Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 192
582
SECURITY REPORT 152
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25 Ιανουαρίου 2013 17:17

Τα Big Data θα αλλάξουν τις προδιαγραφές και τις τεχνολογίες ασφαλείας έως το 2015

Κορυφαίοι ειδικοί ασφαλείας καλούν τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για την επανάσταση που φέρνουν τα Big Data στον τομέα της προστασίας υποδομών και πληροφοριών.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fdc52d5c5f54b7db2dfd2aae465dc6ccd XL

Ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας από τη Booz Allen Hamilton, το Northeastern University και την RSA προβλέπουν ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα Big Data είναι πιθανό να οδηγήσουν στον πλήρη ανασχηματισμό σχεδόν κάθε κύριας τεχνολογίας στον κλάδο της ασφάλειας των δεδομένων.

Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της RSA για θέματα ασφαλείας (RSA Security Brief), με τίτλο “Big Data Fuels Intelligence-Driven Security” αποτυπώνει τις βασικές κατευθύνσεις στον τομέα της προστασίας και βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την ασφάλεια που προσφέρουν τα Big Data και τα έξυπνα εργαλεία ανάλυσης προκειμένου να κάνουν καλύτερη εκτίμηση των κινδύνων, αλλά και να αποτρέπουν ή να προβλέπουν άγνωστες απειλές.

Η RSA, το τμήμα ασφαλείας της EMC® Corporation (NYSE:EMC), έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενημερωτικό δελτίο (Security Brief) στο οποίο επιβεβαιώνεται ότι τα Big Data θα αποτελέσουν μοχλό σημαντικών αλλαγών σε ολόκληρο το κλάδο της προστασίας δεδομένων, μέσα από την προώθηση ευφυών μοντέλων ασφαλείας.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, τα Big Data αναμένεται να αλλάξουν δραστικά σχεδόν κάθε κλάδο του information security.  Στο νέο δελτίο υπάρχει η πρόβλεψη ότι μέχρι το 2015 τα εργαλεία ανάλυσης των Big Data είναι πιθανό να έχουν καταλυτική επίδραση στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων του τομέα προστασίας δεδομένων, όπως η διαχείριση δεδομένων ασφαλείας (SIEM), η παρακολούθηση των δικτυακών υποδομών, η ταυτοποίηση και η εξουσιοδότηση των χρηστών, η διαχείριση της ταυτότητας του χρήστη, η ανίχνευση περιπτώσεων απάτης, η πληροφορική διακυβέρνηση, τα συστήματα διαχείρισης κινδύνων και συμμόρφωσης.

Οι συντάκτες του δελτίου επιβεβαιώνουν ότι οι αλλαγές που επιφέρουν τα Big Data έχουν ήδη εμφανιστεί.  Το 2013, κορυφαίες εταιρείες θα αρχίσουν να εγκαθιστούν έτοιμες, off-the-shelf λύσεις για την ασφάλεια των υποδομών και των δεδομένων τους, λύσεις οι οποίες θα βασίζονται στην τεχνολογία των Big Data.  Μέχρι τώρα, τα προηγμένα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων κτίζονταν για κάθε πελάτη ξεχωριστά (custom-built), όμως η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας φάσης όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση τnς τεχνολογίας των Big Data σε εφαρμογές ασφαλείας, τάση η οποία μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να οδηγήσει σε μια νέα προσέγγιση, με νέες λύσεις και διαφορετικά οικονομικά δεδομένα.  

Σε λίγο μεγαλύτερο βάθος χρόνου, τα Big Data θα επιφέρουν αλλαγές και στα συμβατικά εργαλεία προστασίας, όπως τα firewalls, οι εφαρμογές για την αποτροπή της απώλειας δεδομένων (data loss prevention) και τα προγράμματα anti-malware. Μέσα σε τρία ως πέντε χρόνια, τα data analytics θα έχουν εξελιχθεί με τρόπο που θα επιτρέπει προηγμένες δυνατότητες πρόληψης κινδύνων και αυτοματοποιημένων διαδικασιών ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.

