Skip to main content
20 Σεπτεμβρίου 2021 13:25

"Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" – Η αγαπημένη κωμική σειρά επιστρέφει στην ΕΡΤ1 με νέες περιπέτειες και ανατροπές!

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fc03e6088a66460e983c039765f71443b XL

Πρεμιέρα κάνει στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η κωμική σειρά μυθοπλασίας «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» με νέα επεισόδια και ακόμη περισσότερες ανατροπές, περιπέτειες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Με τους… παλιούς γνώριμους και με νέες αφίξεις, η αγαπημένη σειρά της ΕΡΤ1 ανανεώνει το ραντεβού της με το τηλεοπτικό κοινό, και αυτή τη σεζόν…

Η αγαπημένη κωμική σειρά επιστρέφει με νέες περιπέτειες και ανατροπές!

Πρεμιέρα κάνει στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η  κωμική σειρά μυθοπλασίας «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» με νέα επεισόδια και ακόμη περισσότερες ανατροπές, περιπέτειες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Με τους… παλιούς γνώριμους και με νέες αφίξεις, η αγαπημένη σειρά της ΕΡΤ1 ανανεώνει το ραντεβού της με το τηλεοπτικό κοινό, και αυτή τη σεζόν, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20:00, για να μας χαρίσει άφθονο γέλιο μέσα από σπαρταριστές καταστάσεις.

Η ιστορία…

Η κληρονομιά, η Μαφία, το εμπόριο λευκής… τρούφας, η δεύτερη διαθήκη του Βαγγέλα, αλλά και η νέα οικογένεια που έρχεται στο χωριό, θα κάνουν άνω κάτω τον Πλάτανο!

Έτος 2021 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων Πλατανιωτών αντιστέκεται ακόμα -και θα αντιστέκεται για πάντα- στη λογική. Η τρέλα, οι καβγάδες και οι περιπέτειες δεν τελειώνουν ποτέ στο μικρό ορεινό χωριό μας, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από το γαλατικό χωριό του Αστερίξ!

Ο νέος παπάς του Πλατάνου, Νώντας, (Μάριος Δερβιτσιώτης), στριφνός και αφοριστικός, έχει έναν κακό λόγο για όλους! Η Φωτεινιώτισσα Φένια (Τραϊάνα Ανανία), ερωτευμένη από πιτσιρίκα με τον Παναγή, καταφθάνει στο χωριό και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζίμη.

Με… όπλο το εμπόριο τρούφας και δρυΐδη μια παμπόνηρη γραία, τη Μάρμω, (Πηνελόπη Πιτσούλη), οι Πλατανιώτες θα αντισταθούν στον κατακτητή. Και παρότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει διαλυθεί εδώ και αιώνες, μια άλλη αυτοκρατορία, ιταλικής καταγωγής, που ακούει στο όνομα Cosa Nostra, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το μικρό χωριουδάκι, που τόλμησε να απειλήσει την κυριαρχία της στο εμπόριο τρούφας.

Είναι, όμως, τόσο εύκολο να σβήσεις τον Πλάτανο από τον χάρτη; Η οικογένεια μαφιόζων που θα έρθει στο χωριό, με ψεύτικη ταυτότητα, ο Σάββας Αργυρός  (Φώτης Σεργουλόπουλος) μετά της γυναίκας του, Βαλέριας (Βαλέρια Κουρούπη) και της νεαρής κόρης του, Αλίκης (Χριστίνα Μαθιουλάκη), θ’ ανακαλύψει ότι η αποστολή που της έχει ανατεθεί δεν είναι διόλου εύκολη! Θα παλέψουν, θα ιδρώσουν, για να πετύχουν τον σκοπό τους και θα αναστατώσουν για τα καλά το ήσυχο χωριουδάκι με το ιταλιάνικο ταπεραμέντο τους. Θα καταφέρουν οι Πλατανιώτες να αντισταθούν στη Μαφία;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός
Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης-Αντώνης Σωτηρόπουλος
Σενάριο: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Κατερίνα Μαυρίκη, Ζαχαρίας Σωτηρίου, Ευγενία Παπαδοπούλου
Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου
Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη
Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς (Μένιος), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Φώτης Σεργουλόπουλος (Σάββας), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Σαράντος Γεωγλερής (Βαλεντίνο), Τζένη Διαγούπη (Καλλιόπη), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Κική), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τζίμης), Τζένη Κάρνου (Χρύσα), Τραϊάνα Ανανία (Φένια), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Αλίκη), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Ημερομηνία μετάδοσης: ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00

