Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
31 Μαρτίου 2012 09:19

Οι ταινίες της ημέρας

Γράφει: N.D
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fd4f3ad9330f2ce6a54144952a16e9393 XL

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

transparent listΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 αστεράκι

ANT1 13.30

Κομεντί, 1994 (Έγχρ.), 100′

IQ. Αμερικανική ταινία του Φρεντ Σκεπίζι, με τους Μεγκ Ράιαν, Τιμ Ρόμπινς, Γουόλτερ Ματάου.

Όσο κι αν προσπαθούν οι επιστήμονες να αποδείξουν τις θεωρίες του Αϊνστάιν, τίποτα δεν το πετυχαίνει όσο αυτή την κομεντί όπου ένας μηχανικός αυτοκινήτων προσπαθεί να ρίξει την ανιψιά του διασημότερου των επιστημόνων – με την ευχή του ίδιου μάλιστα.

Αν περιμένεις δηλαδή να δεις μια κομεντί με έξυπνες επιστημονικές αναφορές, η ώρα δεν θα περνάει με τίποτα. Αν πάλι για σένα ο Αϊνστάιν δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν ηλικιωμένο με πυκνό άσπρο μαλλί, το happy end θα έρθει πιο γρήγορα απ’ ό,τι το περίμενες.

transparent listΦΑΝΤΑΡΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 1 αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 83′

DELTA FARCE. Αμερικανική ταινία του Σι Μπι Χάρντινγκ, με τους Μπιλ Ένγκβολ, DJ Qualls, Larry the Cable Guy.

Φαντάσου μια σάτιρα αλά «Borat», αλλά πιο συντηρητική. Οι τρεις στρατιώτες που υποχρεώνονται να πάνε στο Ιράκ για να πολεμήσουν, αλλά από αμέλεια καταλήγουν σε ένα μεξικάνικο χωριό όπου αντιμετωπίζουν την τοπική μαφία, αποτελούν την κωμική ομάδα «The Blue Collar Tour».

Η απήχησή τους στο συντηρητικότερο κοινό τούς εμποδίζει να αναπτύξουν κωμικά το ζουμί αυτής της παλαβής παρεξήγηση, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη επαφής του μέσου-κατώτερου Αμερικανού με όσα συμβαίνουν πέρα από το χωριό του.

transparent listΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κωμωδία, 2002 (Έγχρ.), 93′

MR. DEEDS. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Μπριλ, με τους Άνταμ Σάντλερ, Γουινόνα Ράιντερ, Τζον Τορτούρο.

Ένας καλόκαρδος ιδιοκτήτης πιτσαρίας κληρονομεί ένα τεράστιο ποσό από έναν θείο του, μεγιστάνα των μίντια, και έρχεται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, όπου αντιμετωπίζει τις δολοπλοκίες των πρώην συνεργατών του νεκρού και μιας επιτήδειας δημοσιογράφου.

Υπήρχε έδαφος με το επιχειρούμενο ριμέικ της ταινίας του Κάπρα «Ο κ. Ντιντς Έρχεται στην Πόλη» να γίνει μια πραγματικά σύγχρονη κοινωνική αλληγορία, προτιμήθηκε όμως το πιο σίγουρο πεδίο μιας κωμωδίας… με πρωταγωνιστή τον Σάντλερ.

transparent listΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ 2 0 αστεράκια

ALPHA 17.05

Κωμωδία, 2006 (Έγχρ.), 99′

BIG MOMMA’S HOUSE 2. Αμερικανική ταινία του Τζον Γουάιτσελ, με τους Μάρτιν Λόρενς, Νία Λονγκ, Έμιλι Πρόκτερ.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Μάρτιν Λόρενς επανέρχεται ως 70χρονη υπέρβαρη αθυρόστομη γιαγιά που τα λέει έξω από τα δόντια και δεν κολλά μπροστά σε τίποτα, όπως εδώ να κάνει τζετ σκι ή να βρεθεί σε σπα (και να μην αποκαλύψει τη μεταμφίεσή της).

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, υπάρχουν ελάχιστα σκατολογικά ή σεξιστικά αστεία, ώστε το χιούμορ να εναρμονιστεί με το οικογενειακο-ηθικοπλαστικό περιεχόμενο της ταινίας: η Μπιγκ Μάμα σώζει την Αμερική από τους χάκερ που επιβουλεύονται την εθνική ασφάλεια, πρωτίστως όμως δίνει μαθήματα για το πώς πρέπει να είναι μια σωστή αμερικανική οικογένεια.

transparent listΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ 1 αστεράκι

STAR 17.50

Κομεντί, 2006 (Έγχρ.), 95′

BLIND DATING. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Κιτς, με τους Κρις Πάιν, Αντζάλι Τζέι, Τζέιν Σέιμουρ.

