13/05/2014

Ημερίδες IKUSI - MSS Electronics στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τεχνολογικές ημερίδες της IKUSI Hellas που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με την MSS Electronics - επίσημο distributor της IKUSI για τη Κεντρική Ελλάδα. Ήταν δύο διαφορετικές ημερίδες, με διαφοροποιημένη μεταξύ τους θεματολογία...

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τεχνολογικές ημερίδες της IKUSI Hellas που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με την MSS Electronics - επίσημο distributor της IKUSI για τη Κεντρική Ελλάδα.

Ήταν δύο διαφορετικές ημερίδες, με διαφοροποιημένη μεταξύ τους θεματολογία, αλλά άκρως ενδιαφέρουσες και οι δύο, μια που και οι δύο εστίασαν στον επαγγελματικό εξοπλισμό.

A. Η πρώτη ημερίδα το Σαββάτο 10/5/2014 αναφέρθηκε στα τα επαγγελματικά συστήματα σε μεγάλα συγκροτήματα και τις ειδικές λύσεις που απαιτούνται σε αυτά.

Φυσικά η συζήτηση επεκτάθηκε και στις τρέχουσες εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με την εφαρμογή του νέου χάρτη συχνοτήτων και τα πλάνα για την συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα.

Ειδική σύντομη αναφορά έγινε και την νέα τεχνολογία LTE, αλλά και στις ψηφιακές μετρήσεις, βλέποντας ζωντανά παραδείγματα από την επιδείνωση όλων των ψηφιακών παραμέτρων ανάλογα με τον βαθμό ενδοδιαμόρφωσης που επιλέγαμε.

Η ημερίδα αφορούσε τα επαγγελματικά συστήματα σε μεγάλα δίκτυα, έτσι το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στις ιδιομορφίες των εγκαταστάσεων σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ ανάλογα με το είδος των τηλεοράσεων που διαθέτουν (MPEG4 συμβατές ή όχι).

Εξετάστηκαν οι διαθέσιμες επιλογές για την επεξεργασία διανομή επίγειων ψηφιακών, δορυφορικών προγραμμάτων, αλλά και εσωτερικών προγραμμάτων – ξεχωριστά για ξενοδοχεία με αναλογικές τηλεοράσεις και για ξενοδοχεία με ψηφιακές τηλεοράσεις.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημερίδας του Σαββάτου αφιερώθηκε στην τεχνολογία IPTV που χρησιμοποιεί UTP καλώδια αντί για ομοαξονικό στη διανομή και λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στη διάθεση πρόσθετων υπηρεσιών, κερδίζει γοργά έδαφος στις εφαρμογές που αφορούν μεγάλα συγκροτήματα.

Πέρα από τα θέματα των μονάδων IPTV στο HeadEnd (επίγεια, δορυφορικά, εσωτερικά προγράμματα, αλλά και η εντελώς νέα μονάδα HD σε IPTV stream), εξετάσαμε τις απαιτήσεις ενός τέτοιου συστήματος από το Ethernet δίκτυο διανομής, τις διαφορετικές επιλογές τοπολογίας ανάλογα με την διαμόρφωση των χώρων του ξενοδοχείου, έως τις διαφορετικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν το κεντρικό και τα περιφερειακά δικτυακά switch (IGMP, queries κλπ).

Μέσα στη θεματολογία του IPTV είδαμε και όλες τις πρόσθετες υπηρεσίες που ζητά ένα ξενοδοχείο από ένα τέτοιο δίκτυο, από τις πολύ απλές (welcome message, view bill κλπ), μέχρι το VoD και την παράλληλη μεταφορά όλων των υπηρεσιών πέρα από την τηλεόραση: στο laptop, το tablet, το smartphone.

Χρησιμοποιώντας το demo kit της Entertainment Solutions που είχαμε στη διάθεση μας, είδαμε με όλες τις λεπτομέρειες τις υπηρεσίες που απολαμβάνει ένας επισκέπτης στο ξενοδοχείο, ενώ μελετήσαμε και το πρόγραμμα διαχείρισης του συστήματος, με τις απίστευτες ευκολίες που προσφέρει στο manager του ξενοδοχείου ώστε να επιλέξει και να παραμετροποιήσει όλες τις υπηρεσίες που θέλει να παρέχει στους πελάτες του.

Β. Η δεύτερη ημερίδα την Κυριακή 11/5/2014 ήταν αφιερωμένη στις εγκαταστάσεις ψηφιακών αναμεταδοτών – Gap Fillers και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για την αναμετάδοση των ψηφιακών καναλιών.

