Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 513
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16 Απριλίου 2014 01:58

Αποστολή στην Ισπανία

Γράφει: Αργύρης Νομικός
5deb6ff744a02122d4f8581b4e4fb656 XL 15c5db3f

Featured | Προσκεκλημένο από την ισπανική εταιρία Televes και κάτω υπό την αιγίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας Edision Hellas το Digital TV info επισκέφτηκε την ιστορική πόλη Santiago de Compostela που βρίσκεται στην περιοχή της Ισπανικής Γαλλικίας μεταξύ Γαλλίας, Πορτογαλίας και Ατλαντικού Ωκεανού. Μπορεί η περιοχή της Γαλλικίας και ειδικότερα το Santiago de Compostela…

Προσκεκλημένο από την ισπανική εταιρία Televes και κάτω υπό την αιγίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας Edision Hellas το Digital TV info επισκέφτηκε την ιστορική πόλη Santiago de Compostela που βρίσκεται στην περιοχή της Ισπανικής Γαλλικίας μεταξύ Γαλλίας, Πορτογαλίας και Ατλαντικού Ωκεανού.

Μπορεί η περιοχή της Γαλλικίας και ειδικότερα το Santiago de Compostela να φημίζεται για την ιστορία του και κυρίως λόγω του ένδοξου καθεδρικού ναού του Αγίου Ιακώβου, αλλά και η Televes δεν πάει πίσω.

Η ισπανική εταιρία ιδρύθηκε το 1958, την ίδια δηλαδή περίοδο με την εκκίνηση των πρώτων τηλεοπτικών εκπομπών στην Ισπανία και σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών συστημάτων εκπομπής, λήψης και ελέγχου.

Τα φτιάχνουμε όλα μόνοι μας

Αν κάτι έχει επηρεάσει την ποιότητα των υλικών της Televes, αυτό δεν είναι άλλο από την απομακρυσμένη γεωγραφική θέση της. Από τα πρώτα χρόνια που ιδρύθηκε η εταιρία, αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα στην πρόσβαση σε υλικό τρίτων κατασκευαστών. Βλέπετε η κατασκευή κεραίας δεν είναι μόνο ηλεκτρονικά όπως οι περισσότεροι νομίζετε. Έχει πλαστικά, μέταλλα και ακόμη και η ίδια πλακέτα του τυπωμένου κυκλώματος, αντανακλά στην τελική ποιότητα του προϊόντος. Έτσι, αναγκάστηκε να προβεί στο αυτονόητο, να τα φτιάχνει όλα μόνη της.

Όπως άλλωστε μας είπαν και οι υπεύθυνοι της εταιρίας, ακόμη και αν ο κόσμος καταστραφεί εμείς αν έχουμε πλαστικό και μέταλλο θα μπορούμε να φτιάξουμε κεραίες!

Φυσικά, κατά την περιήγηση μας στο εργοστάσιο, εξακριβώσαμε ότι αγοράζουν σφαίρες πλαστικού για πρώτη ύλη, ενώ διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι, ότι ακόμη και τα καρούλια για τα καλώδια τα φτιάχνουν εσωτερικά. Σε σχετική ερώτηση που κάναμε, μας ενημέρωσαν όλοι με μεγάλη βεβαιότητα ότι τα δικά τους πλαστικά είναι συνάμα ποιοτικότερα και οικονομικότερα.

Ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα

Η κατασκευή ενός προϊόντος από καθαρές πρώτες ύλες, έδωσε στην Televes μια μοναδική δυνατότητα, που δεν διαθέτει τουλάχιστον ο ευρύς ανταγωνισμός. Να έχει κατευθείαν «από μέσα» τον έλεγχο του προϊόντος σε όλα τα επίπεδα κατασκευής του. Να κρατάει δηλαδή στα χέρια της την ποιότητα των μεταλλικών, των πλαστικών, και των ηλεκτρονικών τμημάτων του προϊόντος, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σε αυτά προσθέστε ότι η Televes είναι μια εταιρία που ζει και κατασκευάζει για τον δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα για την απαιτητική και τεράστια ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσει όλους τους γνωστούς κανόνες και οδηγίες της Ε.Ε. και να σεβαστεί τις προδιαγραφές.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα προϊόν 100% made in spain, δηλαδή κατασκευασμένο και τσεκαρισμένο από την αρχή μέχρι το τέλος του κάθε ξεχωριστού τμήματος που το απαρτίζει.