Ένας γοητευτικός τυφλός νεαρός ερωτεύεται μια Ινδή που πρόκειται να παντρευτεί με συνοικέσιο.

Να είναι τυχαίο ότι η ταινία, φυλαγμένη στο συρτάρι για τρία χρόνια ξεμύτισε μετά την εμφάνιση του Κρις Πάιν στο «Star Trek»; Καθόλου, κι ας προσπαθεί να ψελλίσει μερικά πράγματα για τη σύγκρουση των πολιτισμών… στο θέμα του γάμου.

transparent listΟ Κ. ΚΑΝΕΝΑΣ 2 αστεράκια

ΕΤ1 22.00

Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 120′

SWING VOTE. Αμερικανική ταινία του Τζόσουα Μάικλ Στερν, με τους Κέβιν Κόστνερ, Μάντλιν Κάρολ, Κέλσι Γκρέιμερ.

Ο Μπαντ Τζόνσον μεγαλώνει μόνος την πανέξυπνη δωδεκάχρονη κόρη του μεταξύ αλκοόλ και τεμπελιάς. Όταν από μια απρόβλεπτη συγκυρία το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών εξαρτάται από την ψήφο του, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του με ανέλπιστες συνέπειες.

Όλη η ταινία στηρίζεται στον Κέβιν Κόστνερ και τη σύγκρουσή του με τον αδυσώπητο κόσμο των μίντια και της πολιτικής. Φωτίζοντας τους τρεις αυτούς κόσμους ως αυτόνομους, αλλά αλληλοεξαρτώμενους, η ταινία κάνει ένα καθαρό σχόλιο στο παιχνίδι διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Υπάρχει λίγη υπερβολή (αναμενόμενο, λόγω του σεναριακού ευρήματος), χάρη όμως στο ταμπεραμέντο που βάζει ο Κόστνερ στον χαρακτήρα του, το αποτέλεσμα γίνεται αρκούντως πιστευτό.

transparent listΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΤΗΣ 0 αστεράκια

MEGA 22.20

Κοινωνική, 2001 (Έγχρ.), 100′

THE PRINCESS AND THE MARINE. Αμερικανική τηλεταινία του Μάικ Ρόουμπ, με τους Μαρκ-Πολ Γκόσελαρ, Μάριζολ Νίκολς, Ντέιβ Πάουερ.

Μια πριγκίπισσα από το Μπαχρέιν ερωτεύεται έναν Αμερικανό πεζοναύτη και το ζευγάρι αποφασίζει να κλεφτεί.

Κι όμως είναι πραγματική ιστορία – και βέβαια μια ευκαιρία να ειπωθεί στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό ένα ρομάντζο στα χρόνια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ελάχιστα συγκινητικό ή πολιτικό και σίγουρα καθόλου κινηματογραφικά ενδιαφέρον.

transparent listΓΛΥΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ 1 αστεράκι

STAR 22.45

Κοινωνική, 2004 (Έγχρ.), 102′

JERSEY GIRL. Αμερικανική ταινία του Κέβιν Σμιθ, με τους Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο Όλι, στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, χάνει τη γυναίκα του πάνω στη γέννα και στη συνέχεια τη δουλειά του. Εγκαθίσταται στο λαϊκό Νιου Τζέρσεϊ και αφοσιώνεται τελείως στο κοριτσάκι του, ώσπου μια όμορφη υπάλληλος σε βιντεοκλάμπ του υπενθυμίζει την ανάγκη για έρωτα.

Ο Κέβιν Σμιθ θεωρεί –δέκα χρόνια μετά τους «Υπαλλήλους»– ότι αποδεσμεύτηκε από το «δίχτυ ασφαλείας» των χιουμοριστικών καταστάσεων για να εμβαθύνει στο θέμα της πατρότητας. Τελικά, ενσωματώνει σε ένα διόλου πρωτότυπο σενάριο τα κλισέ του εύκολου συναισθηματισμού. Η σπιρτόζα Ράκελ Κάστρο κερδίζει τις εντυπώσεις.

transparent listΒΑΣΙΜΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Θρίλερ, 1998 (Έγχρ.), 98′

SHADOW OF DOUBT. Αμερικανική ταινία του Ράνταλ Κλάιζερ, με τους Μέλανι Γκρίφιθ, Τομ Μπέρεντζερ, Κρεγκ Σέφερ.

