Skip to main content
18 Νοεμβρίου 2014 23:00

Συνάντηση με τον Βασίλη Διακάκη της Alpha Ltd

Τα νέα της αγοράς απευθείας από την πηγή

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
b56757449c835d43dae5116e338c4dcf XL 9c4567ce

Αυτό το μήνα είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Βασίλη Διακάκη, Τεχνικό Διευθυντή της Alpha Ltd και να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των συστημάτων συναγερμού. Υπό το πρίσμα των σημαντικών ξένων οίκων που αντιπροσωπεύει η εταιρία και την πολυετή εμπειρία της Alpha Ltd, μιλήσαμε για τα…Αυτό το μήνα είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Βασίλη Διακάκη, Τεχνικό Διευθυντή της Alpha Ltd και να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των συστημάτων συναγερμού. Υπό το πρίσμα των σημαντικών ξένων οίκων που αντιπροσωπεύει η εταιρία και την πολυετή εμπειρία της Alpha Ltd, μιλήσαμε για τα σημαντικά γεγονότα της εποχής και τα νέα προϊόντα που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους τεχνικούς της αγοράς. Η Alpha Ltd είναι γνωστή ως μια εταιρία που είναι δίπλα στον τεχνικό, προσφέροντας πληθώρα λύσεων σε καθημερινές, αλλά και εξειδικευμένες εφαρμογές και ο Βασίλης Δρακάκης ο κατάλληλος για να μιλήσει εκ μέρους της.

Με τις εταιρίες Anttron και Polytron η Alpha Ltd καλύπτει όλη την γκάμα εφαρμογών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ποιες είναι οι βασικότερες λύσεις των δύο αυτών των εταιριών την εποχή του switch off, αλλά και γενικότερα στη χώρα μας;

Πράγματι τα προϊόντα της βέλγικης εταιρίας ANTTRON και της γερμανικής εταιρίας POLYTRON που αντιπροσωπεύουμε τα τελευταία χρόνια, καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα της επίγειας, δορυφορικής λήψης, επεξεργασίας και διανομής σήματος, από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, νοσοκομεία, οικισμούς μέχρι απλές οικιακές εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα και ενόψει των τελευταίων εξελίξεων στον χώρο μας με το Analogue switch off σχεδόν σε όλη την χώρα διαθέτουμε λύσεις για κάθε περίπτωση και κάθε οικονομική δυνατότητα.

Ξεκινώντας από την POLYTRON που έχει να επιδείξει μεγάλη ιστορία στην κατασκευή υψηλής ποιότητας Headend και ενισχυτών δίνουμε επαγγελματικές λύσεις σε μεγάλες και μικρές εγκαταστάσεις.

Η δυνατότητα αναβάθμισης είναι δεδομένη και ο συνδυασμός πολλών τύπων μηχανημάτων δίνει ευέλικτες και οικονομικές λύσεις «Με Μέλλον».

Συνεχίζοντας με την ANTTRON που έχει στόχο την αιχμή της τεχνολογίας προσθέτουμε στην γκάμα των προϊόντων μας πρωτοποριακά συστήματα που προηγούνται της εποχής, όπως Transmodulators με Information Channel, Ψηφιακούς διαμορφωτές High Definition, αλλά και προϊόντα απλών οικιακών εγκαταστάσεων.

Στο πακέτο τεχνολογίας ANTTRON εντυπωσιάζει η δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού, ελέγχου και λειτουργίας του Information Channel, για όλα τα επαγγελματικά συστήματα.

Η Alpha Ltd έχει μεγάλη παράδοση στην προσφορά επαγγελματικών λύσεων για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, όπου οι τεχνολογικές απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες και ταυτόχρονα οι προϋπολογισμοί πιο σφιχτοί, ποιες είναι οι κυριότερες προτάσεις της εταιρίας για τις ξενοδοχειακές μονάδες που αναζητούν λύση στη λήψη και διανομή επίγειων ψηφιακών σημάτων, όπως και στην αναβάθμιση σε πιο σύνθετα, μικτά συστήματα επεξεργασίας αναλογικών, ψηφιακών και IP σημάτων;

Από προσωπική άποψη και λόγω της μακροχρόνιας εμπειρίας μου στο χώρο των επαγγελματικών συστημάτων θα τολμήσω να πω ότι ο συνδυασμός των προϊόντων των δύο εταιριών σε συνδυασμό με την γνώση του αντικειμένου και τη δυναμική της εταιρίας Alpha Ltd, εγγυώνται την καλύτερη επιλογή για τις λύσεις των επαγγελματικών συστημάτων.

Με την στιβαρή POLYTRON και την ευέλικτη ANTTRON συνθέτουμε λύσεις που «ταιριάζουν» σε κάθε έργο και κάθε οικονομική δυνατότητα. Επιγραμματικά διαθέτουμε

· Επαγγελματική λύση για Ξενοδοχεία με τηλεοράσεις χωρίς δέκτη MPEG 4

· Λύση για Ξενοδοχεία με τηλεοράσεις χωρίς δέκτη MPEG 4 (οικονομικότερη πρόταση)

· Λύση για Ξενοδοχεία με τηλεοράσεις με δέκτη MPEG 2

· Λύση για Ξενοδοχεία με τηλεοράσεις χωρίς δέκτη MPEG 4 και με δέκτη MPEG 2 (μικτό σύστημα)

· Λύση για Ξενοδοχεία με τηλεοράσεις με δέκτη MPEG 4 (Επεξεργασία & διανομή)

Ίσως το σημαντικότερο και πιο «δύσκολο» κομμάτι σε μεγάλα έργα είναι η σωστή διανομή σήματος.

Και εδώ θα τολμήσω να πω ότι η τεχνική εμπειρία μας «επί το έργον» εξασφαλίζει την άριστη λειτουργία με τον καλύτερο τρόπο.

Ή με συμβατικές καλωδιώσεις ή με οπτικές ίνες ή σε κάποιες περιπτώσεις με ασύρματη επικοινωνία, δίνονται λύσεις για κάθε περίπτωση.

Ένα σύγχρονο πρόβλημα που απασχολεί τους τεχνικούς είναι η αντιμετώπιση και η στάση απέναντι στις εκπομπές 4G/LTE. Τι έχει να προτείνει η Alpha Ltd. όσον αφορά την επιλογή εξοπλισμού σε περιοχές που δεν έχουν ακόμα εκπομπές LTE, αλλά και σε περιοχές όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές LTE;

Είτε έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές σε μία περιοχή, είτε θα ξεκινήσουν αργότερα, προτείνουμε στους τεχνικούς να «εξοπλιστούν» ανάλογα.

Ο εξοπλισμός της Alpha Ltd ξεκινάει από τις κεραίες με φίλτρο LTE υψηλής αποκοπής της ANTTRON, και μετά την κεραία, υπάρχουν φίλτρα LTE εξωτερικής τοποθέτησης. Φυσικά, το καλώδιο δεν πρέπει να είναι κάτω από την κατηγορία Α (Class A, Α-16 ΑΝΤΤΡΟΝ) , συνεχίζοντας τον «πόλεμο» εναντίων των προβλημάτων που πιθανών δημιουργήσουν οι εκπομπές 4G, προτείνουμε ενισχυτές με εύρος συχνότητας στα UHF: 470-790 MHz.

Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την κεραία λήψης που θα διαθέτει φίλτρο LTE, ενώ μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην κατηγορία, τη κατασκευή και στις προδιαγραφές των ομοαξονικών καλωδίων.

Σίγουρα σε μία εγκατάσταση χρειάζονται όλα τα LTE εξαρτήματα (κεραίες ενισχυτές, φίλτρα κλπ), αλλά εάν τα καλώδια δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές θα υπάρξουν προβλήματα.

Πέρα από τον εξοπλισμό για επαγγελματικές λύσεις η Alpha Ltd είναι σε θέση να παρέχει στον τεχνικό προϊόντα και για οικιακές εφαρμογές. Ποια είναι τα περισσότερο κινήσιμα προϊόντα της εταιρίας στον τομέα των οικιακών εφαρμογών;

Φυσικά είμαστε κοντά στον τεχνικό και στην καθημερινότητά του με προϊόντα για οικιακές εγκαταστάσεις

Τα Best Sellers μας είναι οι κεραίες και οι ενισχυτές της ANTTRON με φίλτρο LTE, ενισχυτές με 5 χρόνια εγγύηση της POLYTRON, τα καλώδια ClassA, διακλαδωτές και πρίζες ClassA.

Οι εταιρίες τις οποίες αντιπροσωπεύουμε, καθώς και τα προϊόντα έχουν επιλεχθεί με βάση την ποιότητα και τις προσιτές τιμές.