Αυτός είναι ίσως σήμερα και ο κυριότερος λόγος που η Televes είναι ένας από λίγους αναγνωρισμένους σε ποιότητα κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο όμιλος Televes

Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε η Televes δεν είναι σήμερα η εταιρία που ξεκίνησε το 1958. Δεν τροφοδοτεί πλέον την αγορά της Γαλλικίας ή της Μαδρίτης, αλλά αποτελεί ένα από τα πρώτα ονόματα στο χώρο του ραδιοτηλεοπτικού υλικού στην ευρωπαϊκή αγορά και το προϊόν της είναι διαδεδομένο στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που χρησιμοποιούν πρότυπο DVB-T και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην αγορές της Ανατολικής Ευρώπης όπως αυτή της Ρωσίας. Επίσης υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για τους αναλυτές φάσματος της εταιρίας στις ΗΠΑ. Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε οι γραμμές παραγωγής της ισπανικής εταιρίας δεν σταματούν ούτε δευτερόλεπτο την λειτουργία τους.

Για να μπορεί η Televes να τα φτιάχνει όλα μόνη της και να εξάγει ταυτόχρονα σε όλο το κόσμο, δεν αρκεί μια απλή γραμμή παραγωγής, αλλά ξεχωριστά εργοστάσια, που το καθένα είναι εξειδικευμένο στον τομέα του. Αλλού λοιπόν φτιάχνονται τα πλαστικά, αλλού τα σιδερικά, αλλού οι πλακέτες, αλλού τα πεδιόμετρα, κ.ο.κ., ενώ η κάθε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής έχει ανεξάρτητο ποιοτικό έλεγχο και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το τμήμα του προϊόντος που παράγει.

Ξεκινάει το ταξίδι

Ήταν Δευτέρα 31 Μαρτίου, 9:00 πμ, ώρα Ισπανίας, όταν επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά τα κεντρικά γραφεία της Televes στο Santiago, μαζί με την αντιπροσωπεία της Edision Hellas που ήρθε για εκπαίδευση από την Ελλάδα, την οποία απάρτιζαν ο κος Αστέριος Ρούπας Διευθυντής Πωλήσεων, ο κος Μάκης Παπαδόπουλος από το τεχνικό τμήμα και η κα Άννα Νικολαίδου από το τμήμα πωλήσεων. Είχαμε ήδη αλλάξει τρία αεροπλάνα την προηγούμενη μέρα για να φτάσουμε στο Santiago, αλλά το ταξίδι τώρα ξεκινούσε. Βρισκόμασταν ήδη στην πρώτη από τις εταιρίες της Televes Corporation, της Televes SA, όπου εκτός από τα κεντρικά γραφεία συστεγάζονταν και το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου κατασκευής. Συνολικά είχαμε να «ταξιδεύσουμε» μέσα στο διήμερο της παραμονής μας σε 9 διαφορετικά τμήματα – εργοστάσια της εταιρίας.

Η Televes SA

Η Televes SA είναι εν μέρει κατασκευαστής. Ο βασικός της ρόλος είναι να συλλέγει τα διάφορα τμήματα του προϊόντος από τις υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρίες του ομίλου Televes, να τα συναρμολογεί ώστε να αποδοθεί το τελικό προϊόν, να τα συσκευάζει, να τα πακετάρει, και να τα οδηγεί προς το κέντρο logistics της εταιρίας που βρίσκεται σε άλλο σημείο στο Santiago.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες είναι 100% αυτοματοποιημένες και δεν ακουμπάει ούτε κατά διάνοια ανθρώπινο χέρι (εκτός ίσως του δικού μας, που διέκοψε 1-2 δευτερόλεπτα την γραμμή παραγωγής και άγχωσε λιγάκι τους περιηγητές μας!).