Μια δικηγόρος προσπαθεί να αποδείξει στο δικαστήριο –και στον εαυτό της– την αθωότητα ενός κατηγορούμενου για το φόνο μιας κοπέλας.

Κλασικό δικαστικό θρίλερ, απ’ αυτά που ξεκινούν με δεδομένο ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, μετά ρίχνουν μερικές σκιές αμφιβολίας πάνω του, στη συνέχεια στρέφουν το ενδιαφέρον προς άλλους πιθανούς ενόχους, επανέρχονται ξανά στο βασικό κατηγορούμενο κ.ο.κ. Εδώ δεν έχεις βάσιμες υποψίες, αλλά αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι θα φας ξαναζεσταμένο φαγητό.

transparent listΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΜΑ 3 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Γουέστερν, 2007 (Έγχρ.), 117′

3:10 TO YUMA. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ, με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Μπεν Φόστερ.

Ριμέικ ενός κλασικού γουέστερν του 1957, όπου ο βετεράνος του εμφυλίου Νταν Έβανς δέχεται να συμμετάσχει στο απόσπασμα το οποίο θα συνοδεύσει τον παράνομο Μπεν Γουέιντ ως το σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα μεταφερθεί στο δικαστήριο της Γιούμα.

Η ιστορία είναι μάλλον απλή, με αρχετυπικούς χαρακτήρες, οι σχέσεις των οποίων περιπλέκονται σεναριακά με την καταλυτική παρουσία του Γουίλ, του νεαρού γιου του Έβανς. Η αναμέτρηση των δύο αντρών αποκτά μερικές επιπλέον διαστάσεις και στήνεται σαν μια παράσταση για τα μάτια του μικρού και μόνο, με έπαθλο τη θέση του πατέρα-φύλακας του νόμου. Παράλληλα, το ταξίδι ως το Κοντένσιον περιγράφει ένα Γουέστ αφιλόξενο, παραδομένο στην παρανομία, στις εταιρείες σιδηροδρόμων αλλά και στη γενικότερη απληστία και αδιαφορία. Όλα όσα κουβαλά δηλαδή η κινηματογραφική παράδοση του γουέστερν είναι εδώ, με το άγγιγμα μιας χωρίς επιδεικτικότητα και τρικ σκηνοθετικής ενορχήστρωσης, η οποία σέβεται τις βαριές σαν ιστορία συμβάσεις του είδους.

transparent listΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΡΟΜΟΥ 2 αστεράκια

ΒΟΥΛΗ 23.00

Επιστημονικής φαντασίας, 1962 (Έγχρ.), 93′

THE DAY OF THE TRIFFIDS. Αγγλική ταινία του Στιβ Σέκελι, με τους Χάουαρντ Κιλ, Νικόλ Μόρεϊ, Τζανέτ Σκοτ.

Φλεγόμενοι μετεωρίτες τυφλώνουν τους περισσότερους ανθρώπους και τους καθιστούν εύκολη λεία ανθρωποφάγων εξωγήινων φυτών.

Πιο cult δεν γίνεται μεταφορά μυθιστορήματος του Τζον Γουίνταμ, με μια Τζανέτ Σκοτ να βγάζει το λαρύγγι της και να γουρλώνει αφύσικα τα μάτια της, αλλά και με εντελώς αστεία υπερμεγέθη φυτά που θα γίνονταν υπέροχο τουρσί.

transparent listTHE ELEVENTH HOUR 0 αστεράκια

ALPHA 01.00

Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 93′

Αμερικανική ταινία του Τζον Λάιντ, με τους Μάθιου Ρις, Σκοτ Τσαν, Τζένιφερ Κλίκας.

Πεζοναύτης με τραυματικές εμπειρίες από την αιχμαλωσία του στη Βόρεια Κορέα, ξαναζεί στην πατρίδα έναν εφιάλτη όταν ο πρώην βασανιστής του τον υποχρεώνει να δολοφονήσει ένα γερουσιαστή.

Καινούργιο εχθρό βρήκαμε (τους Βορειοκορεάτες), λεφτά όμως δεν είχαμε να φτιάξουμε μια περιπέτεια της προκοπής – που και πάλι σαχλή θα ήταν με τόσο μιλιταρισμό στα μυαλά.

