Skip to main content
19 Νοεμβρίου 2012 20:31

Η επέκταση της Fox International Channels Ελλάδας

Γράφει: Νίκος Δρικάκης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F2fa8710abe28570bdc2ae8034cc5a716 XL

Featured | Με την πρόσφατη αντικατάσταση του FX από το κανάλι FOX και τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο και στις στάσεις λεωφορείων που μας προτρέπει «να αγαπήσουμε την τηλεόραση και το FOX», μας γεννήθηκε η περιέργεια να γνωρίσουμε καλύτερα ποια είναι η FOX INTERNATIONAL CHANNELS GREECE και ποιες οι δραστηριότητές της στη χώρα μας. Επικοινωνήσαμε…

Με την πρόσφατη αντικατάσταση του FX από το κανάλι FOX και τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο και στις στάσεις λεωφορείων που μας προτρέπει «να αγαπήσουμε την τηλεόραση και το FOX», μας γεννήθηκε η περιέργεια να γνωρίσουμε καλύτερα ποια είναι η FOX INTERNATIONAL CHANNELS GREECE και ποιες οι δραστηριότητές της στη χώρα μας. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία και η Διευθύντρια Πωλήσεων κα Δεμίρη και η Διευθύντρια Marketing και Δημοσίων σχέσεων κα Παναγίδου δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να απαντήσουν σε όλες μας τις ερωτήσεις.

Δώστε μας ένα μίνι «βιογραφικό» της Fox International Channels Greece

Η FIC Greece ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και είναι η μοναδική διεθνής εταιρεία διανομής συνδρομητικών καναλιών και ψηφιακών υπηρεσιών, που διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα. Το γραφείο της Ελλάδας διαχειρίζεται τα κανάλι της News Corporation στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Ποια κανάλια εκπροσωπείτε;

Όλα τα κανάλια του National Geographic που αποτελούν μέρος της εταιρείας Νews Corp. Έχουμε επίσης τα FOX, FOXlife, FOX Sports, FOX News, Sky News και το Baby TV σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ενώ σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν και άλλα κανάλια, όπως το FOX Crime και το FOX Movies, τα οποία ελπίζουμε να τα φέρουμε και στην ελληνική αγορά.

Ποια ήταν η πορεία σας στο χώρο;

Ξεκινήσαμε αρχικά, το 2008, με το λανσάρισμα του Foxlife, το οποίο περιλαμβάνει τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα διεθνώς, γεγονός που το έχει καταστήσει ένα από τα πιο αγαπημένα κανάλια γυναικών αλλά και αντρών σε όλες τις χώρες με σειρές όπως το “Grey’s Anatomy”, “Desperate Housewives”, “Modern Family”, “Glee”, κ.ά. Μετά από δύο χρόνια, το 2010, λανσάραμε το FX με κεντρικό άξονα τις ποιοτικές, συχνά ανατρεπτικές σειρές δράσης, μυστηρίου, animation και χιούμορ και πριν από λίγες μέρες λανσάραμε το FOX, το πιο ισχυρό brand τηλεοπτικής ψυχαγωγίας παγκοσμίως, το οποίο έχει αντικαταστήσει το FX.

Γιατί αντικαταστήθηκε το FX από το FOX;

Η αλλαγή αυτή δε γίνεται λόγω κακών συνθηκών ή επειδή τα νούμερα τηλεθέασης ήταν άσχημα, αλλά ως μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής επέκτασης και επένδυσης της Fox International Channels σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, να εκπέμπει το κανάλι που είναι η ‘ναυαρχίδα’ της εταιρείας, δηλαδή το FOX. Το FOX, ως flagship brand, φιλοξενεί τις καλύτερες ξένες σειρές με ιδιαίτερη έμφαση στις παραγωγές της 20th Century FOX. Το FΟX παρουσιάζει μοναδικό και εκτενές πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται από τις πιο δημοφιλείς ξένες blockbuster σειρές που έρχονται στους δέκτες μας σε πρώτη προβολή. Το νέο αυτό κανάλι ήδη μπαίνει σε περισσότερα από 51 εκατομμύρια σπίτια σε 47 χώρες, στοχεύοντας σ’ ένα αμιγώς ενήλικο κοινό, ηλικίας 18 – 44 ετών.