Το σημερινό περιβάλλον ΙΤ μιας επιχείρησης, το οποίο χαρακτηρίζεται από το cloud και την εκτεταμένη κινητικότητα ενός όλο και μεγαλύτερου αριθμού χρηστών, έχει καταστήσει περιττές πολλές από τις μέχρι σήμερα δημοφιλείς πολιτικές προστασίας οι οποίες βασίζονται στην προστασία μιας εξωτερικής περιμέτρου και τους στατικούς ελέγχους εναντίον συγκεκριμένων απειλών. Γι’ αυτό, οι επικεφαλής ασφαλείας στρέφονται προς intelligence-driven μοντέλα προστασίας, τα οποία είναι ευέλικτα και μπορούν να αναγνωρίζουν κάθε ρίσκο με βάση το περιεχόμενο κάθε εφαρμογής ή πληροφορίας (contextual), προκειμένου να υπάρχει προστασία και από άγνωστες απειλές. Σε μια τέτοια προσέγγιση, ειδικά εργαλεία αξιοποιούν τα Big Data προκειμένου να εξασφαλίζεται μια δυναμική εκτίμηση των παραγόντων κινδύνου, μέσα από την ανάλυση ενός τεράστιου όγκου δεδομένων ασφαλείας, από ελέγχους που μπορούν να προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικές απαιτήσεις, και από τη διαρκή ενημέρωση σχετικά με τις υπάρχουσες απειλές και τις τακτικές κακόβουλων επιθέσεων. 

Το Security Brief παρουσιάζει έξι βασικές αρχές, προκειμένου να βοηθήσει όσες επιχειρήσεις αρχίζουν να σχεδιάζουν τη μετάβαση στην εποχή των Big Data εργαλείων ασφαλείας, στο πλαίσιο ενός συνολικότερου προγράμματος έξυπνης προστασίας από τις απειλές κατά των υποδομών και των δεδομένων τους. 

  1. Διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής κυβερνο-προστασίας – Οι οργανισμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική προστασίας έναντι των κυβερνοαπειλών και να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στους κινδύνους, τις απειλές και τις απαιτήσεις τους.
  2. Καθιέρωση μηχανισμών ενημέρωσης για θέματα ασφαλείας Επειδή τα Big Data analytics βασίζονται σε πληροφορίες διαφόρων τύπων η συλλογή των οποίων γίνεται από πολλές διαφορετικές πηγές, χρειάζεται να αναπτυχθεί ένας ενιαίος μηχανισμός συλλογής, κωδικοποίησης, ανάλυσης και διαμοίρασης των πληροφοριών αυτών.
  3. Μετάβαση από τις μεμονωμένες λύσεις σε μια ενιαία αρχιτεκτονική προστασίας – Οι οργανισμοί θα πρέπει να σκεφτούν στρατηγικά σε σχέση με το ποια προϊόντα ασφαλείας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν και μετά από χρόνια, επειδή καθένα από αυτά χρησιμοποιεί τις δικές του δομές data, οι οποίες θα πρέπει να μπουν όλες κάτω από μια ενιαία ομπρέλα επεξεργασίας και ανάλυσης.
  4. Αναζήτηση ανοιχτών και scalable εργαλείων Big Data Οι οργανισμοί θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι σημερινές επενδύσεις σε προϊόντα ασφαλείας βασίζονται σε ευέλικτες τεχνολογίες ανάλυσης, και όχι σε στατικά εργαλεία που οριοθετούνται από τα άκρα του δικτύου τους ή από ένα συγκεκριμένο σετ γνωστών απειλών. Νέα εργαλεία, έτοιμα να αξιοποιήσουν τα Big Data μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ευελιξία στο σχεδιασμό ασφαλείας, ώστε να υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής σε νέες επιχειρησιακές απαιτήσεις, απειλές ή υποδομές ΙΤ.
  5. Ενδυνάμωση των μηχανισμών προστασίας με εξειδικευμένο προσωπικό πληροφορικής – Τη στιγμή που τα νέα εργαλεία θα είναι έτοιμα να αξιοποιήσουν την τεχνολογία Big Data, οι υπεύθυνοι ΙΤ ενδέχεται να μην είναι. Ο χώρος των Data analytics χαρακτηρίζεται από την έλλειψη έμπειρων στελεχών. Οι Data scientists με εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ασφάλειας και προστασίας είναι λίγοι και περιζήτητοι. Αυτό θα έχει ως πιθανό αποτέλεσμα, πολλοί οργανισμοί να στραφούν σε εξωτερικούς συνεργάτες για να καλύψουν τα κενά τους στον τομέα των security analytics.
  6. Αξιοποίηση εξωτερικής πληροφόρησης γύρω από τις υπάρχουσες απειλές – Συμπλήρωση των εσωτερικών μηχανισμών προστασίας με εξωτερικές υπηρεσίες συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών σχετικά με τις εκάστοτε απειλές, από αξιόπιστες και ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του Security Brief, η αξιοποίηση των Big Data στο πλαίσιο ολοκληρωμένων μηχανισμών προστασίας θα οδηγήσει σε καλύτερη εποπτεία του συνόλου των υποδομών ΙΤ, θα επιτρέψει την πιο εύκολη ανίχνευση απειλών ή επικίνδυνων ενεργειών και θα διασφαλίσει ένα εξαιρετικά βελτιωμένο επίπεδο προστασίας για τις υποδομές ΙΤ και τα δεδομένα ενός οργανισμού.