Επιλογές από την συνδρομητική

transparent listΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ 1 αστεράκι

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2011 (Έγχρ.), 125′

MANUALE D’AM3RE. Ιταλική ταινία του Τζιοβάνι Βερονέζι, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρλο Βερντόνε.

Το αποτελούμενο από τρεις αυτοτελείς ιστορίες φιλμ είναι το τρίτο και πιο αδύναμο επεισόδιο της ιταλικής σειράς ταινιών «Το Εγχειρίδιο του Έρωτα», που έχουν ως θέμα τις σύγχρονες ερωτικές νευρώσεις των Λατίνων γειτόνων μας.

Η πρώτη ιστορία, η οποία περιγράφει την απόδραση στην επαρχία και την ερωτική απελευθέρωση ενός καριερίστα δικηγόρου, είναι η επιτομή του κλισέ και της τηλεοπτικής ρετρο-αφέλειας. Το δεύτερο σκετς ανεβάζει κωμικές στροφές, αλλά πνίγεται στην υπερβολή του μεσογειακού ταπεραμέντου του Κάρλο Βερντόνε, ενώ το φιλμ αποκτά στοιχειώδη σεναριακή σοβαρότητα και κινηματογραφική συνοχή μόνο όταν εμφανίζεται το ζευγάρι Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Μόνικα Μπελούτσι στην τελευταία ιστορία. Τότε όμως είναι πλέον πολύ αργά…

transparent listΟ ΑΓΝΩΣΤΟΣ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 00.15

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 113′

UNKNOWN. Αγγλο-γερμανική ταινία του Ζομ Κολέ-Σερά, με τους Λίαμ Νίσον, Ντάιαν Κρούγκερ, Τζένιουαρι Τζόουνς.

Μετά την επιτυχία της «Αρπαγής», ο Λίαμ Νίσον επαναλαμβάνει το ρόλο του Αμερικανού (όχι πρώην πράκτορας τώρα, αλλά βιολόγος) ο οποίος επισκέπτεται την Ευρώπη (όχι το Παρίσι, αλλά το Βερολίνο) και μπλέκει (όχι με την κόρη, αλλά με τη γυναίκα του) σε θανάσιμες περιπέτειες.

Όσο εκείνος αναζητά την άκρη του συνωμοτικού νήματος, ο Ισπανός Ζομ Κολέ-Σερά («Orphan») μας κρατά εκεί, στην άκρη του καθίσματος, ώσπου να αρχίσουμε σταδιακά να αναγνωρίζουμε τη μουντζουρωμένη συνταγή και η εξέλιξη να γίνεται ολοένα και πιο προβλέψιμη. Η λύση έρχεται με έναν επίπεδο, ελάχιστα θεαματικό και πειστικό τρόπο, αλλά η διαδρομή μέχρις εκεί διατηρεί τη μίνιμουμ ένοχη απόλαυση και διαθέτει έναν απολαυστικό Μπρούνο Γκαντζ.

transparent listCOWBOYS & ALIENS 2 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 118′

Αμερικανική ταινία του Τζον Φαβρό, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Χάρισον Φορντ, Ολίβια Γουάιλντ.

Το έξυπνο τρικ της ταινίας είναι πως συνδυάζει δύο φαινομενικά αταίριαστα κινηματογραφικά είδη. Το γουέστερν και την επιστημονική φαντασία. Έτσι, στο Νέο Μεξικό του 1875 οι κάτοικοι μιας πόλης που διαφεντεύεται από τον σκληροτράχηλο συνταγματάρχη Ντόλαρχαϊντ κι ένας μυστηριώδης ξένος με απώλεια μνήμης καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή.

Το project έχει χιούμορ, κάποιες καλοσχεδιασμένες σκηνές δράσης κι έναν πειστικό Ντάνιελ Κρεγκ ως τσαμπουκαλεμένο πιστολέρο με τραυματικό παρελθόν, από κει και πέρα όμως πέντε σεναριογράφοι και άλλες τόσες σινε-διάνοιες πίσω από την κάμερα (Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρον Χάουαρντ στην παραγωγή) δεν μπόρεσαν να σκεφτούν τίποτα έξω από τα εύκολα κλισέ και τα χιλιο-χρησιμοποιημένα χολιγουντιανά μοτίβα ενός προβλέψιμου action fantasy.

athinorama.grΣάββατο 31 Μαρτίου 2012

transparent listΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 αστεράκι

ANT1 13.30

Κομεντί, 1994 (Έγχρ.), 100′

IQ. Αμερικανική ταινία του Φρεντ Σκεπίζι, με τους Μεγκ Ράιαν, Τιμ Ρόμπινς, Γουόλτερ Ματάου.

