25/11/2021

«Κεραία» στην ΕΡΤ1 – «Όλη η Ελλάδα μαγειρεύει ή πώς το μάτι χορταίνει πριν από το στομάχι»

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στις 18:15, η εκπομπή «Κεραία» ανασκουμπώνεται και μπαίνει στην κουζίνα για να διαπιστώσει γιατί όλη η Ελλάδα μαγειρεύει με κλειστή ή ανοιχτή την τηλεόραση. Πιάτα πατροπαράδοτα που ξυπνούν στον ουρανίσκο την οικογενειακή μας ιστορία, ψαροφαγία και βεγκανισμός...

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στις 18:15

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στις 18:15, η εκπομπή «Κεραία» ανασκουμπώνεται και μπαίνει στην κουζίνα για να διαπιστώσει γιατί όλη η Ελλάδα μαγειρεύει με κλειστή ή ανοιχτή την τηλεόραση. Πιάτα πατροπαράδοτα που ξυπνούν στον ουρανίσκο την οικογενειακή μας ιστορία, ψαροφαγία και βεγκανισμός, τίποτε δεν μένει που να μην σερβιριστεί.

Από την δημοσιογράφο γεύσης Ελένη Ψυχούλη που δηλώνει ευθαρσώς ότι η μαγειρική στην tv είναι «το νέο εθνικό μας πορνό» και ότι ευτυχώς που υπάρχουν και οι γιαγιάδες της ελληνικής επαρχίας για να υπερασπιστούν το μετερίζι της παράδοσης, στον βετεράνο της αλμύρας Λευτέρη Λαζάρου που μιλάει για την αξεπέραστη αξία της άριστης πρώτης ύλης ως τον διακεκριμένο κριτικό εστιατορίων Δημήτρη Αντωνόπουλο, ο οποίος αναλύει γιατί οι πρωτοκλασάτοι σεφ είναι ροκ σταρ και η υψηλή γαστρονομία αλληλεπιδρά με την πολιτική, η εκπομπή καταγράφει τον παλμό της εμμονής μας με την κουζίνα.

Και από εκεί στην νικήτρια του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, που εξηγεί στην κάμερα ότι μετά την διάκρισή της δέχτηκε περισσότερες προτάσεις για διαφημιστικά παρά επαγγελματική απασχόληση σε εστιατόρια, στον Απόστολο Γεροδήμο και την μητέρα του Χρυσαύγη που θέλουν να θυμίζουν στους πελάτες του εστιατορίου τους, την οικειότητα και την ζεστασιά του σπιτιού τους.

Ο ανήσυχος Χρύσανθος Πανάς από την άλλη τονίζει πόσο δύσκολο είναι να στελεχώνει και να διοικεί κανείς επιχειρήσεις στην εστίαση με εκατοντάδες εργαζόμενους. Λεπτότητα στη γεύση δεν έχουν μόνο τα καλά εστιατόρια αλλά και το φαγητό νοσοκομείου, όπως απέδειξε τα τελευταία χρόνια στο Τζάνειο ο σεφ Ιάκωβος Απέργης που πρωτοπόρησε με το μεράκι και την αγάπη του προς τους ασθενείς: «Το γεύμα είναι σαν ένα εικοσάλεπτο ταξίδι» λέει στην κάμερα. Και όλη αυτήν την περιπέτεια της γεύσης ως το σήμερα, ποιος θα την συνοψίσει τελικά; Μα ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο πρώτος που μας έκανε να περιμένουμε να «χορτάσει» το μάτι μας με την καταπληκτική του εκπομπή, την καλύτερη σειρά γευστικής πατριδογνωσίας που πέρασε από την μικρή οθόνη.

Ιδέα-έρευνα-παρουσίαση: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Κατηγορία Watch on SAT TV

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.