Σχόλια Στελεχών:

William H. Stewart, Senior Vice President, Booz Allen Hamilton

«Το παιχνίδι αλλάζει. Όλο και περισσότερα δεδομένα ανεβαίνουν στο Ίντερνετ μέσα από αυτοματοποιημένες φόρμες και διαδικασίες, τάση που προβλέπεται να διατηρηθεί.  Έτσι, ένα εργαλείο ασφαλείας το οποίο λειτουργούσε πολύ καλά μέχρι πριν δύο ή τρία χρόνια, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί το ίδιο καλά και τώρα. Σήμερα, θα πρέπει να ψάξετε σε πολύ περισσότερα data, προκειμένου να εντοπίσετε πολύ πιο εξελιγμένες απειλές. Τα συνηθισμένα εργαλεία που προσφέρει η αγορά αλλάζουν προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των Big Data που είναι διαθέσιμα online.»

Eddie Schwartz, Chief Information Security Officer, RSA, The Security Division of EMC

«Τα επόμενα χρόνια, οι κορυφαίες επιχειρήσεις θα υιοθετήσουν intelligence-driven μοντέλα προστασίας, τα οποία θα βασίζονται στα Big Data analytics.  Μέσα σε δύο ή τρία χρόνια από σήμερα, το μοντέλο αυτό θα έχει γίνει τρόπος ζωής.»

Sam Curry, Chief Technology Officer, Identity and Data Protection, Chief Technologist, RSA, The Security Division of EMC

«Τα Big Data μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς των συμβατικών εργαλείων ελέγχου και προστασίας, όπως τα firewalls και οι σουίτες προστασίας από κακόβουλο κώδικα, και να περάσουμε σε ένα μοντέλο πιο σύνθετο και πιο αποτελεσματικό. Η τεχνολογία των Big Data αξιοποιείται με νέους τρόπους προκειμένου να μπορεί να υποστηρίζει ευέλικτους, risk-based μηχανισμούς προστασίας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται αυτόματα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον κυβερνοαπειλών. Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση επιθέσεων και απειλών γίνεται περισσότερο προβλέψιμη, καθώς αξιοποιείται ένας πολύ μεγαλύτερος όγκος σύνθετων δεδομένων  προκειμένου να αξιολογείται διαρκώς το τι είναι αυτό που διαχωρίζει τη φυσιολογική από την απειλητική συμπεριφορά κάθε χρήστη.»

—–

Σχετικά με την EMC2

H EMC Corporation κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ΙΤ, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών να μετασχηματίσουν τις λειτουργίες τους και να προσφέρουν τις εφαρμογές ΙΤ ως υπηρεσία. Σε αυτή τη διαδικασία μετασχηματισμού  το cloud computing έχει θεμελιώδη σημασία. Μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, η  EMC επιταχύνει τη μετάβαση στο cloud computing, βοηθώντας το τμήμα IT ενός οργανισμού να αποθηκεύει, να διαχειρίζεται, να προστατεύει και να αναλύει τις πληροφορίες, το πιο πολύτιμο αγαθό μιας επιχείρησης, με έναν πιο ευέλικτο, ασφαλή και οικονομικό τρόπο. Περισσότερες πληροφορίες για την EMC  μπορούν να βρεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://greece.emc.com/

