Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
11 Απριλίου 2012 13:07

Όλες οι ταινίες της ημέρας – Σχόλια και κριτική

Γράφει: N.D
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F49b2c950ce9e2f049e3aeda26c14e05f XL
Μ.Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

transparent listΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ SKATEBOARD 0 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία, 2003 (Έγχρ.), 105′

GRIND. Αμερικανική ταινία του Κέισι ΛαΣκάλα, με τους Μάικ Βόγκελ, Άνταμ Μπρόντι, Τζέισον Λόντον.

Τέσσερις νεαροί Καλιφορνέζοι προσπαθούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να γίνουν δηλαδή επαγγελματίες skateboarders.

Το «Grind» χρησιμοποιεί το σπορ ως μια απλή αφορμή για να παρουσιάσει τέσσερις αδιάφορους έως ενοχλητικούς χαρακτήρες και ελάχιστες, διεκπεραιωτικές και καθόλου εντυπωσιακές σκηνές με επίδειξη skateboard.

transparent listΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΖΙΖΑΝΙΟ 1 αστεράκι

STAR 15.45

Κωμωδία, 1980, (Έγχρ.), 109′

PRIVATE BENJAMIN. Αμερικάνικη ταινία του Χάουαρντ Ζιφ, με τους Γκόλντι Χόουν, Αρμάν Ασάντε, Eϊλίν Μπρέναν.

Ένα καλομαθημένο πλουσιοκόριτσο κάνει το λάθος να καταταγεί στο στρατό, ωστόσο καταφέρνει σύντομα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής.

Από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Γκόλντι Χόουν, αρκετά αστεία όταν παραμένει επικεντρωμένη στις δύο γυναίκες πρωταγωνίστριες, αλλά όχι και υποψήφια για τρία Όσκαρ! Θα ήταν ποτέ υποψήφια για τρία Όσκαρ η «Αλίκη στο Ναυτικό»;

transparent listΕΝΑΣ ΗΡΩΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ 2 αστεράκια

ET3 17.25

Κωμωδία, 1958 (Α/Μ), 85′

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Νίτσα Τσαγανέα, Ίλυα Λιβυκού.

Ένας απόστρατος αξιωματικός γεμίζει από υπερηφάνεια όταν πληροφορείται ότι θα του στήσουν άγαλμα, χωρίς να υποψιάζεται ότι από αυτή την ιστορία του ανδριάντα θα φάνε καλά διάφορα κοράκια του δημοσίου χρήματος.

Κλασική ελληνική σάτιρα, η οποία μεταφέρει ατόφια μέχρι την εποχή μας τη διαχρονική σύγκρουση μεταξύ του καθήκοντος και του φιλότιμου, και της διαπλοκή, απ’ όπου μοιραία κερδισμένη βγαίνει η δεύτερη.

transparent listΚΛΕΦΤΗΣ… ΚΑΓΚΟΥΡΟ 0 αστεράκια

STAR 19.30

Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 89′

KANGAROO JACK. Αμερικανο-αυστραλέζικη ταινία του Ντέιβιντ ΜακΝάλι, με τους Τζέρι Ο’Κόνελ, Άντονι Άντερσον, Εστέλα Γουόρεν.

Δύο φίλοι που πρέπει να παραδώσουν ένα χρηματικό ποσό σε έναν κακοποιό, φωτογραφίζουν ένα καγκουρό που ξεφεύγει κατά λάθος με τα χρήματα.

Ο σεναριογράφος αυτής της σαχλής κωμικής περιπέτειας είχε ερωτικά μπλεξίματα με την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Αν ήταν η «μούσα» του, δεν θα πρέπει να αισθάνθηκε και πολύ κολακευμένη…

transparent listΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ 0 αστεράκια

STAR 21.00

Βιβλική, 1999 (Έγχρ.), 160′

NOAH’S ARK. Αμερικανική τηλεταινία του Τζον Ίρβιν, με τους Γιον Βόιτ, Μαίρη Στινμπέργκεν, Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ.

Ο Νώε κατασκευάζει την πλωτή κιβωτό για να σώσει όλα τα πλάσματα της Γης από τον Μεγάλο Κατακλυσμό.

Και εδώ ξεκινά ο μεγάλος κατακλυσμός από πομπώδεις βιβλικές τηλεπαραγωγές. Λίγες μέρες είναι αυτές, θα περάσουν.

transparent listΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΡΙΤΑ ΧΕΪΓΟΥΟΡΘ 3 αστεράκια

MEGA 21.00

Κοινωνική, 1994 (Έγχρ.), 142′

THE SHAWSHANK REDEMPTION. Αμερικανική ταινία του Φρανκ Ντάραμποντ, με τους Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλιαμ Σάντλερ.

Η μακρόχρονη σχέση ανάμεσα σε δύο ισοβίτες, έναν λευκό κι έναν μαύρο, και οι τακτικές για την επιβίωσή τους στη φυλακή.

