Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ν.Παππάς: Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα η εκτόξευση του Hellas SAT 4
![4b16983d38546da5c125cb4d6834ae43 XL fed38ea6](/wp-content/themes/yootheme/cache/fe/4b16983d38546da5c125cb4d6834ae43_XL-fed38ea6.jpeg)
Την ικανοποίησή του για την πορεία της εκτόξευσης του Hellas SAT 4 εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι “η Ελλάδα με την εκτόξευση του Hellas SAT 4 θα έχει ένα σμήνος δύο δορυφόρων στην ελληνική τροχιακή θέση. Είμαστε πλέον, πολύ μακριά από την περίοδο που κομμάτι του πολιτικού συστήματος δεν αντιλαμβανόταν ότι έπρεπε να έχουμε μια συμπαγή στρατηγική για το Διάστημα. Την ικανοποίησή του για την πορεία της εκτόξευσης του Hellas SAT 4 εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι ” Η Ελλάδα με την εκτόξευση του Hellas SAT 4 θα έχει ένα σμήνος δύο δορυφόρων στην ελληνική τροχιακή θέση. Είμαστε πλέον, πολύ μακριά από την περίοδο που κομμάτι του πολιτικού συστήματος δεν αντιλαμβανόταν ότι έπρεπε να έχουμε μια συμπαγή στρατηγική για το Διάστημα. Οι αναταράξεις που συναντήσαμε είναι έτη φωτός μακριά. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο ΕΛΔΟ ήταν μια αναγκαιότητα. Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός έχει ήδη συνάψει διεθνείς συμφωνίες και τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη περισσότερα βήματα. Η εκτόξευση του Hellas SAT 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές μας για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες, την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ και η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές του”.