Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το «Άιφελ: ο Πόλεμος των Πύργων» έρχεται στο Viasat History
Αυτό τον Ιούλιο, κάνουμε αναδρομή στην πρόκληση της κατασκευής του Πύργου του Άιφελ με το «Άιφελ: ο Πόλεμος των Πύργων». Πρεμιέρα Τρίτη 2 Ιουλίου στις 22:00, αποκλειστικά στο Viasat History.
Η μηχανική που κατασκεύασε τον κόσμο
- Πρεμιέρα Τρίτη 9 Ιουλίου στις 22:00
- Κύκλος: 1
- Αριθμός επεισοδίων: 8 x 60 λεπτά
- Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ μηχανική/ βιογραφία
- Πρωτότυπος τίτλος: The Engineering That Built the World
- Έτος: 2021
Η σειρά αναδεικνύει τις εμβληματικές κατασκευές και τα επιτεύγματα της μηχανικής που διαμόρφωσαν και καθόρισαν τη χώρα και τον κόσμο μας. Από την κρεμαστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο Γκόλντεν Γκέιτ μέχρι τη Διώρυγα του Παναμά, τον Διηπειρωτικό Σιδηρόδρομο, το Άγαλμα της Ελευθερίας και άλλα έργα, αφηγείται την ιστορία των ευφυέστατων οραματιστών που εμπνεύστηκαν τις πιο μεγαλόπνοες κατασκευές των τελευταίων δύο αιώνων. Με φόντο ανυπέρβλητα εμπόδια, αυτές είναι οι άγνωστες ιστορίες αντιπαλότητας, εγωισμού, παραπολιτικών τεκταινόμενων και καινοτομιών της μηχανικής που κατέστησαν το μέλλον εφικτό.
Μυστικές βάσεις των ναζί
- Πρεμιέρα Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 21:00
- Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά
- Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ αποστολές
- Πρωτότυπος τίτλος: Secret Nazi Bases
- Έτος: 2019
Η κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ άφησε πίσω της όχι μόνο απομεινάρια αλλά και μυστικά. Τα απομεινάρια των σχεδίων που κατέστρωσαν οι ναζί κρύβονται σε κτίσματα διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα. Αμέτρητες είναι οι θεωρίες συνωμοσιολογίας που παραπέμπουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Οι ναζί ήταν εξαιρετικά μεθοδικοί, και αυτή η βαθύτερη έρευνα αποκαλύπτει τα πιο υποχθόνια σχέδιά τους. Από τις σήραγγες μέχρι τις περιοχές όπου διατηρούσαν φρούρια, πυροβολικό και κέντρα επικοινωνιών, τα απομεινάρια των σχεδίων τους περιμένουν για να φέρουν στην επιφάνεια αλήθειες σχετικά με την τακτική του Φύρερ και τις φιλοδοξίες του.
Άιφελ: ο πόλεμος των πύργων
- Τρίτη 2 Ιουλίου στις 22:00
- Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
- Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ αρχιτεκτονική/ βιογραφία
- Πρωτότυπος τίτλος: Eiffel: Towers‘ War
- Έτος: 2023
Ο Πύργος του Άιφελ, σύμβολο της Γαλλίας, μπορεί να μην είχε κατασκευαστεί ποτέ και χρωστά την ύπαρξή του στο πείσμα του οραματιστή μηχανικού Γκουστάβ Άιφελ ο οποίος επικράτησε έναντι του κύριου αντιπάλου του, του αρχιτέκτονα Ζυλ Μπουρντέ. Η διαμάχη τους ξεπερνά τον απλό ανταγωνισμό κατασκευής έργων. Εκδηλώθηκε σε μια εποχή ριζικής μεταμόρφωσης, τότε που εξορυσσόταν σίδηρος αντί για πέτρα, η μηχανική ανταγωνιζόταν την αρχιτεκτονική, και η μοντέρνα τέχνη την κλασική. Η παγκόσμια πρόκληση ήταν ποιος θα καταφέρει πρώτος να ανεγείρει έναν πύργο ύψους 305 μέτρων. Η αναδρομή στα γεγονότα του «Πολέμου των πύργων» αποτυπώνει το πώς συντελέστηκε μια σημαντική καμπή στην ιστορία μας και προσφέρει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την πορεία του Γκουστάβ Άιφελ.
Η εκ νέου ανακάλυψη της Μεσοποταμίας
- Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 22:00
- Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά
- Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές
- Πρωτότυπος τίτλος: Mesopotamia Rediscovered
- Έτος: 2024
Μετά από τριάντα χρόνια πολέμου και καταστροφών, μια νέα γενιά αρχαιολόγων από όλον τον κόσμο ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των αρχών που διαφυλάσσουν την κληρονομιά του Ιράκ και ξανανοίγει τις μυθικές περιοχές της Μεσοποταμίας Νινευή, Λαγκάς και Λάρσα. Αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα σε αυτές τις περιοχές, οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν εντυπωσιακές ανακαλύψεις και αναδεικνύουν νέες διαστάσεις της εξέλιξης των πρώτων πόλεων που δημιούργησε ο άνθρωπος σε μια προσπάθεια να προστατέψουν την κληρονομιά του Ιράκ. Διαθέτοντας αποκλειστική πρόσβαση σε αυτές τις τοποθεσίες, ακολουθούμε τις αμερικανικές, ιταλικές και γαλλικές αποστολές επιστημόνων και μοιραζόμαστε μαζί τους τη μοναδική στιγμή της ανακάλυψης.