Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13 Μαΐου 2014 15:31

Ημερίδες IKUSI – MSS Electronics στην Αθήνα

97dac9e1d6eb85617ee529e37990f32f XL 700eeefb

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τεχνολογικές ημερίδες της IKUSI Hellas που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με την MSS Electronics – επίσημο distributor της IKUSI για τη Κεντρική Ελλάδα. Ήταν δύο διαφορετικές ημερίδες, με διαφοροποιημένη μεταξύ τους θεματολογία…

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τεχνολογικές ημερίδες της IKUSI Hellas που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με την MSS Electronics – επίσημο distributor της IKUSI για τη Κεντρική Ελλάδα.

Ήταν δύο διαφορετικές ημερίδες, με διαφοροποιημένη μεταξύ τους θεματολογία, αλλά άκρως ενδιαφέρουσες και οι δύο, μια που και οι δύο εστίασαν στον επαγγελματικό εξοπλισμό.

A. Η πρώτη ημερίδα το Σαββάτο 10/5/2014 αναφέρθηκε στα τα επαγγελματικά συστήματα σε μεγάλα συγκροτήματα και τις ειδικές λύσεις που απαιτούνται σε αυτά.

Φυσικά η συζήτηση επεκτάθηκε και στις τρέχουσες εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με την εφαρμογή του νέου χάρτη συχνοτήτων και τα πλάνα για την συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα.

Ειδική σύντομη αναφορά έγινε και την νέα τεχνολογία LTE, αλλά και στις ψηφιακές μετρήσεις, βλέποντας ζωντανά παραδείγματα από την επιδείνωση όλων των ψηφιακών παραμέτρων ανάλογα με τον βαθμό ενδοδιαμόρφωσης που επιλέγαμε.

Η ημερίδα αφορούσε τα επαγγελματικά συστήματα σε μεγάλα δίκτυα, έτσι το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στις ιδιομορφίες των εγκαταστάσεων σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ ανάλογα με το είδος των τηλεοράσεων που διαθέτουν (MPEG4 συμβατές ή όχι).

Εξετάστηκαν οι διαθέσιμες επιλογές για την επεξεργασία διανομή επίγειων ψηφιακών, δορυφορικών προγραμμάτων, αλλά και εσωτερικών προγραμμάτων – ξεχωριστά για ξενοδοχεία με αναλογικές τηλεοράσεις και για ξενοδοχεία με ψηφιακές τηλεοράσεις.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημερίδας του Σαββάτου αφιερώθηκε στην τεχνολογία IPTV που χρησιμοποιεί UTP καλώδια αντί για ομοαξονικό στη διανομή και λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στη διάθεση πρόσθετων υπηρεσιών, κερδίζει γοργά έδαφος στις εφαρμογές που αφορούν μεγάλα συγκροτήματα.

Πέρα από τα θέματα των μονάδων IPTV στο HeadEnd (επίγεια, δορυφορικά, εσωτερικά προγράμματα, αλλά και η εντελώς νέα μονάδα HD σε IPTV stream), εξετάσαμε τις απαιτήσεις ενός τέτοιου συστήματος από το Ethernet δίκτυο διανομής, τις διαφορετικές επιλογές τοπολογίας ανάλογα με την διαμόρφωση των χώρων του ξενοδοχείου, έως τις διαφορετικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν το κεντρικό και τα περιφερειακά δικτυακά switch (IGMP, queries κλπ).

Μέσα στη θεματολογία του IPTV είδαμε και όλες τις πρόσθετες υπηρεσίες που ζητά ένα ξενοδοχείο από ένα τέτοιο δίκτυο, από τις πολύ απλές (welcome message, view bill κλπ), μέχρι το VoD και την παράλληλη μεταφορά όλων των υπηρεσιών πέρα από την τηλεόραση: στο laptop, το tablet, το smartphone.

Χρησιμοποιώντας το demo kit της Entertainment Solutions που είχαμε στη διάθεση μας, είδαμε με όλες τις λεπτομέρειες τις υπηρεσίες που απολαμβάνει ένας επισκέπτης στο ξενοδοχείο, ενώ μελετήσαμε και το πρόγραμμα διαχείρισης του συστήματος, με τις απίστευτες ευκολίες που προσφέρει στο manager του ξενοδοχείου ώστε να επιλέξει και να παραμετροποιήσει όλες τις υπηρεσίες που θέλει να παρέχει στους πελάτες του.

