Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
YouTube Music: Δοκιμές για νέα εμφάνιση στην ενότητα Now Playing
Τον περασμένο μήνα, πάνω από ένα χρόνο μετά την ανακοίνωσή του, το YouTube Music αντικατέστησε τελικά την ενότητα «Listen again» με μια νέα ενότητα «Speed dial», δίνοντας στους χρήστες ευκολότερη πρόσβαση στα αγαπημένα τους κομμάτια. Τώρα, φαίνεται ότι ένας άλλος επανασχεδιασμός του περιβάλλοντος χρήσης είναι στον ορίζοντα, καθώς το YouTube Music εντοπίστηκε να δοκιμάζει μια νέα διεπαφή χρήσης για την οθόνη Now Playing.
Όπως παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από έναν χρήστη του Reddit, το YouTube Music έχει μετακινήσει μερικά κουμπιά στην οθόνη Now Playing. Δεν βλέπουν όλοι οι χρήστες την αλλαγή, αλλά όσοι την βλέπουν, θα διαπιστώσουν ότι τώρα η κύρια κάτω σειρά, που περιέχει τα κουμπιά shuffle, rewind, pause/play, next και repeat, έχει μετατοπιστεί κάτω από το όνομα του τραγουδιού.
Η δευτερεύουσα σειρά κουμπιών, η οποία περιλαμβάνει τα κουμπιά like/dislike, comments, save και share, έχει μετακινηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης Now Playing στην εφαρμογή YouTube Music για φορητές συσκευές. Δεν είναι μόνο αυτό, η μπάρα αναζήτησης έχει επίσης αλλάξει. Μια ευδιάκριτη κουκκίδα που εμφανίζεται όταν κάνετε scrubbing σε ένα κομμάτι έχει πλέον εξαφανιστεί όταν δεν αλληλεπιδράτε με το timeline.
Αντ’ αυτού, θα βλέπετε την κουκκίδα μόνο όταν θέλετε να κάνετε scrub μέσω της μπάρας αναζήτησης, δίνοντας μια πιο προσεγμένη εμφάνιση στο συνολικό σχεδιασμό. Εκτός από τις εν λόγω αλλαγές, όλα τα άλλα στοιχεία του UI του Now Playing στην εφαρμογή YouTube Music για φορητές συσκευές παραμένουν τα ίδια.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν το νέο περιβάλλον χρήσης του Now Playing στο YouTube Music είναι έτοιμο για ευρύτερη εξάπλωση ή αν θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.
Πηγή: https://www.techgear.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 25/11/2024)