Περισσότερο χρονικό μιας αντρικής φιλίας και λιγότερο κριτική του σωφρονιστικού συστήματος. Η οπτική στο σημείο αυτό είναι σχηματοποιημένη. Από τη μια οι φυλακισμένοι, που ανεξάρτητα από το αν είναι αθώοι ή ένοχοι, έχουν το δικαίωμα της αντίστασης, όπως και να ονειρεύονται την ελευθερία, και από την άλλη ο μηχανισμός της εξουσίας, ο κτηνώδης δεσμοφύλακας και ο διεφθαρμένος, υποκριτής διευθυντής των φυλακών. Λογικό ο θεατής να ζητά τη δικαίωση των ονείρων των πρώτων και την τιμωρία των δεύτερων. Και ο Ντάραμποντ δεν θα τον δυσαρεστήσει, αφηγούμενος μια τρελή ιστορία απόδρασης και οδηγώντας σε μία από τις πιο πρωτότυπες αποδράσεις που έχουμε δει στο σινεμά. Επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ.

transparent listΟ ΠΕΛΑΤΗΣ 1½ αστεράκι

ALPHA 21.45

Περιπέτεια, 1994 (Έγχρ.), 116′

THE CLIENT. Αμερικανική ταινία του Τζόελ Σουμάχερ, με τους Σούζαν Σάραντον, Τόμι Λι Τζόουνς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ.

Ένα νεαρό αγόρι μαθαίνει ένα επικίνδυνο μυστικό, το οποίο ενοχοποιεί έναν επικίνδυνο δολοφόνο. Η μαφία απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, το FBI τον πιέζει και η μόνη που του συμπαραστέκεται είναι μια 40χρονη άπειρη και αλκοολική δικηγόρος.

Τα μελό και συγκινησιακά στοιχεία υπερτερούν της δράσης (υπάρχει παιδάκι, πώς να γίνει αλλιώς;), ενώ οι αναληθοφάνειες δεν κρύβονται με τίποτα.

transparent listΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ 2½ αστεράκια

ΕΤ1 22.30

Δραματική, 2009 (Έγχρ.), 89′

FIVE MINUTES OF HEAVEN. Αγγλική ταινία του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, με τους Λίαμ Νίσον, Τζέιμς Νέσμπιτ, Αναμαρία Μαρίνκα.

Το «κοφτό», ρεαλιστικό πρώτο εικοσάλεπτο της ταινίας μάς μεταφέρει στο εκεί και στο τότε, το Μπέλφαστ του ’75, κάνοντάς μας μάρτυρες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του νεαρού Τζιμ Γκρίφιν μπροστά στα μάτια του μικρού αδερφού του από τον 17χρονο Άλιστερ Λιτλ, έναν Ιρλανδό προτεστάντη. Τα μυθοπλαστικά υπόλοιπα εξελίσσονται ύστερα από χρόνια, όταν το αδελφοκτόνο παρελθόν έχει γίνει τηλεοπτικό σόου και η συμφιλίωση το χαλί που από κάτω του στριμώχνονται βιαστικά τραύματα, ενοχές και κάθε είδους ενοχλητικές εκκρεμότητες.

Σ’ αυτές εστιάζει ο Χιρσμπίγκελ, ισορροπώντας επί ξυρού ακμής ανάμεσα σ’ ένα πάντα επίκαιρο θέμα, μερικές μελοδραματικές εξομολογήσεις, δύο σπουδαίες ερμηνείες και μια κλειστοφοβική, αλλά θεατρικής δομής πλοκή.

transparent listΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ 1½ αστεράκι

ΒΟΥΛΗ 22.45

Ντοκιμαντέρ, 2006 (Έγχρ.), 95′

INVISIBLES. Ισπανική ταινία των Μαριάνο Μπαρόσο, Ιζαμπέλ Κοϊξέτ, Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, Βιμ Βέντερς, Χαβιέ Κορκουέρα.

Με αφορμή τα εικοστά γενέθλια του ισπανικού παραρτήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει ξεχασμένα κοινωνικά προβλήματα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Πολλοί σκηνοθέτες (που δεν τους λείπει το ταλέντο), ο στόχος να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, η καχυποψία για τη διαφήμιση της οργάνωσης (αν και η ταινία δεν έχει χρηματοδοτηθεί από τους Γιατρούς). Αν και υπάρχουν διάσπαρτες μερικές δυνατές εικόνες (κινηματογραφικά και ανθρωπιστικά), θα προτιμούσες να έβλεπες κατευθείαν ένα διαφημιστικό.

transparent listΤΟ ΜΠΛΟΚΟ 2 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 1965 (Α/Μ), 90′

Ελληνική ταινία του Αδώνιδος Κύρου, με τους Κώστα Καζάκο, Γιάννη Φέρτη, Αλεξάνδρα Λαδικού.

Μισό αιώνα σχεδόν μετά την πρεμιέρα του, το «Μπλόκο» διατηρεί ακόμη κινηματογραφικά ίχνη απ’ όλα όσα το έκαναν ταινία αναφοράς για το προδικτατορικό μας σινεμά, η αξία του όμως είναι κατά κύριο λόγο πλέον καθαρά ιστορική.