Επεισόδιο 1o. Πλάτανος, ένα ήσυχο χωριουδάκι της ελληνικής επαρχίας. Ήσυχο; Ναι, ναι.. ήσυχο… Γιατί θα πρέπει, δηλαδή, μια κηδεία, μια νεκρανάσταση, κάποιες ψεύτικες νάρκες και μια υποψία για εμπλοκή της ιταλικής μαφίας να χαλάσουν την εικόνα ενός τυπικού ελληνικού χωριού; Η τρέλα, τελικά, πάει στα βουνά και ο Πλάτανος, το ορεινό χωριό του γεροπαράξενου Βαγγέλα, θα την αγκαλιάσει για μια ακόμα χρονιά, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Τα τρία αγαπημένα ξαδερφάκια μετράνε ακόμα απώλειες. Ο Τζώρτζης και ο Θοδωρής ξεχύνονται για το μεροκάματο στα χωράφια ως νέοι αγρότες και ο Τζώρτζης ζει ένα υπαρξιακό δράμα στην καρότσα του Datsun, πουλώντας καρπούζια με τη βούλα. Την ίδια ώρα, η Κατερίνα επιστρέφει στο χωριό και προσπαθεί να κρύψει απ’ όλους ότι έπεσε θύμα απαγωγής. Το πανηγύρι, που στήνεται στην πλατεία, συγκεντρώνει όλους τους κατοίκους κι έναν μυστηριώδη επισκέπτη, τον  Βαλεντίνο. Η Μάρμω, που το μάτι της κόβει σαν ξουράφι, τον έχει στην μπούκα, γιατί υποψιάζεται ότι δεν έχει έρθει με αγαθές προθέσεις. Και δεν πέφτει έξω. Κι ενώ το γλέντι στο πανηγύρι καλά κρατεί, η Κατερίνα έρχεται αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη, τη Φένια, το νέο κορίτσι του Παναγή. Την επόμενη ημέρα κι ενώ όλος ο Πλάτανος είναι σε hangover από το πανηγύρι, μια αναπάντεχη έκπληξη περιμένει τους Πλατανιώτες… Εντάξει, μπορεί οι εκπλήξεις στον Πλάτανο να μην τελειώνουν ποτέ, αλλά η ύπαρξη ενός πτώματος, μάλλον ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, για το μικρό χωριό μας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00

Επεισόδιο 2ο. Ένα πτώμα αναζητεί τον δολοφόνο του… Ο μυστηριώδης επισκέπτης, Βαλεντίνο, είναι νεκρός! Η αστυνομική αρχή του τόπου θα έπρεπε κανονικά ν’ αναλάβει τις έρευνες, έλα, όμως, που η αστυνομική αρχή είναι αυτή που τον έφαγε τον Ιταλό. Ο Κανέλλος είναι σε σοκ, καθώς είναι αυτός που τον πέρασε για μπεκάτσα και τον πυροβόλησε με την καραμπίνα! Ο Σίμος θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί το πτώμα στο χωράφι του Κίτσουλα, όπου ο Θοδωρής θα το πατήσει με το τρακτέρ. Δύο οι υποψήφιοι δολοφόνοι τώρα, την ώρα που ο νέος παπάς κάνει την εμφάνισή του στο χωριό και ξεκινάει να το περιηγείται ινκόγκνιτο. Πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι έχει πέσει στο χωριό των τρελών, αλλά νιώθει απόλυτα έτοιμος να βάλει τους Πλατανιώτες σε τάξη. Τα ράσα, βέβαια, δεν κάνουν τον παπά και αυτό οι Πλατανιώτες θα το ανακαλύψουν πολύ σύντομα. Το νέο για τον θάνατο του Ιταλού διαδίδεται γρήγορα και οι υποψίες μεταξύ των κατοίκων μεγαλώνουν. Κι ενώ ο Κανέλλος και ο Θοδωρής βλέπουν ζωή τους πίσω από τα κάγκελα, κάποιος άλλος φαίνεται να ξέρει πολύ καλά τι έγινε τη νύχτα του φόνου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00

 Επεισόδιο 3ο. Όλα τα είχε ο Πλάτανος, το πτώμα τού έλειπε! Η νεολαία του Πλατάνου συνεργάζεται για να βοηθήσει τόσο τον Κανέλλο όσο και τον Θοδωρή ν’ αποδράσουν. Στήνουν ολόκληρο σχέδιο για να ξεγελάσουν τον Χαραλάμπη, ο οποίος έχει αναλάβει την κράτησή τους. Την ίδια ώρα, ο νέος παπάς έχει βγει έξω από τα ράσα του με το νέο της δολοφονίας, ενώ ο Ηλίας πιστεύει ότι οι Αθηναίοι κρύβονται πίσω από το έγκλημα. Οι υποψίες ότι μπορεί ο Ιταλός να είχε σχέση και με τον θάνατο του Βαγγέλα ταράζουν την Κατερίνα, την οποία όλοι, όμως, λιθοβολούν, καθώς δεν γνωρίζουν για την απαγωγή της και πιστεύουν ότι έχει ακόμα το εκατομμύριο και δεν… ξηλώνεται για να σώσει τον ξάδερφό της. Κανέλλος και Θοδωρής τσουβαλιάζονται στην καρότσα του Κίτσουλα και η επιχείρηση «Απόδραση» αρχίζει… Αρχίζει μεν, αλλά τελειώνει κάπως άδοξα, καθώς ο υπναράς Σίμος παίρνει έναν υπνάκο λίγο έξω από το Φωτεινό και για κακή του τύχη από εκεί περνάει και η Αγγέλα! Και ενώ Θοδωρής και Κανέλλος ανησυχούν μην τους καταδώσει, η Αγγέλα μοιάζει να έχει μια πολύ μεγαλύτερη ανησυχία, μόλις ακούει το νέο για τον θάνατο του Βαλεντίνο. Κρύβει κάτι η πρώην παπαδιά; Είναι κάπου μπλεγμένη σε όλο αυτό; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταφτάνει και ο δικηγόρος για το άνοιγμα της νέας διαθήκης του Βαγγέλα… Τι να περιμένει, άραγε, αυτή τη φορά, Αθηναίους και Πλατανιώτες;

