Skip to main content
19 Μαΐου 2015 12:03

Τα ελεύθερα Γερμανικά κανάλια

Γράφει: Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης
5acc087528a4312bdea38ba271ab796d XL 797dca28

Η γερμανική γλώσσα, αν και δεν θεωρείται διεθνής, αποτελεί την πιο διαδεδομένη μητρική γλώσσα της Ευρώπης, καθώς ομιλείται ευρέως σε τρείς χώρες, με μεγαλύτερη φυσικά την ενιαία Γερμανία. Σε ότι αφορά την χώρα μας, πέρα από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων να μάθουν την γλώσσα του εμπορίου…

Η γερμανική γλώσσα, αν και δεν θεωρείται διεθνής, αποτελεί την πιο διαδεδομένη μητρική γλώσσα της Ευρώπης, καθώς ομιλείται ευρέως σε τρείς χώρες, με μεγαλύτερη φυσικά την ενιαία Γερμανία. Σε ότι αφορά την χώρα μας, πέρα από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων να μάθουν την γλώσσα του εμπορίου, ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα εύρεσης εργασίας αργότερα, υπάρχει και σημαντικός αριθμός ατόμων που ζει στην Ελλάδα ενώ έχει μεγαλώσει στην Γερμανία και θέλει να διατηρήσει την επαφή με την γερμανική κουλτούρα και γλώσσα. Όλα αυτά καθιστούν ιδιαίτερα περιζήτητα τα ελεύθερα γερμανικά!

Για όσους στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για ελεύθερα γερμανόφωνα κανάλια (γερμανικά-αυστριακά) η προσφορά είναι πολύ μεγάλη και εντοπίζεται ουσιαστικά στο σύμπλεγμα δορυφόρων Astra στις 19.2 ανατολικά, η λήψη των οποίων γίνεται πολύ εύκολα σε όλη την Ελλάδα με ένα μικρό κάτοπτρο 80 εκατοστών και έναν απλό δέκτη υψηλής ευκρίνειας, χωρίς καν να είναι απαραίτητο να μπορεί να υποστηρίξει συνδρομητικές κάρτες. Για όσους ενδιαφέρονται να βλέπουν και τα μεγάλα ιδιωτικά γερμανικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας που μεταδίδονται κωδικοποιημένα, η λύση είναι επίσης απλή και περιλαμβάνει το ίδιο δορυφορικό κάτοπτρο αλλά στην θέση του δορυφορικού δέκτη FTA θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν είτε έναν ειδικό δέκτη με κάρτα του πακέτου HD+, είτε ένα ειδικό CAM του πακέτου αυτού με την κάρτα της σε υποδοχή συμβατού δέκτη. Στο παρακάτω άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο πακετάκι, το αναφέρουμε όμως γιατί είναι πολύ φτηνό και φυσικά δεν αποκλείει την λήψη και των υπόλοιπων ελεύθερων καναλιών μαζί με τις εκδοχές υψηλής ευκρίνειας πολλών ιδιωτικών γερμανικών καναλιών (των οποίων πάντως οι εκδοχές στάνταρ ευκρίνειας συνεχίζουν να εκπέμπονται ελεύθερα). Περισσότερα για το πακέτο HD+ στο http://www.hd-plus.de.

Στην συνέχεια θα καταγράψουμε τα πιο αξιόλογα γερμανόφωνα κανάλια στις 19.2 ανατολικά, παραλείποντας κάποια θρησκευτικά, τηλεαγορών ή ροζ τηλεφώνων, ενώ για την πληρότητα του θέματος θα πρέπει να πούμε ότι λίγα γερμανικά κανάλια εκπέμπονται και από τις 9 ανατολικά, τις 13 ανατολικά και τις 23.5 ανατολικά αλλά το μοναδικό από αυτά που δεν εκπέμπει και στις 19.2 ανατολικά είναι το DW TV (Deutsche Welle) του οποίου όμως μεγάλο μέρος του προγράμματος εκπέμπεται στα αγγλικά.