Είναι η μία από τις δύο όλες κι όλες μεγάλου μήκους που γύρισε ο παγκοσμίως σπουδαίος θεωρητικός Άδωνις Κύρου και η πρώτη θαρραλέα, ρεαλιστική αποτύπωση στο ελληνικό σελιλόιντ στιγμών της εθνικής μας αντίστασης. Αν και υπερασπιστής της απελευθερωτικής δύναμης της φαντασίας, ο Κύρου επιλέγει ένα «ξερό», ντοκιμαντερίστικο σκηνοθετικό στιλ για να ντύσει τη μυθοπλαστική προσέγγιση των γεγονότων του Αυγούστου του ’44 στην Κοκκινιά, όταν οι Γερμανοί στήνουν το διαβόητο μπλόκο και συλλαμβάνουν έναν μαυραγορίτη εκβιάζοντάς τον να καταδώσει. Οι δραματικές (και ιδεολογικές) αφέλειες του ιστορικού μελοδράματος φαντάζουν σήμερα μεγαλύτερες, το φιλμ όμως κρατά σφιχτά την αμεσότητα της συναισθηματικής του ειλικρίνειας, φαντάζει δε «Πολίτης Κέιν» συγκρινόμενο με τις ανάλογες εθνικοπατριωτικές σινε-ανοησίες της εποχής.

transparent listΤΖΟ ΚΑΙ ΜΑΞ: ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ 1½ αστεράκι

MEGA 00.15

Βιογραφική, 2002 (Έγχρ.), 109′

JOE AND MAX. Αμερικανο-γερμανική τηλεταινία του Στιβ Τζέιμς, με τους Λέοναρντ Ρόμπερτς, Τιλ Σβάιγκερ, Ρίτσαρντ Ράουντρι.

Ήταν δύο από τους διασημότερους πυγμάχους όλων των εποχών. Ο αφροαμερικανός Τζο Λούις και ο Γερμανός Μαξ Σμέλινγκ συναντήθηκαν δύο φορές στο ρινγκ πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η πρώτη ήταν το 1936 (όπου ο Τζο Λούις ηττήθηκε από τον ανώτερο τεχνικά Σμέλινγκ) και το 1938 (όπου ο Σμέλινγκ βγήκε νοκάουτ στο πρώτο γύρο και επέστρεψε ντροπιασμένος στην πατρίδα του). Μεταξύ τους δημιουργήθηκε μια σχέση την οποία καταγράφει αυτή η τηλεταινία, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τη ζωή τους στις διαφορετικές πορείες που ακολούθησε.

Επειδή όμως και οι δύο αθλητές ήταν είδωλα τεράστιου διαμετρήματος σε μια ταραγμένη εποχή όπου προετοιμαζόταν ένας μεγάλος πόλεμος, η προπαγανδιστική μηχανή τους χρησιμοποίησε και τους δύο για τους σκοπούς της. Με μεγαλύτερη έμφαση στον Σμέλινγκ, ο οποίος έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της αντίθεσής του με το ναζιστικό καθεστώς, αυτή η χαμηλού προϋπολογισμού τηλεταινία έχει συμπαθητικές ερμηνείες, προκαλεί μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις περί αθλητικής ειδωλο-λατρείας και συμμετοχής των ίδιων των αθλητών στην ειδωλοποίησή τους, αλλά η κινηματογραφική της αξία είναι ελάχιστη.

transparent listΕΠΑΦΗ 3 αστεράκια

STAR 00.15

Φαντασίας 1997 (Έγχρ.), 144′

CONTACT. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Τζόντι Φόστερ, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζέιμς Γουντς.

Μια αστροφυσικός καταφέρνει να πιάσει ένα μήνυμα από το Διάστημα, να το αποκωδικοποιήσει και να πείσει την ανθρωπότητα να κατασκευάσει ένα όχημα που θα μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στους εξωγήινους.

Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία υπερτερεί η επιστήμη επί της φαντασίας. Τα ειδικά εφέ κάνουν τη δουλειά τους, όπως κι όλος ο εντυπωσιακός μηχανισμός μιας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, όμως η ουσία εδώ δεν είναι το θέαμα, αλλά ο προβληματισμός για το αν υπάρχουν εξωγήινοι, πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και τι απάντηση δίνουν στο ερώτημα της ύπαρξης ή όχι του Θεού.

transparent listΗΜΕΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 αστεράκια

NET 00.30

Σινεφίλ, 2006 (Έγχρ.), 110′

QUELQUES JOURS EN SEPTEMBRE. Γαλλο-ιταλική ταινία του Σαντιάγκο Αμιγκορένα, με τους Ζιλιέτ Μπινός, Τζον Τορτούρο, Σάρα Φορεστιέ.

Η Ιρέν, μια Γαλλίδα πρώην κατάσκοπος, αναλαμβάνει να φέρει σε επαφή την Ορλάντο με τον πατέρα της Έλιοτ, πράκτορα που παίζει σε πολλά ταμπλό, εξαφανισμένο εδώ και δέκα χρόνια. Στον τόπο του ραντεβού εμφανίζεται ο Ντέιβιντ, θετός γιος του πράκτορα, όχι όμως και ο ίδιος ο Έλιοτ, καθώς στο κατόπι του βρίσκεται ένας δολοφόνος, πρώην μαθητής του, που θέλει να ξεπεράσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμά του σκοτώνοντας τον πατέρα στο πρόσωπο του δασκάλου του.

