Φωτορεπορτάζ . Σεμινάρια
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 | 15:33

Σεμινάριο IKUSI - Promax από την Αφοί Χριστόπουλοι

Γράψαμε χτες ότι "οι κρατήσεις θέσεων για την ημερίδα της Κυριακής έχουν ξεπεράσει τις καλύτερες προβλέψεις", όμως τελικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τις προβλέψεις και τις κρατήσεις... 158 συνάδελφοι συμμετείχαν στην ημερίδα της Κυριακής έναντι των "μόλις" 109 που συμμετείχαν το Σαββάτο...

Γράψαμε χτες ότι "οι κρατήσεις θέσεων για την ημερίδα της Κυριακής έχουν ξεπεράσει τις καλύτερες προβλέψεις", όμως τελικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τις προβλέψεις και τις κρατήσεις...

158 συνάδελφοι συμμετείχαν στην ημερίδα της Κυριακής έναντι των "μόλις" 109 που συμμετείχαν το Σαββάτο, δείχνοντας τη δίψα της αγοράς για περισσότερη γνώση σε εφαρμογές των νέων τεχνολογιών της ψηφιακής τηλεόρασης που αφορούν μεγάλα έργα: Gap Fillers, ξενοδοχειακές μονάδες, νοσοκομεία κλπ.

Η κυριακάτικη εκδήλωση κύλησε σαν συνέχεια της Σαββατιάτικης και όχι σαν επανάληψη της.

Βασικός ομιλητής ήταν και πάλι ο Θανάσης Κυριακόπουλος ο οποίος είχε τα κέφια του, μια που φαίνεται ότι τα προχωρημένα τεχνολογικά ζητήματα και οι προκλήσεις τον εμπνέουν.

Το πρώτο κομμάτι αφορούσε τους αναμεταδότες της ψηφιακής τηλεόρασης, τα γνωστά Gap Fillers.

Εξετάστηκαν όλες οι τεχνολογικές επιλογές για την τροφοδοσία τους από λήψη επίγειου σήματος (διαμόρφωση του σήματος, μεταλλαγή του σήματος, αναγέννηση του σήματος & Echo Cancellers για αναμετάδοση στην ίδια συχνότητα), εστιάζοντας φυσικά στα Echo Cancellers, τα οποία αποτελούν την μόνη συμβατή με τις επιταγές πολιτείας λύση για εκπομπή όλων των αναμεταδοτών ενός allotment στην ίδια συχνότητα και με τα ίδια χαρακτηριστικά εκπομπής.

Ακολούθησαν οι τεχνολογικές επιλογές για την τροφοδοσία των Gap Fillers με δορυφορικό σήμα από τις 3ο Ε και αναλύθηκε γιατί η επιλογή των transmodulators DVB-S2 σε DVB-T πλεονεκτεί και σε κόστος, αλλά κυρίως σε τεχνολογική πληρότητα από τις παλιότερες επιλογές της λήψης με οικιακούς δορυφορικούς δέκτες και ψηφιακή διαμόρφωση με 4πλούς διαμορφωτές.

Η δεύτερη ενότητα αφορούσε τις τεχνολογικές εφαρμογές της ψηφιακής εποχής σε μεγάλα κτίρια και συγκροτήματα, δίνοντας έμφαση στα ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ με ψηφιακές τηλεοράσεις.

Τα transmodulators DVB-S2 σε DVB-T είχαν πάλι την τιμητική τους, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για την αναδυόμενη τεχνολογία IPTV – δηλαδή την τεχνολογία όπου παίρνουμε τα σήματα μας από κάτοπτρα και επίγειες κεραίες με ομοαξονικό καλώδιο, αλλά η έξοδος του HeadEnd και η σύνδεση με τις τηλεοράσεις γίνεται με καλώδιο UTP.

Σε αυτό το τελευταίο αναλύθηκε επίσης πως η τεχνολογία IPTV μπορεί να δώσει τις πρόσθετες υπηρεσίες που ζητούν πλέον τα ξενοδοχεία: από τις απλές υπηρεσίες: welcome message, view bill, express check out κλπ, μέχρι τις πιο σύνθετες: VoD, PPV, GoD, MoD κλπ – μαζί φυσικά με την παροχή internet και μέσω των τηλεοράσεων και μέσω laptop, tablets, smartphones σε όλους τους πελάτες του ξενοδοχείου/νοσοκομείου.

Το "ζωντανό εργαστήρι" ξεκίνησε ακριβώς εκεί που τελείωσε η παρουσίαση – δηλαδή με την τεχνολογία IPTV.

Είδαμε στον προτζέκτορα όλες τις ρυθμίσεις στις μονάδες DVB-S2 σε IPTV, DVB-T σε IPTV & AV σε IPTV – δηλαδή τη μετατροπή όλων των ψηφιακών σημάτων που ενδιαφέρουν τους πελάτες. Είδαμε ακόμα και την προβολή των λαμβανόμενων προγραμμάτων ακόμα και σε laptop...

Φυσικά στο ζωντανό εργαστήρι την τιμητική τους είχαν τα Gap Fillers, των οποίων τη ρύθμιση απολαύσαμε και μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης (LAN), αλλά και πάνω στις μονάδες μέσω προγραμματιστή.

Όλα τα αποτελέσματα των αλλαγών τα είδαμε σε δύο τεράστιες τηλεοράσεις 47" πάνω στις οποίες ήταν συνδεδεμένα τα δύο κορυφαία μοντέλα της PROMAX, τα HD Ranger+ και το εντελώς νέο HD Ranger 2, παρέχοντας εύκολη παρακολούθηση όλων των αλλαγών στις ψηφιακές μετρήσεις σε όλους πους παριστάμενους, παρά το μεγάλο αριθμό τους.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν αυτό της αλλαγής των τιμών σε MER, BER & C/N, παράλληλα με την μικρομετρική αλλαγή στη ρύθμιση των παραμέτρων των μονάδων. Οι παράμετροι εκπομπής ήταν τέλειες με το MER στην έξοδο του Gap Filler να ξεπερνά τα 35 db και τις παραμέτρους εκπομπής (συχνότητα, constellation, Guard Interval, Code Rate, κλπ), αλλά και το περιεχόμενο (EPG, teletext, κλπ), να είναι απόλυτα πανομοιότυπο με την τοπική ψηφιακή εκπομπή.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ημερίδας ήταν ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση και μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των τεχνολογιών και των προϊόντων που τις κάνουν πράξη, ενώ η συμμετοχή στη συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και το υψηλό επίπεδο των τεχνικών που συμμετείχαν.

Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε και πάλι τις δύο εταιρίες Αφοί Χριστόπουλοι και IKUSI Hellas για τις παραπάνω καινοτόμες ιδέες τους στη διοργάνωση "ιδιαίτερων" τεχνολογικών ημερίδων και την πολύ σημαντική συνεισφορά τους στην επιμόρφωση του κλάδου μας.

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI LR 22

Η αγορά σήμερα

23-07-2019

WISI LR 22

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics το νέο οπτικό Node LR 22 της Wisi. Πρόκειται για ένα υψηλής απόδοσης οπτικό mini Node που είναι πλήρως συμβατό για εφαρμογές DOCSIS 3.1 σε FTTC ή FTTB δίκτυα οπτικής ίνας. Έχει ενσωματωμένους διαχωριστές / διακλαδωτές εξόδου για ευέλικτη διαμόρφωση των δύο εξόδων RF.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.