Γερμανικά κρατικά κανάλια

Η Γερμανία είναι ομόσπονδο κράτος και έτσι διαθέτει μεγάλο αριθμό κρατικών καναλιών που μεταδίδονται ελεύθερα, ενώ τα περισσότερα εκπέμπουν και σε υψηλή και σε στάνταρ ευκρίνεια. Τα μεγάλα παγγερμανικά κανάλια είναι δύο (Das Erste – ZDF) και το καθένα από αυτά έχει αναπτύξει και μερικά θεματικά κανάλια, ενώ υπάρχουν και πολλά περιφερειακά, τα περισσότερα από τα οποία εκπέμπουν σε περισσότερες εκδοχές για να καλύψουν και τα μικρότερα αυτόνομα ομόσπονδα κρατίδια, παρέχοντας ένα βασικό κορμό προγράμματος και αφήνοντας λίγη ώρα κάθε μέρα για καθαρά τοπικές παραγωγές (τοπικά νέα ή ρεπορτάζ).

Das Erste HD & SD: Το πρώτο χρονολογικά γερμανικό κρατικό κανάλι που ξεκίνησε κανονικό πρόγραμμα στα τέλη του 1952. Κατέχεται από την ένωση των καναλιών των ομόσπονδων κρατιδίων (ARD) και ουσιαστικά ελέγχει και όλο το δίκτυο των τοπικών/περιφερειακών καναλιών και αρκετά θεματικά.

ZDF HD & SD: Είναι το δεύτερο μεγάλο κρατικό δίκτυο (Ζ=Zweites) που ξεκίνησε το 1963. Και αυτό με την σειρά του έχει αναπτύξει και έναν αριθμό θεματικών ψηφιακών καναλιών και όπως και το πρώτο χρηματοδοτούνται κυρίως από τα ειδικά τηλεοπτικά τέλη κρατικής τηλεόρασης και σταδιακά εκπέμπουν όλα σε υψηλή ευκρίνεια.

Phoenix HD & SD: Θεματικό κανάλι που ξεκίνησε το 1997 και ασχολείται με ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ, ενώ μεταδίδει και ειδήσεις και μάλιστα με ειδικό υποτιτλισμό για κουφούς.

Tagesschau 24 HD & SD: Αποτελεί τον κορμό της κρατικής ειδησεογραφίας που τροφοδοτεί το Das Erste και τα διάφορα τοπικά κανάλια. Ουσιαστικά ιδρύθηκε σαν υπηρεσία το 1952 αλλά σαν αυτόνομο κανάλι εκπέμπει από τα τέλη του 2010.

Eins Festival HD & SD: Ξεκίνησε σαν ευκαιριακό κανάλι για κάλυψη εκδηλώσεων το 1997 (εκθέσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικά), αλλά από το 2009 εκπέμπει σταθερό πρόγραμμα.

Eins Plus HD & SD: Ξεκίνησε (όπως και τα περισσότερα θεματικά) το 1997 (ονομαζόταν Eins Muxx) και μετονομάστηκε το 2005, ενώ εκπέμπει λιγότερο εμπορικά προγράμματα από το πρώτο κανάλι.

KiKa HD & SD: Από τα αρχικά του Kinder Kanal, καθαρά παιδικό κανάλι που ξεκίνησε από το 1995 (σαν Klubhouse) και μεταδίδει αυστηρά επιλεγμένα παιδικά προγράμματα χωρίς βία.

ZDF Info HD & SD: Θεματικό ενημερωτικό κανάλι του δεύτερου κρατικού καναλιού, το οποίο επίσης ξεκίνησε το 1997.

ZDF Neo HD & SD: Θεματικό κανάλι αφιερωμένο στους νέους (18-45) που έκανε το ντεμπούτο του το 2009 αντικαθιστώντας το ZDF Dokukanal.

ZDF Kultur HD & SD: Από τα πιο πρόσφατα θεματικά, αφού ξεκίνησε το 2011 και όπως λέει και ο τίτλος του είναι αφιερωμένο στην κουλτούρα.