Κι επειδή όλα αυτά συμβαίνουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη του 2001 καταλαβαίνουμε ότι κάποια σχέση θα αποκαλυφθεί με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ταινία, ωστόσο, παρότι θα ήθελε να είναι μια πιο «ιντελεκτουέλ» εκδοχή του «Τρίτου ανθρώπου», με τον εξαφανισμένο Έλιοτ στη θέση του Χάρι Λάιμ, έχει όλα τα κουσούρια της φλυαρίας αρκετών γαλλικών δημιουργιών, αλλά κι ένα ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα.

transparent listΟ ΠΕΛΑΤΗΣ 1½ αστεράκι

ALPHA 01.00

Περιπέτεια, 1994 (Έγχρ.), 116′

THE CLIENT. Αμερικανική ταινία του Τζόελ Σουμάχερ, με τους Σούζαν Σάραντον, Τόμι Λι Τζόουνς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ.

Ένα νεαρό αγόρι μαθαίνει ένα επικίνδυνο μυστικό, το οποίο ενοχοποιεί έναν επικίνδυνο δολοφόνο. Η μαφία απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, το FBI τον πιέζει και η μόνη που του συμπαραστέκεται είναι μια 40χρονη άπειρη και αλκοολική δικηγόρος.

Τα μελό και συγκινησιακά στοιχεία υπερτερούν της δράσης (υπάρχει παιδάκι, πώς να γίνει αλλιώς;), ενώ οι αναληθοφάνειες δεν κρύβονται με τίποτα.

transparent listΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ 1½ αστεράκι

STAR 03.15

Κατασκοπική, 2000 (Έγχρ.), 91′

BRITANNIC. Αμερικανική τηλεταινία του Μπράιαν Τρέντσαρντ Σμιθ, με τους Ζακλίν Μπισέ, Έντουαρντ Άθερτον, Τζον Ράις Ντέιβις.

Στο τελευταίο ταξίδι του «Βρετανικού» (βυθίστηκε το 1916 στα ανοιχτά της Κέας), μια μυστική πράκτορας της βρετανικής κυβέρνησης συλλέγει πληροφορίες για την επικείμενη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου από Γερμανούς κατασκόπους.

Αγάπη μου, διασταύρωσα τον «Τιτανικό» με τον Τζέιμς Μποντ!

Επιλογές από την συνδρομητική

transparent listΧΑΡΙΣΜΑ 2½ αστεράκια

novacinema4 22.40

Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 87′

Ελληνική ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη, με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννη Τσορτέκη.

Η πρωτοεμφανιζόμενη, σπουδαγμένη στο Λονδίνο Χριστίνα Ιωακειμίδη κοιτάζει γύρω της, διαλέγει δύο άμεσους, αληθινούς κι εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους νέους της διπλανής πόρτας και τους ρίχνει τον έναν πάνω στον άλλον.

Η σχέση της Ισμήνης με τον παντρεμένο προϊστάμενό της βρίσκεται εκεί για να δυσκολέψει λίγο περισσότερο τα πράγματα, αλλά τίποτα δεν σταματά τον όλα-στη-φόρα Χάρη του απίθανου Μάκη Παπαδημητρίου, ενός όλο ενέργεια κωμικού ταλέντου, που στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο κλέβει κάθε σκηνή στην οποία αρκεί απλώς να παρίσταται. Δίπλα του, η στιλάτη Ισμήνη της Βάσως Καβαλιεράτου («Ώρες Κοινής Ησυχίας», «Ψυχραιμία») λειτουργεί συμπληρωματικά, αφήνοντάς του ελεύθερο χώρο και παίζοντας σε συναισθηματικότερους τόνους. Το αποτέλεσμα-έκπληξη είναι ένα ξεκαρδιστικό πορτρέτο της γενιάς των 30something και του εναλλακτικού, μα τόσο γνώριμου τρόπου με τον οποίο ζουν το δικό τους boy meets girl story.

transparent listΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΜΕΡΟΣ 2ο 2½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Φαντασίας, 2011 (Έγχρ.), 125′

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 2. Αμερικανο-αγγλική ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ.

Αν στο πρώτο μέρος των «Κλήρων του Θανάτου» είχαμε την προετοιμασία της ύστατης αναμέτρησης, στο δεύτερο μέρος έχουμε το πέρασμα στην καθαρόαιμη δράση. Με εξαίρεση δύο σύντομες σεκάνς, μία με τον Σέβερους Σνέιπ και μία με τον Ντάμπλντορ, όλη η ταινία είναι στην πραγματικότητα η πολιορκία και η μάχη του Χόγκουαρτς, με επίλογο τη μονομαχία των δυο ορκισμένων εχθρών.

Ο Γέιτς διατηρεί τους σκούρους τόνους και την απειλητική ατμόσφαιρα (δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση για χιούμορ), χρησιμοποιεί με σύνεση τα εφέ και τονίζει τις αναλογίες του υπέρ πάντων αγώνα με τη μάχη της αποκλεισμένης Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εικόνα των δυνάμεων του Βόλντεμορτ παραπέμπει ευθέως στα χιτλερικά στρατεύματα, ενώ το κατεστραμμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο βομβαρδισμένο Λονδίνο. Αντίο, Χάρι…

athinorama.gr

Μ.Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

transparent listΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ SKATEBOARD 0 αστεράκια

STAR 13.45

Κωμωδία, 2003 (Έγχρ.), 105′

GRIND. Αμερικανική ταινία του Κέισι ΛαΣκάλα, με τους Μάικ Βόγκελ, Άνταμ Μπρόντι, Τζέισον Λόντον.