Είδαμε τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε μια σωστή ψηφιακή αναμετάδοση με ψηφιακούς μεταλλάκτες, αναγεννητές σήματος, Echo Cancellers ή δορυφορική λήψη από τις 3ο ανατολικά.
Αναλύσαμε την ανάγκη για την εκπομπή όλων των Gap Fillers στις επίσημες συχνότητες του κάθε allotment, επομένως είδαμε με λεπτομέρειες ποιες τεχνολογίες εξυπηρετούν αυτή την ανάγκη και είναι σύννομες με τις επίσημες αποφάσεις.
Τέλος σταθήκαμε αρκετά στην τεχνολογία συγχρονισμού με GPS σε κάθε SFN, είδαμε την επίδραση της τιμές του Guard Interval στις αποστάσεις των πομπών μεταξύ τους και σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος αυτός ο συγχρονισμός στα μικρά Gap Fillers.

Εξετάσαμε τους διαφορετικούς τρόπους πολύπλεξης των εξόδων των μονάδων επεξεργασίας στην είσοδο των μονάδων ισχύος, αλλά και μετά από αυτή.

Στη διάρκεια της 2ης ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να δοκιμάσουμε σε πραγματικές συνθήκες τις δυνατότητες των συνδυασμών της IKUSI βασισμένων στις κορυφαίες μονάδες επεξεργασίας της σειράς ClassA (Echo Cancellers, satellite transmodulators, regenerators & converters) με έξοδο από το linear HRA-128, είδαμε όμως και τα νέα linear ισχύος εξόδου 2, 5, 10 & 20 Watt που τροφοδοτούνται από το HRA-128 και προσαρμόζονται στα rack frames SMR-601 σειράς ClassA. Η έξοδος όλων των συστημάτων οδηγήθηκε σε μια ποικιλία από panels και φορτία που είχαμε στο χώρο της ημερίδας, ώστε να παρακολουθήσουμε σε πραγματικό χρόνο όλες τις μεταβολές των ψηφιακών παραμέτρων παράλληλα με τη σταδιακή αύξηση της ισχύος εξόδου ακόμα και πάνω από το όριο της μέγιστης ονομαστικής ισχύος.

Δεν παραλείψαμε βέβαια να δούμε και τις περιοχές κάλυψης από τα 156 Κέντρα Εκπομπής, εξερευνώντας με λεπτομέρειες μέσω του Google Earth τις περιοχές που δεν θα καλυφθούν από το ψηφιακό σήμα.

Τις δύο ημερίδες παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 260 συνάδελφοι και η διάχυτη σε όλους εντύπωση είναι ότι πέτυχαν στο ακέραιο το σκοπό τους.
Το σημαντικότερο ήταν η συζήτηση που ακολουθούσε κάθε τμήμα της παρουσίασης – συζήτηση που έδειξε το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, ενώ το συνεχές “ζωντανό εργαστήρι” παράλληλα με τις παρουσιάσεις στο θεωρητικό επίπεδο φάνηκε ότι συγκέντρωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των παρισταμένων.

Σε αυτό βοήθησαν και τα δύο κορυφαία όργανα της PROMAX τα HD Ranger+ & HD Ranger2, τα οποία έδειξαν τις απεριόριστες δυνατότητες τους συνδεδεμένα μέσω HDMI σε μεγάλες οθόνες High Definition.

Σε όσους συναδέλφους μας το ζήτησαν, εκδόθηκαν και στάλθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης αυτών των τεχνολογικών ημερίδων.
Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τις ημερίδες στην Πάτρα υπάρχουν στην gallery, στη θέση σεμινάρια, στους φακέλους:

2014-05-10-Athens-MSS & 2014-05-11-Athens-MSS

Οι εισηγήσεις που έδωσαν το έναυσμα για αυτές τις συζητήσεις θα σηκωθούν σύντομα στην περιοχή των τεχνικών της IKUSI Hellas, και μπορείτε να την κατεβάσετε από την ενότητα: αρχεία - σεμινάρια.
Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή των τεχνικών, τα σχετικά αρχεία υπάρχουν και στην ενότητα της ιστοσελίδας μας: Υποστήριξη - Downloads - Σεμινάρια.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας www.ikusi.gr

Για οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη πληροφορία: IKUSI Hellas, 210 9852935, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

 

Κατηγορία Σεμινάρια

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.