Όσο κι αν προσπαθούν οι επιστήμονες να αποδείξουν τις θεωρίες του Αϊνστάιν, τίποτα δεν το πετυχαίνει όσο αυτή την κομεντί όπου ένας μηχανικός αυτοκινήτων προσπαθεί να ρίξει την ανιψιά του διασημότερου των επιστημόνων – με την ευχή του ίδιου μάλιστα.

Αν περιμένεις δηλαδή να δεις μια κομεντί με έξυπνες επιστημονικές αναφορές, η ώρα δεν θα περνάει με τίποτα. Αν πάλι για σένα ο Αϊνστάιν δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν ηλικιωμένο με πυκνό άσπρο μαλλί, το happy end θα έρθει πιο γρήγορα απ’ ό,τι το περίμενες.

transparent listΦΑΝΤΑΡΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 1 αστεράκι

STAR 13.45

Κωμωδία, 2007 (Έγχρ.), 83′

DELTA FARCE. Αμερικανική ταινία του Σι Μπι Χάρντινγκ, με τους Μπιλ Ένγκβολ, DJ Qualls, Larry the Cable Guy.

Φαντάσου μια σάτιρα αλά «Borat», αλλά πιο συντηρητική. Οι τρεις στρατιώτες που υποχρεώνονται να πάνε στο Ιράκ για να πολεμήσουν, αλλά από αμέλεια καταλήγουν σε ένα μεξικάνικο χωριό όπου αντιμετωπίζουν την τοπική μαφία, αποτελούν την κωμική ομάδα «The Blue Collar Tour».

Η απήχησή τους στο συντηρητικότερο κοινό τούς εμποδίζει να αναπτύξουν κωμικά το ζουμί αυτής της παλαβής παρεξήγηση, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη επαφής του μέσου-κατώτερου Αμερικανού με όσα συμβαίνουν πέρα από το χωριό του.

transparent listΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ 1 αστεράκι

MEGA 14.50

Κωμωδία, 2002 (Έγχρ.), 93′

MR. DEEDS. Αμερικανική ταινία του Στίβεν Μπριλ, με τους Άνταμ Σάντλερ, Γουινόνα Ράιντερ, Τζον Τορτούρο.

Ένας καλόκαρδος ιδιοκτήτης πιτσαρίας κληρονομεί ένα τεράστιο ποσό από έναν θείο του, μεγιστάνα των μίντια, και έρχεται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, όπου αντιμετωπίζει τις δολοπλοκίες των πρώην συνεργατών του νεκρού και μιας επιτήδειας δημοσιογράφου.

Υπήρχε έδαφος με το επιχειρούμενο ριμέικ της ταινίας του Κάπρα «Ο κ. Ντιντς Έρχεται στην Πόλη» να γίνει μια πραγματικά σύγχρονη κοινωνική αλληγορία, προτιμήθηκε όμως το πιο σίγουρο πεδίο μιας κωμωδίας… με πρωταγωνιστή τον Σάντλερ.

transparent listΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ 2 0 αστεράκια

ALPHA 17.05

Κωμωδία, 2006 (Έγχρ.), 99′

BIG MOMMA’S HOUSE 2. Αμερικανική ταινία του Τζον Γουάιτσελ, με τους Μάρτιν Λόρενς, Νία Λονγκ, Έμιλι Πρόκτερ.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Μάρτιν Λόρενς επανέρχεται ως 70χρονη υπέρβαρη αθυρόστομη γιαγιά που τα λέει έξω από τα δόντια και δεν κολλά μπροστά σε τίποτα, όπως εδώ να κάνει τζετ σκι ή να βρεθεί σε σπα (και να μην αποκαλύψει τη μεταμφίεσή της).

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, υπάρχουν ελάχιστα σκατολογικά ή σεξιστικά αστεία, ώστε το χιούμορ να εναρμονιστεί με το οικογενειακο-ηθικοπλαστικό περιεχόμενο της ταινίας: η Μπιγκ Μάμα σώζει την Αμερική από τους χάκερ που επιβουλεύονται την εθνική ασφάλεια, πρωτίστως όμως δίνει μαθήματα για το πώς πρέπει να είναι μια σωστή αμερικανική οικογένεια.

transparent listΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ 1 αστεράκι

STAR 17.50

Κομεντί, 2006 (Έγχρ.), 95′

BLIND DATING. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Κιτς, με τους Κρις Πάιν, Αντζάλι Τζέι, Τζέιν Σέιμουρ.