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρησιμοποιούνται ρομποτικοί βραχίονες με 6 βαθμούς ελευθερίας (κίνηση ή περιστροφή σε 6 άξονες). Οι ρομποτικοί βραχίονες της εταιρίας ABB είναι γνωστοί στις συγκεκριμένες αγορές και θεωρούνται best buy στην κατηγορία τους, αλλά όλα τα ηλεκτρονικά σε hardware και software που ελέγχουν τους βραχίονες κατασκευάζονται από την Televes. Το όλο ρομποτικό σύστημα επιτηρείται από κάμερες, οι οποίες ελέγχουν τόσο το τμήμα του προϊόντος που λαμβάνει ο βραχίονας, όσο και το συναρμολογημένο (ή πακεταρισμένο) τελικό τμήμα ή προϊόν που αποδίδεται. Το τμήμα του προϊόντος οδεύει προς περεταίρω συναρμολόγηση από άλλο βραχίονα και αφού ολοκληρωθεί το τελικό προϊόν, οδεύει προς το ρομπότ πακεταρίσματος. Είχαμε την τύχη να είμαστε παρόν στην συναρμολόγηση των νέων κεραιών Vzenit της Televes. Ο μεγαλύτερος ρομποτικός βραχίονας του εργοστασίου, γνωστός σε όλους με το προσωνύμιο King Kong, λάμβανε τις έτοιμες κεραίες και τις έβαζε στα γνωστά κουτιά Televes ανά εξάδα. Οι κάμερες έλεγχαν την τελική συσκευασία του προϊόντος. Αν ήταν ΟΚ ο King Kong το εναπόθετε σε παλέτα, έτοιμο για να φύγει για το κέντρο logistics της εταιρίας, αν όχι το εναποθέτει παραπέρα για χειροκίνητο έλεγχο και επιδιόρθωση. Στην ίδια γραμμή παραγωγής κατασκευάζονται και τα headends και οι ενισχυτές της εταιρίας, όπως και τα παρελκόμενα προϊόντα, όπως πρίζες και splitters.

Η ISF

Ωραία και εντυπωσιακή η γραμμή παραγωγής της Televes SA, που είδαμε ζωντανά την παραγωγή κεραιών και πριζών τηλεόρασης, ειδικά για το χώρο μας. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την εταιρία να διακρίνεται από τον ανταγωνισμό; Μα φυσικά η δυνατότητα να κατασκευάζει και πάλι μόνη της το εργοστάσιο της. Και ποιος θα το έκανε καλύτερα αυτό από μία άκρως εξειδικευμένη εταιρία του ομίλου Televes. Όπως άλλωστε μας δήλωσαν και οι υπεύθυνοι της εταιρίας, «έχουμε την τεχνογνωσία να κατασκευάσουμε μόνοι μας το εργοστάσιο μας».

Ακριβώς αυτό το σκοπό έχει η εταιρία ISF. Να σχεδιάζει την όλη λειτουργία της γραμμής παραγωγής από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως το που θα τοποθετηθούν οι βραχίονες και ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν τα προϊόντα. Αυτό όμως που κάνει την διαφορά σε σχέση με άλλες αντίστοιχες γραμμές παραγωγής είναι ότι κατασκευάζει τα εξής δύο πράγματα:

 • τις κεφαλές των βραχιόνων, το τελευταίο δηλαδή άκρο, το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει τα διαφορά υλικά που λαμβάνει, ώστε να τα συναρμολογήσει σε ένα μεγαλύτερο τμήμα του προϊόντος ή σε τελικό προϊόν
 • το software που όχι μόνο κινεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο βραχίονες και κεφαλές, αλλά συνδυάζεται και με τον σύστημα επιτήρησης των καμερών και συνεισφέρει ουσιαστικά στον έλεγχο ποιότητας του τελικού προϊόντος

Πηγαίνοντας προς τα πίσω

Ίσως σε μια άλλη εταιρία κάπου εδώ να τελείωνε και η επίσκεψή μας, αλλά στο Santiago τα πράγματα είναι αλλιώς. Μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο πώς κατασκευάζεται το τελικό προϊόν και όχι τα τμήματά του. Και στο χώρο μας τίποτε δεν είναι σημαντικότερο από την ηλεκτρονική πλακέτα του προϊόντος. Μεταφερόμαστε λοιπόν στην εταιρία GCE, άλλη μία ανεξάρτητη εταιρία του ομίλου Televes, που σκοπός της είναι να παρέχει στην Televes SA, έτοιμο προς συναρμολόγηση το ηλεκτρονικό μέρος των προϊόντων Televes, γνωστό στο χώρο μας σαν PCB (τυπωμένο κύκλωμα).

Ακόμη και το πλαστικό της πλακέτας στην Televes…. το φτιάχνουν μόνοι τους! Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεται, λίγο – πολύ τι γίνεται στην GCE.Χημικά Μπάνια, εγγραφή πλακέτας με laser (διπλής ή απλής) μέχρι και 16 layers (στην πράξη χρησιμοποιούνται μέχρι 14 layers), μηχανήματα κοπής πλακετών, τρύπημα πλακετών, μηχανήματα τοποθέτησης ολοκληρωμένων και εξαρτημάτων SMD, όλα αυτόματα. Αυτά βέβαια δεν είναι τίποτε μπροστά στον αυτόματο ποιοτικό έλεγχο που είδαμε. Μετά το τέλος κάθε σταδίου, το «υπό παραγωγή προϊόν» τίθεται σε αυτόματο ποιοτικό έλεγχο και μόνο εφόσον περάσει τον έλεγχο προχωρά σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Είδαμε σε χρόνο ρεκόρ να γίνεται αυτόματος ποιοτικός έλεγχος βραχυκυκλώματος και αγωγιμότητας σε κάθε χαλκοδιάδρομο μιας πλακέτας.

Σιδηρουργείο ή εργοστάσιο;

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μούτρα έκανα, όταν μας ανακοινώθηκε ότι η επόμενη επίσκεψή μας θα ήταν στο χυτήριο της Televes. Αν είναι δυνατόν – σκεφτόμουν – να αφήσουμε την υψηλή τεχνολογία και να τρέχουμε στα σιδεράδικα… Η επίσκεψή μας όμως στην Ισπανία, ήταν άκρως συσχετισμένη με το πρόγραμμα (…και οι ισπανοί πολύ τυπικοί με αυτό) και έτσι δεν μπορέσαμε, ευτυχώς τελικά, να το αποφύγουμε. Και λέμε ευτυχώς γιατί αυτό που είδαμε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ξέραμε. Το όνομα της εταιρίας Gamelsa, και φυσικά πρόκειται για άλλο ένα μέλος του ομίλου Televes. Εκεί είχαμε την τύχη να συναντήσουμε ένα τεράστιο ρομποτικό σύστημα παραγωγής κατόπτρων. Είδαμε με τα μάτια μας, πώς μια σκέτη λαμαρίνα, χωρίς σχεδόν να την ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι, μετατρέπεται σε δορυφορικό κάτοπτρο, με πλήρη ηλεκτροσταστική βαφή ψεκασμού. Είδαμε επίσης πώς φτιάχνονται οι αταλάντευτοι πύργοι (towers) της Televes, που χρησιμοποιούνται σε αναμεταδότες, οι ιστοί, οι βάσεις και τα μπράτσα κατόπτρων, τα στοιχεία των επίγειων κεραιών, και οτιδήποτε μεταλλικό χρησιμοποιεί η Televes στα προϊόντα της.