Σαν τεχνικοί και εμείς θεωρούμε τον πελάτη-τεχνικό ως καλό συνάδελφο μας και έτσι μιλώντας την ίδια «γλώσσα» καταλαβαίνουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα και προσπαθούμε μέσα από την επικοινωνία και τις παρατηρήσεις του να προσαρμόζουμε τα προϊόντα μας ανάλογα.

Η άριστη επικοινωνία και συνεργασία με την POLYTRON και την ANTTRON μας δίνει την δυνατότητα να προτείνουμε αλλαγές στο σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων, σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς.

Με τα πιο πάνω και με βαθιά τεχνική γνώση, προσπαθούμε να προσφέρουμε εκτός από προϊόντα και άρτια τεχνική υποστήριξη.

Ένα πολύ σημαντικό μέρος του προφίλ της Alpha Ltd είναι τα συστήματα ασφαλείας. Η εταιρία διαθέτει πλήρη γκάμα εξοπλισμού CCTV και συστημάτων συναγερμού. Ποια είναι τα «αγαπημένα» προϊόντα των τεχνικών και της Ελληνικής αγοράς; Πως πρόκειται η Alpha Ltd να ακολουθήσει τις εξελίξεις στις κάμερες HD και IP, στα ασύρματα συστήματα συναγερμού και στις λύσεις απομακρυσμένης διαχείρισης και επίβλεψης των συστημάτων ασφαλείας;

Δεδομένης της νέας τάξης πραγμάτων, το κομμάτι Alarm – CCTV έχει μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα. Η Alpha Ltd είναι στον χώρο τουλάχιστον 15 χρόνια με αποτέλεσμα τη μεγάλη εμπειρία.

Με σύμμαχο τις συνεργαζόμενες εταιρίες μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις για κάθε περίπτωση. Από πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις με οπτικές ίνες μέχρι τα οικιακά συστήματα.

Τα αγαπημένα προϊόντα των τεχνικών είναι τα νέα DVR 4-8-16CH HDMI, οι κάμερες Dome 1000 TVL και οι IP Κάμερες της Εταιρίας Brickcom. Αυτό πάντως που σε σχεδόν καθημερινή βάση δεν «ξεχνούν» να αγοράσουν είναι τα πακέτα συναγερμού της TEXECOM Premier.

Σαν εταιρία όμως, θέλουμε να πάμε και ένα βήμα πιο πάνω, πέρα από τις βασικές λειτουργίες των συστημάτων ασφαλείας και των κλειστών κυκλωμάτων. Για αυτό το λόγο, ερευνούμε, σχεδιάζουμε και ελέγχουμε συνδυασμούς και προϊόντα για αυτοματισμούς, που είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των πιο πάνω συστημάτων.

Με «έξυπνες» λύσεις που δίνουν στους πελάτες μας τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, στόχος είναι τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά για όλους μας.

{gallery}13197{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro είναι η τελευταία πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, για επόμενης γενιάς εφαρμογές τηλεόρασης σε χώρους φιλοξενίας. Το διαμορφώσιμο αρθρωτό συμπαγές πλαίσιό του διαθέτει μια σειρ...
 • TP-LINK TL-SG3428XF

  TP-LINK TL-SG3428XF

  Δημιουργήστε και επεκτείνετε το αστραπιαία γρήγορο δίκτυό σας με το TP-Link TL-SG3428XF, ένα πλήρως διαχειριζόμενο Switch επαγγελματικού επιπέδου. Εξοπλίζεται με 4x 10Gbps SFP+ θύρες για συνδεσιμό...
 • Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Η IDComs, πιστή στην υποστήριξη των συναδέλφων τεχνικών, έχει ξεκινήσει από την 1/9/2023 μία άκρως ενδιαφέρουσα καμπάνια που θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2023, η οποία αφορά στα επαγγελματικά πακέτα ...
 • Nedis WSNWA1210BK

  Nedis WSNWA1210BK

  Δημιουργήστε μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση Wi-Fi στο PC σας ή αναβαθμίστε το σήμα Wi-Fi του φορητού υπολογιστή σας, με τον Wireless AC1200 USB αντάπτορα της Nedis. Υποστηρίζει συχνότητα τόσο 5GH...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full HD και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με διπλό tuner για να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες θέασης του μέσο...
 • FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  Το FRITZ!Box λειτουργεί ως διανομέας Smart Home για τη διαχείριση πολλών συσκευών στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες για έξυπνα χειριστήρια ρολών σε συνδυασμό με το FRITZ!Box για ακόμα ...
 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...