Ένας γοητευτικός τυφλός νεαρός ερωτεύεται μια Ινδή που πρόκειται να παντρευτεί με συνοικέσιο.

Να είναι τυχαίο ότι η ταινία, φυλαγμένη στο συρτάρι για τρία χρόνια ξεμύτισε μετά την εμφάνιση του Κρις Πάιν στο «Star Trek»; Καθόλου, κι ας προσπαθεί να ψελλίσει μερικά πράγματα για τη σύγκρουση των πολιτισμών… στο θέμα του γάμου.

transparent listΟ Κ. ΚΑΝΕΝΑΣ 2 αστεράκια

ΕΤ1 22.00

Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 120′

SWING VOTE. Αμερικανική ταινία του Τζόσουα Μάικλ Στερν, με τους Κέβιν Κόστνερ, Μάντλιν Κάρολ, Κέλσι Γκρέιμερ.

Ο Μπαντ Τζόνσον μεγαλώνει μόνος την πανέξυπνη δωδεκάχρονη κόρη του μεταξύ αλκοόλ και τεμπελιάς. Όταν από μια απρόβλεπτη συγκυρία το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών εξαρτάται από την ψήφο του, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του με ανέλπιστες συνέπειες.

Όλη η ταινία στηρίζεται στον Κέβιν Κόστνερ και τη σύγκρουσή του με τον αδυσώπητο κόσμο των μίντια και της πολιτικής. Φωτίζοντας τους τρεις αυτούς κόσμους ως αυτόνομους, αλλά αλληλοεξαρτώμενους, η ταινία κάνει ένα καθαρό σχόλιο στο παιχνίδι διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Υπάρχει λίγη υπερβολή (αναμενόμενο, λόγω του σεναριακού ευρήματος), χάρη όμως στο ταμπεραμέντο που βάζει ο Κόστνερ στον χαρακτήρα του, το αποτέλεσμα γίνεται αρκούντως πιστευτό.

transparent listΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΤΗΣ 0 αστεράκια

MEGA 22.20

Κοινωνική, 2001 (Έγχρ.), 100′

THE PRINCESS AND THE MARINE. Αμερικανική τηλεταινία του Μάικ Ρόουμπ, με τους Μαρκ-Πολ Γκόσελαρ, Μάριζολ Νίκολς, Ντέιβ Πάουερ.

Μια πριγκίπισσα από το Μπαχρέιν ερωτεύεται έναν Αμερικανό πεζοναύτη και το ζευγάρι αποφασίζει να κλεφτεί.

Κι όμως είναι πραγματική ιστορία – και βέβαια μια ευκαιρία να ειπωθεί στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό ένα ρομάντζο στα χρόνια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ελάχιστα συγκινητικό ή πολιτικό και σίγουρα καθόλου κινηματογραφικά ενδιαφέρον.

transparent listΓΛΥΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ 1 αστεράκι

STAR 22.45

Κοινωνική, 2004 (Έγχρ.), 102′

JERSEY GIRL. Αμερικανική ταινία του Κέβιν Σμιθ, με τους Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο Όλι, στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, χάνει τη γυναίκα του πάνω στη γέννα και στη συνέχεια τη δουλειά του. Εγκαθίσταται στο λαϊκό Νιου Τζέρσεϊ και αφοσιώνεται τελείως στο κοριτσάκι του, ώσπου μια όμορφη υπάλληλος σε βιντεοκλάμπ του υπενθυμίζει την ανάγκη για έρωτα.

Ο Κέβιν Σμιθ θεωρεί –δέκα χρόνια μετά τους «Υπαλλήλους»– ότι αποδεσμεύτηκε από το «δίχτυ ασφαλείας» των χιουμοριστικών καταστάσεων για να εμβαθύνει στο θέμα της πατρότητας. Τελικά, ενσωματώνει σε ένα διόλου πρωτότυπο σενάριο τα κλισέ του εύκολου συναισθηματισμού. Η σπιρτόζα Ράκελ Κάστρο κερδίζει τις εντυπώσεις.

transparent listΒΑΣΙΜΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ 1 αστεράκι

ALPHA 23.00

Θρίλερ, 1998 (Έγχρ.), 98′

SHADOW OF DOUBT. Αμερικανική ταινία του Ράνταλ Κλάιζερ, με τους Μέλανι Γκρίφιθ, Τομ Μπέρεντζερ, Κρεγκ Σέφερ.