Arte HD & SD: Ειδική περίπτωση καναλιού, αφού αποτελεί προϊόν γαλλογερμανικής συνεργασίας και εκπέμπει και στις δύο γλώσσες. Ξεκίνησε το 1992 υποκαθιστώντας το γαλλικό κανάλι κουλτούρας La Sept και έχει πλέον καθιερωθεί για το ποιοτικό του πρόγραμμα με ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ αλλά και θεματικές βραδιές με ταινίες και συζήτηση.

3 Sat HD & SD: Πολύ παλιός γνώριμος της δορυφορικής, αφού εκπέμπει από το μακρινό 1984 μεταδίδοντας ελεύθερα προγράμματα των κρατικών καναλιών Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, όντας το αντίστοιχο του γαλλόφωνου TV5 για τους γερμανόφωνους πληθυσμούς της Ευρώπης.

Sudwest Fernsehen (SF) HD & SD: Τοπικό περιφερειακό κανάλι της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Υπάρχει σε επίγεια μετάδοση από το 1969 και χωρίζεται σε δύο υποκανάλια, τα BW (Baden-Wurrtenbeng) και RP (Rhinenland-Palatinaten). Τα υποκανάλια (όπως και τα επόμενα) διαφοροποιούνται μόνο στο τμήμα των τοπικών ειδήσεων.

Bayerische Fernsehen (BF) HD & SD: Τοπικό περιφερειακό κανάλι της Βαυαρίας που ξεκίνησε το 1964 και χωρίζεται στα υποκανάλια NORD – SUD (Βορράς-Νότος).

NDR HD & SD: Τοπικό περιφερειακό κανάλι της Βόρειας Γερμανίας, που ξεκίνησε το 1965 και περιλαμβάνει τα υποκανάλια Niedersachsen, Mecklembourg, Hamburf και Holstein.

RBB HD & SD: Το τελευταίο χρονολογικά περιφερειακό κανάλι που απευθύνεται στο Βερολίνο (Berlin) και το Βραδεμβούργο (Brademburg). Ξεκίνησε το 2002 και έχει τα δύο υποκανάλια Βερολίνου-Βραδεμβούργου με διαφοροποίηση μόνο την ώρα των τοπικών νέων.

MDR HD & SD: Τοπικό περιφερειακό της Κεντρικής Γερμανίας που ξεκίνησε το 1991 και έχει 3 υποκανάλια (Sachen, Sachsen Anhalt και Thuringen).

HR HD & SD: Τοπικό της περιοχής της Έσσης (Φραγκφούρτη) που δεν έχει υποκανάλια (είναι σχετικά μικρή περιφέρεια).

WDR HD & SD: Τοπικό περιφερειακό της περιοχής West Deutschland (από το 1965), που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και μεγάλη και έτσι διαθέτει και τα περισσότερα υποκανάλια (Kohln, Bielefeld, Dortmund, Dusseldorf, Essen, Munster, Siegen, Aachen, Wuppertal, Bohn και Duisburg).

SR Fernsehen: Τοπικό περιφερειακό του μικρότερου κρατιδίου της Saarland, το μόνο που δεν εκπέμπει ακόμη σε υψηλή ευκρίνεια. Ξεκίνησε το 1998.

ARD Alpha: Θεματικό υποκανάλι της περιφέρειας της Βαυαρίας που ξεκίνησε το 1998 και ασχολείται με θρησκεία, μουσική, φιλοσοφία, λογοτεχνία, τέχνες και κουλτούρα.

Radio Bremen TV: Υποκανάλι της πόλης της Βρέμης, συνδεδεμένο στο δίκτυο του ARD, με αυτονομία για ιστορικούς λόγους από την εποχή του ραδιοφώνου στα τέλη του β παγκοσμίου πολέμου.

Munchen TV: Τοπικό κανάλι του Μονάχου, δεν γνωρίζουμε σίγουρα αν είναι κρατικό.

