλήθηκε στο σινεμά) υπογράφει ένα αξέχαστο δίωρο καθαρής κινηματογραφικής διασκέδασης. Το σινεμά επιστρέφει στην εποχή της αθωότητας με αφέλεια και χάρη, ποντάροντας ταυτόχρονα στο μέλλον του – σε ένα νεανικό κοινό και στον Ιντιάνα Τζόουνς του 21ου αιώνα.

athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...