Τέσσερις νεαροί Καλιφορνέζοι προσπαθούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να γίνουν δηλαδή επαγγελματίες skateboarders.

Το «Grind» χρησιμοποιεί το σπορ ως μια απλή αφορμή για να παρουσιάσει τέσσερις αδιάφορους έως ενοχλητικούς χαρακτήρες και ελάχιστες, διεκπεραιωτικές και καθόλου εντυπωσιακές σκηνές με επίδειξη skateboard.

transparent listΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΖΙΖΑΝΙΟ 1 αστεράκι

STAR 15.45

Κωμωδία, 1980, (Έγχρ.), 109′

PRIVATE BENJAMIN. Αμερικάνικη ταινία του Χάουαρντ Ζιφ, με τους Γκόλντι Χόουν, Αρμάν Ασάντε, Eϊλίν Μπρέναν.

Ένα καλομαθημένο πλουσιοκόριτσο κάνει το λάθος να καταταγεί στο στρατό, ωστόσο καταφέρνει σύντομα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής.

Από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Γκόλντι Χόουν, αρκετά αστεία όταν παραμένει επικεντρωμένη στις δύο γυναίκες πρωταγωνίστριες, αλλά όχι και υποψήφια για τρία Όσκαρ! Θα ήταν ποτέ υποψήφια για τρία Όσκαρ η «Αλίκη στο Ναυτικό»;

transparent listΕΝΑΣ ΗΡΩΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ 2 αστεράκια

ET3 17.25

Κωμωδία, 1958 (Α/Μ), 85′

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Νίτσα Τσαγανέα, Ίλυα Λιβυκού.

Ένας απόστρατος αξιωματικός γεμίζει από υπερηφάνεια όταν πληροφορείται ότι θα του στήσουν άγαλμα, χωρίς να υποψιάζεται ότι από αυτή την ιστορία του ανδριάντα θα φάνε καλά διάφορα κοράκια του δημοσίου χρήματος.

Κλασική ελληνική σάτιρα, η οποία μεταφέρει ατόφια μέχρι την εποχή μας τη διαχρονική σύγκρουση μεταξύ του καθήκοντος και του φιλότιμου, και της διαπλοκή, απ’ όπου μοιραία κερδισμένη βγαίνει η δεύτερη.

transparent listΚΛΕΦΤΗΣ… ΚΑΓΚΟΥΡΟ 0 αστεράκια

STAR 19.30

Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 89′

KANGAROO JACK. Αμερικανο-αυστραλέζικη ταινία του Ντέιβιντ ΜακΝάλι, με τους Τζέρι Ο’Κόνελ, Άντονι Άντερσον, Εστέλα Γουόρεν.

Δύο φίλοι που πρέπει να παραδώσουν ένα χρηματικό ποσό σε έναν κακοποιό, φωτογραφίζουν ένα καγκουρό που ξεφεύγει κατά λάθος με τα χρήματα.

Ο σεναριογράφος αυτής της σαχλής κωμικής περιπέτειας είχε ερωτικά μπλεξίματα με την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Αν ήταν η «μούσα» του, δεν θα πρέπει να αισθάνθηκε και πολύ κολακευμένη…

transparent listΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ 0 αστεράκια

STAR 21.00

Βιβλική, 1999 (Έγχρ.), 160′

NOAH’S ARK. Αμερικανική τηλεταινία του Τζον Ίρβιν, με τους Γιον Βόιτ, Μαίρη Στινμπέργκεν, Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ.

Ο Νώε κατασκευάζει την πλωτή κιβωτό για να σώσει όλα τα πλάσματα της Γης από τον Μεγάλο Κατακλυσμό.

Και εδώ ξεκινά ο μεγάλος κατακλυσμός από πομπώδεις βιβλικές τηλεπαραγωγές. Λίγες μέρες είναι αυτές, θα περάσουν.

transparent listΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΡΙΤΑ ΧΕΪΓΟΥΟΡΘ 3 αστεράκια

MEGA 21.00

Κοινωνική, 1994 (Έγχρ.), 142′

THE SHAWSHANK REDEMPTION. Αμερικανική ταινία του Φρανκ Ντάραμποντ, με τους Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλιαμ Σάντλερ.

Η μακρόχρονη σχέση ανάμεσα σε δύο ισοβίτες, έναν λευκό κι έναν μαύρο, και οι τακτικές για την επιβίωσή τους στη φυλακή.