Regio TV – Ulm-Allgau: Τοπικά κανάλια που δεν γνωρίζουμε αν είναι κρατικά ή ιδιωτικά.

Γερμανικά ιδιωτικά κανάλια

Sat 1: Από τα πιο παλιά και εμπορικότερα ιδιωτικά κανάλια γενικού ενδιαφέροντος, ξεκίνησε το 1984 και σήμερα αποτελεί μαζί με τα Pro7-Kabel1 και τα διάφορα θεματικά, έναν από τους δύο ισχυρότερους παίχτες της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Kabel 1: Ανήκει στον ίδιο όμιλο, ξεκίνησε το 1992 και ειδικεύεται κυρίως σε αμερικανικές σειρές και ντοκιμαντέρ.

Pro Sieben: Ξεκίνησε το 1989 και όπως και τα δύο προηγούμενα διαθέτει και ειδικές εκδοχές για την Αυστρία και την Ελβετία. Έχει κυρίως ψυχαγωγική κατεύθυνση.

N24: Ξεκίνησε το 2000 και είναι το καθαρά ειδησεογραφικό κανάλια του ομίλου Sat1-Pro7 media.

Sat 1 Gold: Ξεκίνησε το 2013 και απευθύνεται κυρίως σε γυναικείο κοινό ηλικίας 50-65 ετών, αναμεταδίδοντας πολλές παλιές τηλεοπτικές σειρές.

Pro Sieben Maxx: Ξεκίνησε το 2013 και απευθύνεται κυρίως σε άντρες 30-60 ετών με δυναμικές σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Sixx: Καθαρά γυναικείο κανάλι που ξεκίνησε το 2010 και ανήκει και αυτό στο ίδιο γκρουπ με τα προηγούμενα. Μεταδίδει πολλές τηλεοπτικές σειρές και άλλα γυναικείου ενδιαφέροντος προγράμματα.

Deluxe Music: Αξιόλογο μουσικό κανάλι που ξεκίνησε το 2010 αλλά η HD βερσιόν του είναι κωδικοποιημένη στο πακέτο HD+, μαζί με τα περισσότερα ιδιωτικά Γερμανικά

RTL: Το βασικό κανάλι του δεύτερου μεγάλου ομίλου καναλιών που ξεκίνησε το 1984 και έγινε γνωστό στην Ελλάδα από τις αναμεταδόσεις των Δήμων για την… πιπεράτη εκπομπή tutti frutti! Είναι ένα κλασσικό εμπορικό κανάλι γενικού ενδιαφέροντος.

RTL 2: Ξεκίνησε το 1993 και συμπληρώνει το πρώτο κανάλι, παραμένοντας και αυτό γενικού ενδιαφέροντος.

Super RTL: Ξεκίνησε το 1995 και ήταν το μοναδικό γερμανικό κανάλι που παρακολουθούσα πιο στενά με τα παιδιά μου, αφού συνεργαζόταν με την Walt Disney και έτσι μεγάλο μέρος του προγράμματος ήταν παιδικού ενδιαφέροντος και μεταξύ αυτών και τα αγαπημένα παλιά καρτούν της Ντίσνεϋ. Συνεχίζει να έχει παιδικό προσανατολισμό.

RTL Nitro: Ξεκίνησε το 2012 και μεταδίδει σειρές… ηρωικού περιεχομένου, απευθυνόμενο κυρίως σε άνδρες 20-60 ετών.

Vox: Ξεκίνησε το 1993, ανήκει κι αυτό στο RTL group και μεταδίδει κυρίως αμερικανικές σειρές και ταινίες.

N-TV: Άλλο ένα κανάλι του RTL group, που ξεκίνησε το 1992 και αποτελεί το ειδησεογραφικό κανάλι του ομίλου.

Anixe HD & SD: Ελληνικής ιδιοκτησίας γερμανικό κανάλι που ξεκίνησε το 2006 (απευθείας σε υψηλή ευκρίνεια) αλλά σήμερα έχει περιορισμένες ώρες προγράμματος μόνο το βράδυ με περιεχόμενο είτε παιδικό, είτε για άτομα μεγάλης ηλικίας (παλιά προγράμματα).

