Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΠΟΠ Μαγειρική με τον Ανδρέα Λαγό στην ΕΡΤ1
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00, «Ελαιόλαδο Ζακύνθου, Μέλι Κισσούρι» , Καλεσμένος στην εκπομπή ο Νίκος Μουρατίδης
Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό, Νίκο Μουρατίδη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο Ζακύνθου και το μέλι Κισσούρι και εκτοξεύουν τη γεύση.
Ο Νίκος Μουρατίδης μάς μιλάει για τη σχέση του με τη μουσική, τι έχει αλλάξει σήμερα, αν του αρέσει η τραπ, τι κάνει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό καλό, καθώς και για τη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι!
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00
«Σφέλα Μεσσηνίας, βερίκοκα Κιάτου»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Παναγιώτης Γκιώνης
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» τον Έλληνα αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Παναγιώτη Γκιώνη. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα με πρώτη ύλη την σφέλα Μεσσηνίας και τα βερίκοκα Κιάτου.
Ο Παναγιώτης Γκιώνης μάς μιλάει για τη ζωή του ως αθλητής, για τις σπουδές του στην οδοντιατρική, που δεν ακολούθησε, για το πώς είναι τα πράγματα στο εξωτερικό όπου ζει εδώ και πολλά χρόνια και πόσο του λείπει η Ελλάδα, καθώς και για την εμπειρία από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00
«Φιστίκι κελυφωτό Μεγάρων, ελιές Ροβιές Εύβοιας»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Σαλίνα Γαβαλά
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η ηθοποιός, τραγουδοποιός και συγγραφέας, Σαλίνα Γαβαλά για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο υπέροχες συνταγές, με φιστίκι κελυφωτό Μεγάρων και ελιές από τις Ροβιές Ευβοίας δημιουργώντας απίθανα, γευστικά πιάτα.
Η Σαλίνα Γαβαλά μάς μιλά για τη ζωή της, απαντά για το αν υπάρχει γενναιοδωρία στον χώρο της μουσικής, αφηγείται πως ήταν τα παιδικά της χρόνια στην Κύπρο, καθώς και την εμπειρία από τη ζωή της στο Λος Άντζελες και αποκαλύπτει πως όνειρό της είναι να δει τον εαυτό της στο Ηρώδειο.
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00
«Σύγκλινο Μάνης, ελληνικά αμύγδαλα Θεσσαλίας»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Θανάσης Χειμωνάς
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο συγγραφέας, Θανάσης Χειμωνάς. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο υπέροχες συνταγές, με σύγκλινο Μάνης και ελληνικά αμύγδαλα Θεσσαλίας που απογειώνουν τις αισθήσεις. Ο Θανάσης Χειμωνάς αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι το πρώτο του βιβλίο το έγραψε μετά από μία πολύ δυνατή ερωτική απογοήτευση, μιλά για τα social media, σχολιάζοντας το πόσο έχουν επηρεάσει την κρίση των ανθρώπων, αλλά και για την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τη συνήθεια να πηγαίνει στο γήπεδο.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions