DIABASTE DWREAN DIG 166
techmail
SECURITY REPORT 129
now 33 2022
satpraxis 2022
energiatec banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16 Απριλίου 2014 02:05

18 επίγειες κεραίες LTE

H νέα γενιά είναι ήδη εδώ!

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Οι ανάγκες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για περισσότερο εύρος αναγκάζουν την ανακατανομή του πεδίου ραδιοσυχνοτήτων μεταξύ τηλεόρασης και τηλεφωνίας. Μερίδιο από τις συχνότητες των UHF καναλιών θα χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Το 4G LTE απαιτεί περισσότερο εύρος από το υπάρχον πρότυπο 3G και πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες άνω των 800MHz…

Οι ανάγκες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για περισσότερο εύρος αναγκάζουν την ανακατανομή του πεδίου ραδιοσυχνοτήτων μεταξύ τηλεόρασης και τηλεφωνίας. Μερίδιο από τις συχνότητες των UHF καναλιών θα χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Το 4G LTE απαιτεί περισσότερο εύρος από το υπάρχον πρότυπο 3G και πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες άνω των 800MHz, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν τα κανάλια UHF από 61 έως 69. Για να μην προκληθούν προβλήματα στην παρακολούθηση τηλεοπτικών σημάτων, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν προσαρμόσει τα καλύτερα μοντέλα των κεραιών τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να απορρίπτουν τις συχνότητες LTE. Στο παρακάτω άρθρο έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες τηλεοπτικές κεραίες LTE, που υπόσχονται ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί η λήψη τηλεόρασης από τις εκπομπές 4G.

Οι πολύ αυξημένες ανάγκες για χρήση Internet από φορητές συσκευές (smartphones και tablets) απαιτούν περισσότερο εύρος από το υπάρχον πρότυπο 3G της κινητής τηλεφωνίας. Η επόμενη γενιά ακούει στο όνομα Long Term Evolusion ή αλλιώς 4G LTE και υπόσχεται να προσφέρει τις απαιτούμενες αυξημένες ταχύτητες. Για να το καταφέρει όμως αυτό, το LTE «κλέβει» μερίδιο από το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων, που ανήκει μέχρι σήμερα στα UHF τηλεοπτικά κανάλια. Η τηλεόραση για τη λειτουργία του LTE «παραχωρεί» τα κανάλια 61 έως 69 στις συχνότητες 790-862MHz για χρήση από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί το Νοέμβριο του 2014.

Το πρόβλημα και η λύση

Αυτή η αλλαγή πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα στη λήψη τηλεοπτικών καναλιών. Τα σήματα LTE θα είναι υψηλής ισχύος σε σχέση με τα επίγεια ψηφιακά σήματα, προκαλώντας παρεμβολές στην τηλεοπτική λήψη. Ακόμα μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα, όταν το φάσμα των 470-862MHz οδηγηθεί σε έναν προενισχυτή ιστού ή ενισχυτή κεντρικής, με τις συχνότητες 790-862MHz των σημάτων LTE να υπεροδηγούνται από τον ενισχυτή. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την αντιμετώπιση του θέματος έχουν προχωρήσει ήδη σε δύο λύσεις:

Φίλτρα απόρριψης των συχνοτήτων LTE: Τα φίλτρα (βαρελάκια) κόβουν τις συχνότητες LTE και πρέπει να τοποθετείται ένα για κάθε δέκτη DTT. Για οικιακές εφαρμογές χωρίς ενισχυτές η λύση είναι αποτελεσματική.

Κεραίες LTE: Πιάνοντας το πρόβλημα από την αρχή του, οι κεραίες LTE απορρίπτουν τις συχνότητες LTE κατά τη λήψη. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται προενισχυτής ιστού ή κεντρικής, οι κεραίες LTE προλαβαίνουν την οδήγηση των σημάτων LTE στο ενεργό στοιχείο.

Εφαρμογή λύσης τώρα ή μετά;

Για την αποτελεσματικότητα της κάθε λύσης θα πρέπει να περιμένουμε την εφαρμογή των σημάτων LTE/4G, για να έχουμε πρακτικά συμπεράσματα. Ως πρώτη όμως, αναγνωριστική ματιά συγκεντρώνουμε τις κεραίες LTE της αγοράς, γιατί δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου μπορούν οι χρήστες να προβλέψουν από τώρα την αντιμετώπιση των σημάτων LTE.

Το δίλημμα που καλείται να λύσει ο τελικός χρήστης, που σχεδιάζει να τοποθετήσει μια νέα κεραία αυτήν την εποχή, είναι εάν διατίθεται να θυσιάσει τα κανάλια άνω των συχνοτήτων 790MHz για τη χρονική διάρκεια που αυτά ακόμα εκπέμπουν. Με τα Switch Off να ακολουθούν το ένα πίσω από το άλλο και την κατάσταση του τηλεοπτικού χάρτη να αλλάζει διαρκώς στη χώρα, τα αναλογικά περιφερειακά κανάλια που εκπέμπουν στις συχνότητες LTE δεν έχουν πολύ μέλλον. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να έχουν φύγει από το φάσμα LTE. Από την άλλη πλευρά, τα ψηφιακά κανάλια εννοείται πως τοποθετούνται σε συχνότητες εκτός LTE. Έτσι, πιθανότατα να είναι καλή χρονικά η επιλογή μιας κεραίας LTE σε μια νέα εγκατάσταση, ακόμα και εάν για ένα διάστημα ο τελικός χρήστης χάσει τα περιφερειακά κανάλια. Προφανώς, με την εγκατάσταση κεραίας LTE τώρα, ο χρήστης γλιτώνει το έξτρα κόστος αντικατάστασης μιας κανονικής κεραίας στο σύντομο διάστημα, όπου θα εφαρμοστεί το δίκτυο 4G LTE.

Anttron HD 28L και 43L

Οι κεραίες HD της Anttron προορίζονται για λήψη συχνοτήτων 470-790MHz και ως σήμα κατατεθέν στην εμφάνισή τους έχουν το κάλυμμα για το δίπολό τους από πλαστικό μεγάλης αντοχής ABS για απόλυτη στεγανότητα. Η κεραία Anttron HD 43L διαθέτει 43 στοιχεία και η κεραία Anttron HD 28L διαθέτει 28 στοιχεία. Οι Anttron HD έχουν φτιαχτεί για να αντέξουν μέσα στο χρόνο. Είναι κατασκευασμένες από καθαρό αλουμίνιο χωρίς προσμίξεις και το δίπολο κλειστού τύπου είναι πλήρως αδιάβροχο. Οπωσδήποτε, το πατενταρισμένο δίπολο των κεραιών είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, αλλά και γενικότερα, η σχεδίασή τους είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Η Anttron HD 43L είναι διπλή και αποδίδει απολαβή 16,9dB, ενώ η μικρή Anttron HD 28L είναι τριπλή και αποδίδει απολαβή 14,2dB. Η αναλογία F/B και των δύο είναι 29dB και το φορτίο ανέμου 94N. Η μικρή της οικογένειας HD 28 έχει μήκος μόλις 650mm και η HD 43 έχει μήκος 1155. Οι κεραίες έρχονται ημι-αποσυναρμολογημένες σε μικρές συσκευασίες. Όλη η συναρμολόγηση γίνεται με το χέρι, με πεταλούδες, εκτός από τη ρύθμιση του tilt στη δαγκάνα, όπου χρειάζεται κλειδί. Κατασκευασμένες από αλουμίνιο, το συνολικό τους βάρος είναι μικρό και η στερέωση γίνεται στο πίσω μέρος χωρίς κανένα πρόβλημα σταθερότητας, ακόμα και για την HD 43. Η σύνδεση με το ομοαξονικό καλώδιο γίνεται με βύσμα F και παρέχουν προστατευτικό της σύνδεσης.

Alpha Ltd, τηλ.: 210-9579750.

Engel HD Click Clack AC & MAX LTE Series

Για τη λήψη UHF σημάτων, απορρίπτοντας τις συχνότητες LTE, η Engel διαθέτει 4 μοντέλα κεραιών. Δύο από αυτές ανήκουν στην οικογένεια HD Click Clack και είναι κεραίες Yagi, μονές. Το μοντέλο AC-42 αποδίδει μέγιστη απολαβή 14dB και έχει μήκος 1015mm. Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη κεραία AC-44 αποδίδει απολαβή 15,5dB. Ο χαρακτηρισμός Click Clack προέρχεται από το μηχανισμό συναρμολόγησης, όπου οι ανακλαστήρες θηλυκώνουν και κουμπώνουν στην κεντρική πλαστική βάση σύνδεσης της κεραίας, χωρίς την ανάγκη χρήσης εργαλείων. Οι συνδέσεις των κεραιών AC είναι με πλαστικό ABS και έχουν το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της εταιρείας. Οι άλλες δύο κεραίες LTE της Engel ανήκουν στην οικογένεια MAX, που χαρακτηρίζονται από τη διπλή σειρά στοιχείων στον κατευθυντήρα τους. Η ΜΑΧ50 HD αποδίδει απολαβή 17,5dB και η MAX90 19dB. Οι εντυπωσιακές κεραίες είναι εξοπλισμένες με πλαστικές βάσεις που συγκρατούν δύο σειρές στοιχείων στον κατευθυντήρα και tubular ενισχυμένο δίπολο. Όπως και οι κεραίες AC, έτσι και οι MAX, υποστηρίζουν τεχνολογία Click Clack και οι ανακλαστήρες κουμπώνουν στην κεντρική πλαστική βάση χωρίς ανάγκη χρήσης εργαλείων. Κατασκευασμένες από αλουμίνιο και ποιοτικό πλαστικό ABS (βαμμένο πάντα σε χρώμα μπλε), οι κεραίες έχουν μεγάλη αντοχή.

Astra Sat, τηλ.: 2310-784232.

Fagor Rhombus

Εξοπλισμένη με πολλές αρετές, η LTE κεραία της Fagor εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε λειτουργία. Πανεύκολη στη συναρμολόγησή της, είναι έτοιμη για λειτουργία με τρεις κινήσεις, χωρίς την ανάγκη χρήσης κανενός εργαλείου. Η Rhombus είναι κατασκευασμένη από στιβαρά πλαστικά με προστασία UV και υψηλής ποιότητας νικελωμένα μέταλλα, υποσχόμενη διάρκεια σταθερής λειτουργίας μέσα στο χρόνο. Η κεραία προορίζεται για λήψη καναλιών UHF 21-60 και αποδίδει απολαβή 17dB. Μάλιστα, μπορεί να έρθει με ενεργό δίπολο, αποδίδοντας πλέον 34dB απολαβή. Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα της απόκρισης συχνοτήτων η καμπύλη της απολαβής μειώνεται ραγδαία πλησιάζοντας στο κανάλι 60, απορρίπτοντας τις συχνότητες LTE. Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά της κατασκευής της Rhombus, αξίζει να σημειώσουμε ορισμένες λεπτομέρειες που παρατηρήσαμε κατά τη χρήση της. Η δαγκάνα στήριξης της κεραίας στον ιστό διαθέτει πλαστικό στο εσωτερικό της για καλύτερη εφαρμογή στο μέταλλο. Επίσης, έχει τάπες, για να μη φεύγουν οι πεταλούδες. Το δίπολο είναι τοποθετημένο μέσα στο σώμα της κεραίας, απόλυτα προστατευμένο, και όχι σε εξωτερικό μαύρο κουτί. Εκεί συναντάμε το βύσμα F, όπου ακόμα και το προστατευτικό του λάστιχο θηλυκώνει ειδικά μέσα στο πλαστικό, με άριστη εφαρμογή. Η όλη κατασκευή της κεραίας εξασφαλίζει πολύ χαμηλό συνολικό βάρος, μόλις 2,15kg.

AMF Electronics, τηλ: 210-6229298.

{gallery}11473_1{/gallery}

 

GBS DTT LTE Speedy

Η GBS Elettronica διαθέτει τρεις κεραίες LTE που ανήκουν στην οικογένεια LTE Speedy.

Η DTT-2116-LTE είναι η μεγαλύτερη. Πρόκειται για τριπλή κεραία για λήψη καναλιών UHF, με ενσωματωμένο φίλτρο απόρριψης των σημάτων LTE από 791 έως 862MHz. Στην περιοχή συχνοτήτων 470-790MHz αποδίδει απολαβή 16dB, ενώ στην μπάντα των LTE εφαρμόζει εξασθένιση <20dB. Χαρακτηριστικό της κεραίας είναι το πακετάρισμά της, όπως και η συναρμολόγησή της. Παρότι τριπλή και με μήκος 940mm, η κεραία έρχεται σε ένα μαζεμένο κουτί χάρη στους αναδιπλούμενους ανακλαστήρες της. Σχεδόν συναρμολογημένη, είναι έτοιμη για εφαρμογή σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς εργαλεία. Η κεραία είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ αλουμίνιο και όλες της οι συνδέσεις είναι από πλαστικό, βαμμένο σε άσπρο χρώμα. Η DTT-1515-LTE αποδίδει 15dB απολαβή στα κανάλια 21-60 και εφαρμόζει εξασθένιση <16dB μέσω φίλτρου στις συχνότητες 790-814MHz και <32dB στις συχνότητες 814-862MHz. Πρόκειται για μονή κεραία με 15 στοιχεία, που ενώνονται με πλαστικό στον κατευθυντήρα. Με σχετικά μεγάλο μήκος στα 121cm, ο κατευθυντήρας είναι χωρισμένος σε δύο τμήματα που θηλυκώνουν και σφίγγουν με πεταλούδες. Εκτός από τα τοποθετημένα στοιχεία στον ανακλαστήρα, η κεραία έρχεται ασυναρμολόγητη. Η συνδεσμολογία των τμημάτων γίνεται με πεταλούδες και δεν απαιτείται εργαλείο για την εφαρμογή της. Αντίστοιχης κατασκευής και σχεδίασης με την DTT-1515, η μικρότερη DTT-1012 διαθέτει 12 στοιχεία και αποδίδει απολαβή 12dB. Είναι τύπου Yagi και το μήκος της φτάνει τα 105cm.

Beskas Electronics, 210-9927695.

Ikusi FLASHD LTE

Επανασχεδιασμένη από την αρχή, η κεραία FLASHD πρωτοπορεί στην απόρριψη σημάτων LTE, με μια πατενταρισμένη λύση από την ισπανική εταιρεία, βασιζόμενη στη μηχανική της κατασκευή και όχι σε φίλτρο. Η Ikusi αποφεύγει να χρησιμοποιήσει φίλτρο, για να μην υποβιβάσει την απολαβή της και να μη χρειαστεί να εισάγει ενισχυτική διάταξη μέσα στο δίπολο, που θα είχε ως συνέπεια την υποβίβαση της ποιότητας C/N των σημάτων λήψης.

Η λύση της FLASHD έρχεται από τη μετατόπιση των θέσεων των παθητικών στοιχείων (κατευθυντήρων και ανακλαστήρων), έτσι ώστε η μετατόπιση φάσης που δημιουργούν τα παθητικά στοιχεία να μετατοπίσει την κορυφή της απολαβής σε χαμηλότερα κανάλια, ενώ στα αποκοπής να δημιουργήσει διαφορά φάσης 180 μοιρών. Με αυτόν τον τρόπο η μέγιστη απολαβή της κεραίας παραμένει 18dΒ, μετακινώντας μάλιστα το κανάλι μέγιστης απολαβής σε χαμηλότερη συχνότητα και αυξάνοντας την απολαβή της σε όλες τις άλλες συχνότητες, ενώ την ίδια στιγμή βυθίζει τα κανάλια απόρριψης.

Η κεραία βγαίνει σε δύο μοντέλα, την HDT618V που απορρίπτει τα κανάλια από το 60 και πάνω και την HDT818V που απορρίπτει τα κανάλια από 58 και πάνω. Η FLASHD LTE διατηρεί τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει διάσημη την FLASHD, όπως η ταχύτατη συναρμολόγησή της και το σύστημα iFix. Η FlasHD έρχεται προ-συναρμολογημένη και επιτρέπει την εφαρμογή της σε μερικά δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Μια ακόμα λειτουργία που διευκολύνει την τοποθέτησή της είναι το iFix. Πρόκειται για μια δαγκάνα «αυτοματοποιημένη», για να επιτρέπει την τοποθέτησή της στον ιστό με το ένα μόνο χέρι.

MSS Electronics, τηλ.: 210-9373008, 2810-256210.

{gallery}11473_2{/gallery}

 

Televes DAT-790LTE HD BOSS

Η «μεγάλη» της διάσημης οικογένειας κεραιών της Televes χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό των ασύμμετρων κατευθυντήρων της. Η LTE κεραία έρχεται σε παθητικό ή ενεργό μοντέλο. Το παθητικό μοντέλο αποδίδει απολαβή 15dB, ενώ το ενεργό 32dB. Με τον ασύμμετρο σχεδιασμό της, παρέχει πολύ καλό διάγραμμα ακτινοβολίας για καλύτερη ψηφιακή λήψη, ενώ το ενεργό της τμήμα μειώνει σημαντικά το θόρυβο. Επίσης, το δίπολο χαρακτηρίζεται από καινοτόμο σχεδιασμό, που δεν ανήκει ούτε στα κλειστά, ούτε στα ανοικτά δίπολα, ενώ τα ηλεκτρονικά καθώς και το δίπολο είναι γειωμένα, με αποτέλεσμα καλύτερη συμπεριφορά στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Στην ενεργή κεραία η στάθμη εξόδου είναι αυτορρυθμιζόμενη και ο θόρυβος είναι μόλις 1,2dB. Η κεραία έρχεται ασυναρμολόγητη, σε μικρό για τις διαστάσεις της κουτί. Η συναρμολόγησή της είναι πολύ εύκολη χάρη στην υψηλή ποιότητα των υλικών και την άριστη εφαρμογή τους. Τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη είναι πλαστικό ABS, αλουμίνιο και μέταλλο και όλα τα κομμάτια είναι προσεγμένα σε μεγάλη λεπτομέρεια. Το κομμάτι που συγκρατεί την κεραία με τους ανακλαστήρες είναι από ισχυρό μεταλλικό κράμα, ενώ το τμήμα που στηρίζει τους κατευθυντήρες είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό ABS, βαμμένο πάντα στο πορτοκαλί χαρακτηριστικό χρώμα της Televes. Επίσης πλαστικά είναι τα πλαϊνά τμήματα των ανακλαστήρων, βαμμένα σε χρώμα άσπρο, ολοκληρώνοντας την υψηλή αισθητική της κεραίας.

Edision Hellas, τηλ.: 23920-66070.

Televes L790 UHF LTE (112140)

Η L790 είναι η μικρή της οικογένειας κεραιών LTE της Televes και έχει σχεδιαστεί για λήψη της μπάντας UHF (Ch21-Ch60), απορρίπτοντας τα σήματα LTE/4G. Είναι μονή, τύπου Yagi και διαθέτει 13 κατευθυντήρες, διπλό V δίπολο και γωνιακό ανακλαστήρα. Διαθέτει πλήρως σφραγισμένο κουτί συνδέσεων με σύνδεσμο τύπου F. Το υλικό που κυριαρχεί στην κατασκευή της κεραίας είναι ανοξείδωτο αλουμίνιο, εξασφαλίζοντας μακρά διάρκεια ζωής και χαμηλό βάρος. Στη σύνδεση των κατευθυντήρων και του δίπολου έχει πλαστικό σύνδεσμο με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα της Televes, όπως και στα πλαϊνά τμήματα των ανακλαστήρων. Η απολαβή της L790 ανέρχεται στα 12dB με αναλογία Front-to-Back 26dB. Το συνολικό της μήκος είναι 1180mm και το φορτίο ανέμου 73N σε 800N/m2. Η κεραία έρχεται ασυναρμολόγητη σε πλαστική σακούλα και δεν απαιτεί εργαλεία για την εφαρμογή της (πέρα από τη δαγκάνα), αφού διάφορα τμήματα θηλυκώνουν στο κεντρικό πλαστικό. Βλέποντας το διάγραμμα απόκρισης συχνότητας της κεραίας είναι εμφανέστατη η βύθιση μετά τους 800MHz, που διαρκεί περίπου έως τους 860MHz. Με χαμηλό βάρος και μικρές διαστάσεις, η κεραία χαρακτηρίζεται ιδανική για οικιακές εφαρμογές σε περιοχές με σήματα LTE.

Edision Hellas, τηλ.: 23920-66070.

Televes VHD790 LTE

Ντυμένη πάντα στα πορτοκαλί, η κεραία V LTE προορίζεται κυρίως για τα αστικά κέντρα δίνοντας πολλές δυνατότητες προσαρμογής. Ακολουθεί πιστά τα βήματα των μοντέλων, που έκαναν την εταιρεία από τις πιο “πολυφορεμένες” στην ταράτσα. Με τα πλαστικά τμήματα της κεραίας βαμμένα στο χαρακτηριστικό πορτοκαλί της ισπανικής εταιρείας, η V-HD είναι σίγουρα υψηλής αισθητικής, διαθέτοντας λεπτομέρεια στη σχεδίαση. Η κεραία είναι διπλή και αποδίδει απολαβή 15dB. Διαθέτει δίπολο και δύο κατευθυντήρες των πέντε στοιχείων ο καθένας και δύο πλέγματα των επτά στοιχείων. Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και διαθέτει θωρακισμένο κουτί σύνδεσης. Το δίπολό της είναι ανοιχτό-κλειστό για ρύθμιση απόκρισης συχνότητας και προστατεύεται με πλαστικό ABS. Η κεραία έρχεται σε πολύ μικρό κουτί για εύκολη μεταφορά. Δεν είναι προ-συναρμολογημένη και απαιτεί κατσαβίδι και κλειδί για τη συναρμολόγησή της. Ωστόσο, η πολύ προσεγμένη της σχεδίαση δεν προβληματίζει κατά τη συναρμολόγηση των στοιχείων, με το θεωρητικό σχέδιο που εσωκλείει να συμβαδίζει απόλυτα με την πράξη. Αυτό που την κάνει αρκετά εύχρηστη στη ρύθμιση είναι η προέκταση πίσω από τους ανακλαστήρες, όπου πιάνει ο σφιγκτήρας, δίνοντας δυνατότητα ρύθμισης μεγάλης γωνίας tilt. Πρόκειται για μια κεραία, που σίγουρα θα κρατήσει μέσα στο χρόνο και δεν πρόκειται να αλλοιωθεί, αφού είναι κυρίως κατασκευασμένη από αλουμίνιο και πλαστικό, διαθέτοντας ταυτόχρονα τον σφιγκτήρα και το τμήμα που συγκρατεί τους ανακλαστήρες, κατασκευασμένα από συμπαγή χάλυβα.

Edision Hellas, τηλ.: 23920-66070.

Televes Vzenit

Η κεραία Vzenit είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση από την Televes, που ενσωματώνει την τεχνολογία CSG (channel selection geometry). Βασισμένη σε μια νέα λογική σχεδίασης στο χώρο των επίγειων κεραιών, η τεχνολογία CSG δίνει τη δυνατότητα επιλογής καναλιών λήψης αλλάζοντας τη γεωμετρία της κεραίας. Έτσι, αντί να ενσωματώνει φίλτρο, με την αλλαγή της θέσης των δύο κατευθυντήρων της, η Vzenit αλλάζει την απόκριση συχνότητας, φιλτράροντας το φάσμα λήψης στα κανάλια 58, 59 ή 60. Η τεχνολογία CSG, πέρα από την αυξημένη απόδοση απόρριψης των συχνοτήτων LTE, είναι ιδανική για την περίοδο της μετάβασης, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπου ακόμα δεν εφαρμόζεται η τεχνολογία 4G.

Κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, διαθέτει πλαστικούς, ισχυρούς συνδέσμους. Η ταχύτατη συναρμολόγησή της έχει ως αποτέλεσμα μια στιβαρή κατασκευή, ανθεκτική στο χρόνο. Φυσικά, το πορτοκαλί στοιχείο της Televes δεν απουσιάζει από την Vzenit, χαρακτηρίζοντας την προέλευσή της.

Έχοντας τους κατευθυντήρες κλειστούς, η κεραία κάνει λήψη των καναλιών 21-58. Με τον πάνω κατευθυντήρα ανοιχτό, κάνει λήψη των καναλιών 21-59. Με τους δύο ανακλαστήρες ανοιχτούς η κεραία κάνει λήψη των καναλιών 21-60. Η απολαβή της Vzenit ανέρχεται στα 15dB και με ανακλαστήρα 10 στοιχείων επιτυγχάνει αναλογία front-to-back 23dB.

Edision Hellas, τηλ.: 23920-66070.

Televes YAGI LTE (802440)

Μικρή, ελαφριά, ποιοτική και με δυνατότητα απόρριψης συχνοτήτων LTE, η κεραία YAGI LTE της Televes αποτελεί ιδανική λύση για λήψη επίγειων ψηφιακών προγραμμάτων σε περιοχές με καλή στάθμη και ποιότητα σήματος. Η κεραία υποστηρίζει απόρριψη συχνοτήτων πάνω από τους 790MHz για συμβατότητα με την τεχνολογία 4G μέσω της διάταξης των στοιχείων της. Το μικρό της μέγεθος απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης και μειώνει το κόστος όταν αυτό είναι εφικτό. Παράλληλα, δεν κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής, αφού ανήκει στην οικογένεια κεραιών της Televes.

Η κεραία είναι τύπου Yagi με 10 στοιχεία και αποδίδει απολαβή 7dB, χωρίς ενεργό δίπολο. Υποστηρίζει λήψη επίγειων καναλιών από το 21-60 μέσω της διάταξης των στοιχείων της για συμβατότητα με την τεχνολογία 4G. Η κεραία έρχεται μερικώς συναρμολογημένη και μονάχα οι ανακλαστήρες δεν είναι στη θέση τους, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεταφορά της. Για την συναρμολόγησή της δεν απαιτούνται εργαλεία.

Η εφαρμογή της 802440 είναι πανεύκολη, κυρίως λόγω του μικρού της μεγέθους. Με μήκος μόλις 70cm δεν πρόκειται να προβληματίσει τον τεχνικό στην τοποθέτησή της. Τα υλικά της είναι ποιοτικά και ανθεκτικά μέσα στο χρόνο, ενώ η πορτοκαλί «πινελιά» της Televes δε λείπει από το προστατευτικό πλαστικό του διπόλου.

Edision Hellas, τηλ.: 23920-66070.

Wisi EB 45 LTE

Το μοντέλο EB 45 LTE της Wisi, είναι κατάλληλο για λήψη επίγειων ψηφιακών καναλιών, ενσωματώνοντας παράλληλα προστασία LTE. Η κεραία που είναι γερμανικής κατασκευής κάνει λήψη καναλιών από το 21 έως 60 στα UHF, απορρίπτοντας τις συχνότητες LTE. Αποδίδει μέγιστη απολαβή 13dB και ο λόγος εμπρόσθιου/οπίσθιου λοβού είναι 20dB. Σχετικά μεγάλη, με μήκος 1185, η Yagi κεραία αποτελείται από 29 στοιχεία, που είναι τοποθετημένα στον κατευθυντήρα με πλαστικά τμήματα. Έρχεται σχεδόν συναρμολογημένη, με μονάχα τους ανακλαστήρες να μην είναι τοποθετημένοι. Διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τον τεχνικό, οι ανακλαστήρες είναι ήδη συνδεδεμένοι στο μεταλλικό τμήμα που τους τοποθετεί υπό γωνία και η μοναδική κίνηση για τη συναρμολόγηση της κεραίας είναι το σφίξιμο τριών πεταλούδων. Έτοιμη για εφαρμογή σε μονάχα μερικά δευτερόλεπτα, δεν απαιτεί κανένα εργαλείο για την τοποθέτησή της. Η σύνδεση του ομοαξονικού καλωδίου με το δίπολο γίνεται με βύσμα F. Η EB 45 LTE αποτελείται από αλουμίνιο και πλαστικό για αντοχή στο χρόνο. Τα υλικά της είναι ποιοτικά και έχει λεπτομέρεια στην κατασκευή της. Χαρακτηριστικό της εμφάνισης και της σχεδίασης της κεραίας είναι τα μαύρα πλαστικά τελειώματα στα στοιχεία και στους ανακλαστήρες, εξυπηρετώντας τόσο πρακτικούς, όσο και εμφανισιακούς σκοπούς.

AMF Electronics, τηλ: 210-6229298.

{gallery}11473_3{/gallery}

 Κανάλια UHFΑπολαβή (dB)ΤύποςΜήκος (χιλ.)Βάρος (κιλά)Αναλογία F/B (dB)
  ΠαθητικήΕνεργή    
Anttron HD28L21-6014,2 Τριπλή650 29
Anttron HD43L21-6016,9 Διπλή1155 29
Engel AC-4221-6014 Μονή Yagi1015 25
Engel AC-4421-6015,5 Μονή Yagi   
Englel MAX50 HD21-6017,5 Μονή (διπλά στοιχεία)   
Englel MAX90 HD21-6019 Μονή (διπλά στοιχεία)   
FAGOR Rhombus21-601734Διπλή9802,1524
DTT-1012 -LTE SPEEDY21-6012 Μονή Yagi1050  
GBS DTT-1515 -LTE SPEEDY21-6015 Μονή Yagi1210  
GBS DTT-2116 -LTE SPEEDY21-6016 Τριπλή940  
IKUSI FLASHD LTE HDT818V21-5817 Τριπλή1053 (πακεταρισμένη)20
IKUSI FLASHD LTE HDT618V21-6017 Τριπλή1053 (πακεταρισμένη)20
TELEVES DAT 790 LTE HD BOSS21-601532Τριπλή 2,84 
TELEVES L79021-6012 Μονή Yagi1180 26
TELEVES VHD79021-6015 Διπλή8901,923
TELEVES Vzenit21-58 / 21-59 / 21-6015 Διπλή  23
TELEVES YAGI LTE (802440)21-607 Μονή Yagi7000,7112
Wisi EB 45 LTE21-6013 Μονή Yagi1185 20

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • YDS-TC012 & YDS-TC018

  YDS-TC012 & YDS-TC018

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων φορτιστών YDS-TC012 και YDS-TC018. Πρόκειται για universal επιτοίχιους φορτιστές USB 5V με μέγιστο ρεύμα εξόδου 3A. Υποστηρίζουν το πρό...
 • TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  Για 11 συνεχή έτη, η TP-Link® κατατάσσεται παγκοσμίως ως ο Νο.1 πάροχος σε συσκευές WLAN, συγκεντρώνοντας μερίδιο 17,8% της παγκόσμιας αγοράς. Το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της υποστή...
 • AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  Η εταιρεία AMY A.E. διαθέτει στην ελληνική αγορά μια οικονομική συσκευή της γερμανικής AVM για την επέκταση του οικιακού WLAN. Πρόκειται για το FRITZ!Repeater 1200 AX, έναν επαναλήπτη 2 ζωνών που ...
 • DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  Η DEEPCOOL, μια εταιρεία με εξειδίκευση σε υδροψύξεις και κουτιά RGB, παρουσιάζει την νέα AIO υδρόψυξη CASTLE 240EX A-RGB, η οποία προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα φωτισμού για το PC σας χάρη στο ενσωμ...
 • PROMAX TVHUNTER+

  PROMAX TVHUNTER+

  Το TVHunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τα δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης, DVB-T ...
 • Mistral Wind Maxi

  Mistral Wind Maxi

  Η wind Maxi είναι η ενισχυμένη έκδοση της απλής κεραίας Wind. Προορίζoνται και οι δύο για περιοχές με ισχυρούς ανέμους και πολύ ήλιο, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά. Η Wi...
 • SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  Η επιτοίχια βάση SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION TILT είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις 42" έως 75" ιντσών, με μέγιστο βάρος 45 κιλών και max VESA 600x400. Διαθέτει σύστημα εύκολης ρύθμισης της ο...
 • ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς κεραιών UHF της ANGA. Πρόκειται για κεραίες εξωτερικού χώρου με ενσωματωμένο φίλτρο LTE 5G, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανά...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ο εξαιρετικά συμπαγής αναλυτής PROMAX RANGER mini, έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση κεραιών TV/SAT, καθώς και συστημάτων διανομής. Το συγκεκριμένο πεδιόμετρο είναι συμβατό με τα πρότυπα DVB-T/T...
 • TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  Η εταιρεία TP-Link διαθέτει SFP Modules που είναι συμβατά με τις θύρες SFP+ των νέων της Multi-Gigabit Switches. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε: Τα MiniGBIC Modules TL-SM311LS και TL-SM311LM που είνα...
 • AVM WireGuard

  AVM WireGuard

  Η πρόσβαση στο FRITZ!Box, το σύστημα NAS ή άλλες συσκευές του οικιακού δικτύου εν κινήσει, μπορεί να γίνει δυνατή με ένα ασφαλές εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Με τη νέα δυνατότητα WireGuard της ...
 • MELICONI FlatStyle ES 800

  MELICONI FlatStyle ES 800

  Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει την σειρά FlatStyle, με την εγγύηση της εξ' ολοκλήρου Ιταλικής κατασκευής, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα....

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Το νέο τεύχος Αυγούστου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Έπειτα από...
 • Disney+

  Disney+

  Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής λόγω της αναβολής της προγραμματισμένης για πέρυσι έλευσής του στην Ελλάδα, η είσοδος του Disney+ στην εγχώρια αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι πλέον γ...
 • AVM FRITZ!Box 4060

  AVM FRITZ!Box 4060

  Η γερμανική AVM διευρύνει την οικογένεια FRITZ!Box, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση. Πρόκειται για το FRITZ!Box 4060, το οποίο δε...
 • OCTAGON SX988 4K UHD IP

  OCTAGON SX988 4K UHD IP

  Η γερμανική OCTAGON διευρύνει την οικογένεια των ψηφιακών της δεκτών, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για τον SX988 4K UHD IP που αποτελεί τη νέα γενιά της σειράς SX IP, με επεξεργαστή 6...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design