Περισσότερο χρονικό μιας αντρικής φιλίας και λιγότερο κριτική του σωφρονιστικού συστήματος. Η οπτική στο σημείο αυτό είναι σχηματοποιημένη. Από τη μια οι φυλακισμένοι, που ανεξάρτητα από το αν είναι αθώοι ή ένοχοι, έχουν το δικαίωμα της αντίστασης, όπως και να ονειρεύονται την ελευθερία, και από την άλλη ο μηχανισμός της εξουσίας, ο κτηνώδης δεσμοφύλακας και ο διεφθαρμένος, υποκριτής διευθυντής των φυλακών. Λογικό ο θεατής να ζητά τη δικαίωση των ονείρων των πρώτων και την τιμωρία των δεύτερων. Και ο Ντάραμποντ δεν θα τον δυσαρεστήσει, αφηγούμενος μια τρελή ιστορία απόδρασης και οδηγώντας σε μία από τις πιο πρωτότυπες αποδράσεις που έχουμε δει στο σινεμά. Επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ.

transparent listΟ ΠΕΛΑΤΗΣ 1½ αστεράκι

ALPHA 21.45

Περιπέτεια, 1994 (Έγχρ.), 116′

THE CLIENT. Αμερικανική ταινία του Τζόελ Σουμάχερ, με τους Σούζαν Σάραντον, Τόμι Λι Τζόουνς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ.

Ένα νεαρό αγόρι μαθαίνει ένα επικίνδυνο μυστικό, το οποίο ενοχοποιεί έναν επικίνδυνο δολοφόνο. Η μαφία απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, το FBI τον πιέζει και η μόνη που του συμπαραστέκεται είναι μια 40χρονη άπειρη και αλκοολική δικηγόρος.

Τα μελό και συγκινησιακά στοιχεία υπερτερούν της δράσης (υπάρχει παιδάκι, πώς να γίνει αλλιώς;), ενώ οι αναληθοφάνειες δεν κρύβονται με τίποτα.

transparent listΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ 2½ αστεράκια

ΕΤ1 22.30

Δραματική, 2009 (Έγχρ.), 89′

FIVE MINUTES OF HEAVEN. Αγγλική ταινία του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, με τους Λίαμ Νίσον, Τζέιμς Νέσμπιτ, Αναμαρία Μαρίνκα.

Το «κοφτό», ρεαλιστικό πρώτο εικοσάλεπτο της ταινίας μάς μεταφέρει στο εκεί και στο τότε, το Μπέλφαστ του ’75, κάνοντάς μας μάρτυρες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του νεαρού Τζιμ Γκρίφιν μπροστά στα μάτια του μικρού αδερφού του από τον 17χρονο Άλιστερ Λιτλ, έναν Ιρλανδό προτεστάντη. Τα μυθοπλαστικά υπόλοιπα εξελίσσονται ύστερα από χρόνια, όταν το αδελφοκτόνο παρελθόν έχει γίνει τηλεοπτικό σόου και η συμφιλίωση το χαλί που από κάτω του στριμώχνονται βιαστικά τραύματα, ενοχές και κάθε είδους ενοχλητικές εκκρεμότητες.

Σ’ αυτές εστιάζει ο Χιρσμπίγκελ, ισορροπώντας επί ξυρού ακμής ανάμεσα σ’ ένα πάντα επίκαιρο θέμα, μερικές μελοδραματικές εξομολογήσεις, δύο σπουδαίες ερμηνείες και μια κλειστοφοβική, αλλά θεατρικής δομής πλοκή.

transparent listΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ 1½ αστεράκι

ΒΟΥΛΗ 22.45

Ντοκιμαντέρ, 2006 (Έγχρ.), 95′

INVISIBLES. Ισπανική ταινία των Μαριάνο Μπαρόσο, Ιζαμπέλ Κοϊξέτ, Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, Βιμ Βέντερς, Χαβιέ Κορκουέρα.

Με αφορμή τα εικοστά γενέθλια του ισπανικού παραρτήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει ξεχασμένα κοινωνικά προβλήματα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Πολλοί σκηνοθέτες (που δεν τους λείπει το ταλέντο), ο στόχος να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, η καχυποψία για τη διαφήμιση της οργάνωσης (αν και η ταινία δεν έχει χρηματοδοτηθεί από τους Γιατρούς). Αν και υπάρχουν διάσπαρτες μερικές δυνατές εικόνες (κινηματογραφικά και ανθρωπιστικά), θα προτιμούσες να έβλεπες κατευθείαν ένα διαφημιστικό.

transparent listΤΟ ΜΠΛΟΚΟ 2 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Δραματική, 1965 (Α/Μ), 90′

Ελληνική ταινία του Αδώνιδος Κύρου, με τους Κώστα Καζάκο, Γιάννη Φέρτη, Αλεξάνδρα Λαδικού.

Μισό αιώνα σχεδόν μετά την πρεμιέρα του, το «Μπλόκο» διατηρεί ακόμη κινηματογραφικά ίχνη απ’ όλα όσα το έκαναν ταινία αναφοράς για το προδικτατορικό μας σινεμά, η αξία του όμως είναι κατά κύριο λόγο πλέον καθαρά ιστορική.