Σχετικά με τα RSA Security Briefs

Το δελτίο ‘RSA Security Briefs’ προσφέρει ενημέρωση σε επίπεδο στρατηγικής και τεχνολογίας, σε σχέση με τους κινδύνους που απειλούν σήμερα τις υποδομές ΙΤ και τα δεδομένα μιας επιχείρησης, και με τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Κάθε δελτίο συντάσσεται από ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν βαθιά τεχνολογική γνώση και ευρεία αντίληψη των πρακτικών που εφαρμόζουν οι κορυφαίες εταιρείες τους κόσμου για να προστατεύουν τα δεδομένα τους. Το ‘RSA Security Briefs’ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τα στελέχη που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στο χώρο της ασφάλειας ΙΤ, καθώς συνδυάζει τις ειδικές τεχνολογικές πληροφορίες με τη μεγάλη εικόνα που κυριαρχεί σε επίπεδο αγοράς και επιχειρήσεων.
 Ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας από τη Booz Allen Hamilton, το Northeastern University και την RSA προβλέπουν ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα Big Data είναι πιθανό να οδηγήσουν στον πλήρη ανασχηματισμό σχεδόν κάθε κύριας τεχνολογίας στον κλάδο της ασφάλειας των δεδομένων.

Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της RSA για θέματα ασφαλείας (RSA Security Brief), με τίτλο “Big Data Fuels Intelligence-Driven Security” αποτυπώνει τις βασικές κατευθύνσεις στον τομέα της προστασίας και βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την ασφάλεια που προσφέρουν τα Big Data και τα έξυπνα εργαλεία ανάλυσης προκειμένου να κάνουν καλύτερη εκτίμηση των κινδύνων, αλλά και να αποτρέπουν ή να προβλέπουν άγνωστες απειλές.

Η RSA, το τμήμα ασφαλείας της EMC® Corporation (NYSE:EMC), έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενημερωτικό δελτίο (Security Brief) στο οποίο επιβεβαιώνεται ότι τα Big Data θα αποτελέσουν μοχλό σημαντικών αλλαγών σε ολόκληρο το κλάδο της προστασίας δεδομένων, μέσα από την προώθηση ευφυών μοντέλων ασφαλείας.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, τα Big Data αναμένεται να αλλάξουν δραστικά σχεδόν κάθε κλάδο του information security.  Στο νέο δελτίο υπάρχει η πρόβλεψη ότι μέχρι το 2015 τα εργαλεία ανάλυσης των Big Data είναι πιθανό να έχουν καταλυτική επίδραση στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων του τομέα προστασίας δεδομένων, όπως η διαχείριση δεδομένων ασφαλείας (SIEM), η παρακολούθηση των δικτυακών υποδομών, η ταυτοποίηση και η εξουσιοδότηση των χρηστών, η διαχείριση της ταυτότητας του χρήστη, η ανίχνευση περιπτώσεων απάτης, η πληροφορική διακυβέρνηση, τα συστήματα διαχείρισης κινδύνων και συμμόρφωσης.

Οι συντάκτες του δελτίου επιβεβαιώνουν ότι οι αλλαγές που επιφέρουν τα Big Data έχουν ήδη εμφανιστεί.  Το 2013, κορυφαίες εταιρείες θα αρχίσουν να εγκαθιστούν έτοιμες, off-the-shelf λύσεις για την ασφάλεια των υποδομών και των δεδομένων τους, λύσεις οι οποίες θα βασίζονται στην τεχνολογία των Big Data.  Μέχρι τώρα, τα προηγμένα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων κτίζονταν για κάθε πελάτη ξεχωριστά (custom-built), όμως η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας φάσης όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση τnς τεχνολογίας των Big Data σε εφαρμογές ασφαλείας, τάση η οποία μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να οδηγήσει σε μια νέα προσέγγιση, με νέες λύσεις και διαφορετικά οικονομικά δεδομένα.  

Σε λίγο μεγαλύτερο βάθος χρόνου, τα Big Data θα επιφέρουν αλλαγές και στα συμβατικά εργαλεία προστασίας, όπως τα firewalls, οι εφαρμογές για την αποτροπή της απώλειας δεδομένων (data loss prevention) και τα προγράμματα anti-malware. Μέσα σε τρία ως πέντε χρόνια, τα data analytics θα έχουν εξελιχθεί με τρόπο που θα επιτρέπει προηγμένες δυνατότητες πρόληψης κινδύνων και αυτοματοποιημένων διαδικασιών ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.