Αναμεταδότες Tredess

Μία από τις πιο βασικές εταιρίες της Televes Corporation είναι η εταιρία Tredess, που διαθέτει πλήρη συστήματα αναμεταδοτών και Gap Fillers για μικρές, μεσαίες και μεγάλες εφαρμογές. Η Tredess ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες στην ισπανική και γαλλική αγορά των αναμεταδοτών. Για τις ανάγκες του ισπανικού switch off τοποθέτησε τα περισσότερα Gap Fillers από κάθε άλλη εταιρία, κάνοντας την έκπληξη ακόμη και στη Χώρα των Βάσκων, όπου κατάγονται οι τρεις βασικές ανταγωνιστές της, γνωστοί από την παρουσία τους και στην ελληνική αγορά. Πρόσφατα η Tredess μπήκε και στα συστήματα ασφαλείας με την κατασκευή ενός επαγγελματικού συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής σε ειδικό υπολογιστή (server), τεράστιου αριθμού καμερών, με εξελιγμένες δυνατότητες video analytics.

Arantia για διανομή IPTV

Η Televes δραστηριοποιείται και στο χώρο του Hotel TV. Βέβαια, στην Televes Corporation κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο με έξτρα εταιρία και αυτή δεν είναι άλλη από την Arantia. Η Arantia, που όπως και οι υπόλοιπες εταιρίες της Televes Group έχει έδρα το Santiago, έχει αναπτύξει μία εξελιγμένη υπηρεσία IPTV για ξενοδοχεία, που βασίζεται σε δικό της υπό πληρωμή περιεχόμενο. Το σύστημα Hotel TV της Arantia είναι ίσως ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα στο χώρο του σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο, αλλά στην πράξη απευθύνεται μόνο σε πολύ μεγάλα ξενοδοχεία, που βασίζονται σε δίκτυο UTP. Κατά την επίσκεψή στο χώρο της Arantia, μας έγινε επίδειξη του νέου IPTV set top box της εταιρίας, που διαθέτει είσοδο – έξοδο ΚΝΧ για αμφίδρομη επικοινωνία με το κέντρο αυτοματισμών της οικείας, σε εφαρμογές έξυπνων σπιτιών.

Πεδιόμετρα GSertel

Πεδιόμετρα όχι μόνο για την Televes SA, αλλά και για τρίτους κατασκευαστές παράγει η ισπανική εταιρία GSertel, που ανήκει επίσης στον όμιλο Televes. Τα γνωστά πεδιόμετρο Η45 και Η60 της Televes είναι κατασκευασμένα από την GSertel, όπως επίσης και πεδιόμετρα γνωστής μεγάλης γερμανικής εταιρίας που φημίζεται για τα πανάκριβα και κορυφαία όργανά της. Κατά την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο μας έγινε επίδειξη ενός οργάνου μέτρησης και ρύθμισης αναμεταδοτών, σε μορφή rack 1U, το οποίο τοποθετείται στο σημείο εκπομπής, αλλά ο χρήστης μέσω κατάλληλων applications μπορεί να μετρήσει και ρυθμίσει τους αναμεταδότες εξ’ αποστάσεως μέσω Smartphones και Tablets PC (Android και iOS) ή laptop/PC (Windows).

Το εργαστήριο της Televes

Αν νομίζεται ότι η Televes δεν προβαίνει σε crash test των προϊόντων της τότε απατήστε! Το εργαστήριο Ladetel (Laboratory de Televes) της Televes είναι το σημείο που καταλήγουν τα προϊόντα πριν βγουν στην τελική παραγωγή. Εκεί τους αποδίδεται η πιστοποίηση CE για απροβλημάτιστη διακίνηση εντός Ε.Ε., το γνωστό και απαραίτητο πιστοποιητικό με το όνομα Declarion of Conformity (Δήλωση Συμμόρφωσης), κ.ά. Στο εργαστήριο γίνονται τεστ ΕΜΙ, ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας, έλεγχος ακτινοβολίας, ενώ υπάρχει ειδικός ανηχοϊκός θάλαμος, θάλαμος σε ρόλο κλωβού Faraday που δεν επιτρέπει ανταλλαγή επικοινωνιών με τον έξω χώρο, καθώς και ειδικός χώρος ελέγχου δονήσεων, όπου ελέγχονται υποχρεωτικά όλα τα προϊόντα και ειδικά τα ακριβά headend κάτι που εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από μετακινήσεις κατά την μεταφορά τους στους ανά τον κόσμο πελάτες της Televes. Στον ίδιο χώρο, με πυλώνες αναφοράς του εργαστηρίου αυτούς της Televes, γίνεται και έλεγχος αντοχής των κεραιών
(crash test).