Είναι η μία από τις δύο όλες κι όλες μεγάλου μήκους που γύρισε ο παγκοσμίως σπουδαίος θεωρητικός Άδωνις Κύρου και η πρώτη θαρραλέα, ρεαλιστική αποτύπωση στο ελληνικό σελιλόιντ στιγμών της εθνικής μας αντίστασης. Αν και υπερασπιστής της απελευθερωτικής δύναμης της φαντασίας, ο Κύρου επιλέγει ένα «ξερό», ντοκιμαντερίστικο σκηνοθετικό στιλ για να ντύσει τη μυθοπλαστική προσέγγιση των γεγονότων του Αυγούστου του ’44 στην Κοκκινιά, όταν οι Γερμανοί στήνουν το διαβόητο μπλόκο και συλλαμβάνουν έναν μαυραγορίτη εκβιάζοντάς τον να καταδώσει. Οι δραματικές (και ιδεολογικές) αφέλειες του ιστορικού μελοδράματος φαντάζουν σήμερα μεγαλύτερες, το φιλμ όμως κρατά σφιχτά την αμεσότητα της συναισθηματικής του ειλικρίνειας, φαντάζει δε «Πολίτης Κέιν» συγκρινόμενο με τις ανάλογες εθνικοπατριωτικές σινε-ανοησίες της εποχής.

transparent listΤΖΟ ΚΑΙ ΜΑΞ: ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ 1½ αστεράκι

MEGA 00.15

Βιογραφική, 2002 (Έγχρ.), 109′

JOE AND MAX. Αμερικανο-γερμανική τηλεταινία του Στιβ Τζέιμς, με τους Λέοναρντ Ρόμπερτς, Τιλ Σβάιγκερ, Ρίτσαρντ Ράουντρι.

Ήταν δύο από τους διασημότερους πυγμάχους όλων των εποχών. Ο αφροαμερικανός Τζο Λούις και ο Γερμανός Μαξ Σμέλινγκ συναντήθηκαν δύο φορές στο ρινγκ πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η πρώτη ήταν το 1936 (όπου ο Τζο Λούις ηττήθηκε από τον ανώτερο τεχνικά Σμέλινγκ) και το 1938 (όπου ο Σμέλινγκ βγήκε νοκάουτ στο πρώτο γύρο και επέστρεψε ντροπιασμένος στην πατρίδα του). Μεταξύ τους δημιουργήθηκε μια σχέση την οποία καταγράφει αυτή η τηλεταινία, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τη ζωή τους στις διαφορετικές πορείες που ακολούθησε.

Επειδή όμως και οι δύο αθλητές ήταν είδωλα τεράστιου διαμετρήματος σε μια ταραγμένη εποχή όπου προετοιμαζόταν ένας μεγάλος πόλεμος, η προπαγανδιστική μηχανή τους χρησιμοποίησε και τους δύο για τους σκοπούς της. Με μεγαλύτερη έμφαση στον Σμέλινγκ, ο οποίος έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της αντίθεσής του με το ναζιστικό καθεστώς, αυτή η χαμηλού προϋπολογισμού τηλεταινία έχει συμπαθητικές ερμηνείες, προκαλεί μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις περί αθλητικής ειδωλο-λατρείας και συμμετοχής των ίδιων των αθλητών στην ειδωλοποίησή τους, αλλά η κινηματογραφική της αξία είναι ελάχιστη.

transparent listΕΠΑΦΗ 3 αστεράκια

STAR 00.15

Φαντασίας 1997 (Έγχρ.), 144′

CONTACT. Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Τζόντι Φόστερ, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζέιμς Γουντς.

Μια αστροφυσικός καταφέρνει να πιάσει ένα μήνυμα από το Διάστημα, να το αποκωδικοποιήσει και να πείσει την ανθρωπότητα να κατασκευάσει ένα όχημα που θα μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στους εξωγήινους.

Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία υπερτερεί η επιστήμη επί της φαντασίας. Τα ειδικά εφέ κάνουν τη δουλειά τους, όπως κι όλος ο εντυπωσιακός μηχανισμός μιας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, όμως η ουσία εδώ δεν είναι το θέαμα, αλλά ο προβληματισμός για το αν υπάρχουν εξωγήινοι, πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και τι απάντηση δίνουν στο ερώτημα της ύπαρξης ή όχι του Θεού.

transparent listΗΜΕΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 αστεράκια

NET 00.30

Σινεφίλ, 2006 (Έγχρ.), 110′

QUELQUES JOURS EN SEPTEMBRE. Γαλλο-ιταλική ταινία του Σαντιάγκο Αμιγκορένα, με τους Ζιλιέτ Μπινός, Τζον Τορτούρο, Σάρα Φορεστιέ.

Η Ιρέν, μια Γαλλίδα πρώην κατάσκοπος, αναλαμβάνει να φέρει σε επαφή την Ορλάντο με τον πατέρα της Έλιοτ, πράκτορα που παίζει σε πολλά ταμπλό, εξαφανισμένο εδώ και δέκα χρόνια. Στον τόπο του ραντεβού εμφανίζεται ο Ντέιβιντ, θετός γιος του πράκτορα, όχι όμως και ο ίδιος ο Έλιοτ, καθώς στο κατόπι του βρίσκεται ένας δολοφόνος, πρώην μαθητής του, που θέλει να ξεπεράσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμά του σκοτώνοντας τον πατέρα στο πρόσωπο του δασκάλου του.