Το σημερινό περιβάλλον ΙΤ μιας επιχείρησης, το οποίο χαρακτηρίζεται από το cloud και την εκτεταμένη κινητικότητα ενός όλο και μεγαλύτερου αριθμού χρηστών, έχει καταστήσει περιττές πολλές από τις μέχρι σήμερα δημοφιλείς πολιτικές προστασίας οι οποίες βασίζονται στην προστασία μιας εξωτερικής περιμέτρου και τους στατικούς ελέγχους εναντίον συγκεκριμένων απειλών. Γι’ αυτό, οι επικεφαλής ασφαλείας στρέφονται προς intelligence-driven μοντέλα προστασίας, τα οποία είναι ευέλικτα και μπορούν να αναγνωρίζουν κάθε ρίσκο με βάση το περιεχόμενο κάθε εφαρμογής ή πληροφορίας (contextual), προκειμένου να υπάρχει προστασία και από άγνωστες απειλές. Σε μια τέτοια προσέγγιση, ειδικά εργαλεία αξιοποιούν τα Big Data προκειμένου να εξασφαλίζεται μια δυναμική εκτίμηση των παραγόντων κινδύνου, μέσα από την ανάλυση ενός τεράστιου όγκου δεδομένων ασφαλείας, από ελέγχους που μπορούν να προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικές απαιτήσεις, και από τη διαρκή ενημέρωση σχετικά με τις υπάρχουσες απειλές και τις τακτικές κακόβουλων επιθέσεων. 

Το Security Brief παρουσιάζει έξι βασικές αρχές, προκειμένου να βοηθήσει όσες επιχειρήσεις αρχίζουν να σχεδιάζουν τη μετάβαση στην εποχή των Big Data εργαλείων ασφαλείας, στο πλαίσιο ενός συνολικότερου προγράμματος έξυπνης προστασίας από τις απειλές κατά των υποδομών και των δεδομένων τους. 

  1. Διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής κυβερνο-προστασίας – Οι οργανισμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική προστασίας έναντι των κυβερνοαπειλών και να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στους κινδύνους, τις απειλές και τις απαιτήσεις τους.
  2. Καθιέρωση μηχανισμών ενημέρωσης για θέματα ασφαλείας Επειδή τα Big Data analytics βασίζονται σε πληροφορίες διαφόρων τύπων η συλλογή των οποίων γίνεται από πολλές διαφορετικές πηγές, χρειάζεται να αναπτυχθεί ένας ενιαίος μηχανισμός συλλογής, κωδικοποίησης, ανάλυσης και διαμοίρασης των πληροφοριών αυτών.
  3. Μετάβαση από τις μεμονωμένες λύσεις σε μια ενιαία αρχιτεκτονική προστασίας – Οι οργανισμοί θα πρέπει να σκεφτούν στρατηγικά σε σχέση με το ποια προϊόντα ασφαλείας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν και μετά από χρόνια, επειδή καθένα από αυτά χρησιμοποιεί τις δικές του δομές data, οι οποίες θα πρέπει να μπουν όλες κάτω από μια ενιαία ομπρέλα επεξεργασίας και ανάλυσης.
  4. Αναζήτηση ανοιχτών και scalable εργαλείων Big Data Οι οργανισμοί θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι σημερινές επενδύσεις σε προϊόντα ασφαλείας βασίζονται σε ευέλικτες τεχνολογίες ανάλυσης, και όχι σε στατικά εργαλεία που οριοθετούνται από τα άκρα του δικτύου τους ή από ένα συγκεκριμένο σετ γνωστών απειλών. Νέα εργαλεία, έτοιμα να αξιοποιήσουν τα Big Data μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ευελιξία στο σχεδιασμό ασφαλείας, ώστε να υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής σε νέες επιχειρησιακές απαιτήσεις, απειλές ή υποδομές ΙΤ.
  5. Ενδυνάμωση των μηχανισμών προστασίας με εξειδικευμένο προσωπικό πληροφορικής – Τη στιγμή που τα νέα εργαλεία θα είναι έτοιμα να αξιοποιήσουν την τεχνολογία Big Data, οι υπεύθυνοι ΙΤ ενδέχεται να μην είναι. Ο χώρος των Data analytics χαρακτηρίζεται από την έλλειψη έμπειρων στελεχών. Οι Data scientists με εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ασφάλειας και προστασίας είναι λίγοι και περιζήτητοι. Αυτό θα έχει ως πιθανό αποτέλεσμα, πολλοί οργανισμοί να στραφούν σε εξωτερικούς συνεργάτες για να καλύψουν τα κενά τους στον τομέα των security analytics.
  6. Αξιοποίηση εξωτερικής πληροφόρησης γύρω από τις υπάρχουσες απειλές – Συμπλήρωση των εσωτερικών μηχανισμών προστασίας με εξωτερικές υπηρεσίες συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών σχετικά με τις εκάστοτε απειλές, από αξιόπιστες και ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του Security Brief, η αξιοποίηση των Big Data στο πλαίσιο ολοκληρωμένων μηχανισμών προστασίας θα οδηγήσει σε καλύτερη εποπτεία του συνόλου των υποδομών ΙΤ, θα επιτρέψει την πιο εύκολη ανίχνευση απειλών ή επικίνδυνων ενεργειών και θα διασφαλίσει ένα εξαιρετικά βελτιωμένο επίπεδο προστασίας για τις υποδομές ΙΤ και τα δεδομένα ενός οργανισμού.