Logistics

O ένατος και τελευταίος χώρος της εταιρίας που επισκεφτήκαμε κατά την διήμερη περιήγηση μας, στην αυτοκρατορία της Televes Corporation στο Santiago, ήταν το κέντρο Logistics της εταιρίας. Καθώς το πλησιάζαμε με το αυτοκίνητο το είδαμε να διακρίνεται ψηλότερα από τα γύρω κτήρια της περιοχής. Όταν βέβαια μπήκαμε μέσα είδαμε ότι ήταν ένα πανύψηλο ισόγειο, που τα εμπορεύματα έφταναν σχεδόν μέχρι το ταβάνι του. Εκεί λοιπόν συλλέγονται όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται στα εργοστάσια της Televes, ώστε να αρχειοθετηθούν και από εκεί μέσω των φορτηγών να διανεμηθούν στην Ισπανία και στον υπόλοιπο πλανήτη. Πρόκειται για μια τεράστια αποθήκη προϊόντων, με ρομποτικό σύστημα αποθήκευσης και διανομής, που στηρίζεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και ρομπότ που κινείται μπρος – πίσω πάνω σε ράγα και στοιβάζει τα προϊόντα με τρόπο που μόνο… εκείνο ξέρει. Μέσα στα χιλιάδες προϊόντα που έχει στιβάσει σε εκατοντάδες κούτες, του έκανα μια… «ελληνική παραγγελία» τριών ενισχυτών με συγκεκριμένο κωδικό. Σε 5 δευτερόλεπτα είχα τα πράγματα μπροστά μου!

Απόδοση – τιμή

Παρατηρώντας την εξέλιξη των προϊόντων Televes θα παρατηρήσει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια παρότι η τεχνολογία και γενικότερα η ποιότητα του προϊόντος έχει αυξηθεί, η τιμή του σταδιακά πέφτει. Και αν όλο αυτό τον καιρό κάποιοι από εμάς δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί, είναι πλέον ευνόητο. Η Televes στηρίζει τον δείκτη απόδοσης – τιμής σε δικά της χέρια. Φτιάχνει από την αρχή μέχρι το τέλος το προϊόν της, διαθέτει σταθερή και αναλλοίωτη ποιότητα που είναι 100% σίγουρη για αυτή και φυσικά γνωρίζει από την αρχή μέχρι και το τέλος τα ακριβή έξοδα παραγωγής. Έχει τα χαμηλότερα μεταφορικά και γλιτώνει την υπεραξία από την μετα-αγορά των προϊόντων από δεύτερα και τρίτα χέρια. Έτσι στην ουσία μπορεί και ρυθμίζει στο 100% την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων της, ώστε να μπορεί να τα φέρνει πάντα στην κορυφή του δείκτη απόδοσης – τιμής, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό.

Αντί επιλόγου

Τελικά το ταξίδι μας στην άλλη άκρη της Ευρώπης άξιζε τον κόπο. Η Televes δεν είναι άλλο ένα ποιοτικό ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής τηλεοπτικού υλικού. Είναι μια ολόκληρη υποδομή από εταιρίες και ξεχωριστά τμήματα που διαθέτουν διακριτούς ρόλους. Είναι μία ισπανική εταιρία που κατάφερε και ξέφυγε από τα στενά όρια της χώρας της, όσο μεγαλύτερη και αν είναι αυτή από τη δική μας, ποντάροντας στην συνεργασία της, κάτω από τη στέγη του ομίλου, με άλλες εταιρίες του χώρου. Στο Santiago των 100.000 κατοίκων, οι εταιρίες που καταπιάνονται με την τηλεοπτική αγορά δεν είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους, αλλά έχουν ένα κοινό στόχο: Να καταστήσουν την Televes πρώτο όνομα στην ευρωπαϊκή και αν μη τι άλλο στην παγκόσμια αγορά.