Μπορούν να το παρακολουθήσουν άνετα όλα τα μέλη της οικογένειας, όπως για παράδειγμα το «Touch», μια σειρά που ήρωάς της είναι ένα 12χρονο αγόρι. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου λανσάρεται το FOX, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν Ρωσία, Πολωνία, Ην. Βασίλειο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Επίσης είμαστε οι πρώτοι που λανσάραμε την ιστοσελίδα της FOX, το www.fox-greece.gr, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, να παίξουν στο microsite του ιδιαίτερου διαγωνισμού μας και να κερδίσουν και ένα ταξίδι για δύο στην Αυστραλία. Υπάρχει και νέα σελίδα του Facebook, www.facebook.com/GREECEFOXCHANNEL, που κάθε μέρα ανεβαίνει σε likes.

Ποια νέα κανάλια να περιμένουμε;

Αυτό εξαρτάται από την αγορά. Όταν η αγορά είναι έτοιμη να υποστηρίξει και να επενδύσει σε περισσότερα κανάλια, εμείς τα έχουμε έτοιμα! Κάθε χρόνο, όπως βλέπετε, έχουμε λανσάρισμα νέων καναλιών. Πέρυσι θυμίζω είχαμε το Nat Geo HD, το Nat Geo Wild HD και το ελληνοποιημένο Baby TV. Δεν ησυχάζουμε ποτέ και προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη επέκταση! Το θετικό είναι ότι επενδύουμε όλο και περισσότερο στην Ελλάδα, είτε από πλευράς καναλιών, είτε από πλευράς προσωπικού. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως ένα από τα επόμενα βήματά μας θα είναι να κάνουμε όλα τα κανάλια μας HD. Δεν είναι σίγουρα κάτι εύκολο, αλλά θέλουμε πολύ να το πραγματοποιήσουμε και είναι κάτι που βλέπουμε ότι το ζητά αρκετά επίμονα και το κοινό στη σελίδα μας στο facebook. Όλες οι σειρές του National Geographic και οι περισσότερες του FOX και FOXlife γυρίζονται ήδη σε HD, υπάρχουν και ντοκιμαντέρ του Nat Geo σε 3D και σίγουρα δε σταματάμε να δοκιμάζουμε και νέες τεχνολογίες! Όπως σας είπαμε και στην αρχή, εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε την αγορά.

Πώς μετράτε την τηλεθέαση των καναλιών σας;

Από στοιχεία που μας δίνουν οι πλατφόρμες μέσω των set top box τους. Μας δείχνουν πόσο χρονικό διάστημα μένουν οι συνδρομητές συντονισμένοι σε κάθε κανάλι, αλλά και από έρευνες που γίνονται ανά διαστήματα σε αυτούς.

Υπάρχει πλαφόν συνδρομητών για να έχει μια πλατφόρμα τα κανάλια σας;

Γενικά μιλώντας, για να έχει μια πλατφόρμα τα κανάλια μας, θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Λόγω του ότι οι σειρές που αγοράζουμε απ’ όλα τα στούντιο της Αμερικής είναι αρκετά ακριβές, αυτό προϋποθέτει ένα λογικό κόστος ανά συνδρομητή, για να συμφέρει και στις δύο πλευρές. Θα πρέπει η πλατφόρμα να έχει πλάνο για τα επόμενα χρόνια, βάση συνδρομητών και να παρουσιάζει ανάπτυξη. Δε θα έλεγα λοιπόν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο νούμερο συνδρομητών, αλλά κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό.

Είναι δύσκολη η ισορροπία μεταξύ NOVA και OTE TV;

Εμείς έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση και με τις δύο πλατφόρμες και αυτό ισχύει από τα πρώτα μας βήματα στην Ελλάδα. Πλέον μετά την αποχώρηση της Universal από την ελληνική αγορά, είμαστε η μόνη εταιρεία που διανέμει brands καναλιών με ψυχαγωγικό, αθλητικό, ειδησεογραφικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο και συνεργαζόμαστε πολύ στενά με όλες τις πλατφόρμες που εκπέμπουν τα κανάλια μας. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να είναι όλοι χαρούμενοι, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε!