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00

Επεισόδιο 4ο.  Το άνοιγμα της νέας διαθήκης του Βαγγέλα θα φέρει τα πάνω κάτω στον Πλάτανο. Μια σειρά από δοκιμασίες θα κρίνει σε ποιου τα χέρια θα περάσει η επιχείρηση τρούφας. Ο αθεόφοβος Βαγγέλας θα χορέψει, για ακόμα μια φορά, στο… ταψί Αθηναίους και Πλατανιώτες, και αυτό φαίνεται ήδη από την πρώτη δοκιμασία που βάζει!  Ποιος θα καταφέρει να κάνει τον Πλάτανο γνωστό σε όλο τον κόσμο μέσα σε 48 ώρες; Διαιτητής ο παπα-Νώντας, ο οποίος αναλαμβάνει, με σχεδόν σαδιστική ευχαρίστηση, τα νέα του καθήκοντα. Ο Χαραλάμπης και ο Κανέλλος ξεκινούν την έρευνα για τη δολοφονία του Βαλεντίνο. «Σέρλοκ» και «Γουάτσον» θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι. Τα στοιχεία θα τους οδηγήσουν στην Αγγέλα, αλλά η Μάρμω θα τους στείλει… στον Τζίμη. Κοντά, όμως, στα μακάβρια αυτά γεγονότα υπάρχουν και τα ευχάριστα. Μια πρόταση γάμου που ο Παναγής δεν έκανε και η Φένια δέχτηκε! Κηδεία με ξένα κόλλυβα και πρόταση γάμου με ξένο δαχτυλίδι -αυτό που ο Παναγής είχε δώσει στην Κατερίνα! Μια απίστευτη παρεξήγηση, που οδηγεί τον Παναγή στην τρέλα, καθώς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να πάρει πίσω το δαχτυλίδι πριν να είναι αργά… Την ίδια ώρα, μια νέα οικογένεια φτάνει στον Πλάτανο. Λίγο έξω από το χωριό, θα βγάλει την ιταλική πινακίδα του αυτοκινήτου και θα βάλει μια ελληνική, με τον ίδιο τρόπο που θα προσπαθήσει να απεκδυθεί την ιταλική φινέτσα της και να φορέσει προβιά, προκειμένου να γίνει ένα με τους… μπουρντζόβλαχους του Πλατάνου!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00

Eπεισόδιο 5ο. Σκοπός της νέας οικογένειας που έρχεται στον Πλάτανο είναι να περάσει απαρατήρητη και να εκτελέσει την αποστολή της όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Αλήθεια είναι ότι αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις, όταν με το «καλημέρα», ρίχνεις μια μπουνιά στον παπά. Δύσκολο να περάσεις απαρατήρητος, όταν ξεκινάς έτσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σάββας με τη Βαλέρια και την Αλίκη ήρθαν στον Πλάτανο για να μείνουν! Η Κατερίνα βλέπει στο χέρι της Φένιας το δαχτυλίδι και γίνεται μπαρούτι. Αντίθετα, η Φένια βρίσκει στο πρόσωπό τη όχι μια αντίζηλο, αλλά μια φίλη. Τα όρια του Παναγή, από τη φιλία της πρώην με τη νυν, δοκιμάζονται! Ο Κανέλλος με τη βοήθεια του Χαραλάμπη προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Βαλεντίνο και στο στόχαστρό τους μπαίνει ο Τζίμης. Άραγε, ψάχνοντας τον Τζίμη, θα φτάσουν και στο εκατομμύριο που έχει φάει από την Κατερίνα; Ο κλοιός πάντως για το… λαμόγιο του Φωτεινού στενεύει. Την ίδια ώρα, ο Τζώρτζης και ο Θοδωρής προκειμένου να ανταποκριθούν στη δοκιμασία, φτιάχνουν ένα βίντεο στο οποίο καταλήγει να πρωταγωνιστεί ο νέος παπάς, χωρίς να το καταλάβει. Στην αντίπερα όχθη, η Καλλιόπη ετοιμάζεται και εκείνη πυρετωδώς για να κλέψει τις εντυπώσεις. Πλατανιώτες και Αθηναίοι ανυποψίαστοι τρέχουν για τη δοκιμασία, την ίδια ώρα που η νέα οικογένεια είναι αποφασισμένη, αν δεν πάρει αυτό που θέλει, να βάλει φωτιά στον Πλάτανο και να τον κάψει!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...