Many thanks

Το Digital TV info και ο γράφων ευχαριστούμε θερμά όλους τους ιθύνοντες της ισπανικής Televes (Manuel Martinez – Group Commercial General Director, Juan Molezun – International Division Director, Sergio Martin – Communications Manager) για την άψογη φιλοξενία τους και ειδικά τον Alberto Lopez που φρόντισε όχι μόνο για την τεχνολογική μας ενημέρωση, αλλά και για την τουριστική και γαστρονομική μας ενημέρωση.

{gallery}11471{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, του νέου σετ FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN set είναι το νέο Wi-Fi 6. Αυτό συνεπάγεται ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο με Gigabit μέσω της ηλεκτρικής καλ...
 • TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  Τα SG6428XHP και SG6654XHP είναι δύο προηγμένης τεχνολογίας, ευέλικτα PoE+ switches της TP-Link, με διαχείριση L3, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για απαιτήσεις δικτύωσης επαγγελματικού επιπέδου, με...
 • Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή πλήρους σειράς μπαταριών Grundig. Περιλαμβάνει αλκαλικές μπαταρίες όλων των μεγεθών, για γενική χρήση σε όλες τις μικροσυσκευές. Διαθέτουν μέγισ...
 • Ikusi MOD-203

  Ikusi MOD-203

  H Ikusi παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο ποιοτικό μοντέλο Digital HD Modulator, το MOD-203, το οποίο μετατρέπει σήμα από HDMI και AV σε DVB-T COFDM, με πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης του σήματος ...
 • Tesla XG500

  Tesla XG500

  Απολαύστε εξαιρετική ψυχαγωγία πολυμέσων με το Tesla MediaBox XG500, ένα Android TV Box με πιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα Google TV. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται την ομαλή λειτουργία και τις τακ...
 • Sonora Terra Digital

  Sonora Terra Digital

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • Ekselans EK CAST

  Ekselans EK CAST

  Το EK CAST βελτιώνει την εμπειρία πολυμέσων των φιλοξενούμενων στα δωμάτια του ξενοδοχείου (ή/και νοσοκομείου, γηροκομείου κ.λπ.), επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τόσο το δικό τους περιεχόμενο π...
 • Huayu 0143

  Huayu 0143

  Αν χάλασε το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή σας MAG, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η KAL Electronics έχει τη λύση! Διαθέτει το Huayu 0143, που είναι ένα οικονομικό τηλεχειριστήριο αντικ...
 • Tesla XT850

  Tesla XT850

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
 • D-Link DMS-106XT

  D-Link DMS-106XT

  Απολαύστε αξιόπιστο ενσύρματο Ethernet 10 Gigabit, με πέντε θύρες 2.5 Gigabit, λειτουργία Turbo για ιεράρχηση QoS βάσει θυρών, καθώς και πολύχρωμο φωτισμό LED, που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τα ...
 • Digitalbox 8200 HD FTA

  Digitalbox 8200 HD FTA

  Ένας νέος δέκτης κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία Α.Ε.Β.Ε. Πρόκειται για τον Digitalbox 8200 HD FTA, έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με DVB-S2 tuner που έχει σχεδιαστεί γ...
 • Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Νέο παράθυρο στην πληροφόρηση των επαγγελματιών ψηφιακών λύσεων άνοιξε η Panel TV με τη συμμετοχή της και την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
 • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
 • Sat & Zap, Μάιος 2024

  Sat & Zap, Μάιος 2024

  Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...