Κάποια δυνατή σειρά που περιμένουμε φέτος;

Πάρα πολλές! Αξίζει να αναφερθούμε στο “Walking Dead 3”, όπου το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου θα προβληθεί στο FOX στις 15 Οκτώβρη σε παγκόσμια πρεμιέρα, με διαφορά μόλις λίγων ωρών από την Αμερική, κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας. Η άλλη μεγάλη μας σειρά είναι το “American Horror Story – Asylum”, παραγωγή της FOX International, όπου η πρωταγωνίστρια Jessica Lange σάρωσε πέρυσι και φέτος τα βραβεία Golden Globe και EMMY και φυσικά το “Homeland” που απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση στα EMMY, αυτήν της καλύτερης δραματικής σειράς, έχοντας ήδη στην κατοχή του Χρυσές Σφαίρες και Critics Choice Awards. Διοργανώσαμε για αυτόν το λόγο και ένα μεγάλο event με τον OTE TV, όπου έγινε με μεγάλη επιτυχία ειδική προβολή των 2 πρώτων επεισοδίων της σειράς “Homeland”. Επίσης όταν κάνουμε τέτοια events, τα δένουμε και θεματικά με τη σειρά για να δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Φέτος στην ειδική προβολή του “Homeland” είχαμε ανθρώπους ντυμένους πράκτορες της CIA και ‘πύλη ασφάλειας’, πέρυσι σε αντίστοιχη εκδήλωση με τη Nova και τον ΟΤΕ ΤV για το “Walking Dead” είχαμε zombies να εισβάλλουν στην αίθουσα!

Ποια είναι η επόμενη στρατηγική κίνηση της FIC;

Το πρώτο βήμα γίνεται φέτος με το FOX, το οποίο εκπέμπει ήδη σε 106 εκατομμύρια σπίτια, ενώ το επόμενο παγκόσμιο βήμα απ’ ό,τι γνωρίζουμε θα είναι η επέκταση των καναλιών FOX SPORTS και άλλων εξειδικευμένων καναλιών όπως το 24Kitchen, που ασχολείται με τη μαγειρική. Τα κανάλια είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της κάθε αγοράς. Για παράδειγμα, το ελληνικό Foxlife δεν είναι ίδιο με το αντίστοιχο της Ιταλίας ή της Ισπανίας και επιλέγουμε εμείς εδώ τις σειρές που ταιριάζουν στο ελληνικό κοινό. Έτσι και τα νέα αυτά κανάλια θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας.

Σχέδια για το μέλλον;

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θεωρούμε ότι υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα με πολλές ιδέες και σκοπός μας είναι να φέρουμε και άλλα κανάλια και να διαθέσουμε περισσότερες υπηρεσίες HD και VOD στην αγορά μας. Έχουμε την αμέριστη στήριξη της Fox International Channels παγκοσμίως και από πλευράς υλικών, πληροφοριών αλλά και πλάνων και γενικά υπάρχει καθημερινή συνεργασία με τα γραφεία μας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;

Ι love TV, Ι love FOX, που είναι το tagline της παγκόσμιας εκστρατείας του FOX!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

{gallery}1924{/gallery}

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
 • Emme Esse 87435

  Emme Esse 87435

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
 • Ekselans CPE 1200-OLP

  Ekselans CPE 1200-OLP

  Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
 • Nedis SFIND100BK

  Nedis SFIND100BK

  Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
 • Kathrein MS & MP series

  Kathrein MS & MP series

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
 • Engel MV7400

  Engel MV7400

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
 • Ikusi Flow Smart Headend

  Ikusi Flow Smart Headend

  Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
 • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
 • V-Tech Z2024 H265

  V-Tech Z2024 H265

  Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
 • Nedis TVSM5120GY

  Nedis TVSM5120GY

  Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
 • Anga PS series

  Anga PS series

  Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
 • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Φεβρουάριος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Φεβρουάριος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Φεβρουαρίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με τ...
 • WebOS, Tizen, Android TV, VIDAA

  WebOS, Tizen, Android TV, VIDAA

  Στις μέρες μας, η τηλεόραση θεωρείται ένα από τα πιο αναγκαία προϊόντα του νοικοκυριού, καθώς αποτελεί τη βασικότερη πηγή για την ατομική ή οικογενειακή ψυχαγωγία εντός του σπιτιού. Εάν πρόκειται ...
 • BX-V211-D

  BX-V211-D

  Ένα πολύ χρήσιμο εξάρτημα, που θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνεται στον οικιακό εξοπλισμό του σύγχρονου νοικοκυριού, δοκιμάσαμε για να σας παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για...