Β. Η δεύτερη ημερίδα την Κυριακή 11/5/2014 ήταν αφιερωμένη στις εγκαταστάσεις ψηφιακών αναμεταδοτών – Gap Fillers και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για την αναμετάδοση των ψηφιακών καναλιών.

Είδαμε τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε μια σωστή ψηφιακή αναμετάδοση με ψηφιακούς μεταλλάκτες, αναγεννητές σήματος, Echo Cancellers ή δορυφορική λήψη από τις 3ο ανατολικά.
Αναλύσαμε την ανάγκη για την εκπομπή όλων των Gap Fillers στις επίσημες συχνότητες του κάθε allotment, επομένως είδαμε με λεπτομέρειες ποιες τεχνολογίες εξυπηρετούν αυτή την ανάγκη και είναι σύννομες με τις επίσημες αποφάσεις.
Τέλος σταθήκαμε αρκετά στην τεχνολογία συγχρονισμού με GPS σε κάθε SFN, είδαμε την επίδραση της τιμές του Guard Interval στις αποστάσεις των πομπών μεταξύ τους και σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος αυτός ο συγχρονισμός στα μικρά Gap Fillers.

Εξετάσαμε τους διαφορετικούς τρόπους πολύπλεξης των εξόδων των μονάδων επεξεργασίας στην είσοδο των μονάδων ισχύος, αλλά και μετά από αυτή.

Στη διάρκεια της 2ης ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να δοκιμάσουμε σε πραγματικές συνθήκες τις δυνατότητες των συνδυασμών της IKUSI βασισμένων στις κορυφαίες μονάδες επεξεργασίας της σειράς ClassA (Echo Cancellers, satellite transmodulators, regenerators & converters) με έξοδο από το linear HRA-128, είδαμε όμως και τα νέα linear ισχύος εξόδου 2, 5, 10 & 20 Watt που τροφοδοτούνται από το HRA-128 και προσαρμόζονται στα rack frames SMR-601 σειράς ClassA. Η έξοδος όλων των συστημάτων οδηγήθηκε σε μια ποικιλία από panels και φορτία που είχαμε στο χώρο της ημερίδας, ώστε να παρακολουθήσουμε σε πραγματικό χρόνο όλες τις μεταβολές των ψηφιακών παραμέτρων παράλληλα με τη σταδιακή αύξηση της ισχύος εξόδου ακόμα και πάνω από το όριο της μέγιστης ονομαστικής ισχύος.

Δεν παραλείψαμε βέβαια να δούμε και τις περιοχές κάλυψης από τα 156 Κέντρα Εκπομπής, εξερευνώντας με λεπτομέρειες μέσω του Google Earth τις περιοχές που δεν θα καλυφθούν από το ψηφιακό σήμα.

Τις δύο ημερίδες παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 260 συνάδελφοι και η διάχυτη σε όλους εντύπωση είναι ότι πέτυχαν στο ακέραιο το σκοπό τους.
Το σημαντικότερο ήταν η συζήτηση που ακολουθούσε κάθε τμήμα της παρουσίασης – συζήτηση που έδειξε το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, ενώ το συνεχές “ζωντανό εργαστήρι” παράλληλα με τις παρουσιάσεις στο θεωρητικό επίπεδο φάνηκε ότι συγκέντρωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των παρισταμένων.

Σε αυτό βοήθησαν και τα δύο κορυφαία όργανα της PROMAX τα HD Ranger+ & HD Ranger2, τα οποία έδειξαν τις απεριόριστες δυνατότητες τους συνδεδεμένα μέσω HDMI σε μεγάλες οθόνες High Definition.

Σε όσους συναδέλφους μας το ζήτησαν, εκδόθηκαν και στάλθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης αυτών των τεχνολογικών ημερίδων.
Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τις ημερίδες στην Πάτρα υπάρχουν στην gallery, στη θέση σεμινάρια, στους φακέλους:

2014-05-10-Athens-MSS & 2014-05-11-Athens-MSS

Οι εισηγήσεις που έδωσαν το έναυσμα για αυτές τις συζητήσεις θα σηκωθούν σύντομα στην περιοχή των τεχνικών της IKUSI Hellas, και μπορείτε να την κατεβάσετε από την ενότητα: αρχεία – σεμινάρια.
Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή των τεχνικών, τα σχετικά αρχεία υπάρχουν και στην ενότητα της ιστοσελίδας μας: Υποστήριξη – Downloads – Σεμινάρια.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας www.ikusi.gr

Για οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη πληροφορία: IKUSI Hellas, 210 9852935, info@ikusi.gr.

{gallery}11753{/gallery}

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...