Servus TV HD Deutschland: Αυστριακό κανάλι από την περιοχή του Σαλτσμπουργκ που εκπέμπει και για τη Γερμανία από το 1995, και ανήκει στην Red Bull.

Comedy Central Germany: Ξεκίνησε το 2007 αντικαθιστώντας το Viva Plus και μεταδίδει κυρίως αμερικανικές κωμικές σειρές και ταινίες. Ανήκει στην Viacom.

Viva: Καθιερωμένο γερμανικό μουσικό κανάλι που ξεκίνησε το 1993 και ανήκει επίσης στην Viacom.

Nickelodeon Germany: Γερμανική εκδοχή του διεθνούς παιδικού καναλιού που ξεκίνησε το 2005 και ανήκει και αυτό στην Viacom.

Sport 1 Germany: Ιδιωτικό αθλητικό κανάλι που από το 1993 μέχρι το 2010 ονομαζόταν DSF. Παλιά μετέδιδε και αγώνες της Μπουντεσλίγκα αλλά γενικά δεν μεταδίδει πρωτοκλασσάτα αθλητικά.

Eurosport Germany: Η γερμανική εκδοχή του πανευρωπαϊκού αθλητικού καναλιού που ξεκίνησε το 1989 είναι η μόνη που μεταδίδεται ελεύθερα δορυφορικά (στην SD εκδοχή της). Στο πρόγραμμα διαθέτει μεγάλη ποικιλία αθλητικών μεταδόσεων από διάφορα σπορ.

Euronews: Πολύ γνωστό πολύγλωσσο ειδησεογραφικό κανάλι που μεταδίδεται σήμερα σε 14 γλώσσες (μεταξύ των οποίων και ελληνικά). Τροφοδοτείται από πολλά ευρωπαϊκά κρατικά δίκτυα και δεν δείχνει ποτέ τους παρουσιαστές των ειδήσεων.

Disney Channel Germany: Η γερμανική εκδοχή του αμερικανικού Disney Channel είναι η μόνη που μεταδίδεται ελεύθερα και ξεκίνησε το 1999. Ανταγωνίζεται σκληρά τα Super RTL και KiKa.

Tele 5: Ξεκίνησε το 1988, αλλά έκλεισε το 1992. Αναγεννήθηκε πάλι το 2002 και μεταδίδει κυρίως αμερικανικές σειρές και παλιές ταινίες καθώς και γιαπωνέζικα καρτούν.

DMAX: Γερμανικό Lifestyle κανάλι που ανήκει στον όμιλο του Discovery Channel και ξεκίνησε το 2006. Απευθύνεται σε άντρες.

Sonnenklar TV HD & SD: Τουριστικό-ταξιδιωτικό γερμανικό κανάλι που ξεκίνησε το 2003 και παρουσιάζει τουριστικά πακέτα διακοπών.

Welt der Wunter: Κανάλι με περιορισμένες ώρες μετάδοσης που ήταν τίτλος εκπομπής στο Ν24 και από το 2013 εκπέμπει και αυτόνομα με ντοκιμαντέρ και επιστημονικά ρεπορτάζ.

Deutsches Music Fernsehen: Κανάλι αφιερωμένο στην Γερμανική μουσική, που ξεκίνησε το 2007.

ManouLenz TV: Γυναικείο κανάλι μόδας και αξεσουάρ.

Alice Deutschland: Άλλο ένα γυναικείο κανάλι, ουσιαστικά μεταγλώττιση του ομώνυμου Ιταλικού.

Franken Fernsehen: Ιδιωτικό κανάλι που ξεκίνησε το 1995 (αρχικά ως Franken TV).

RNF Plus: Rhein-Neckar Fernsehen το πλήρης όνομά του. Πρόκειται για τοπικό ιδιωτικό κανάλι που εκπέμπει από το 1986 και συνεργάζεται με το RTL.

Rheinmain TV: Ιδιωτικό κανάλι της Φραγκφούρτης από το 2003.

Tv Mittelrhein, Sophia TV, Genius Plus TV & RFO: Μικρά ιδιωτικά κανάλια.

Αυστριακά κανάλια

Hitradio OE3: Κρατικό Αυστριακό ραδιόφωνο που αναμεταδίδει και τηλεοπτικά τα στούντιό του ή κάποιες απλές εικόνες με πληροφορίες. Ξεκίνησε το 1967.

ORF 2 Europe: Κρατικό κανάλι με ελεύθερη μετάδοση, αναμεταδίδει κυρίως πρόγραμμα του δεύτερου καναλιού, εφόσον διαθέτει πανευρωπαϊκά δικαιώματα μετάδοσης. Εκπέμπει από το 2004.

Folx TV: Ξεκίνησε το 2013 και μεταδίδει κυρίως φολκλορική μουσική.

RIC: Μικρό ιδιωτικό κανάλι γενικού ενδιαφέροντος

GoTV: Καθαρά μουσικό κανάλι, που ξεκίνησε το 2002.

BTV Austria: Μικρό τοπικό (του Ίνσμπρουκ) ιδιωτικό κανάλι.

LT-1: Τοπικό ιδιωτικό κανάλι.

Servus TV HD-SD, Sixx Austria, RTL Nitro Austria, N24 Austria, DMAX Austria, Nick Osterreich, Viva Osterreich, Comedy Central Osterreich, Sat 1 Gold Osterreich, Pro Sieben Maxx Austria και Vox Osterreich: Αυστριακές εκδοχές γερμανικών καναλιών που ήδη αναφέραμε, διαφοροποιούνται κυρίως στις διαφημίσεις.

SR Info HD: Τέλος, στις 13 ανατολικά εκπέμπει ελεύθερα το γερμανόφωνο ελβετικό SR Info HD, με κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.

Αντί επιλόγου

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι γερμανόφωνοι είναι τυχεροί γιατί μπορούν να βλέπουν δωρεάν έναν πολύ μεγάλο αριθμό καναλιών και μεταξύ αυτών και ορισμένα που σε άλλες γλώσσες εκπέμπουν με κωδικοποίηση (Eurosport, Disney, Comedy Central). Ο μεγάλος πληθυσμός στον οποίο απευθύνονται επιτρέπει και την επιβίωση πολλών γερμανόφωνων καναλιών ελεύθερης μετάδοσης αποκλειστικά με διαφημίσεις, ενώ ο μεταγλωττισμός όλων των ξένων εκπομπών λύνει τα προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων σε τρίτες χώρες.

Συχνότητες και δεδομένα μετάδοσης μπορείτε να βρείτε στις πίσω σελίδες του περιοδικού, αρκεί όμως συνήθως και μία πλήρης σάρωση των δορυφόρων Αstra 19,2Ε στον δέκτη σας (με την επιλογή φόρτωσης και των διασυνδεδεμένων πομπών) για να φορτωθούν εύκολα όλα στον δέκτη σας.

Καλές λήψεις!

{gallery}14708{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...
  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτές κεραίας

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτές κεραίας

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
  • Ελεύθερη επιλογή router

    Ελεύθερη επιλογή router

    Σύμφωνα με τον νόμο του Ελληνικού Κράτους που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 7271 31/12/2022, παρέχεται στους καταναλωτές, από την 1η Οκτωβρίου 2023, η δυνατότητα να χρησιμοποιούν τερματικό εξοπλισμό (ro...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • TP-Link ER706W

    TP-Link ER706W

    Το TP-Link ER706W είναι ένα νέο ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό των τελευτα...
  • Bridge Cable KL017

    Bridge Cable KL017

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου Bridge Cable KL017. Πρόκειται για καλώδιο LAN κατηγορίας CAT6, το οποίο είναι τύπου S/FTP. Διαθέτει τη μέγιστη δυνατή θωράκιση...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα Single LNB AN7123, Twin LNB AN7126 και Quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...