Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άγονος και πάλι ο διαγωνισμός ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ!
Για 5η φορά ο διαγωνισμός προμήθειας των 320 ψηφιακών πομπών κατέπεσε και η ΕΡΤ καταδικάζεται να μείνει χωρίς ιδιόκτητο δίκτυο πομπών. Αυτή τη φορά ο διαγωνισμός ακυρώνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο δεν ενέκρινε τη σύμβαση που είχε ετοιμάσει η ΕΡΤ με την νικήτρια εταιρεία του διαγωνισμού του 2016, την Ericsson…Για 5η φορά ο διαγωνισμός προμήθειας των 320 ψηφιακών πομπών κατέπεσε και η ΕΡΤ καταδικάζεται να μείνει χωρίς ιδιόκτητο δίκτυο πομπών. Αυτή τη φορά ο διαγωνισμός ακυρώνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο δεν ενέκρινε τη σύμβαση που είχε ετοιμάσει η ΕΡΤ με την νικήτρια εταιρεία του διαγωνισμού του 2016, την Ericsson. Για τον έλεγχο της σύμβασης είχαμε γράψει στο digitaltvinfo.gr τον περασμένο Ιανουάριο, επισημαίνοντας πως το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο για να στείλει τα ερωτήματα του στην ΕΡΤ. Και μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν, με αιτιολογία ότι «εξαναγκάζει τον προμηθευτή να έχει ανταλλακτικά για τα επόμενα δέκα χρόνια», ακύρωσε την προμήθεια.
Πρακτικά δηλαδή η ΕΡΤ θα συνεχίσει να εξαρτάται από τη Digea τους επόμενους μήνες κι αυτό για το 1ο της ψηφιακό μπουκέτο σε 87 σημεία εκπομπής σε όλη τη χώρα. Για το 2ο μπουκέτο των καναλιών ούτε λόγος, αφού αυτό εκπέμπει μόνο από τα σημεία που η ΕΡΤ διαθέτει τους δικούς της ψηφιακούς πομπούς.
Η ιστορία του διαγωνισμού αυτού είναι διδακτική για όλους. Ο πρώτος διαγωνισμός που προκηρύχθηκε το 2012, κηρύχθηκε άγονος. Το 2013 η ΕΡΤ έκλεισε. Επανήλθε ως ΝΕΡΙΤ και κήρυξε τον διαγωνισμό με το ίδιο περιεχόμενο ακόμη δυο φορές αλλά και τις δυο κηρύχθηκε άγονος. Οι πρωταγωνιστές μάλιστα εκείνου του διαγωνισμού παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό όταν η ΕΡΤ άνοιξε πάλι γιατί βρέθηκαν στοιχεία παραποίησης.
Μετά το 2015 που η ΕΡΤ άνοιξε και πάλι, ο διαγωνισμός επανα-προκηρύχθηκε αλλά μόνο μια εταιρεία κατέθεσε προσφορά και εξαιτίας τεχνικών ελλείψεων, κηρύχθηκε πάλι άγονος. Αρχές του 2016 ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε για 5η φορά και μετά από έλεγχο των προσφορών κέρδισε η εταιρεία της Ericsson, αφήνοντας πίσω της τη Rohde & Swartz. Η σύμβαση του Σεπτεμβρίου 2016 στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο που τελικά τον ακύρωσε.