Σχόλια Στελεχών:

William H. Stewart, Senior Vice President, Booz Allen Hamilton

«Το παιχνίδι αλλάζει. Όλο και περισσότερα δεδομένα ανεβαίνουν στο Ίντερνετ μέσα από αυτοματοποιημένες φόρμες και διαδικασίες, τάση που προβλέπεται να διατηρηθεί.  Έτσι, ένα εργαλείο ασφαλείας το οποίο λειτουργούσε πολύ καλά μέχρι πριν δύο ή τρία χρόνια, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί το ίδιο καλά και τώρα. Σήμερα, θα πρέπει να ψάξετε σε πολύ περισσότερα data, προκειμένου να εντοπίσετε πολύ πιο εξελιγμένες απειλές. Τα συνηθισμένα εργαλεία που προσφέρει η αγορά αλλάζουν προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των Big Data που είναι διαθέσιμα online.»

Eddie Schwartz, Chief Information Security Officer, RSA, The Security Division of EMC

«Τα επόμενα χρόνια, οι κορυφαίες επιχειρήσεις θα υιοθετήσουν intelligence-driven μοντέλα προστασίας, τα οποία θα βασίζονται στα Big Data analytics.  Μέσα σε δύο ή τρία χρόνια από σήμερα, το μοντέλο αυτό θα έχει γίνει τρόπος ζωής.»

Sam Curry, Chief Technology Officer, Identity and Data Protection, Chief Technologist, RSA, The Security Division of EMC

«Τα Big Data μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς των συμβατικών εργαλείων ελέγχου και προστασίας, όπως τα firewalls και οι σουίτες προστασίας από κακόβουλο κώδικα, και να περάσουμε σε ένα μοντέλο πιο σύνθετο και πιο αποτελεσματικό. Η τεχνολογία των Big Data αξιοποιείται με νέους τρόπους προκειμένου να μπορεί να υποστηρίζει ευέλικτους, risk-based μηχανισμούς προστασίας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται αυτόματα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον κυβερνοαπειλών. Ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση επιθέσεων και απειλών γίνεται περισσότερο προβλέψιμη, καθώς αξιοποιείται ένας πολύ μεγαλύτερος όγκος σύνθετων δεδομένων  προκειμένου να αξιολογείται διαρκώς το τι είναι αυτό που διαχωρίζει τη φυσιολογική από την απειλητική συμπεριφορά κάθε χρήστη.»

—–

Σχετικά με την EMC2

H EMC Corporation κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ΙΤ, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών να μετασχηματίσουν τις λειτουργίες τους και να προσφέρουν τις εφαρμογές ΙΤ ως υπηρεσία. Σε αυτή τη διαδικασία μετασχηματισμού  το cloud computing έχει θεμελιώδη σημασία. Μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, η  EMC επιταχύνει τη μετάβαση στο cloud computing, βοηθώντας το τμήμα IT ενός οργανισμού να αποθηκεύει, να διαχειρίζεται, να προστατεύει και να αναλύει τις πληροφορίες, το πιο πολύτιμο αγαθό μιας επιχείρησης, με έναν πιο ευέλικτο, ασφαλή και οικονομικό τρόπο. Περισσότερες πληροφορίες για την EMC  μπορούν να βρεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://greece.emc.com/

