Φωτορεπορτάζ . Σεμινάρια
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 | 15:33

Σεμινάριο IKUSI - Promax από την Αφοί Χριστόπουλοι

Γράψαμε χτες ότι "οι κρατήσεις θέσεων για την ημερίδα της Κυριακής έχουν ξεπεράσει τις καλύτερες προβλέψεις", όμως τελικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τις προβλέψεις και τις κρατήσεις... 158 συνάδελφοι συμμετείχαν στην ημερίδα της Κυριακής έναντι των "μόλις" 109 που συμμετείχαν το Σαββάτο...

Γράψαμε χτες ότι "οι κρατήσεις θέσεων για την ημερίδα της Κυριακής έχουν ξεπεράσει τις καλύτερες προβλέψεις", όμως τελικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τις προβλέψεις και τις κρατήσεις...

158 συνάδελφοι συμμετείχαν στην ημερίδα της Κυριακής έναντι των "μόλις" 109 που συμμετείχαν το Σαββάτο, δείχνοντας τη δίψα της αγοράς για περισσότερη γνώση σε εφαρμογές των νέων τεχνολογιών της ψηφιακής τηλεόρασης που αφορούν μεγάλα έργα: Gap Fillers, ξενοδοχειακές μονάδες, νοσοκομεία κλπ.

Η κυριακάτικη εκδήλωση κύλησε σαν συνέχεια της Σαββατιάτικης και όχι σαν επανάληψη της.

Βασικός ομιλητής ήταν και πάλι ο Θανάσης Κυριακόπουλος ο οποίος είχε τα κέφια του, μια που φαίνεται ότι τα προχωρημένα τεχνολογικά ζητήματα και οι προκλήσεις τον εμπνέουν.

Το πρώτο κομμάτι αφορούσε τους αναμεταδότες της ψηφιακής τηλεόρασης, τα γνωστά Gap Fillers.

Εξετάστηκαν όλες οι τεχνολογικές επιλογές για την τροφοδοσία τους από λήψη επίγειου σήματος (διαμόρφωση του σήματος, μεταλλαγή του σήματος, αναγέννηση του σήματος & Echo Cancellers για αναμετάδοση στην ίδια συχνότητα), εστιάζοντας φυσικά στα Echo Cancellers, τα οποία αποτελούν την μόνη συμβατή με τις επιταγές πολιτείας λύση για εκπομπή όλων των αναμεταδοτών ενός allotment στην ίδια συχνότητα και με τα ίδια χαρακτηριστικά εκπομπής.

Ακολούθησαν οι τεχνολογικές επιλογές για την τροφοδοσία των Gap Fillers με δορυφορικό σήμα από τις 3ο Ε και αναλύθηκε γιατί η επιλογή των transmodulators DVB-S2 σε DVB-T πλεονεκτεί και σε κόστος, αλλά κυρίως σε τεχνολογική πληρότητα από τις παλιότερες επιλογές της λήψης με οικιακούς δορυφορικούς δέκτες και ψηφιακή διαμόρφωση με 4πλούς διαμορφωτές.

Η δεύτερη ενότητα αφορούσε τις τεχνολογικές εφαρμογές της ψηφιακής εποχής σε μεγάλα κτίρια και συγκροτήματα, δίνοντας έμφαση στα ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ με ψηφιακές τηλεοράσεις.

Τα transmodulators DVB-S2 σε DVB-T είχαν πάλι την τιμητική τους, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για την αναδυόμενη τεχνολογία IPTV – δηλαδή την τεχνολογία όπου παίρνουμε τα σήματα μας από κάτοπτρα και επίγειες κεραίες με ομοαξονικό καλώδιο, αλλά η έξοδος του HeadEnd και η σύνδεση με τις τηλεοράσεις γίνεται με καλώδιο UTP.

Σε αυτό το τελευταίο αναλύθηκε επίσης πως η τεχνολογία IPTV μπορεί να δώσει τις πρόσθετες υπηρεσίες που ζητούν πλέον τα ξενοδοχεία: από τις απλές υπηρεσίες: welcome message, view bill, express check out κλπ, μέχρι τις πιο σύνθετες: VoD, PPV, GoD, MoD κλπ – μαζί φυσικά με την παροχή internet και μέσω των τηλεοράσεων και μέσω laptop, tablets, smartphones σε όλους τους πελάτες του ξενοδοχείου/νοσοκομείου.