Μια δικηγόρος προσπαθεί να αποδείξει στο δικαστήριο –και στον εαυτό της– την αθωότητα ενός κατηγορούμενου για το φόνο μιας κοπέλας.

Κλασικό δικαστικό θρίλερ, απ’ αυτά που ξεκινούν με δεδομένο ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, μετά ρίχνουν μερικές σκιές αμφιβολίας πάνω του, στη συνέχεια στρέφουν το ενδιαφέρον προς άλλους πιθανούς ενόχους, επανέρχονται ξανά στο βασικό κατηγορούμενο κ.ο.κ. Εδώ δεν έχεις βάσιμες υποψίες, αλλά αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι θα φας ξαναζεσταμένο φαγητό.

transparent listΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΜΑ 3 αστεράκια

ΕΤ3 23.00

Γουέστερν, 2007 (Έγχρ.), 117′

3:10 TO YUMA. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ, με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Μπεν Φόστερ.

Ριμέικ ενός κλασικού γουέστερν του 1957, όπου ο βετεράνος του εμφυλίου Νταν Έβανς δέχεται να συμμετάσχει στο απόσπασμα το οποίο θα συνοδεύσει τον παράνομο Μπεν Γουέιντ ως το σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα μεταφερθεί στο δικαστήριο της Γιούμα.

Η ιστορία είναι μάλλον απλή, με αρχετυπικούς χαρακτήρες, οι σχέσεις των οποίων περιπλέκονται σεναριακά με την καταλυτική παρουσία του Γουίλ, του νεαρού γιου του Έβανς. Η αναμέτρηση των δύο αντρών αποκτά μερικές επιπλέον διαστάσεις και στήνεται σαν μια παράσταση για τα μάτια του μικρού και μόνο, με έπαθλο τη θέση του πατέρα-φύλακας του νόμου. Παράλληλα, το ταξίδι ως το Κοντένσιον περιγράφει ένα Γουέστ αφιλόξενο, παραδομένο στην παρανομία, στις εταιρείες σιδηροδρόμων αλλά και στη γενικότερη απληστία και αδιαφορία. Όλα όσα κουβαλά δηλαδή η κινηματογραφική παράδοση του γουέστερν είναι εδώ, με το άγγιγμα μιας χωρίς επιδεικτικότητα και τρικ σκηνοθετικής ενορχήστρωσης, η οποία σέβεται τις βαριές σαν ιστορία συμβάσεις του είδους.

transparent listΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΡΟΜΟΥ 2 αστεράκια

ΒΟΥΛΗ 23.00

Επιστημονικής φαντασίας, 1962 (Έγχρ.), 93′

THE DAY OF THE TRIFFIDS. Αγγλική ταινία του Στιβ Σέκελι, με τους Χάουαρντ Κιλ, Νικόλ Μόρεϊ, Τζανέτ Σκοτ.

Φλεγόμενοι μετεωρίτες τυφλώνουν τους περισσότερους ανθρώπους και τους καθιστούν εύκολη λεία ανθρωποφάγων εξωγήινων φυτών.

Πιο cult δεν γίνεται μεταφορά μυθιστορήματος του Τζον Γουίνταμ, με μια Τζανέτ Σκοτ να βγάζει το λαρύγγι της και να γουρλώνει αφύσικα τα μάτια της, αλλά και με εντελώς αστεία υπερμεγέθη φυτά που θα γίνονταν υπέροχο τουρσί.

transparent listTHE ELEVENTH HOUR 0 αστεράκια

ALPHA 01.00

Περιπέτεια, 2008 (Έγχρ.), 93′

Αμερικανική ταινία του Τζον Λάιντ, με τους Μάθιου Ρις, Σκοτ Τσαν, Τζένιφερ Κλίκας.

Πεζοναύτης με τραυματικές εμπειρίες από την αιχμαλωσία του στη Βόρεια Κορέα, ξαναζεί στην πατρίδα έναν εφιάλτη όταν ο πρώην βασανιστής του τον υποχρεώνει να δολοφονήσει ένα γερουσιαστή.

Καινούργιο εχθρό βρήκαμε (τους Βορειοκορεάτες), λεφτά όμως δεν είχαμε να φτιάξουμε μια περιπέτεια της προκοπής – που και πάλι σαχλή θα ήταν με τόσο μιλιταρισμό στα μυαλά.