Σχετικά με τα RSA Security Briefs

Το δελτίο ‘RSA Security Briefs’ προσφέρει ενημέρωση σε επίπεδο στρατηγικής και τεχνολογίας, σε σχέση με τους κινδύνους που απειλούν σήμερα τις υποδομές ΙΤ και τα δεδομένα μιας επιχείρησης, και με τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Κάθε δελτίο συντάσσεται από ειδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν βαθιά τεχνολογική γνώση και ευρεία αντίληψη των πρακτικών που εφαρμόζουν οι κορυφαίες εταιρείες τους κόσμου για να προστατεύουν τα δεδομένα τους. Το ‘RSA Security Briefs’ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τα στελέχη που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στο χώρο της ασφάλειας ΙΤ, καθώς συνδυάζει τις ειδικές τεχνολογικές πληροφορίες με τη μεγάλη εικόνα που κυριαρχεί σε επίπεδο αγοράς και επιχειρήσεων.
 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Prolink Patch cord PF207-1000
Το Patch cord PF207-1000 της Prolink είναι ένα υψηλής ποιότητας καλώδιο δικτύου UTP CAT7 με μήκος 10m, το οποίο υποστηρίζει αστραπιαίες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων που μπορούν να φτάσουν έως τα ...
Μέτρηση Link Margin με τη χρήση πεδιομέτρων Promax
Το Link Margin είναι μια μέτρηση που δείχνει πόσο MER μπορεί να χάσει ένα ψηφιακό κανάλι πριν καταστεί αδύνατο να «κλειδώσει». Αυτό συμβαίνει όταν η μέτρηση Link Margin είναι ίση, πολύ κοντά ή κάτ...
Teletek MV series
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή της σειράς πολυδιακοπτών MV της Teletek. Διαθέτει μεγάλη γκάμα επιλογών, με εισόδους για σήματα που καλύπτουν το πλήρες φάσμα 1, 2 και 4 δορυφόρων, με ...
Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G
Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων συχνο...
ANGA HD5000T2-H.265
Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή του επίγειου ψηφιακού δέκτη HD5000T2-H.265 της ANGA. Πρόκειται για έναν δέκτη Full HD που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τηλεοράσεις υψηλ...
Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση – Magic Panel κεραία νέας τεχνολογίας
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή της Magic Panel, της πιο μικρής κεραίας με τη μεγαλύτερη απολαβή. Πρόκειται για μια εξελιγμένη επίπεδη κεραία. Οι επίπεδες ...
TP-Link SG6428X & SG6654X
Τα SG6428X και SG6654X είναι δύο υψηλής απόδοσης επαγγελματικά switches επιπέδου L3 της TP-Link, τα οποία διαθέτουν πλεονάζουσες μονάδες τροφοδοσίας και προσφέρουν γρήγορες ενσύρματες ταχύτητες 10...
DiGiVIEW DV-512
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή του DiGiVIEW DV-512. Πρόκειται για ένα σετ που περιλαμβάνει ενισχυτή κεραίας ιστού για αναλογικά και ψηφιακά κανάλια VHF/UHF, καθώς και τροφοδοτ...
Ikusi Flow
Το Ikusi Flow smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
Amiko WLN-851 & WLN-881
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή των Wi-Fi USB sticks WLN-851 και WLN-881 της Amiko. Το WLN-851 είναι σε μορφή mini USB adapter, ενώ το WLN-881 έχει περιστρεφόμενη εξωτερική κεραία. Πρ...
Promax RANGER Neo
Τα πεδιόμετρα RANGER Neo της Promax παρέχουν μετρήσεις για την κατανόηση, τον εντοπισμό και τη διόρθωση των προβλημάτων που αναδύονται στα multicast τηλεοπτικά δίκτυα μέσω IP (IPTV), τα οποία χρησ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Οκτωβρίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2024 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report” Το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το πε...
Latency: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ποιότητα της σύνδεσης στο internet
Όλοι όσοι χρησιμοποιούμε το internet για πλοήγηση σε ιστοσελίδες, live streaming, online gaming, video διάσκεψη ή οτιδήποτε άλλο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με καθυστέρηση, αργή απόκρ...
Future Of Media 2024 – FOM24
Ανανεώσαμε φέτος το ραντεβού μας με την Future Of Media, μία εκδήλωση - γιορτή για τις νέες τεχνολογίες και τους ανθρώπους της! Η φετινή FOM αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία και για μία επιπλέον γιορ...
Sat & Zap, Οκτώβριος 2024
Όλο και σπανιότερα στο δορυφορικό τόξο τα ελεύθερα ευρωπαϊκά κανάλια, σε αντίθεση με τα ασιατικά και αφρικανικά. Απ’ όσα ακούμε και οι ελληνικές πλατφόρμες προσανατολίζονται να περάσουν σταδιακά σ...