Το "ζωντανό εργαστήρι" ξεκίνησε ακριβώς εκεί που τελείωσε η παρουσίαση – δηλαδή με την τεχνολογία IPTV.

Είδαμε στον προτζέκτορα όλες τις ρυθμίσεις στις μονάδες DVB-S2 σε IPTV, DVB-T σε IPTV & AV σε IPTV – δηλαδή τη μετατροπή όλων των ψηφιακών σημάτων που ενδιαφέρουν τους πελάτες. Είδαμε ακόμα και την προβολή των λαμβανόμενων προγραμμάτων ακόμα και σε laptop...

Φυσικά στο ζωντανό εργαστήρι την τιμητική τους είχαν τα Gap Fillers, των οποίων τη ρύθμιση απολαύσαμε και μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης (LAN), αλλά και πάνω στις μονάδες μέσω προγραμματιστή.

Όλα τα αποτελέσματα των αλλαγών τα είδαμε σε δύο τεράστιες τηλεοράσεις 47" πάνω στις οποίες ήταν συνδεδεμένα τα δύο κορυφαία μοντέλα της PROMAX, τα HD Ranger+ και το εντελώς νέο HD Ranger 2, παρέχοντας εύκολη παρακολούθηση όλων των αλλαγών στις ψηφιακές μετρήσεις σε όλους πους παριστάμενους, παρά το μεγάλο αριθμό τους.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν αυτό της αλλαγής των τιμών σε MER, BER & C/N, παράλληλα με την μικρομετρική αλλαγή στη ρύθμιση των παραμέτρων των μονάδων. Οι παράμετροι εκπομπής ήταν τέλειες με το MER στην έξοδο του Gap Filler να ξεπερνά τα 35 db και τις παραμέτρους εκπομπής (συχνότητα, constellation, Guard Interval, Code Rate, κλπ), αλλά και το περιεχόμενο (EPG, teletext, κλπ), να είναι απόλυτα πανομοιότυπο με την τοπική ψηφιακή εκπομπή.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ημερίδας ήταν ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση και μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των τεχνολογιών και των προϊόντων που τις κάνουν πράξη, ενώ η συμμετοχή στη συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και το υψηλό επίπεδο των τεχνικών που συμμετείχαν.

Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε και πάλι τις δύο εταιρίες Αφοί Χριστόπουλοι και IKUSI Hellas για τις παραπάνω καινοτόμες ιδέες τους στη διοργάνωση "ιδιαίτερων" τεχνολογικών ημερίδων και την πολύ σημαντική συνεισφορά τους στην επιμόρφωση του κλάδου μας.

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ENGEL MV7320 KIT

Η αγορά σήμερα

06-11-2018

ENGEL MV7320 KIT

Η εταιρία AstraSat διαθέτει το Kit τηλεχειρισμού μέσω καλωδίου MV7320 της ENGEL. Το Kit MV7320 περιλαμβάνει δύο μονάδες πομπού και δέκτη, οι οποίες έχουν ενσωματωμένο καλώδιο με αισθητήρα υπέρυθρων. Συνδέονται στις πρίζες TV και χρησιμοποιούν το ομοαξονικό δίκτυο της τηλεόρασης για να μεταφέρουν το σήμα του τηλεχειριστηρίου...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Τεύχος 122

23-10-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για IPTV σε Android και iOS συσκευές. Η αλλαγή στις συνήθειες παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, και η αυξανόμενη τάση για διαδραστικότητα των χρηστών με αυτό, έφερε το έργο Cognitus, μία κοινή προσπάθεια εταιρειών όπως η Forthnet, το BBC και άλλοι, για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος όπου οι θεατές θα συνδιαμορφώνουν τα πλάνα διάφορων εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων με τα δικά τους βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο οι τηλεθεατές σε τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες, όπως της Nova και του BBC, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία κατευθείαν από τους χώρους των εκδηλώσεων στο σπίτι τους! ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.