Κι επειδή όλα αυτά συμβαίνουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη του 2001 καταλαβαίνουμε ότι κάποια σχέση θα αποκαλυφθεί με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ταινία, ωστόσο, παρότι θα ήθελε να είναι μια πιο «ιντελεκτουέλ» εκδοχή του «Τρίτου ανθρώπου», με τον εξαφανισμένο Έλιοτ στη θέση του Χάρι Λάιμ, έχει όλα τα κουσούρια της φλυαρίας αρκετών γαλλικών δημιουργιών, αλλά κι ένα ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα.

transparent listΟ ΠΕΛΑΤΗΣ 1½ αστεράκι

ALPHA 01.00

Περιπέτεια, 1994 (Έγχρ.), 116′

THE CLIENT. Αμερικανική ταινία του Τζόελ Σουμάχερ, με τους Σούζαν Σάραντον, Τόμι Λι Τζόουνς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ.

Ένα νεαρό αγόρι μαθαίνει ένα επικίνδυνο μυστικό, το οποίο ενοχοποιεί έναν επικίνδυνο δολοφόνο. Η μαφία απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, το FBI τον πιέζει και η μόνη που του συμπαραστέκεται είναι μια 40χρονη άπειρη και αλκοολική δικηγόρος.

Τα μελό και συγκινησιακά στοιχεία υπερτερούν της δράσης (υπάρχει παιδάκι, πώς να γίνει αλλιώς;), ενώ οι αναληθοφάνειες δεν κρύβονται με τίποτα.

transparent listΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ 1½ αστεράκι

STAR 03.15

Κατασκοπική, 2000 (Έγχρ.), 91′

BRITANNIC. Αμερικανική τηλεταινία του Μπράιαν Τρέντσαρντ Σμιθ, με τους Ζακλίν Μπισέ, Έντουαρντ Άθερτον, Τζον Ράις Ντέιβις.

Στο τελευταίο ταξίδι του «Βρετανικού» (βυθίστηκε το 1916 στα ανοιχτά της Κέας), μια μυστική πράκτορας της βρετανικής κυβέρνησης συλλέγει πληροφορίες για την επικείμενη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου από Γερμανούς κατασκόπους.

Αγάπη μου, διασταύρωσα τον «Τιτανικό» με τον Τζέιμς Μποντ!

Επιλογές από την συνδρομητική

transparent listΧΑΡΙΣΜΑ 2½ αστεράκια

novacinema4 22.40

Κομεντί, 2010 (Έγχρ.), 87′

Ελληνική ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη, με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννη Τσορτέκη.

Η πρωτοεμφανιζόμενη, σπουδαγμένη στο Λονδίνο Χριστίνα Ιωακειμίδη κοιτάζει γύρω της, διαλέγει δύο άμεσους, αληθινούς κι εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους νέους της διπλανής πόρτας και τους ρίχνει τον έναν πάνω στον άλλον.

Η σχέση της Ισμήνης με τον παντρεμένο προϊστάμενό της βρίσκεται εκεί για να δυσκολέψει λίγο περισσότερο τα πράγματα, αλλά τίποτα δεν σταματά τον όλα-στη-φόρα Χάρη του απίθανου Μάκη Παπαδημητρίου, ενός όλο ενέργεια κωμικού ταλέντου, που στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο κλέβει κάθε σκηνή στην οποία αρκεί απλώς να παρίσταται. Δίπλα του, η στιλάτη Ισμήνη της Βάσως Καβαλιεράτου («Ώρες Κοινής Ησυχίας», «Ψυχραιμία») λειτουργεί συμπληρωματικά, αφήνοντάς του ελεύθερο χώρο και παίζοντας σε συναισθηματικότερους τόνους. Το αποτέλεσμα-έκπληξη είναι ένα ξεκαρδιστικό πορτρέτο της γενιάς των 30something και του εναλλακτικού, μα τόσο γνώριμου τρόπου με τον οποίο ζουν το δικό τους boy meets girl story.

transparent listΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΜΕΡΟΣ 2ο 2½ αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Φαντασίας, 2011 (Έγχρ.), 125′

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 2. Αμερικανο-αγγλική ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ.

Αν στο πρώτο μέρος των «Κλήρων του Θανάτου» είχαμε την προετοιμασία της ύστατης αναμέτρησης, στο δεύτερο μέρος έχουμε το πέρασμα στην καθαρόαιμη δράση. Με εξαίρεση δύο σύντομες σεκάνς, μία με τον Σέβερους Σνέιπ και μία με τον Ντάμπλντορ, όλη η ταινία είναι στην πραγματικότητα η πολιορκία και η μάχη του Χόγκουαρτς, με επίλογο τη μονομαχία των δυο ορκισμένων εχθρών.

Ο Γέιτς διατηρεί τους σκούρους τόνους και την απειλητική ατμόσφαιρα (δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση για χιούμορ), χρησιμοποιεί με σύνεση τα εφέ και τονίζει τις αναλογίες του υπέρ πάντων αγώνα με τη μάχη της αποκλεισμένης Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εικόνα των δυνάμεων του Βόλντεμορτ παραπέμπει ευθέως στα χιτλερικά στρατεύματα, ενώ το κατεστραμμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο βομβαρδισμένο Λονδίνο. Αντίο, Χάρι…

athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...