Επιλογές από την συνδρομητική

transparent listΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ 1 αστεράκι

novacinema1-HD 22.00

Κομεντί, 2011 (Έγχρ.), 125′

MANUALE D’AM3RE. Ιταλική ταινία του Τζιοβάνι Βερονέζι, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρλο Βερντόνε.

Το αποτελούμενο από τρεις αυτοτελείς ιστορίες φιλμ είναι το τρίτο και πιο αδύναμο επεισόδιο της ιταλικής σειράς ταινιών «Το Εγχειρίδιο του Έρωτα», που έχουν ως θέμα τις σύγχρονες ερωτικές νευρώσεις των Λατίνων γειτόνων μας.

Η πρώτη ιστορία, η οποία περιγράφει την απόδραση στην επαρχία και την ερωτική απελευθέρωση ενός καριερίστα δικηγόρου, είναι η επιτομή του κλισέ και της τηλεοπτικής ρετρο-αφέλειας. Το δεύτερο σκετς ανεβάζει κωμικές στροφές, αλλά πνίγεται στην υπερβολή του μεσογειακού ταπεραμέντου του Κάρλο Βερντόνε, ενώ το φιλμ αποκτά στοιχειώδη σεναριακή σοβαρότητα και κινηματογραφική συνοχή μόνο όταν εμφανίζεται το ζευγάρι Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Μόνικα Μπελούτσι στην τελευταία ιστορία. Τότε όμως είναι πλέον πολύ αργά…

transparent listΟ ΑΓΝΩΣΤΟΣ 2 αστεράκια

novacinema1-HD 00.15

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 113′

UNKNOWN. Αγγλο-γερμανική ταινία του Ζομ Κολέ-Σερά, με τους Λίαμ Νίσον, Ντάιαν Κρούγκερ, Τζένιουαρι Τζόουνς.

Μετά την επιτυχία της «Αρπαγής», ο Λίαμ Νίσον επαναλαμβάνει το ρόλο του Αμερικανού (όχι πρώην πράκτορας τώρα, αλλά βιολόγος) ο οποίος επισκέπτεται την Ευρώπη (όχι το Παρίσι, αλλά το Βερολίνο) και μπλέκει (όχι με την κόρη, αλλά με τη γυναίκα του) σε θανάσιμες περιπέτειες.

Όσο εκείνος αναζητά την άκρη του συνωμοτικού νήματος, ο Ισπανός Ζομ Κολέ-Σερά («Orphan») μας κρατά εκεί, στην άκρη του καθίσματος, ώσπου να αρχίσουμε σταδιακά να αναγνωρίζουμε τη μουντζουρωμένη συνταγή και η εξέλιξη να γίνεται ολοένα και πιο προβλέψιμη. Η λύση έρχεται με έναν επίπεδο, ελάχιστα θεαματικό και πειστικό τρόπο, αλλά η διαδρομή μέχρις εκεί διατηρεί τη μίνιμουμ ένοχη απόλαυση και διαθέτει έναν απολαυστικό Μπρούνο Γκαντζ.

transparent listCOWBOYS & ALIENS 2 αστεράκια

OTE TV Cinema on Demand

Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 118′

Αμερικανική ταινία του Τζον Φαβρό, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Χάρισον Φορντ, Ολίβια Γουάιλντ.

Το έξυπνο τρικ της ταινίας είναι πως συνδυάζει δύο φαινομενικά αταίριαστα κινηματογραφικά είδη. Το γουέστερν και την επιστημονική φαντασία. Έτσι, στο Νέο Μεξικό του 1875 οι κάτοικοι μιας πόλης που διαφεντεύεται από τον σκληροτράχηλο συνταγματάρχη Ντόλαρχαϊντ κι ένας μυστηριώδης ξένος με απώλεια μνήμης καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή.

Το project έχει χιούμορ, κάποιες καλοσχεδιασμένες σκηνές δράσης κι έναν πειστικό Ντάνιελ Κρεγκ ως τσαμπουκαλεμένο πιστολέρο με τραυματικό παρελθόν, από κει και πέρα όμως πέντε σεναριογράφοι και άλλες τόσες σινε-διάνοιες πίσω από την κάμερα (Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρον Χάουαρντ στην παραγωγή) δεν μπόρεσαν να σκεφτούν τίποτα έξω από τα εύκολα κλισέ και τα χιλιο-χρησιμοποιημένα χολιγουντιανά μοτίβα ενός προβλέψιμου action fantasy.

athinorama.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...